Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

STSL 9. Hafta | Trabzonspor 0-0 BB Erzurumspor | Maç Sonucu

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak memmedaga tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Yorumların ekseriyeti oyuncuların performansı ile alakalı,
    halbuki esas problem bu takımın çift forvet oynacak kanatlara sahip olmayışıdır ,
    olcay ve wakaeme bu duruma çare olamaz,Akhisar Kasımpaşa maçlarını iyi analiz eden herhangi bir hoca Pereira'yı kitlediği zaman herhangi bir alternatif atak organizasyonu geliştiremeyecegimizi çözer.

Oyun içi alternatif olarak forvetlerimiz merkezden ver kaç ve istasyon olarak pozisyona sokacak adamlar değil veyahut merkez ikili ileri doğru patlama verkaçlarla(-adam eksilterek) delici oyun varyasyonarı uygulayabilecek adamlar değil,bu bir tek abdülkadir yapabilir ama oyun olgunluğu ve görüşü çok yetersiz ayrıca fizik kapasitesi elverişsiz.

Akhisar ve Kasımpaşa macları çok büyük bir yanılgı.
    Bu forvetlerle bu oyunu geliştirmek için adam eksiltip çizgiye inebilen kanatlara ihtiyacımız var.

Bir an önce Sivas maçının ilk yarısındaki ya da gs maçındaki diziliş ve mantalitenin üzerine koyabilecek sisteme geri dönmemiz lazım.

Bu kadro çift forvet ile zorla kişisel özveri ile maç kazanabilir ama geliştirip her hafta üstüne koyarak ilerleyeceği bir oyun ortaya koyamaz.

Ünal Hoca'nın ikinci yarıda ki değişikleri ve taktiği tam bir facia,esas düşündürücü olan ise en geç 75. dakika itibariyle hamle yapmayışı, 89. dakika da yaptığı değişiklik 2.sınıf anadolu Hocası değişikliği ileriye dönük en umut kırıcı tarafı benim adıma bu oldu...

Ünal Hoca için bu sene iyice tecrübe kazanma senesi olsun biz de sabredelim herşeye rağmen, en başından beri beklentiyi gereksiz yere uçurmayalım.
    Amiri bu değil.
    Düz boş top bile süremedi gördük. Sarhoş gibiydi. İç saha Nwakame dış saha Amiri normalde o kanadı götürür.
    Sağda Olcay da bu lige yeter. Klasik 4-4-2 için ideal adamlar mı değil. Ama Novak-Pereira ikilisi önünde ortalama oyun çıkarabilen 2 kanat ile bizim 4-4-2 bu ligi donunda sallar. Bugün gibi Amiri ve Abdüş olağanüstü kötü oynarsa, rakipte 4-6-0 4-5-1 gibi bişey oynar göbeği kalabalık tutup kitlerse patlarsın. sürekli top kaybından üst üste 3 pas yapamadık zaten, kanada da inince sürekli isabetsiz paslar taca gitti ya da pas atmayan abdüş kaptırdı. Paşa Akhisar değil, bu maç yanıltıyor. Bu kadar 2 kanadın leş attığı başka bir maç heralde denk gelmez. İşin garibi Amiri yerine forvet kırması koyduk. Bu kadar saçma bir değişiklik ancak 4-4-2 nin kapalı savunmaya karşı nasıl çalıştığını bilmeyerek yapılabilir.
    Ey Türk Gençliği!
    Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafa etmektir.

Yorum

• Bir insan ya da insan toplulugu ayni seyi 2 den fazla yapiyosa bu hata degil aptalliktir. Cikipta kimse hatalarimizdan ders cikaricaz gibi bos laflar soylemesin. Bu ruhsuzlar surusu bos buldukca spor arabalarina binip barlara kacan aptallar toplulugudur. Bir kac oyuncu haric. Bunlarin sampiyon olmak gibi efsane olmak gibi bir dusunceleri yok. Bu sene degilse ne zaman ? For etimiz messi ronaldo hocamiz guardiola fln oldugunda mi ?

Yorum

• Temposuz ve yavaş oynayan bir takımın topun arkasına 10 kişi geçen Erzurum'un savunmasını dengesiz yakalama şansı yok. Sabaha kadar oynasak dengesiz yakalayıp net pozisyona girme şansımız sıfırdı...

