hisselerin yatırımcının gönülü olmadan alınamayacağı söylenmiş.elbet herşeyin bir parasal ederi vardır.iş mantıklı hareket etmekte.
şimdi örnekle yöntemlerimi söylemek istiyorum-rakamlar hayalidir-
bizim hissenin bir adet kağıt başı fiyatı 7.00 tl olsun,ve şirketin halka arzedilen %50 kısmının hepsi dışarıda olsun ve halka arz ettiğim toplam hisse sayısı 100 adet olsun.yani bu toplamda ne demek;eğer ki ben bütün hisseleri almaya kalkışırsam yani 100*7=700 tl gibi bir masragım olacak demek.ve fakat piyasada işlemler böyle yürümemektedir.bir hisseyi değerinden fazla aldığınız zaman hissenin değerini ukarı çekmiş olursunuz.yine bu hadiseyi bi örnekle açıklamak istiyorum:
a kişisi bizim kulüp yani şirket yani alıcı olsun,b kişiside hisselerimizin % 10 una sahip b adlı yatırımcı olsun.100 hissemiz var idi.%10 10 hisse eder,yani alış-satış öncesi bu alımın bize maliyeti 70 tl.fakat satıcı hiseyi 7 tl den değilde 7.10 dan satmak istiyor.bu duruma iki çeşit maliyeti olacaktır bize.
1)%10 luk kısımı 70 tl ye kapatacağımızı zannederken 71.00 tl ye kapatmış olduk,alış satış öncesi tahmini maliyet 1 tl fazla gelmiş oldu.
2)artık bundan sonra halka arz edilen hisselerimizin %90 lık kısmı 7.10 tlden işlem görecek demek,bu da maliyet arttı demek.peki bu bizim hisseleri almamıza engel mi?değil.kend kulübümüz için birleşme aşamalarından hisselerin hepsinin toplanmasına engel mi?değil
gelelim yönteme ve önerilerime
eğer yazıyı buraya kadar okuyabilme sabrı gösterdiseniz bunuda okuyuverin,çünkü bu nokta kilit nokta
şimdi bizim hisselerimizi büyük kısmınınqwt nin elinde olduğundan bahsedilmekte
bu durumda qwt ile oturacağız makul fiyattan diğer hisselerin fiyatlarının arttacağıda hesaplanarak bu adamın elindeki hisseler pazarlıkla alınır.qwt ile işi bitirirsek hisse sahibi yatırımcılardan sırayla en çok hissesi olandan en az hissesi olana kadar sıralayıp,en çok hissesi olandan başlayarak alım yapacağız.böylece alış satış öncesi tahmin maliyetle alış-satış sonu kesin maliyeti minimuma indirmiş oalcağız.
ha ola ki qwt hisseleri satmadı
bu durumda ne yapacağız
öncelikle biz piyasada ki diğer hisseleri -qwt nin sahip oldukları dışında ki hisseler-toplayacağız.yine yukarıdaki maliyet sistemiyle
daha sonra spk bizim qwt ile davalık durumumuzu bildiğinden, mahkemede açacağımız herhangi bir davada,kulübün borçlarını ödeyebilmesi ve iyi niyeti değerlendirilerek tahminen mevcut fiyatın belli bir fiyat üstünden hisselerin satılmasına karar verilebileceğini düşünüyorum.
benim yöntemim budur
bundan daha az maliyetli bir yöntem olacağınıda zannetmiyorum
şimdi eski bir kaleme yeni bir deftere ihtiyacım var.çalışma zamanı.
hisselerin yatırımcının gönülü olmadan alınamayacağı söylenmiş.elbet herşeyin bir parasal ederi vardır.iş mantıklı hareket etmekte.
