İlk olarak tristram tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Süper Lig 20. Hafta | Antalyaspor 1 - 1 Trabzonspor | Maç Sonucu
Daraltma
X
-
Araplasmak ne demek biraz acabilirsiniz. Araplara ustun irk diyen musluman sayisi cok ama cok azdir. Cunku islamiyette irkcilik yasaktir en bastan zaten. Merak ettim cidden, araplasmaktan kasit ne. Ne yapinca bir insan veya toplum araplasiyor. Mesela islamin emir ve yasaklarini yapinca araplasmis oluyormuyuz. Kendi adima ben araplastimmi acaba. Bircok kavrami cok karistiriyorsunuz, bircok kalıp ezberleriniz var. Sizin gibi dusunenlerin malesef cogunun cumleleri kopyala yapistir gibi. Yemen, suriye, irak, filistin ,cin olen veya sikinti ceken her musluman icin ben muslumanim diyen uzuntu duymalidir. Hatta olen her bir masum can icin uzuntu duymalidir. Islam bunu emreder. Filistin konusu 75 yillik bir konu oldugu ve herkesin gozu onunde oldugu icin bu kadar gundem olmasi cok dogal. Yoksa olen her masum icin uzuluyoruz, ya da uzulmek zorundayiz. Bunu engellemek icin irki, dini ,soyu ,sopu ne olursa olsun elimizden ne geliyorsa yapmaliyiz.
-
Ha şöyle tam olmasa da itiraf et gerisi fasa fiso.İlk olarak tristram tarafından gönderildi Gönderiyi görüntületam klasik siyasal islamci agzi.allahsizlar kitapizlar diyerek kahve agziyla tribunlere oynama gerek yok.7 ekim olaylarini kimsenin ovdugu yok, kendi kendinize mevzi yaratmayin.omrum senin gibi bos yapanlara cevap vermekle gecti.hikaye anlatiyorsun.
benim icin tum mazlumlar aynidir diyerek ucuncu sinif vasat siyasetciler gibi konusuyorsun.herkes ayniysa yemenli icinde turkistanli icinde miting yapin.pesinden gittiginiz siyasetcilerin cevaplarini bile ezberlemissiniz.su an konu hakkindaki fikirlerinizin size ait olmadiginin farkinda bile degilsiniz.oysa sordugum sorular gayet acikti ama cevap yok.neden senin iktidarin sadece filistinde olen masumlar icin mevzi acti da digerleri icin acmiyor.yemendeki durum ic savas olmaktan cok ote.ugruna yas ilan ettiginiz suudiler yemenin icinden gectiler..dogu turkistan icin neden eylem yapmiyorsunuz?araplarin cani turklerden daha mi degerli?nedir bu arap sevdaniz.
madem bu kadar hassassiniz soykirim davasini neden hiristiyan guney afrika acti?nerede sizin samimiyetiniz?
bunlara cevap yok tabii.anca kendi mevzinizden kendi belirlediginiz alanda bos yapin.tum islam ulkelerini toplasan bir tane guney afrika etmiyor.safi ruzgarsiniz yemin ediyorum.
sunu net olarak anlayin,iktidar sizi bu tarafta toplamak istedigi icin bu taraftasiniz.al iste suudi arabistan,birlesik arap emirlikleri ve misir.yakin tarihte hepsiyle kanli bicaklilardi simdi can ciger kuzu sarmasi oldular.kitleniz her iki durumuda savunmustu.yarin guc sahipleri ihtiyac duyarsa yahudi-arap zaten binlerce yil yanyana yasadi yasasin kardeslik mitingi diye sizi sokaga dokebilirler.filistin davasi diye bir davaniz yok.gecmiste bu davaya dunyada en cok kimlerin sahip ciktigini az arastir.bos bos yazmakla olmuyor.az ogren.konu insanlik konusuda degil konu tamamen siyasi.israilli topcuyu sinirdisi edip diger taraftan doludizgin ticarete devam ederek muslumanlik yapanlari savunmayin.
ayrica ben araplardan degil araplasmaktan nefret ettigimi bir cok baslikta belirttim.bunu da ovunerek soyluyorum,yaziyorum.din hassasiyeti kullanilarak sistematik bir sekilde arap kulturunun ustun kultur,arap irkinin ustun irk olarak bu topluma dayatilmasindan evet rahatsizim.dini bahane etselerde sizin gibi buna teslim olmayacagiz.kimliksiz degiliz.