Çünkü hareketsiz oynuyor topu hızlı çevirmiyoruz ikinici topları doğru baskıyla kazanamıyoruz iki üç pas yapan rakip, ikinci topları toplayamadığımız için orta sahayı kolay geçiyordu..Topu çabuk geri kazanamıyor öndeki adamları geriye koşturup duruyoruz...

Erzurum'un orta sahasında oyun zekası bulunan Castro tipinde bir merkez oyuncuyla yırtıcı bir forvetleri olsaydı mağlup olurduk..

İç sahada ısırarak top oynayacaksın..Sırtı dönük top alıp çıkmak isteyen rakibi üçgen gerekirse dörtgen çembere alıp kafasını kaldırmadan basıp topu alıp kenarlara dağıtacaksın kenarlar bol miktarda orta kesecek ki savunmayı dengesiz yakalayacaksın..

Bütün bunlar top rakipde iken alan daraltarak boyu kısaltarak olur. Stoperlerini öne çıkaracaksın oyuna katacaksın..

Bu doneleri uygulamadan gelişi güzel oynayarak ligde ben de varım diyemezsin..Bunları takıma aşılayacak çalıştıracak ofansif zekâsı olan bir hoca lazım.

Bu arada futbolcu analizinde haftadan haftaya günden güne farklı yorumlar yazıp tornistancı takılan tipleri okumaktan bıktım..Mesela Akhisar maçında Abdülkadir'e methiye yağdıran şiir okuyan tipler aradan 1 hafta geçtikten sonra adamı yerin dibine sokuyor...Futbolcu 1 hafta iyi 1 hafta kötü oynuyorsa istikrarlı bir profil çizmiyorsa bunun sebebi futbolcunun kendisi değil hocadır..
        Before Elvis There was Nothing

John Lennon

Yorum

• İlk olarak PortoDeGalinhas tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Siz gelin stada bağırın o zaman. Ne kolay ya öyle evde telefon başında mesaj atmak. 8 yıldır takım bir kez olsun seyircisini memnun etmemiş, her türlü travmayı yaşamış ama suçlu yine taraftar. Ayrıca bağırmak zorundamıyım statta? Bu takımlar bağırınca maç kazansaydı şampiyonlar ligini her sene Türk takımı alırdı. Trilyonlar alan futbolcular sahada yürüyecek ama ben o koşsun diye bi taraflarımı yırtacağım. Kusura bakmayın ama bu taraftarlık değil düpedüz kerizlik. Ben maça para ödeyip gidiyorsam futbolcu beni memnun etmek için çabalayacak, ben hem para verip hem de futbolcunun gönlünü hoş tutmaya çalışamam.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
          O Imkanim olsa tabiki giderim Avrupadaki her macada gittim ben suclu taraftar demiyorum ama bu kadarda olmaz ac izle dünkü Göztepe Jimnastik külübü macini maci taraftar aldi Türkiyede bazi seyler gazla oluyor maalesef

Yorum

• Nwakame sakatmis öyle diyor Ünal ondan oynamamis

Yorum

• İlk olarak Sefa Murat Dokuz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Amiri bu değil.
              Düz boş top bile süremedi gördük. Sarhoş gibiydi. İç saha Nwakame dış saha Amiri normalde o kanadı götürür.
              Sağda Olcay da bu lige yeter. Klasik 4-4-2 için ideal adamlar mı değil. Ama Novak-Pereira ikilisi önünde ortalama oyun çıkarabilen 2 kanat ile bizim 4-4-2 bu ligi donunda sallar. Bugün gibi Amiri ve Abdüş olağanüstü kötü oynarsa, rakipte 4-6-0 4-5-1 gibi bişey oynar göbeği kalabalık tutup kitlerse patlarsın. sürekli top kaybından üst üste 3 pas yapamadık zaten, kanada da inince sürekli isabetsiz paslar taca gitti ya da pas atmayan abdüş kaptırdı. Paşa Akhisar değil, bu maç yanıltıyor. Bu kadar 2 kanadın leş attığı başka bir maç heralde denk gelmez. İşin garibi Amiri yerine forvet kırması koyduk. Bu kadar saçma bir değişiklik ancak 4-4-2 nin kapalı savunmaya karşı nasıl çalıştığını bilmeyerek yapılabilir.
              Umarım haklı çıkarsın benim fikrim bu maçtan sonra oluşmadı o 2 maç esnasında oluştu

İlle çift forvet oynacaksan Olcay mutlaka olmalı

ama yine iddia ediyorum bu fotvet kanat tipleriyle her hafta üstüne koyarak bu oyunu ritmi geliştiremeyiz

rakip hocalar mutlaka bir şekilde önlemini alır maçı kilitler,

Sadece kanatların değil ayrıca Novak'ın performansı da yetersiz(ofansif bindirme ve orta kalitesi)

5 maçta 2 galibiyet ancak alırız.

Elbet rakibi zayıf yakalarız şansımız yaver gider,oyuncular ekstra performans gösterir falan filan

bu mantaliteyle zirveye oynamazsın...

Önemli olan takımın belirli bir oyunu benimsemesi ve giderek üstüne koyarak geliştirmesi.

Öteden beri çift frvet meselesi ister istemez takıntı haline geldi kısaca bu kadro çift forvet için ideal değil...
              En son memmedaga tarafından düzenlendi; 23.10.2018, 11:25.
              sakin olun...

Yorum

• Şu milli maç aralarını icat edenin...
                GS'ı 4-0 yendikten sonra da ard arda puanlar kaybetmiştik.
                Dün oyuncular beceriksiz olmasa maçı alırdık.
                Gitti canım 2 puan.
                Yahu bir kere de fırsatı değerlendirin. BJK ve GS puan kaybetmişken olmadı bu
                Erzurum'u çok dirençli buldum. Helal olsun cesur ve iyi oynadılar.
                Amiri çok etkisiz kaldı.
                Yazıcı'yı daha erken zamanda almalıydı. 88'de alırsanız oyuncuyu da kaybedersiniz.
                Ekuban yerine Nwaekeme'yi sokmalıydı.
                2010-2011 SEZONU SÜPER LİG ŞAMPİYONU
                82 HELAL PUANLA
                TRABZONSPOR

Yorum

• Bu maçı bildiğiniz 11 kişiye karşı 10 kişi oynadık. Burak olmasaydı sahada hiçbirşey farketmezdi. Üzüldüğüm konu ise Ünal Hoca'nın Burak'ı kenara almaya cesaret edememesi. Eğer bir başarı olacaksa, bu cesaret olmadan olmaz. Ünal Hoca'dan bu cesareti bekliyoruz. Burak da görev verildiğinde oynamasını, gerekirse oyuna sonradan girmesini öğrenecek. Bu takımda herkes bunu bilecek. Nasıl Rodagella forma için savaşıyorsa, Burak da savaşacak. Öyle sahada gezerim ilk 11'de yerim garanti olmaz.

Ha yedek kulübesine geldiğinde Burak efendi trip atacaksa eğer, takımın altını oyacaksa zaten o Burak buraya hiç ait olamamış demektir, bu durumda da takımın bir parçası olmayan Burak'ın sahada olmasının da bir anlamı yok.
                  İnadına Trabzonspor !

Yorum

• Takım olarak pres yapan, tempolu oynayan, organize atak yapmaya çalışan takım nasıl oldu da bu hale geldi anlamak mümkün değil. İkidir milli aralarda böyle oluyor, takımın ayarları bozuluyor.

Bu takım hepberaber kollektif pres yapardı, alan daraltırdı, şimdi bakıyorum herkes Umut Bulut vari çağ dışı bireysel pres peşinde.

Çok güzel paslaşmalar yapılırdı, verkaçlar felan. Şimdi bakıyorum topu alan zorluyor, uzun oynuyor bilmem ne. Yusuf'un sahadaki eksikliği en büyük eksik bu pas trafiğinde, ve belki de bu maçı açacak olan Yusuf'lu bir pas trafiğiydi. Ekuban'ın bu maçı alacak nasıl bir özelliği vardı ben anlamadım.