şimdi örnekle yöntemlerimi söylemek istiyorum-rakamlar hayalidir-
bizim hissenin bir adet kağıt başı fiyatı 7.00 tl olsun,ve şirketin halka arzedilen %50 kısmının hepsi dışarıda olsun ve halka arz ettiğim toplam hisse sayısı 100 adet olsun.yani bu toplamda ne demek;eğer ki ben bütün hisseleri almaya kalkışırsam yani 100*7=700 tl gibi bir masragım olacak demek.ve fakat piyasada işlemler böyle yürümemektedir.bir hisseyi değerinden fazla aldığınız zaman hissenin değerini ukarı çekmiş olursunuz.yine bu hadiseyi bi örnekle açıklamak istiyorum:
a kişisi bizim kulüp yani şirket yani alıcı olsun,b kişiside hisselerimizin % 10 una sahip b adlı yatırımcı olsun.100 hissemiz var idi.%10 10 hisse eder,yani alış-satış öncesi bu alımın bize maliyeti 70 tl.fakat satıcı hiseyi 7 tl den değilde 7.10 dan satmak istiyor.bu duruma iki çeşit maliyeti olacaktır bize.
1)%10 luk kısımı 70 tl ye kapatacağımızı zannederken 71.00 tl ye kapatmış olduk,alış satış öncesi tahmini maliyet 1 tl fazla gelmiş oldu.
2)artık bundan sonra halka arz edilen hisselerimizin %90 lık kısmı 7.10 tlden işlem görecek demek,bu da maliyet arttı demek.peki bu bizim hisseleri almamıza engel mi?değil.kend kulübümüz için birleşme aşamalarından hisselerin hepsinin toplanmasına engel mi?değil
gelelim yönteme ve önerilerime
eğer yazıyı buraya kadar okuyabilme sabrı gösterdiseniz bunuda okuyuverin,çünkü bu nokta kilit nokta
şimdi bizim hisselerimizi büyük kısmınınqwt nin elinde olduğundan bahsedilmekte
bu durumda qwt ile oturacağız makul fiyattan diğer hisselerin fiyatlarının arttacağıda hesaplanarak bu adamın elindeki hisseler pazarlıkla alınır.qwt ile işi bitirirsek hisse sahibi yatırımcılardan sırayla en çok hissesi olandan en az hissesi olana kadar sıralayıp,en çok hissesi olandan başlayarak alım yapacağız.böylece alış satış öncesi tahmin maliyetle alış-satış sonu kesin maliyeti minimuma indirmiş oalcağız.
ha ola ki qwt hisseleri satmadı
bu durumda ne yapacağız
öncelikle biz piyasada ki diğer hisseleri -qwt nin sahip oldukları dışında ki hisseler-toplayacağız.yine yukarıdaki maliyet sistemiyle
daha sonra spk bizim qwt ile davalık durumumuzu bildiğinden, mahkemede açacağımız herhangi bir davada,kulübün borçlarını ödeyebilmesi ve iyi niyeti değerlendirilerek tahminen mevcut fiyatın belli bir fiyat üstünden hisselerin satılmasına karar verilebileceğini düşünüyorum.
benim yöntemim budur
bundan daha az maliyetli bir yöntem olacağınıda zannetmiyorum
Hangi yöntemle olursa olsun, çok ciddi bir nakde ihtiyacımız var. Sorun şurada ki, bu kadar nakit bulabilmek büyük sıkıntı.
Bu maliyet çok basit hesapla 30 milyon TL, en kötü ihtimalle 80-90 milyon TL olabilir. İşte bu kaynağı nasıl bulacağız? Sorun bence burada.
Hangi yöntemle olursa olsun, çok ciddi bir nakde ihtiyacımız var. Sorun şurada ki, bu kadar nakit bulabilmek büyük sıkıntı.
Bu maliyet çok basit hesapla 30 milyon TL, en kötü ihtimalle 80-90 milyon TL olabilir. İşte bu kaynağı nasıl bulacağız? Sorun bence burada.
bu noktada kulübün elindeki varlıklar,aktifler satılacak başka yolu yok bu nakdi elde etmenin
ya da beğenmediğimi forma arkası aksa reklamı alınacak v.s.
ama bu mesele halledilecektir
imkansız değil.
hes'i satacaksınv.s.