Daha ülkenin bu davaya nasıl yaklaştığının farkında değilsin boş boş konuşuyorsun. Bu dava açılmadan haftalar önce Türkiye zaten açıkladı uluslararası hukuk nezdinde çalışmalarımızı yapıyoruz diye ve direkt taraf oldu Türkiye bu davada.
Ayrıca hristiyan bir ülkenin açması çok daha etkili oldu ama sen bunu bu kadar sığ bir bakış açısıyla ele alabilirsin fazlasını beklemem zaten.
Yemendeki durum iç savaş Türkiye’nin ne yapmasını bekliyorsun? Buraya kızılay ve afad eliyle direkt insani yardım gönderiyoruz sen ne anlatıyorsun?
Yemen bize sınırı olmayan, deniz sınırı olmayan bir ülke biz burada kimden taraf olacağız bir söyle bakalım? Aynı ırkçı bir partinin insanları otobüs bileti alıp gazze’ye yollaması gibi aptalca ağızlar bunlar ama bizde çok karşılık buluyor ya sen nereye yolluyorsun hangi rotadan yolluyorsun? Yemen için miting diyor ya sabır
Husiler mi, Suudlar mı yoksa Bae mi? Devlet olarak hangisine hangi sıfatla taraf olalım ne dediğini bile bilmiyorsun yobaz muhalif ağzıyla konuşuyorsun beni itham ettiğin şeylerin tamamı sende mevcut ama bunun farkında değilsin.
Kimliksiz diye senin gibilere denir ağzını topla bu ülke müslüman Türk yurdudur araplaşmaktan korkuyorsan zaten kimlik sorunun olduğunu kendin söylemiş oldun.10-Abdülkadir Ömür
----------8---------
Yorum
-
Kılıçla yaptıkları bir dans var ya devlet başkanları gelince de yaptırıyorlar hani Trump da yapmıştı onu kastediyor olabilir. Düğünlerde filan halay çekmeyiz de kılıç dansı yaparız belki.İlk olarak emre6117 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleAraplasmak ne demek biraz acabilirsiniz. Araplara ustun irk diyen musluman sayisi cok ama cok azdir. Cunku islamiyette irkcilik yasaktir en bastan zaten. Merak ettim cidden, araplasmaktan kasit ne. Ne yapinca bir insan veya toplum araplasiyor. Mesela islamin emir ve yasaklarini yapinca araplasmis oluyormuyuz. Kendi adima ben araplastimmi acaba. Bircok kavrami cok karistiriyorsunuz, bircok kalıp ezberleriniz var. Sizin gibi dusunenlerin malesef cogunun cumleleri kopyala yapistir gibi. Yemen, suriye, irak, filistin ,cin olen veya sikinti ceken her musluman icin ben muslumanim diyen uzuntu duymalidir. Hatta olen her bir masum can icin uzuntu duymalidir. Islam bunu emreder. Filistin konusu 75 yillik bir konu oldugu ve herkesin gozu onunde oldugu icin bu kadar gundem olmasi cok dogal. Yoksa olen her masum icin uzuluyoruz, ya da uzulmek zorundayiz. Bunu engellemek icin irki, dini ,soyu ,sopu ne olursa olsun elimizden ne geliyorsa yapmaliyiz.
Elle yemek yeme ve giyim kuşamları da olabilir sanırım bunlar. Ancak erzurum’da, kars’ta veya ankara soğuğunda istesen de giyemezsin.
Yoksa islamla bir alaka kurduğunu düşünmemek lazım.10-Abdülkadir Ömür
----------8---------
Yorum
-
Neyse kişi kendi cevap verir de biz de ogrenmis oluruz. Araplasmak ne demek. Mesela basartusu takmak mi, sakal birakmak mi, 5 vakit namaz kulmak mi, oruc tutmak mi, hacca gitmek mi, veya ne yapip ne yapmamak araplasma kriteri.İlk olarak Onur Akyüz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleKılıçla yaptıkları bir dans var ya devlet başkanları gelince de yaptırıyorlar hani Trump da yapmıştı onu kastediyor olabilir. Düğünlerde filan halay çekmeyiz de kılıç dansı yaparız belki.
