Yöneticilerin kulübü satmaları konusunu işleyenler şike sürecine baksın.
Bu sene Karaman ve Çimşir’le son 8 haftaya lider giren takımın performans düşüşünü şöyle açıklayamayız:
Ağaoğlu: Hocam biz bu sene yarışı bırakıcaz, sen gereğini yap. Çocuklar sıkmasın kendini.
Çimşir: Tamam başkan, oh be kuş gibi rahatladım şimdi.
Çimşir: Arkadaşlar buraya kadar çok iyi geldik fakat epey yoruldunuz e covid falan da var, diyorum ki şimdi biraz rahatınıza bakın, daha fazla yormayın kendinizi. Öyle kişisel yetenek sergileyip gol falan atmayın. Hüseyini sen hiç kırmızı yememişin, bi kırmızı ye, kendine gel dinlen. Yemişim şampiyonluğu, size bişey olmasın.
Futbolcular: Tamam hocam, sen merak etme sıkmayız kendimizi, bu kulüpte gül gibi geçinip gidiyoruz zaten.
Kendi Aralarında: Ulan bu hoca bizi gerçekten seviyor be, yorulmamıza üzülmüş adam.
Karaman ve Çimşir’in sahada oynanan oyuna katkısı neydi ki?
TD’nin takıma kasıtlı olarak yanlış taktik verebilmesi için o TD’nin önce doğru taktikle oynatma kaabiliyetine sâhip olması gerekir ki yanlış olan ne doğru olan ne bilip uygulatabilsin.
Sene başından beri işi futbolcular götürdü, futbolcular bıraktı.
Bu iş tabi ki böle olmaz
Takımın parasını ödemezsin
Takımın motivasyonu düşüyorken prim koyup takımı gaza getirmek yerine bön bön bakarsın
Takım içi huzursuzluk çıkarırsın veya çıkan huzursuzlukları gidermek yerine seyredersin
Hocan takımın en önemli oyuncularıyla takışır
Hocan 3 aylık aradan sonra en önemli 3 oyuncusunu idman sakatladığı yaşatır
vs vs
Alanya maçının son 10dksı hocan amatörce değişiklikler yapar
Sonrasında başkanın sahaya dalar her bulduğuyla kavga eder
Bu adamın ordan sonra gidip soyunma odasında hoca oyuncu vs ile kavga etmediğini söyleyebiliyor miyiz?
Sen orda herşey bitti yandık kül olduk mesajını tüm dünyaya verirken oyuncularına vermedin mi?
Hürriyetimi kaybettim, cesaretimi asla kaybetmeyeceğim!
Gecen sene cezayi kabullenip avrupa'ya gitmeseydik, suan sampiyonlar ligi hesabi yapiyorduk. Bunu bilmek aci veriyor.
Sezonun uzunluğu takimi bitirdi. Ona göre bir rotasyon oluşmadi. Ana oyuncularimiz da maç trafiğinden fazla etkilendiler. Bir de üstüne en enerjik oyuncularimiz sakatlandi.
Ceza ihtimalinin devam ettiğini bilen başkan ön elemelerden avrupa ligine kaldigimiz bir seneyi feda edebilirdi.
O dönem kimse buna evet demezdi tabi, herkes avrupa'da olalim istiyordu ama hayirlisi bu değilmiş.
Hangi siyasilerden bahsediyorsun?. Hani şu 2010-2011 şikesinin aklanmasına sesini çıkaramayanlar mı? Sağcı solcu diye ayırmıyorum dünyanın en pislik insanlarıdır siyasetçiler. Çıkarları için değil tuttuğu takımı, dinini bile satarlar. Bu yüzden herhangi bir siyasetçinin söylediği hiçbirşeye inanmam.
Sizin gibi her haksızlığa kafa sallayanlar olduğu sürece de bu takım ömür billah şampiyonluk falan göremez.
Bu takımın Alanya maçından sonra oynadığı futbolun teknik, taktik herhangi bir açıklaması olduğuna kimse inandıramaz beni. Yüzde yüz eminim ki siyasi bir müdahale yapıldı ve herşey de olduğu gibi zaman elbette gerçekeleri günün birinde ortaya çıkaracaktır. O zaman kimin ne olduğunu herkes görecek.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Senin olaya bakışın komple yanlış,siyasetçi ülkesine ve milletine hizmet ediyor mu,faydalı işler yapıyor mu diye ayrılır,sağcı veya solcu kavramı siyasi gelenek ve genel politikalar için,sağcı veya solcu siyasetçi olmazsa işler kendi kendine mi yürüyecek?
