Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Borsa İstanbul'da Trabzonspor

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak BAHADIR33 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    QVT’den Galatasaray’a kayyum şoku!
    QVT Financial, borsada işlem gören Galatasaray Sportif A.Ş.’nin yüzde 17,7 hissesine sahip olan QVT Fund’un, Galatasaray Sportif A.Ş. hakkında ihtiyati tedbir talebiyle dava açtığını duyurdu. 3 ve 4’üncü Asliye Ticaret Mahkemesi’ne verilen dava dilekçesinde Galatasaray Sportif A.Ş.’nin yönetim kuruluna kayyum atanmasını da istedi. QVT CEO’su Dan Gold, “Sportif A.Ş., azınlık hissedarların emanet ettiği yatırımlara ihanet edilmesine müsaade etmemeli” dedi. Galatasaray Sportif A.Ş. hissedarlarına yapılan gönüllü çağrının çarpıcı derecede düşük bir fiyattan gerçekleştiğine dikkat çeken Gold, Futbol Yatırımları ile Sportif A.Ş.’nin birleşmesine karşı olan yatırımcıların hiçbir alternatiflerinin kalmadığını savundu.
    343 milyon liralık borçtan kaçıyorlar
    Gold, çağrı ve birleşme operasyonlarıyla Sportif A.Ş. ile yönetim kurulu üyelerinin, şirkete ve hissedarlarına karşı yükümlülüklerini yerine getirmekten kaçtığını belirtti. QVT tarafından dün gönderilen basın açıklamasında birleşmenin amacıyla ilgili de oldukça çarpıcı bir iddiaya yer verildi. QVT, Futbol Yatırımları’nın Sportif A.Ş.’de gerçekleştirdiği gönüllü çağrı işleminin, Sportif A.Ş.’nin Futbol Yatırımları’na kanunsuz şekilde verdiği 343 milyon liralık borcu ödemekten kurtulmak amacı taşıdığını ileri sürdü.
    QVT’nin açıklamasında dava dilekçesinin İstanbul 3 ve 4’üncü Asliye Ticaret Mahkemesi’ne verildiği belirtildi. Dilekçede ayrıca Galatasaray Sportif A.Ş.’nin yönetim kuruluna Futbol Yatırımları ile birleşmenin tamamlanması için bağımsız kayyum atanması talebinde bulunuldu. QVT CEO’su Gold, eğer hisse senetlerinde gerçekleştirilen çağrıya kimse iştirak etmez ve birleşmeye izin verilirse, bir dolandırıcılık operasyonunun gerçekleşmiş olacağını belirtti. Gold, dolandırıcılığın kaynağının da Sportif A.Ş.’ye Futbol Yatırımları tarafından ödenmeyen borçlar ve ödenmemiş kâr payları olacağına dikkat çekti.
    SPK adım atmazsa biz atarız
    Gold, “Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) Sportif A.Ş.’nin yasadışı operasyonlarıyla ilgili artan endişelerimizi dikkate alacağından ve azınlık hissedarları koruyan bir adım atacağından umutluyuz. Bu adım aynı zamanda yatırımcılara ve uluslararası kurumlara, SPK’nın uluslararası standartları uyguladığı yönünde önemli de bir mesaj olacaktır. Eğer SPK bu adımı atmazsa, QVT haklarını korumak için her türlü seçeneği değerlendirecektir” dedi.

Gavur,

Nasıl da adamı itin ....... sokuyor..

Yani diyor ki,ulan sizin bu büyük kulüp dediğiniz ve hiç bir şey yokmuş gibi,yüzsüszce ve burnundan kıl aldırmayan tavırlarıyla,

Ve utanmadan,sanki bütün Türkiye namussuz muş gibi "Galatasaray Türkiye'dir" diyen kulübünüz,

Nitelikli dolandırıcıdır ve iflas etmiştir..

Bu başkan diye ortada gezip kongreye hazırlananlar,memleketinizde hukuk olmadığı için,adam diye ortada geziyorlar..

Normal bir hukuka göre,bu kulüp kayyuma devredilmelidir ve kayyum önce yıılardır ödenmeyen, borçları ödemelidir..

Elin parasıyla yaşıyorsunuz,hiç bir şey yokmuş gibi davranıyorsunuz..

Bize gelince,

Bir yıldır söylüyoruz,

Trabzonspor kulübüde ,

Müzmin iflas ettirici tarafından,

Alenen "iflas " ettirilmiştir..

Tabii, hemen sesler yükselecektir,

Yoo,hayıır,ne diyorsuunn sen diye..

Deyin bakalım..

Siz şampiyonluk,

Bende kayyum bekliyorum...

İnşallah ben yanılırım,

Hatta şampiyon olursak,kayyuma ve ölene kadar Sadri Şener başkanlığına
    bile razıyım..