Elle yemek yeme ve giyim kuşamları da olabilir sanırım bunlar. Ancak erzurum’da, kars’ta veya ankara soğuğunda istesen de giyemezsin.
Yoksa islamla bir alaka kurduğunu düşünmemek lazım.
Ben de merak ettim acaba araplastimmi araplasmadim mi diye. Kisi konuyu aciklarsa ogrenecegiz hep beraber, ne yapilirsa araplasilir ne yapilirsa araplasmadan uzaklasmis oluruz.
Şu İslam dinini bir ogrenemedik gitti. Ama konusmaya gelince ; her konuda cok kolay ahkam keseriz. Araplardan nefret ederiz ama ingiliz alman olunca süper deriz. Ne kafalar yaşanıyor ulkemde. Bir de sorsan ben herseyi bilirim egitimliyim karsi cikanlar ise cahil der gecer.
Yorum
-
Adam İsrail vatandaşı ve 100 gün önce Hamasın İsrail topraklarına girip yaptığı adi terör saldırısını gayette ahlaki bir biçimde anmış, sen müsşüman olabilirsin, Türkiye cumhuriyeti Laik bir hukuk devletidir, sen bugün Haması savunursan, Abd de gider pkk ile muhatap olur aynı boktur, orda ağlayıp Burda duyar kasamazsın ikiside terör örgütüdür.İlk olarak Onur Akyüz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBu olay dediğim siyonist bir nazi’nin 7 ekim olaylarını övmesi bu kadar. Bir sürü hikaye anlatmışsın benim için tüm mazlumlar ve masumlar aynıdır birbirinden farkı yok, olamaz.
Yemen’le israil-filistin savaşının ne ilgisi var? Orada bir iç savaş var o başka bir konu. Sen arap düşmanı olabilirsin bunu da açıkça söyle lafı eğip bükme. Hamas lideri şu an oradaki mücadelenin lideridir böyle o kim ki demeyle olmuyor bende karşılığı var sende olmayabilir.
Dünya üzerindeki tüm masum ve mazlumlar aynıdır her yerde olana ayni şiddette tepki veremiyor olabiliriz bu bir eksiklik olabilir ama olaylara bakışımız değişmez safımız belli. Biz müslümanız ve dinimizin gereği olan her mücadeleyi elimizden geldiğince yapacağız Allahsızlar bir tarafa müslümanlar bir tarafa bitti gitti.No one wins. One side just loses more slowly.
Yorum
-
Selcuklu ve Osmanli imparatorlugu araplasti mi mesela diger soru. Ya da Turkler 700lu yillardan itibaren islamiyeti sectigi icin araplasti mi. Yoksa islamin emirlerini ve yasaklqrini mi uygulamaya basladilar.
Araplasmaktan kasit islamiyetin emir ve yasaklarini uygulamaksa ( ki aslinda rahatsiz olunan durum aslinda bu ama islama direk laf soylemeye cesaret olmayinca ve bunu soyleyince bu ulkede traftar bulunamayacagi icin arka kapidan araplasiyorsunuz, yallah arabistana vb. garip garip cumleler).
Bu toplum enaz 1000 yildir islamiyeti secmis durumda. Selcukludan, osmanliya, oradan Turkiye cumhuriyeti ile halen ayni toplum devam etmektedir. Ortada bir araplasma filan yoktur. Bu toplum iyi kotu 1000 yildir islamiyetin emir ve yasaklarini uygulamaya calismaktadir. Son soz olarak bir musluman icin irk ve milliyetin pek bir onemi yoktur. Ne arap ustundur ne turk ustundur ne ingiliz ne rus. Insanlar esittir.islam dinine gore de inananlar ustundur. Irkcilik dinimizce yasaklanmistir. En fazla bir insan milliyetiyle gurur duyabilir gecmisteki yaptiklariyla o kadar.