Onlar olmasa,sorumluluk almasa senin gibi oturduğu yerden,pislik,dinini para için satan,sözüne güvenilmez madalyalarını nasıl alacaklardı değil mi?
Çok biliyonya git parti kur sağcı solcu olma,sana oy verelim,yollar,hastaneler,okullar,stadlar,yap sonra gel ben sana pislik derim,anlarsın.Bakalım bir daha böyle ergence yorum yapar mısın.
Bizim kupayı futbolu yönetenler verseydi,siyasilere gitmek dışında olayı çözseydiler.Ağaoğlu cebinden para koysaydı da siyasilere gitmeseydi diyemiyor musuun.?
Kardeş, bence sen ne dediğinin bilmiyorsun. Yoksa böyle boş ve saçma bir şey demezsin.
Kardeş bir resim ve haber metnini buraya koyarak ne yaptın?Bu ülkede tıklanma için ne yalan haberler çıkarırlar?
Twitterda yaptığı yorum doğru mu,değil mi ondan bahset,çünkü konumuz o twit
En son fanatikdevri tarafından düzenlendi; 16.07.2020, 20:20.
Kardeş bir resim ve haber metnini buraya koyarak ne yaptın?Bu ülkede tıklanma için ne yalan haberler çıkarırlar?
Twitterda yaptığı yorum doğru mu,değil mi ondan bahset,çünkü konumuz o twit
Ağır saçmalıyorsun.
Hakan KULAÇOĞLU: "Sabırlı, sistemli ve ekonomik, tüketen değil üreten bir Trabzonspor oluşturmak."
Yöneticilerin kulübü satmaları konusunu işleyenler şike sürecine baksın.
Bu sene Karaman ve Çimşir’le son 8 haftaya lider giren takımın performans düşüşünü şöyle açıklayamayız:
Ağaoğlu: Hocam biz bu sene yarışı bırakıcaz, sen gereğini yap. Çocuklar sıkmasın kendini.
Çimşir: Tamam başkan, oh be kuş gibi rahatladım şimdi.
Çimşir: Arkadaşlar buraya kadar çok iyi geldik fakat epey yoruldunuz e covid falan da var, diyorum ki şimdi biraz rahatınıza bakın, daha fazla yormayın kendinizi. Öyle kişisel yetenek sergileyip gol falan atmayın. Hüseyini sen hiç kırmızı yememişin, bi kırmızı ye, kendine gel dinlen. Yemişim şampiyonluğu, size bişey olmasın.
Futbolcular: Tamam hocam, sen merak etme sıkmayız kendimizi, bu kulüpte gül gibi geçinip gidiyoruz zaten.
Kendi Aralarında: Ulan bu hoca bizi gerçekten seviyor be, yorulmamıza üzülmüş adam.
Karaman ve Çimşir’in sahada oynanan oyuna katkısı neydi ki?
TD’nin takıma kasıtlı olarak yanlış taktik verebilmesi için o TD’nin önce doğru taktikle oynatma kaabiliyetine sâhip olması gerekir ki yanlış olan ne doğru olan ne bilip uygulatabilsin.
Sene başından beri işi futbolcular götürdü, futbolcular bıraktı.
Ben de satma işi olduğuna asla inanmam.
Bir moral bozukluğu olduğu kesin ama.bu şampiyonlar ligine gidememek de olabilir.
Alanya maçında son saniye yenilen gölün psikolojik etkisi de olabilr
Çünkü herkes biliyorduk trabzonspor 8 de 8 yapabilirse şampiyon olacaktı.2. macta berabere kalındı.
Başakın korundugunun herkes farkındaydı.siz bakmayın başakın gs ve konyadaki puan kayıplarına.basak önde olduğu icin oldu o kayıplar.yoksa başaka 8 de 8 gerekseydi yapacaklardı.
Bu sene sistemin başak tarafında olduğunu yönetim de futbolcular da taraftar da biliyordu.
Yani biraz da boş yere kızıyoruz başkana, hocaya, futbolculara.
Bu sene o sene değildi.o kadar da güçlü değildik.travzonspor bu ligde bir gun şampiyon olacaksa sistemi de hakemi de yenmek zorunda.
Malesef durum böyle.bu ülkede sevilmiyoruz ve lobimiz hic yok.