Ama ,bu güne kadar hiç bir tahminimde yanılmış olmama gibi,bir özelliğim var nacizane..

Çok az tahmin yaparım da..

Yorum

• "Gold, “Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) Sportif A.Ş.’nin yasadışı operasyonlarıyla ilgili artan endişelerimizi dikkate alacağından ve azınlık hissedarları koruyan bir adım atacağından umutluyuz."

Biz de umutluyuz..hey gidi hey..
      Daha dün 5 bankadan 70 milyon dolar kredi aldı gs..
      Herkese Merhaba

Yorum

• Daha önce defalarca yazdım. Bu tür birleşmenin hukuki olarak bir yolu yok. Ama zorluyorlar...bakalım, ben de merakla bekliyorum sonucu.

Yorum

• SPK, GS lobisinin baskıları yüzünden "bir kitabına uydurabilirmiyiz" hesabı, "gönüllü çağrı" diye bir şey uydurup GS'nin önünü açtı, ama işin içinde "elin gavuru" var. Öyle kuru gürültüye pabuç bırakmaz. Bu iş uluslararası tahkime gidecek, artık belli oldu.

Yorum

• Soyguna karşılık soygun gibi bir şey oluyor bu birleşme galiba..Adamlar,bırakın biz sizi ne güzel soyuyoruz işte diyorlar..Kulüp de buna karşılık şirketleri birleştirip kendini kurtarma yolunu seçiyor..Başta verdiği taahhütleri hiçe sayıyor..yatırımcısını kandırma,soyma yoluna gidiyor..

Bu birleşmenin yasal bir dayanağı yoksa,piyasada ki hisseleri toplamaktan başka çare de yok yada temettüleri şıkır şıkır ödeyecekler..
            Herkese Merhaba

Yorum

• Portsmouth kayyuma devredildi

İngiltere Premier Lig'de son sırada bulunan ve girdiği ekonomik krizden bir türlü kurtulamayan Portsmouth kayyuma devredildi
              Yaklaşık 70 milyon sterlin borcu bulunan ve sezon başından bu yana 4 kez el değiştiren 112 yıllık geçmişe sahip Portsmouth, 16 puanla ligin son sırasında yer alıyordu.

Ceza olarak 9 puanı silinen ve en yakın rakibiyle arasındaki puan farkı 16’ya çıkan "Pompey"in bu sezon ligden düşmesine kesin gözüyle bakılıyor. Kayyuma devredildiği için Portsmouth’un vergi borçları geçici olarak donduruldu.

Kulübün şu andaki sahiplerinden Balram Chainrai, daha önce yaptığı açıklamada, 26 Şubat Cuma gününe (bugün) kadar yeni bir alıcı bulunamaması halinde tek seçeneklerinin kayyuma gitmek olduğunu kabul etmişti.

Borçları ödeyebilecek yeni bir alıcı bulmak için Balram Chainrai ve kulüp başkanı Peter Storrie yoğun çaba harcıyordu. 2 yıl önce İngiltere Federasyon Kupası’nı müzesine götüren "Pompey", bu sezon ligin dibine adeta demir attı.

Teknik direktörlüğünü bir dönem Chelsea’yi de çalıştıran Avram Grant’ın yaptığı Portsmouth, bu sezon oynadığı 26 maçta yalnızca 4 galibiyet alırken, 4 kez de berabere kaldı.
              Uzaktayız sanma,hep yanındayız...

Yorum

• Murat abi, bu birleşmenin önü açılırsa bundan sonrası için "emsal" teşkil eder. Olmazı buradan kaynaklanıyor.
                Millet kafasına göre tahaüt de bulunup halka arz yapar, parayı toplar. Sonra da "ben vazgeçtim, temettü ödemekten" der ve SPK'ya başvurur. GS emsalini örnek gösterek...Hukuk karşısında herkes eşit olduğu için SPK bunun önüne geçemez ve İMKB olur MUZ MKB.

Yorum

• peki bu birleşme olmazsa gs için ne zarar olacak ?

Yorum

• İlk olarak Murat Erdem tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    SPK, GS lobisinin baskıları yüzünden "bir kitabına uydurabilirmiyiz" hesabı, "gönüllü çağrı" diye bir şey uydurup GS'nin önünü açtı, ama işin içinde "elin gavuru" var. Öyle kuru gürültüye pabuç bırakmaz. Bu iş uluslararası tahkime gidecek, artık belli oldu.

Murat,

Bu konuda benim yazdıklarımı,

Hatta senin itiraz ettiğin yazılarımı hatırladın mı?

Gs nin lobi gücünün nereye uzandığını gördün değil mi?