Yorum
-
Bence genellememek lazim. Bir dunya abd vatandasi ve israil vatandasi bu olaylara tepki koyabiliyor. Insan var insan var iste. Bircok yahudiden israilin zulmune sert tepki koyanlari izledik. Olaylari vatandaslara indirgememek lazim.İlk olarak Hasan Habip Özbay tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleeğer birgün Trabzonspor israilli yada amerikalı bir futbolcu alırsa en büyük Trabzonspor düşmanı ben olacağım hattaa.....
Bizim ulkemizde dahi yahudi olup son derece sagduyulu iyi niyetli insanlar vardir.
Yorum
-
Ya nazmican sen sus hele ya ben müslümanım sen değilsin tamam en müslüman olmayan da sensin pkk zaten abd ürünü ne anlatıyorsunİlk olarak Nazim Can tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleAdam İsrail vatandaşı ve 100 gün önce Hamasın İsrail topraklarına girip yaptığı adi terör saldırısını gayette ahlaki bir biçimde anmış, sen müsşüman olabilirsin, Türkiye cumhuriyeti Laik bir hukuk devletidir, sen bugün Haması savunursan, Abd de gider pkk ile muhatap olur aynı boktur, orda ağlayıp Burda duyar kasamazsın ikiside terör örgütüdür.
En son Onur Akyüz tarafından düzenlendi; 15.01.2024, 15:27.10-Abdülkadir Ömür
----------8---------
Yorum
-
turkiye cumhuriyeti laik sosyal bir hukuk devletidir..sen kendini oyle tanimlayabilirsin oyle bir ulke isteyebilirsin ama anayasa gayet acik.ulkenin dini olmaz bireylerin olur.onun icin burasi sadece muslumanlarin degil icinde yasayan bir cok dine mensup olanlarinda devletidir.İlk olarak Onur Akyüz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleHa şöyle tam olmasa da itiraf et gerisi fasa fiso.
Daha ülkenin bu davaya nasıl yaklaştığının farkında değilsin boş boş konuşuyorsun. Bu dava açılmadan haftalar önce Türkiye zaten açıkladı uluslararası hukuk nezdinde çalışmalarımızı yapıyoruz diye ve direkt taraf oldu Türkiye bu davada.
Ayrıca hristiyan bir ülkenin açması çok daha etkili oldu ama sen bunu bu kadar sığ bir bakış açısıyla ele alabilirsin fazlasını beklemem zaten.
Yemendeki durum iç savaş Türkiye’nin ne yapmasını bekliyorsun? Buraya kızılay ve afad eliyle direkt insani yardım gönderiyoruz sen ne anlatıyorsun?
Yemen bize sınırı olmayan, deniz sınırı olmayan bir ülke biz burada kimden taraf olacağız bir söyle bakalım? Aynı ırkçı bir partinin insanları otobüs bileti alıp gazze’ye yollaması gibi aptalca ağızlar bunlar ama bizde çok karşılık buluyor ya sen nereye yolluyorsun hangi rotadan yolluyorsun? Yemen için miting diyor ya sabır
Husiler mi, Suudlar mı yoksa Bae mi? Devlet olarak hangisine hangi sıfatla taraf olalım ne dediğini bile bilmiyorsun yobaz muhalif ağzıyla konuşuyorsun beni itham ettiğin şeylerin tamamı sende mevcut ama bunun farkında değilsin.
Kimliksiz diye senin gibilere denir ağzını topla bu ülke müslüman Türk yurdudur araplaşmaktan korkuyorsan zaten kimlik sorunun olduğunu kendin söylemiş oldun.