Bu takımda taktik bütünlük vardı, takım ne oynadığın bilirdi. Bir taktik anlayış vardı. Şimdi halı sahada oynar gibi bir havaya girmiş. Bizim halısahadaki takım daha bir bilinçli oynuyor, bu ne hal. Ünal Hoca nasıl izledi bu durumu. Sosa'nın, Perreira'nın bireysel zorlamaları, Abduş'un zaman zaman bireysel zorlamaları ile pozisyon mu bulunur, böyle maç mı kazanılır. Maçın birinci dakikası neyse doksanıncı dakikası da oydu. Takım 190 dakika daha oynasa gol atacakmış gibi durmuyordu.

Yazık oldu bu fırsata da. Bugüne kadar yazık olmayan fırsat mı vardı, bu da böyle olacaktı ve de oldu işte... Biz zaten niye heyecanlandık ümüde kapıldık ki...
                    İnadına Trabzonspor !

Yorum

• İki maç galip gelince hemen şampiyonluk şarkıları söylemeye başlayan ,

İki maç yenilince hemen küme hesapları yapıp kendimizi boşuna strese sokan bir camiaya sahibiz....

Akşam futbolcuların ellerine ayağına dolaştı.....

Bence puan kaybının en önemli sebebi bu....

Gereksiz stres....

Arkadaşlar belki kızacak bana ama bu takım şampiyon olamaz

Bunu bilelim buna göre hedef çizelim....
                      Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        İki maç galip gelince hemen şampiyonluk şarkıları söylemeye başlayan ,

İki maç yenilince hemen küme hesapları yapıp kendimizi boşuna strese sokan bir camiaya sahibiz....

Akşam futbolcuların ellerine ayağına dolaştı.....

Bence puan kaybının en önemli sebebi bu....

Gereksiz stres....

Arkadaşlar belki kızacak bana ama bu takım şampiyon olamaz

Bunu bilelim buna göre hedef çizelim....
                        Takım, 2 rakibinin puan kaybıyla oluşan mutlak kazanma ve 4.sıraya yükselme durumunun stresini kaldıramadı.
                        Baskı panik yaptırdı.
                        Ne diyelim bordo mavi aşkımız sağolsun.
                        Türkiye kupasını kazanıp ilk 3'e girmek iyidir bu sezon için.
                        Dün akşam belki de şampiyonluk için kırılma maçı olan maçı kazamadık. Üzgünüz.
                        Hoca'nın oyuncu değişiklikleri ve zamanlamaları da yanlıştı.
                        Nwaekeme bir adamın varsa o oynar. Ekuban değil.
                        Yusuf'u pas trafiğini düzenleme ve rakibi boşa çıkarma adına erken sokmalıydı. 65-75 gibi.
                        2010-2011 SEZONU SÜPER LİG ŞAMPİYONU
                        82 HELAL PUANLA
                        TRABZONSPOR

Yorum

• İlk olarak Teoman Karadeniz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          O halde antrenman programlamasını bilen biri olarak konuşayım; hiçbir antrenman programı sezon içinde 5 günü antrenmansız geçirmeyi doğru kılmaz. Tabii beş gündür antrenman yapıp yapmadıklarını bilmiyorum. Sizin diyaloğunuzu baz alarak söylüyorum.

Ki sezon başında, milli maç araları da muhtemelen bellidir. Bu araların da antrenman ve hatta beslenme programlaması yapılması gerekir.
                          Hatta ve hatta Ekuban, Nwakaeme, Abdulkadir Parmak, Esteban gibi oyuncuların bırakın antrenmanı, maç eksiğini gidermek için fırsattır bu aralar.

Öte yandan, beş gün boyunca antrenman yapmayan her sistem geriler. Buna "Antrenmanda Geriye Dönüş Prensibi" denir. Bir de bu antrenman yapmayan oyuncular tatil modunda beslenirse, ektra kilolar da cabası olur. Hele bir de aralarında sigara, nargile içen var ise o vücut bir haftada sporcu vücudu olmaktan çıkar.

Size basit bir matematik sunayım:

Günde 1 antrenman : 1000 Kalori
                          Haftada 5 antrenman: 1000 x 5 = 5000 kalori.

Bu futbolcular, bir hafta boyunca daha az kalori yakıp, muhtemelen tatil modunda oldukları için daha fazla kolari alacakları için, kilo alarak dönerler.

1 KG Yağ = 7000 kaloridir.

Bir milli arada 1 kilo alan Futbolcu, bir sezonda 3-4 kilo alır. Çoğunun göbekli olması da bunun göstergesidir.