Yani açık ara eze eze şampiyon olması gerekiyor.bu olabilir mi, cok kolay degil.
Yoksa bu takımı her sene engelledikleri gibi yine engelleyecekler.
Son haftalardaki takımdaki mücadelenin düşmesi de taraftarın gazını aldı malesef.yoksa siyasete ve sisteme tepki gösterilecekti.
Şimdi bu tepki hüseyin çimşir,futbolcular ve başkana döndü.
Sonuçta kavgamızı dışarıya yapmamız gerekirken yine kendi kendimizle kavga ediyoruz edeceğiz.
Karadeniz insanını kandırmak ve kendiyle kavga ettirmek cok kolay ve her zaman ise yarıyor.
Bu yazdıklarımı yazabilecek bir tane bile yorumcumuz ve gazetecimiz yok, hepsi ya korkak ya da sistemden besleniyor veya takımın eleştirilmesi hoşuna gidiyor.
En son emre6117 tarafından düzenlendi; 16.07.2020, 22:37.
Şimdi biz takıma kızıyoruz ya.
Sene başından beri cok adaletli biri otursa tüm maçları hakem hatasız oynatsa ve puan durumunu yazsa sizce puan durumu nasil olurdu.
Ben enaz 6 puan farkla sampiyon olurduk diyorum.2.başak olamazdı diyorum aynı zamanda.
Bu durum sizce de böyle ise biz başkana,futbolculara,ünal karaman ve hüseyin çimşire(gözümde ikisi de stajer hocadır bu değişmez asla) neden kızıyoruz.
Neden yakip yıkıyoruz o zaman.neden kadronun yarısını gönderip bir dunya transfer pesindeyiz yine.
Bu seneki bizim tüm maçları 90.dakika izleyen biri olarak,rakiplerin de cogu macini takip etmisimdir. Bu senenin de adaletli sisteminde sampiyon biziz.
Bunu.bu başkan ve bu futbolcular başarmıştır.hem de başında doğru düzgün bir hoca olmadan, stoperleri oldukca vasat olmasina ragmen,kadrosu oldukca alternatifsiz olmasina ragmen.
Bence isini düzgün yapan başta başkan olmak uzere, özellikle ugurcan,sorloth,nwakame,sosa,ekuban,omur,novak,peraire,A.parmak bir alkışı haketmediler mi sizce de.
Varsın şampiyonluk yine sistemin istediği başakın olsun.
Biz çocuklarımızla gurur duyalım.gelecege üzerine koyarak devam edelim.
Bu güne kadar sistem bizi istemedi elimizden çaldı bir şekilde.biz de kızdık.kendimize zarar verdik sürekli.
Bu sefer bir farklılık.olsun.bu sefer dağıtmayalım su güzelim kadroyu.eksikler belli daha da güçlenerek.cikalim su sistemin karşısına bir daha.
Bizi yıkamayacaksın diyelim.biz eskisi gibi saf değiliz diyelim bir defa.(erdal hoş da bu tarz açıklamalar yapıyor bu arada.)
En son emre6117 tarafından düzenlendi; 16.07.2020, 22:50.
Şimdi biz takıma kızıyoruz ya.
Sene başından beri cok adaletli biri otursa tüm maçları hakem hatasız oynatsa ve puan durumunu yazsa sizce puan durumu nasil olurdu.
Ben enaz 6 puan farkla sampiyon olurduk diyorum.2.başak olamazdı diyorum aynı zamanda.
Bu durum sizce de böyle ise biz başkana,futbolculara,ünal karaman ve hüseyin çimşire(gözümde ikisi de stajer hocadır bu değişmez asla) neden kızıyoruz.
Neden yakip yıkıyoruz o zaman.neden kadronun yarısını gönderip bir dunya transfer pesindeyiz yine.
Bu seneki bizim tüm maçları 90.dakika izleyen biri olarak,rakiplerin de cogu macini takip etmisimdir. Bu senenin de adaletli sisteminde sampiyon biziz.
Bunu.bu başkan ve bu futbolcular başarmıştır.hem de başında doğru düzgün bir hoca olmadan, stoperleri oldukca vasat olmasina ragmen,kadrosu oldukca alternatifsiz olmasina ragmen.
Bence isini düzgün yapan başta başkan olmak uzere, özellikle ugurcan,sorloth,nwakame,sosa,ekuban,omur,novak,peraire,A.parmak bir alkışı haketmediler mi sizce de.