Yorum

• Veysel abi, "bu iş olmaz" desem de içimde bir umut var "acaba kitabına uydurabilirler mi" diye. Çünkü bizim için "emsal olur" önümüz açılır, o kargaşa da işi kotarırız belki de. Gerçi yastık altında böyle bir sürpriz için beklettiğimiz hazır para da yok ama...ha deyince de 30-40 milyon dolar parada bulunmaz ki. Bak şimdi yine moralmanım bozuldu.

Yorum

• Aslında QVT nin açtığı dava,

Bizim mahkemelerde en az bir yıl sürer,lehte karar çıkarsa,

Bir altı ay filan da tahkim işleri sürer..

Bu arada,"yürütmeyi durdurma davası" açmazlarsa ,veya açıpta kaybederlerse,

Gs birleştirmeyi tamamlayabilir..

Daha sonra ise ,QVT mahkemeyi kazansa dahi,

İşi belli bir tazminata dökebilir mahkeme veya tahkim..

Bu da bir kerelik olabilir..

Senin umudunun,açılımını yaptım Murat..

Yorum

• SPK: 4 büyük kulüpte şüphe var.

SPK Başkanı Vedat Akgiray, 4 büyük spor kulübünün şirketlerinin İMKB’ye yanlış formatla girdiğini belirterek, “Birisi, diğer üçünden farklı halka arz edildi. Bu 4 kulübün profesyonel yönetildiği konusunda şüphelerimiz var. Borsa’daki fiyat oluşumuna ilişkin şüphelerimiz var” dedi.

SERMAYE Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, “4 büyük futbol kulübümüz halka açık. Birisi, diğer üçünden farklı yapıda halka arz edildi. Fakat 4’ü de yanlış formatla bu işe başlamış. Halka açık 4 büyük spor kulübünün profesyonelce ve düzgün yönetildiği konusunda tereddütlerimiz var. Eğer bir finansal yapı sürdürülebilir değilse sonunda birileri bu işten zarar görecek. Zarar gören de oradaki masum, küçük yatırımcı olsun istemiyoruz” dedi.

Yanlışlık düzelmeli

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) üyeleriyle biraraya gelen SPK Başkanı Vedat Akgiray, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) futbol kulüplerinin (Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor) fiyat oluşumunda da yanlışlar olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: “Bu noktada şüphelerimiz var. Bütün bunları üst üste koyunca rakamlar fevkalade büyüyor. Düşünün bir yayın ihalesinde 400 milyon dolarlar konuşmaya başladık. Milyar dolarlara gidiyor bu işler. Dolayısıyla bu yanlışlığın bir an evvel düzeltilmesi lazım.
                          Trabzonspor √
                          Hüseyin Avni Aker|Hayri Gür|Halit Ziya Kurbetçi|Şamil Ekinci|Dozer Cemil|Şenol Güneş|
                          İki Renk ve Asalet √
                          BordoMavi.Net √

Yorum

• farklı olan takım bizmi oluyoruz ...

Yorum

• İlk olarak mustafa özdemir tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              farklı olan takım bizmi oluyoruz ...
                              Beşiktaş oluyor
                              Aynı suda iki kere yıkanılmaz.

http://stopmatchfixing.com/

Yorum

• Borsa karlarını açıkladılar..
                                Ligde olduğu gibi borsada da çekişen "4 Büyükler"den Fenerbahçe, Galatasaray ile Trabzonspor kar oranlarını açıkladı.. Peki borsada kim önde?..

-FENERBAHÇE'DEN 37,9 MİLYON NET DÖNEM KARI-

Fenerbahçe Sportif Hizmetler Sanayi ve Ticaret A.Ş, 28 Şubat 2010 tarihinde sona eren 1 Haziran 2009-28 Şubat 2010 ara döneminde 37 milyon 919 bin 143 lira net dönem karı açıkladı.

Sözü edilen döneme ilişkin Sermaye Piyasası Kurulunun tebliği gereğince hazırlanan ve Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım ile Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özaydınlı imzasıyla Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan açıklamaya göre, Fenerbahçe'nin piyasa değeri, diğer 3 şirketin 1,5 katına denk geliyor.

Açıklamada, şöyle denildi:
                                ''Şirketimiz faaliyet alanı içindeki sektörde, Fenerbahçe Sportif (FB) de dahil olmak üzere toplam 4 firmanın hisseleri İMKB'de işlem görmekte olup şirketimiz hisseleri İMKB 100 Endeksi içinde yer almaktadır. Sektördeki 4 şirketin 26 Mart 2010 itibariyle toplam piyasa değerleri 1.945,1 milyon TL'dir. Bu rakam içinde FB'nin değeri 1.175,0 milyon TL ile diğer 3 şirketin toplamının 1,5 katına tekabül etmektedir.''

Şirketin değerleme oranlarının da sektör ortalamalarının üzerinde seyrettiği kaydedilen açıklamada, öz kaynakların 103 milyon 396 bin 792 lira, net dönem karının 37 milyon 919 bin 143 lira olarak gerçekleştiği belirtildi.