Vücuttaki her fazla yük, daha fazla oksijen kullanımı gerekliliği doğurur. Daha fazla kardiyovasküler yorgunluk, bir maçta daha erken yorulmayı sağlar. Sonra neden 90 dk aynı tempoyu yapamıyorlar diye düşünüp dururuz.

Sandığınız gibi bilimsel metodlar havada uçuşmuyor. Federasyn 3 günlük kurs açıyor. Hüseyin Çimşir gibi futbolcu olması mucize adamlar katılıyor. Yarım yamalak bir şeyler anlayıp, uygulamaya çalışıyorlar.

Bırakın antrenmanı, deniz seviyesinde olan Trabzon'dan, rakımı yüksek bir başka şehre gidip beş gün tatil yapan futbolcunun performansı bile farklılık gösterir.
                          Teoman dostum, öncelikle bu aydınlatıcı mesajın için teşekkür ederim.

Ünal Hoca "Milli maç arası bizi bozuyor. Oyuncular kilo alıyor" diyor. Çözüm ve icraat pozisyonundaki yetkililerin şikayet edercesine beyanatta bulunmasını bir türlü anlamamışımdır. Acaba ellerini tutan, çalışma arzularına engel olan ve oyuncu tercihlerine karışan birileri mi var?
                          Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Farklı galibiyet bekliyordum ancak olmadı. Gs ile de fb ile de aramızdaki puan farkı aynı 5. Ya güzel bir seri yakalayıp gs ile yarışırız ya da böyle iki ileri bir geri giderek fb ile mücadele ederiz. Şampiyon olmak istiyorsak özellikle evimizdeki maçlar da vurup geçmemiz lazım. Haftaya Antalyayı deplasmanda yenersek şaşırmam çünkü öyle değişik bir takımız..
                            Erişir menzil-i maksuduna aheste giden..

Yorum

• Bu maçın sorumlusu ÜK'nın kendisidir. Yaptığı değişikliklerin hiçbir izahı yok. Waka ve Olcay girse bugün farklı şeyler konuşmamız olası. Abdüş rezalet oynamasına rağmen doksan dakika sahada kalıyor. Buna akıl sır erdirmek mümkün değil. Bu hocayla bir şey olmayacak. Ligin dibindeki takımla kendi evimizde oynuyoruz ama sonuç hüsran. Biraz hevesimiz vardı yine kursağımızda bıraktılar. Allah sizi nasıl biliyorsa öyle yapsın.
                              - you either die a hero or you live long enough to see yourself become the villain.

Yorum

• İlk olarak PortoDeGalinhas tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Siz gelin stada bağırın o zaman. Ne kolay ya öyle evde telefon başında mesaj atmak. 8 yıldır takım bir kez olsun seyircisini memnun etmemiş, her türlü travmayı yaşamış ama suçlu yine taraftar. Ayrıca bağırmak zorundamıyım statta? Bu takımlar bağırınca maç kazansaydı şampiyonlar ligini her sene Türk takımı alırdı. Trilyonlar alan futbolcular sahada yürüyecek ama ben o koşsun diye bi taraflarımı yırtacağım. Kusura bakmayın ama bu taraftarlık değil düpedüz kerizlik. Ben maça para ödeyip gidiyorsam futbolcu beni memnun etmek için çabalayacak, ben hem para verip hem de futbolcunun gönlünü hoş tutmaya çalışamam.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
                                Sorun bugünün sorunu değil Serdar. 8 yıl önce de aynıydı.

Topçu yürüyor sahada, tribün de izliyor maalesef. Bak dünkü takımın üstüne Göztepe, fener, gs, bjk, Adana Demir, Bursa, Ankaragücü formalarından herhangi birini geçir. Taraftarı en azından bir 10 dakika falan tempo yaptırırdı takıma. Bizim taraftarın huyu öyle değil.

Duygusal insanlarız. Tezahürat kültürümüz yok.

Gece 2.30'da yattım zorla. Stada giden adam belki evine o saatte anca ulaştı. Saygı duyuyorum. Yalnız ben de evde, stattaki herhangi biri kadar bağırmışımdır muhtemelen.
                                Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunan (ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..
                                Ayağa KALK!

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                                Yükleniyor...
                                X