Varsın şampiyonluk yine sistemin istediği başakın olsun.
Biz çocuklarımızla gurur duyalım.gelecege üzerine koyarak devam edelim.
Bu güne kadar sistem bizi istemedi elimizden çaldı bir şekilde.biz de kızdık.kendimize zarar verdik sürekli.
Bu sefer bir farklılık.olsun.bu sefer dağıtmayalım su güzelim kadroyu.eksikler belli daha da güçlenerek.cikalim su sistemin karşısına bir daha.
Bizi yıkamayacaksın diyelim.biz eskisi gibi saf değiliz diyelim bir defa.(erdal hoş da bu tarz açıklamalar yapıyor bu arada.)
Top oynamıyoruz.. Sezon başındna beri adam akıllı top oynamıyoruz. Futbol olarak ileri gitmemiz gerekirken geri gidiyoruz.. Taktik bilmiyoruz, Strateji bilmiyoruz, Sahaya çıkan oyuncularımız maça hakim değil, Şampiyon takımın oyuncu karakteri yok sahada.. Aldığımız puanlar ile zirvede kaldık ama Amatör takıma yakışmayacak hatalar ile elimizdeki şampiyonluğu kaybetmek koyuyor adama. Sezon başlarken bu kadro 2. olsa razımızın derse kızmama, Hatta 10. hafta lige havlu atsa da kızmam ama Şampiyonluğu almışsın ve elinden kayıp gidiyorsa ve böyle maçları stresi yönetemeyen YILDIZ oyuncun yoksa o zaman başarı sadece tesadüfiymiş derim..
Lider bir takım düşün. Avrupa veya Ligimizden de örnek bul.. Bir gol atıp veya 2 gol atıp maça önde başlıyorsa ise normalde rakip oyundan düşer ve o maçlar farkla sonuçlanır değil mi?? Bizde niye farklı?? Öne geçince it gibi korkudan ne yapacağağını bilemez gibi deli danalar gibi sağa sola koşturmaktan başka bir bok yapmayan oyuncular ve hoca ile 30 puan kaybettik kardeşim 30 puan.. 2 senedir gol yememeyi başaramıyoruz... Ligin en iyi kalecisi bizde ama her maç gol yiyip puan kaybediyoruz... Kızmayalım mı.. Hüseyin veya Ünal aynı bokun kahverenklisi başka birşey değiller, Hoca değiller, Onlara ver Türk bayrağını ve bir de ver Özel harekat formasını giysinler.. Geçen sezondan belliydi, GS yi 3-0 onde yakaladığımız maçta bile sahamızdan çıkamamıştık. Herşey skor değilmiş değil mi?? Böyle zamanda maçı kazanamıyorsan ve stresi yönetemiyorsan oyuncu veya Hoca hepsi sınıfta kalmıştır. Bu seneye farklı olacak sanıyorsunuz ama hiç de farklı olmayacak. Emre Belezoğlunun 39 yaşındakı hırsı bizim takımda bir tane oyuncu da yok ki, biz bizi Şampiyon yapmayacaklar diyerek hakemler ile üstümüze gelindiğini de bildiğimiz halde. O futbolcuların ruhsuzlukları beni delirtiyor. O zaman bilerek maç sattınız demekten başka aklıma birşey gelmiyor
Yan pas yaparak kazanacağımıza, dikine oynayalım ama kaybedelim diyenler kazandı, Bayramınız kutlu olsun
1) Transfer: Buradaki başarı kriterini bilmiyorum. Bunun ölçecek genel kabul edilen bir oran var mı? Bana kalırsa... Messias gibi iki ay peşinde koşup en pahalı kontratı verdiğin stoper tek dakika oynamadıysa bunun adı başarısızlıktır. Diğer yandan Guilherme, Bilal, N'Diaye, Nwakaeme ise iyi hamleler. Yani net sonuca ulaşmak çok zor. Ben Doğan'a iyi transfer derim, bir başkası beğenmez.
2) Takımın derecesi: Çoğunlukta hayal kırıklığı var ama geçen sene transfer yapma cezası almış takım, yeniden şampiyonluk türküsü söyler hale geldi. Ortada bir başarı var. Süreç doğru yönetilemediği için hemen herkes küme düşmüşüz gibi bir havaya büründü.
Yıllar sonra gelen kupa finali de olumlu. İnşallah kupayı alırız.
UEFA'da zor yoldan gidip gruplarda hemen başta pes etmeyi kabullenmedim. Hele dönemin hocası Ünal Efendi Krosnodar maçı sonrasında "Mağlup olduk, normal sonuç. Karşımızdaki takım 100 - 150 Milyon'luk kadroya sahip" demişti. Bu mantığa göre Ünal Karaman, bizim kadromuzdan daha düşük değerdeki takımlara puan vermemeliydi. Tamam, sakatlıklar arka arkaya gelmişti. Yine de orası bir vitrindi. Biz vitrine oyuncu koymadık. Dalga geçercesine rezerv takım oyuncularıyla çıktık. Gruplara kalmak başarı, grup performansı ise hayal kırıklığı idi.
3) TFF-MHK ve Diğer Kurumlarla İlişkiler: MHK'ye laf etmeyip beIN'in yayınladığı kanala laf söylemesi ne derece saçma ise devre arasında Fener'in harcama limitini yükseltme hamlesine net ve açık karşı duruşu muazzamdı. Keza Malatya başkanının açıklamalarına verdiği cevap yerindeydi, o süreci güzel yönetti. Fakat Alanya işi yanlıştı, yakışmadı. Haklıyken haksız duruma düştü. Herkesi gereksiz yere gerdi. Geçen sene Nice başkanına karşı sarf ettiği "Bozuk Euroları sayıyor" demesi de hoş değildi. O dönem, "Kulübe su alacak paramız yok" diyen de bizim başkandı. Yabancı sayısındaki duruşlarını çözemedik. Önce yabancı sınır gelsin dediler. Bir habere göre Terim'in toplantısına Çimşir gitmemiş. Sonra bir fotoğraf gösterdiler, şu anki kural devam etsin demişiz. Karışık işler...
4) Ekonomi: Çeşitli başlıklarda ekonomik durumu değerlendirebiliriz. Daha önce de paylaştığım ve önemsediğim bir kriter var: Toplam borcumuz gelirin 3 katına ulaşmıştır.
"Toplam geliriyle kıyaslandığında Trabzonspor, Galatasaray’dan sonra en iyi borç/gelir rasyosuna sahiptir." (Tuğrul Aşkar'ın analizinden almıştım)
Kamuoyuna duyurulan borç 19' Sonbaharında 830 M TL iken 20' kışında 1, 114 M TL oldu. "Kadroyu bozmayalım" diretmesi pek mümkün görünmüyor. 115 M TL (Obi Mikel ve Sturrdige hariç) civarındaki futbolcu maaş yükü, 2020-21 için mevcut garanti kontratlarda 92 M TL olarak hesaplanıyor. Sosa'ya istediğini verme dönemi kapandı. Kolayca yazılıp silinen 25 M Euro'luk teklifleri elinin tersiyle itecek konforu hissedemiyorum.
Buradaki kararım, biraz da CAS'tan gelecek cevaba göre şekillenecek.
5) Hoca Tercihi: Saygı duyduk. Ünal Karaman'a da Hüseyin Cimşir'e de... İkisiyle de olmadı, olamazdı. 2018-19 evimizdeki Göztepe maçında Ünal Karaman, Burak'ın dönüşü şerefine, sezona iyi giren Hugo-Olcay ikilisini kesmişti (Hani son zamanlarda Da Costa niye kesildi diye sorduk ya...). Malatya maçında cevabını almıştı Ünal Bey Hocamız. Hüseyin Hocamız da Denizli kupa rövanşında sol beki Olcay olan takıma sağ taraftan hiç gitmemişti. Oluyor böyle şeyler... Neydi o efsane söz: "Pasla çıkmak bu kadar zor mu yaa!"
Uzun lafın kısası, kongreye gidecek kadar kötü bir tablo yok. Aksine önümüzün açık olduğunu düşünüyorum. Yeter ki soğukkanlı ve akıllıca hareket etsinler. Hatayı hatayla örtmesinler.
Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Ağaoğlu!!! Sen futboldan çakmıyorsun!!! Derhal istifa et. Bak Antrenör ne kadar önemliymiş Real Madrid sana gösterdi. Sezon başında Zidanesız Real Madrid sıradan takımdı. Realın Başkanı hemen işe el koyarak Zidane takımın başına getirdi. İspanya liginde bir puan durumuna bak!!!
Sen utanmalısın! Sokağa çıkacak yüz yok sende. Ama sen yüzsüzsün sen yine gevşek gevşek konuşursun!!!
Yorum