Bu borsa işinden daha önemli bir meselesi yok bence Trabzonsporumuz'un.
Allah sonumuzu hayır etsin.
Benim elimden başka bir şey gelmiyor.
Çok basit,
Yönetim, Ergun beyle beraber memleketi kurtarma işini bırakacak..
Şurada bir iki topçu alıp(belli zaten)takımı Şenol hocaya bırakacak..
Kibiri,jönlüğü,tenezzürsüzlüğü bırakıp,..
Başbakanın,bakanın,toki başkanının vs. kapısına döşeği serecek..
Sadri beye ulaşabilecek bir arkadaşımız varsa,kanserli Özhan Canaydın'ın Seyrantepe dosyasına bakmasını isteyecek..
Tescilli masonun,Ankara'ya kaç seyahat yaptığını bilecek..
Okuması bile üç gün sürer..
Bunları yaparkende,Trabzon şehri ve insanın en büyük hastalığı olan"memleketi kurtarma "işine iki yıl ara vercek..
Ama dedim ya,Sadri bey ve ekibi bunu yapamazlar,çünkü yapmazlar..
bu noktada kulübün elindeki varlıklar,aktifler satılacak başka yolu yok bu nakdi elde etmenin
ya da beğenmediğimi forma arkası aksa reklamı alınacak v.s.
ama bu mesele halledilecektir
imkansız değil.
hes'i satacaksınv.s.
Formaya ,sırt reklamı alındı..
Para çoktan kulübün kasasına girdi bile..
ikinci yarı maçlarına ,sırtımızda reklamla çıkacağız..
HES'i satmak bence borsaya bu şekilde girmek kadar yanlış.
Gökhan Ünal gibi transferler yapılmayacak.
Altyapıdan oyuncu çıkarıp satılacak, bir defa olsun ŞL'ne girilecek...
Çok da zor değil; ama Trabzon'da yerel düşünmekten öteye geçemeyecek zihniyeti, Trabzon'u önce dünyanın merkezinde, ardından da ayda zanneden zihniyetin yönetimleri rahat bırakması şart.
Ben inatla Sadri Bey'e, en çok da bu konuda güveniyorum. Ondan başka bu işe talip olma niyetini sinyal verenlerin borsayı hala Taksim'de bir lokanta zannettiklerini düşünüyorum.
HES i satmak ,altın yumurtlayan tavuğu satmaya benziyor..
Biz ilk okuldayken,okuma kitabında saf bir köylü,altın yumurtlayan tavuğunu kesmişti..
Sadri bey HES leri satar mı ?..
Hıı..
Yok canııım..
hadi 80 milyon tl bulun o zaman başka kaynaktan
tamam kimse altın yumurtlayan tavuğu kesmk istemez ama eğer tavuğu kesip satmazsak şimdi, ileride o tavuğun yumurtasını alıp bir tane daha yumurta isteyecekler
hadi bana 80 milyonluk kulüpten kaynak bulsanıza
öyle olmuyor işte
dar zamandayız
kimse istemez bir şeyisatmayı
sen kendinde olan bir şeyi niye satarsın
ya eskiyip defolanmıştır ya da paraya ihtyacın vadır....
İlk borsaya açıldığımız dönemlerde de,bu borsa dan nasıl para kazanacağımızı anlamamıştım..
Meğer anlayacak birşey yokmuş,zaten para kazanamayacakmışız..
Okadarda boşina yordum kafa tasımın içini..
Ne kaderime küstüm Ne Devlete küstüm…
Çünkü inanmak, iman etmek varsa bir şeye, bedel neyse onada katlanır. Yarabbi Kahrında hoş, Lütfunda hoş dedik… iki saniye sonrasına garantimiz olmayan bir hayatımız için fırıldak olmaya gerek yok, ben fırıldaklık istemem…( M . Y )
Yorum