neden araplasmaktan rahatsiz oluyorsunuz diyenine ilk defa rastliyorum.dunyada emsaliniz yok.arabın kendisi arap gibi yasamayi birakip batiyi takip edip reform yaparken siz hangi ara bu kadar arap sevdalisi olup ciktiniz.Ataturk'un kurdugu sekuler ulkede yobazlik kolay tabii.ayrica din ayagina kimligimi neden dusuk goreyim?sizin gibi bulundugu kabin seklini hemen alanlardan degiliz. acik acik ben araplasabilirim sorun yok diyen siyasal islamciya ilk defa rastliyorum.genel de kem kum ederlerdi.sizin gibilerin ulkede cokca bulundugunu bilmek can siksada durustlugunu takdir ettim.en azindan bu konuda samimisinaz biraz tarih oku.turkler islam tarihinden oncede sahnede varlardi.islam diniyle ortaya cikan bir millet degiliz.osmanli oncesini bilmediginizi biliyorum ama aranizda osmanli donemini tam olarak okuyan bile yok.ayni anda hem osmanli hem arap sevdalisi olunmaz.tekrar tekrar yazayim.biz kimligimizden anayasada laik sekuler devletimizden yanayiz.
bedevi orgutlerin cikarlarina gore sekillenmedik,sekillenmeyecegiz.
sen keske sadece futbolla alakali yorumlar yapsan.en azindan orada dise dokunur yorumlarin vardi.konu ciddilesince cehaletin kendini ele verdi.filistin davasi dediginiz davanin tarihini bir arastir.sanki israil'in kurulusundan bu yana bu davayi gutmussunuz gibi pozlar vermeyin.80lerin sonuna kadar bu davanin sahipleri turkiye ve dunyada solculardi.siz islamcilar 6.filoyo secde ederken solcular filistine destek veriyordu.
sizin davanizin oradaki mazlumlarla ilgisi yok.ne zaman ki oradaki dava asiri radikaller tarafindan sahiplenildi o zaman yobaz tayfa olaya mudahil oldu.simdi baskalarinin yon verdigi bir hareketi gelip burada sanki kendi davanmis gibi yaziyorsun.cok iddiali laflar yazmayin..bae,misir,suudi arabistan mevzularindaki gibi olmasin.basinizdakiler sizi tam ters rotaya sokabilirler.hamas konusunda sahsi fikrimide soyleyeyim.mevcut israil devleti neyse hamas odur.gerekcesi ne olursa olsun direkt sivilleri hedef alan herkes teroristtir.siz yobazlar gibi din veya mezhep eksenli bakmiyorum.insan odakli bakiyorum.
yemen'e gelirsek.orada daha ne oldugunu bile bilmiyorsun.ortadogudaki mezhep eksenindeki tartismalar daha dogrusu iran-arabistan mucadelesi.turkiye'nin husilere karsi neden arabistani destekledigini bir arastir bakalim belki yanlislikla bir kac birsey ogrenirsin..
yazdigim gayet acik.sizin gibi siyasal islamcilarin dunyadaki masumlarla bir derdi yok.son derece gecisken mezhep temelli bir siyasetiniz var.bulundugunuz kabin seklini cok guzel aliyorsunuz.bir de hep ayni taktik.ben senin yazdiklarinin hepsine cevap veriyorum sen aklinca cevap verebilecegini,yuruyebilecegini dusundugun konuyu cimbizla cekip yurumeye calisiyorsun.
filistin davasinda islam ulkelerinin nasil samimiyetsiz oldugunu gostermek icin israrla guney afrika dedim.turkiye'nin esip gurlemesine ne bakiyorsun birader.kapali kapilarda ticaretin tam faal devam ediyor.olay patlak vermeden 2 ay once netanyahu denen yamyamla pozlar veriyordunuz,bir sure oncede israil cumhurbaskani ulkedeydi.sanki filistin yeni isgal edilmis yeni bombalanmis gibi konusuyorsunuz.daha once yazdigimi tekrarlayayim, senin verdigin verecegin tepkilerin sirasini bile pesinden gittikleriniz belirliyor..gerisi fasafiso.En son tristram tarafından düzenlendi; 15.01.2024, 15:36.
Yorum
-
Selçuk beyin oğlunun, Süleyman şahın Dedesinin adı neden İsrail kardeş ? Yoksa bu Selçuklularda mı Yahudi tohumuİlk olarak emre6117 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleSelcuklu ve Osmanli imparatorlugu araplasti mi mesela diger soru. Ya da Turkler 700lu yillardan itibaren islamiyeti sectigi icin araplasti mi. Yoksa islamin emirlerini ve yasaklqrini mi uygulamaya basladilar.
Araplasmaktan kasit islamiyetin emir ve yasaklarini uygulamaksa ( ki aslinda rahatsiz olunan durum aslinda bu ama islama direk laf soylemeye cesaret olmayinca ve bunu soyleyince bu ulkede traftar bulunamayacagi icin arka kapidan araplasiyorsunuz, yallah arabistana vb. garip garip cumleler).
Bu toplum enaz 1000 yildir islamiyeti secmis durumda. Selcukludan, osmanliya, oradan Turkiye cumhuriyeti ile halen ayni toplum devam etmektedir. Ortada bir araplasma filan yoktur. Bu toplum iyi kotu 1000 yildir islamiyetin emir ve yasaklarini uygulamaya calismaktadir. Son soz olarak bir musluman icin irk ve milliyetin pek bir onemi yoktur. Ne arap ustundur ne turk ustundur ne ingiliz ne rus. Insanlar esittir.islam dinine gore de inananlar ustundur. Irkcilik dinimizce yasaklanmistir. En fazla bir insan milliyetiyle gurur duyabilir gecmisteki yaptiklariyla o kadar.
No one wins. One side just loses more slowly.
Yorum
-
Bakin size tekrar ve tekrar soruyorum. Araplasmaktan kastiniz ne, buna somut ornekler vererek aciklarmisiniz.İlk olarak tristram tarafından gönderildi Gönderiyi görüntületurkiye cumhuriyeti laik sosyal bir hukuk devletidir..sen kendini oyle tanimlayabilirsin oyle bir ulke isteyebilirsin ama anayasa gayet acik.ulkenin dini olmaz bireylerin olur.onun icin burasi sadece muslumanlarin degil icinde yasayan bir cok dine mensup olanlarinda devletidir.
neden araplasmaktan rahatsiz oluyorsunuz diyenine ilk defa rastliyorum.dunyada emsaliniz yok.arabın kendisi arap gibi yasamayi birakip batiyi takip edip reform yaparken siz hangi ara bu kadar arap sevdalisi olup ciktiniz.Ataturk'un kurdugu sekuler ulkede yobazlik kolay tabii.ayrica din ayagina kimligimi neden dusuk goreyim?sizin gibi bulundugu kabin seklini hemen alanlardan degiliz. acik acik ben araplasabilirim sorun yok diyen siyasal islamciya ilk defa rastliyorum.genel de kem kum ederlerdi.sizin gibilerin ulkede cokca bulundugunu bilmek can siksada durustlugunu takdir ettim.en azindan bu konuda samimisinaz biraz tarih oku.turkler islam tarihinden oncede sahnede varlardi.islam diniyle ortaya cikan bir millet degiliz.osmanli oncesini bilmediginizi biliyorum ama aranizda osmanli donemini tam olarak okuyan bile yok.ayni anda hem osmanli hem arap sevdalisi olunmaz.tekrar tekrar yazayim.biz kimligimizden anayasada laik sekuler devletimizden yanayiz.
bedevi orgutlerin cikarlarina gore sekillenmedik,sekillenmeyecegiz.
sen keske sadece futbolla alakali yorumlar yapsan.en azindan orada dise dokunur yorumlarin vardi.konu ciddilesince cehaletin kendini ele verdi.filistin davasi dediginiz davanin tarihini bir arastir.sanki israil'in kurulusundan bu yana bu davayi gutmussunuz gibi pozlar vermeyin.80lerin sonuna kadar bu davanin sahipleri turkiye ve dunyada solculardi.siz islamcilar 6.filoyo secde ederken solcular filistine destek veriyordu.
sizin davanizin oradaki mazlumlarla ilgisi yok.ne zaman ki oradaki dava asiri radikaller tarafindan sahiplenildi o zaman yobaz tayfa olaya mudahil oldu.simdi baskalarinin yon verdigi bir hareketi gelip burada sanki kendi davanmis gibi yaziyorsun.cok iddiali laflar yazmayin..bae,misir,suudi arabistan mevzularindaki gibi olmasin.basinizdakiler sizi tam ters rotaya sokabilirler.hamas konusunda sahsi fikrimide soyleyeyim.mevcut israil devleti neyse hamas odur.gerekcesi ne olursa olsun direkt sivilleri hedef alan herkes teroristtir.siz yobazlar gibi din veya mezhep eksenli bakmiyorum.insan odakli bakiyorum.
yemen'e gelirsek.orada daha ne oldugunu bile bilmiyorsun.ortadogudaki mezhep eksenindeki tartismalar daha dogrusu iran-arabistan mucadelesi.turkiye'nin husilere karsi neden arabistani destekledigini bir arastir bakalim belki yanlislikla bir kac birsey ogrenirsin..
yazdigim gayet acik.sizin gibi siyasal islamcilarin dunyadaki masumlarla bir derdi yok.son derece gecisken mezhep temelli bir siyasetiniz var.bulundugunuz kabin seklini cok guzel aliyorsunuz.bir de hep ayni taktik.ben senin yazdiklarinin hepsine cevap veriyorum sen aklinca cevap verebilecegini,yuruyebilecegini dusundugun konuyu cimbizla cekip yurumeye calisiyorsun.
filistin davasinda islam ulkelerinin nasil samimiyetsiz oldugunu gostermek icin israrla guney afrika dedim.turkiye'nin esip gurlemesine ne bakiyorsun birader.kapali kapilarda ticaretin tam faal devam ediyor.olay patlak vermeden 2 ay once netanyahu denen yamyamla pozlar veriyordunuz,bir sure oncede israil cumhurbaskani ulkedeydi.sanki filistin yeni isgal edilmis yeni bombalanmis gibi konusuyorsunuz.daha once yazdigimi tekrarlayayim, senin verdigin verecegin tepkilerin sirasini bile pesinden gittikleriniz belirliyor..gerisi fasafiso.
Bir kisi araplasinca neler yapip neler yapmiyor. Genel gecer ifadeler yazmayin. Direk net somut ornekler verin. Araplasma ile islam dini arasinda gel gitler yasiyor gibisiniz. Kavramlariniz ic ice gecmis durumda.
Ayrica ulkenin sistemi laiklik ancak bu ulkede yasayanlarin enaz yuzde 90i, kayitlara gore ise %99u musluman.
Yorum
-
Yahu bu toplum arap sevdalisi filan degil. Musluman yahu musluman. Sokun artık kafaniza bunu. Bizim icin ırkin bir onemi yok. Arap da ayni ingiliz de fransiz da ayni. Bizim icin kisinin inandigi degerler onemli. Bir kisi arap ama Allaha inanmiyorsa, diger tarafta ermeni ama muslumansa ona gore cok asagidadir. Turkiyedeki muslumanlarin cogunlugunun dusuncesi budur.
Bir cikardiniz arap hikayesi, onunla yatip onunla kalkiyorsunuz.
Icinizdeki islama olan nefreti ofkeyi biliyoruz. Az samimi olun da dine soyleyin asil laflarinizi.
Mesela nazim can ve anil Allaha ve dogal olarak islam dini e inanmadiklarini soylediler. Olabilir kendi inanci boyledir. Ama netler en azindan. Oturur tartisirsin din varmidir, Allah var midir vb.
Ama bu yaptiginiz olmuyor. Surekli bir yok siyasal islam laflari, yok Araplasma hikayeleri, diger tarafi cehaletle suclamalar vb.
Kendi adima arap olmalarina ragmen suudi arabistan ve onlar gibi bircok arap yoneticilere ne zaman aklima gelse sovuyorum ve musluman olmadiklarini dusunuyorum onlarin. Ama size kalsa ben arap seviciyim.En son emre6117 tarafından düzenlendi; 15.01.2024, 15:57.
Yorum
-
Arkadaşlar, Trabzonspor forumu sizin bu siyasi tartışmalarınızın yeri mi yoksa bizi az rahat bıraksanız da biz Trabzonspor'u takip mi etmeye çalışsak.Hakan KULAÇOĞLU: "Sabırlı, sistemli ve ekonomik, tüketen değil üreten bir Trabzonspor oluşturmak."Murat
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.
Yorum