Aynı dönemde personel ve işçi hareketlerine ilişkin önemli bir değişiklik olmadığı, 31 Mayıs 2009 tarihinde 12 olan personel sayısının 28 Şubat 2010'da 11 olduğu ifade edildi.

-GALATASARAY SPORTİF'TEN 64,4 MİLYON LİRA NET DÖNEM KARI-
                                Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş, 28 Şubat 2010 tarihinde sona eren 1 Haziran 2009-28 Şubat 2010 ara döneminde 64,4 milyon lira net dönem karı açıkladı.

Sözü edilen döneme ilişkin Sermaye Piyasası Kurulunun tebliği gereğince hazırlanan ve Genel Müdür Selçuk İren imzasıyla Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan açıklamada, Galatasaray Sportif'in, Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı'nın Türk futbol tarihine kazınan başarılarını ticari gelirlere yansıtacak profesyonel bir marka pazarlama şirketine duyulan ihtiyaç sonucu kurulduğu belirtildi.

Medya, sponsorluk, lisanslı ürün ve reklam haklarının parasal değerini en üst düzeye çıkarmak misyonuyla faaliyet gösteren şirketin hızla gelişen medya ve eğlence sektörlerinde sahip olduğu payı artırmanın, Galatasaray Sportif'in vizyonunu oluşturduğu aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
                                ''Türkiye'nin en değerli markasının pazarlama haklarına sahip olan Galatasaray Sportif, bu markanın ticari potansiyelini en üst düzeye çıkarmayı amaçlamaktadır. Dinamik profesyonel yönetim kadrosuyla Şirket, hızla gelişmekte olan medya pazarlama sektöründe daha büyük paylar alabilecek konumda ve güçtedir.
                                Kazandığı sportif başarılarla Avrupa'da en çok tanınan Türk kulübü ve markası olan Galatasaray, dünyadaki gelişmeleri yakından izleyerek 1997 yılında şirketleşme sürecini başlatmıştır.
                                Kazandığı sportif başarılarla Avrupa'da en çok tanınan Türk kulübü ve markası olan Galatasaray, dünyadaki gelişmeleri yakından izleyerek 1997 yılında şirketleşme sürecini başlatmıştır.
                                Bu amaçla Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş, Kasım 1997'de Galatasaray markasının pazarlama faaliyetlerini üstlenen bir pazarlama yönetim şirketi olarak kurulmuştur.
                                Yeniden yapılanma ve kurumsallaşma sürecinde geçen oniki yılın sonunda Galatasaray markasının gerek Türkiye gerekse Avrupa'daki rekabetçi konumunu daha güçlü, kalıcı ve sürekli hale getirebilmek ve dünyadaki hızlı büyümeye daha iyi ayak uydurabilmesini sağlamak için Galatasaray Futbol A.Ş'nin, marka yönetimini üstlenen Sportif A.Ş. ile birleşme çalışmaları sürmektedir.''

Bu birleşme ile Galatasaray Spor Kulübü'nün uluslararası rekabet gücünün artırılması, Galatasaray taraftarlarına daha etkin hizmet verilmesi, futbolun tüm mali, ticari ve sportif faaliyetlerinin en iyi biçimde yönetilmesi, Galatasaray markasının yurt içi ve yurt dışındaki ününün artırılması, gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve Galatasaray Spor Kulübü'nün Avrupa'nın ilk 20 kulübü arasına girmesinin hedeflendiği belirtildi.

Raporda, şirketin özkaynaklarının 314 milyon 949 bin 19 lira, net dönem karının 64 milyon 354 bin 491 lira olarak gerçekleştiği duyuruldu.

-TRABZONSPOR SPORTİF'TEN 20,1 MİLYON LİRA NET DÖNEM KARI-
                                Trabzonspor Sportif Yatırım ve Ticaret A.Ş, 28 şubat 2010 tarihinde sona eren 1 Haziran 2009-28 Şubat 2010 ara döneminde 20,1 milyon lira net dönem karı açıkladı.

Sözü edilen döneme ilişkin Sermaye Piyasası Kurulunun tebliği gereğince hazırlanan ve Yönetim Kurulu Başkanı Sadri Şener ile Yönetim Kurulu Üyesi Hayrettin Hacısalihoğlu imzasıyla Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan açıklamaya göre, şirketin özkaynakları 119 milyon 329 bin 267 lira, dönem karı 20 milyon 74 bin 101 lira oldu.

http://www.ajansspor.com/futbol/supe...ikladilar.html
                                Metris Seni Çağırıyor ...

Ben A Milli takım kaptanıyken bunların çalıştıkları gazeteyi ziyaret ettim. O zamanlar Hıncal Uluç magazinde, Haşmet Babaoğlu ise kültür-sanat sayfasında çalışıyordu.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim