ya arkadaşlar bi eksiğim varsa düzeltin lütfen umut buluta herhangi bir ceza falan açıklanmadı dimi daha
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
TSL 31. Hafta | Eskişehirspor 1 - 0 Trabzonspor
Daraltma
X
-
İlk olarak şenolkılınç tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleya arkadaşlar bi eksiğim varsa düzeltin lütfen umut buluta herhangi bir ceza falan açıklanmadı dimi daha
Yorum
-
Yahu ne Bu laf birbrinize sokmalar,Şu Foruma Gelen,Çok ender Taraftarlardan biridir Eskisehirsporlu arkadaslar ( belkide sadece Eskirsehir taraftarı)
Burdan anlayabilrsiniz size nasıl bakıldını... Yapmayın Lütfen!ENDÜSTRİYEL FUTBOLA KARŞI YAŞASIN TRİBÜN
KÜLTÜRÜ!
KAHROLSUN ENDÜSTRİYEL FUTBOL YAŞASIN SEHİR TAKIMLARI
Yorum
-
İlk olarak şenolkılınç tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleya arkadaşlar bi eksiğim varsa düzeltin lütfen umut buluta herhangi bir ceza falan açıklanmadı dimi daha
Yorum
-
Rıza Çalımbay'ı da aldım kara listeme.
Televizyon görüntülerinden ceza verilmeyecek mi kendisine?
Kamera her ona döndüğünde ağzından bal damlıyordu (!) kendisinin.Trabzonspor kendini ,70-80'lerin kafasını yaşayan,futbolculuğundan sonra bir adım kendisini geliştirmemiş,dünya futbolundan bihaber,çağın sisteminden uzak,hayrına öz evlatçı,tek özelliği eski Trabzonsporlu olması olan futbol yobazlarından kurtarmadıkça başarılı olması mümkün değildir.
Yorum
-
İlk olarak Sedat tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle-
- Ama hep bize oynanıyor nedense...Ha birde şampiyonluk potasına girdiğimiz zaman olurdu normalde ama bu kadar rahat maçta bu hırsınız garip geldi..
Eses için bunların dışında ligde ilk beşe girmenin en kestirme yoluydu bu maç.Bizim de bu sene için böyle bir hedefimiz var.O kadar rahat ve amaçsız değiliz özetle.
Son olarak sanırım sizdiniz Doğanın düştüğü pozisyonda atılmalıydı,kart görmedi,golün de ortasını o yaptı diye bir yazı okumuştum.Doğaya hiçbir temas yok,elbette penaltı da yok.Ama sarı kart da verilmemeliydi,hakem yine doğrusunu yaptı,çünkü Doğa kendi dengesizliği nedeniyle düştü, penaltı istemedi,itiraz etmedi,dönüp de hakeme bakmadı bile.O da temas olmadığını biliyordu ve zaten bir beklentisi de yoktu.Düştü diye bir oyuncuya sarı kart verilmez.Hadi diyelim bu size inandırıcı gelmedi(ki görüntüler bu dediklerimi doğruluyor,yorumcular da aynı şeyi söyledi üstelik),atılmalıydı nereden çıktı?Doğa bu maçta sarı kart görmedi ki.
Yorum
-
Doğa konusunda arkadaşa katılıyorum. Ama hiçbir durum bandolu küfürün açıklaması olamaz. Eses galibiyeti haketti ve aldı. Çokda fazla uzatılacak bir durum yok. Söylendiği gibi es es birtek bize karşıda oynamadı.. Çıktılar çatır çatır oynadılar ve hakkettiler. Tebrik ederim.
Eses in bu ligde olması güzel.
Yorum
-
Türkiye'nin bir gerçeğidir küfür...
Daha çocuk yaşta başlar bu küfür muhabbeti... Önce bebek erkek'mi, kız mı olacak, tartışmalarından ''erkek adamın erkek çocuğu olur'' muhabbetine getirilir, bağlanır laf... Ardından çocuk erkek doğarsa, çocuğa önce pipi kültürü öğretilir.Karikatüreze edilir bu olay ''hadi oğlum göster amcana pipini'' söylemi ile pipinin aslında senin hayatında çok büyük sembol olduğuna ilk işarettir bu durum.Sonra ''oğlum şuna bir küfüt et'' diyerek çocuğa küfür ettirirlir ve bundan eşşek kadar adamlar haz duyar
Sonra mahallede ve okulda artık küfürlerle içiçesindir.Okullarda tabiki küfür öğretilmiyor ama ergenlik döneminde gençler arasında bu küfürler bir imge halini alır.Askere gidersin küfür gene vardır, malallede, orda burda kızlar yüzünden çıkan kavgalarda küfürler hep vardır.Karakola gidersin küfürler işitirsin.Maçlara gidersin birde bakmışsınki millet birbirine küfür ediyor.Yani kısacası nere gidersen git, küfür hayatımızın br parçası olmuştur.
Mesele sadece Eskişehir'in ya da x bir takımın Trabzon'a ya da Trabzon'un taraftarlarının diğer takım taraftarlarına ettiği küfürler değildir.Küfür nedir? Önce bunu sorgulamamız lazım.Küfür etmek bence acizliktir.Psikolog değilim ama maçlarda ya da hayatımızın diğer alanlarında insanlar küfür ediyorsalar bunun bir bilinç altı olduğuna inanıyorum.Neden insanlar tribünde koro halinde küfür ederler? Önce buna sosyologlar, psikologlar bir sorgulamalı, çözüm buralardan başlanmalı. Öyle insanlar varki tribünlerde adam bilim adamı, iş adamı kallavi yani... Bu insanlar bile küfürler ediyorlar maçlarda... İstisnalar hariçtir tabi ama tribünlerde çoğunluğun sesi gür çıktığında istisnalar değerlendirilmez.Onlar tasvip etmezler ama çoğunluk neden küfür ediyor? diye bu olay genel olarak tribüne mal edilip sorgulanır.
Yani arkadaşlar kısa şunu demek istiyorum, olayı daha fazla uzatmak derdinde değilim.Ancak olayı sadece Eskişehir taraftarının küfür etmesine bağlayamayız.Yıllardır maçlara giden biri olarak tribünlerde tasvip etmesekte bu tip olaylara hep şahit olmuşuzdur.Bir maç başlamadan önce rakip takım taraftarları karşılıklı birbirlerine jest yaparcasına renklerine ve takımlarına, şehirlerine tezahürat ederler ama aynı tribünler bir bakmışsınki maç başladıktan sonrada birbirlerine küfürler ettikleri görülmüştür.Bu tip davranışlar normal değildir tabiki ama maalesef Türkiye'deki tribün gerçeği bu.
O yüzden olayın sadece Eskişehir tribünlerinden, Trabzonspor'a yapılan küfürler olarak algılamıyorum.Tekrar ediyorum bu Türkiye'nin hastalığıdır...Bu küfürler ne Trabzon'un şampiyonluklarını gölgeler, ne Trabzonspor'u küçültür.Ne de büyüklüğümüzden bir şey kaybettirir.En son Badaloğlu tarafından düzenlendi; 28.04.2010, 10:53.TARAFTAR TARAF OLANDIR...TARAFTAR ALMAZ VERİR!...
Yorum
-
Önümüzde Ankaragücü maçı var. Başlık Turkcell Süper Lig bölümüne alınmıştır.
Artık daha fazla konu uzamasın arkadaşlar.
Biz burda yazan arkadaşlara inanıyoruz. Yoksa geri dönüşü olmayan yola gireriz.
Saygıyı hakeden ve bir başka gözle baktığımız Trabzon'da Adam gibi ağırladığımız Eskişehir taraftarını seviyoruz. Umarız ve temennimiz odur ki 3. sefer elimiz havada kalmaz.Trabzonspor √Hüseyin Avni Aker|Hayri Gür|Halit Ziya Kurbetçi|Şamil Ekinci|Dozer Cemil|Şenol Güneş|İki Renk ve Asalet √BordoMavi.Net √
Yorum
-
Buraya gelip yorum yapan Eskişehirsporlular gerçekten saygı duyulası insanlar. Öncelikle onlara teşekkür ederim kendi adıma.
Yukarıda bizden bir arkadaş "Biz de küfür etmiyor muyuz ?"demiş. Hayır Armağan etmiyoruz işin açıkçası. Anadolu kulüplerine etmiyoruz. Hatta 5-10 sene öncesine göre meleğiz. Kendimizi küçültmeye gerek yok bu konuda. Avni Aker de son 2 senedir küfür duyulmadı çok.
Eskişehir de öğrenciyim. Stada Eskişehirsporlu arkadaşlarım bıraktı beni. Hiç sıkıntı olmadı ama biri çıkabilir yine de diye uyardılar. Normaldir.
61. dakika da bandoya başlamalarında bir sıkıntı görmedim. En nihayetinde rakibiz, ligde puan farkı az ve uzun zamandır yenemiyorlardı bizi. Yadırgamadım.
Bizi yenmişler niye sevinmesinler Allah aşkına ? Dedikleri gibi Antep Manisa falan mıyız biz ? Sadece sevinme yöntemleri yanlıştı o kadar.
Eskişehirsporla ilgili yorum yapmak belki haddime değil ama Rıza Çalımbayla Eskişehir in ne uzayacağını ne de kısalacağını düşünüyorum. Daha kaliteli, vasıflı biri onlara daha çok yakışırdı. Bir arkadaş Youla yüzünden doldur boşalt oynuyoduk artık oynamayız gibi bir şey söylemişti. Bence çok ümitlenmeyin Eskişehirspor seneyede iyi top oynamayacak bence. Oysa takımına desteği üst düzey ola bir taraftarla daha pozitif şeyler yapılabilirdi.
Eskişehirspor taraftarıyla ilgili kendi kişisel görüşümüde açıklamak isterim. Ben 2 senedir olanlardan dolayı sempatimin büyük bir bölümünü kaybettim. Ama sevmiyorum,nefret ediyorum diyecek kadarda değilim. Kestirip atmadım. Buradan gözüken kadarıyla kendilerine bir şey söylemek isterim. Belki sallanmaz ama ben yazayım yine de.
Eskişehirspor adım adım Bursasporlaşıyor. Antipatik, küfürbaz bir güruh ruhlarını esir almış gibi. Tek dostu Kasımpaşa kalacak, tıpkı Bursa-A.Gücü gibi. Türkiyenin geri kalanında sevimsiz, ağızda ekşi tat bırakan bir hale bürünecekler. Umarım aklı selim galip gelir de yol yakınken dönerler. Biz de bize anlatılan "büyük" günlerini görebiliriz.
Yorum
-
İlk olarak cihatöztürk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülebando eşliğinde küfür edildi abi
hangi kısa süre
Hiçbir şekilde küfüre eşlik etmez.
BandoESES'in vizyonu;
- Tribün terörünün yaşandığı ülkemizde, müsabakaların aslında bir karnaval havasında da geçebileceğini göstererek, yeni tezahüratlar ile beraber, küfürü yok etmeye katkıda bulunmak,
- Tribünlere renk getirmek ve tribün birliğinin oluşturulmasına katkı sağlamak.
- Ülke çapında ses getirerek, Eskişehirspor camiasından övgüyle söz ettirebilmek, Eskişehir ve Eskişehirspor' un tanıtımına katkıda bulunarak ülkemizde örnek olabilmektir.
www.bandoeses.com adresinden takip edebilirsiniz.
Trabzonspor'a başarılar dileriz.
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.
Yorum