Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Borsa İstanbul'da Trabzonspor

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak İHTİLALL tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Espri tabi de..

Ben forumda çok eski değilim,ama başlıkla-açanın en çok özdeşleştiği başlığa sahipsin bence..

O başlık,çok yoğun duygularla dolu..
    Başlık sahibi ben değilim ki

Abi o iş olacak kısmetse, artık başka konulara girmek lazım...

Yorum

• İlk olarak BAHADIR33 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Yine fikir yürüteyim
      Bu durumda tesislerden gelecek para ,daha önce birleşme mümkün olmazsa, başkalarının kontrolünde olur.
      İster istemez borca gider.
      Amma fikir yürüttünüz sizde sayın H 2,

Yerin kulağı var,bu konuyu burda ulu orta konuşmasak diyorum!..

Yorum

• zaten tvlerde borsa konusuna girmeyelim diyor yoneticiler..bir dusundukleri vr elbet...
        tut-ku 61 (plakam) https://twitter.com/#!/erkankoc61

Yorum

• İlk olarak alkan61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Başlık sahibi ben değilim ki

Abi o iş olacak kısmetse, artık başka konulara girmek lazım...
          Senin eski başlıkla birleşti diye biliyorum ben,

İflas konusuna gelince,mahkemeler devam ediyor zaten ve kesin kazanacakları..

Onlardan önce başka haciz memurlarıda gelip,gidiyor kulübe..

Yokmuşlar gibi yapıyoruz..

Hadi bakalım,kim sayıyor ,herkes saklansın..

Yorum

Senin eski başlıkla birleşti diye biliyorum ben,

İflas konusuna gelince,mahkemeler devam ediyor zaten ve kesin kazanacakları..

Onlardan önce başka haciz memurlarıda gelip,gidiyor kulübe..

Yokmuşlar gibi yapıyoruz..

Hadi bakalım,kim sayıyor ,herkes saklansın..
            Saklambaç mı? Oh bee..
            Çok severim.

Bir an TIP oynayacağız zannettim..
            Dayanamam vallahi konuşmadan..
            Uzaktayız sanma,hep yanındayız...

Yorum

• Burdan okuduklarimi gorunce aklima gelen ilk sey;
              "Bize bir arap seyhi lazim" oldu.

El Sadri Ya Hacisalioglu...

bilgisizligime verin soruyorum,
              Trabzonspor kulubu hali hazirda borsa da iken bir sahis cikipta satin alabilir mi?

Kenarda kosede biraz param varda
              Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim.
              Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim.
              Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz.

Yorum

• Veysel abinin dediği rakam kadar var mı acaba ?

50 Milyon dolar kadar

Yorum

• 50 milyon luk kisim sadece dagitilacak temettu borcu sadece...
                  Daha neler vardir neler,
                  Biraz zorlanarim ama hallederim zannedersem
                  Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim.
                  Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim.
                  Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz.

Yorum

• İlk olarak Murat Erdem tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Sayın Tunga,
                    Sizin için ''fark'' olan, hukuk için olmuyor maalesef.
                    ''derhal birleşme olmalı'' diyorsunuz.
                    Ben de, ''nasıl olacak'' onun derdindeyim.
                    Hasbel kader bildiklerimizi paylaşıyoruz.
                    Benim bildiklerime göre, bu birleşme hukuken imkansız.
                    Sizin birleşmenin olabilirliğine dair somut ve hukuki gerekçeleriniz varsa paylaşın.
                    Ben de öğrenmiş olayım.

Burada şöyle bir hava oluştu,
                    Sanki ben ve benim gibi ''olayın realitesinden'' bahsedenler, Trabzonspor'a düşmanlık olsun diye yazıyoruz.
                    Ne kadar görmezden gelinse de maalesef ''realite'' bu.
                    Gerçekleri halının altına süpürmeyip, objektif olarak bundan bahsetmek, hoş karşılanmıyor bu başlıkta.
                    Kendimiz kandırmaya devam edelim bakalım.
                    Hayırlı günler.
                    Çok alıngan davranmışsınız. Bu başlıkta ne konuşulur bilmiyorum. Zaman zaman ziyaret ediyor ve basında çıkan haberi çok yakından takip ediyorum. Borsaya açık bir şirkette yöneticilik yaptım; ama yine de ahkam kesemem; zira bilmiyorum. Borsa işi başka bir profesyonellik alanı ve benim alanımın dışında.

Ama alıngansınız, kabul edin. Şimdi yazdıklarımdan "Trabzonsporluluk" gibi veya Trabzonspor'a ihanet gibi anlamları nasıl çıkardınız, şaşırdım.

NEyse...

Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor için durum iç açıcı değil. Yukarıdaki ve ana sayfamızdaki haberi yapan ben, "durum iyi" mi demişim, yoksa "Trabzonspor Çok Zorda" mı demişim?

Allah aşkına yahu!

Gelelim sadede. Devlet kendine olan borçlar için pazarlık yapmıyor, ödeme planları üzerinde anlaşmaya çalışmıyor mu? Sebebi nedir? Oysa hukuki olarak, bu mantığa göre verirsin haciz kararını, başlarsın hacze. AMA ÖYLE OLMUYOR değil mi?

Bir anlaşma, bir orta yol aranıyor. Borsaya açık olsun, olmasın her şirketin kar amacı vardır. Kuruluş hedefi de yalnızca budur. Tamam...

Ödeme güçlüğü çeken bir şirketi kapatmak mı rekabeti arttırır, yoksa borcunu ödeyemeyen bir şirketi batırmak mı?

Sermaye Piyasası Kurulu bu birleşmeye karşı değil. Ancak yöntemi (ben zaman kazanmak için bile bile uygulandığını sanıyorum) doğru bulmadı.

Bugün gözüken ciddi bir kaynak bulmak zorunda olduğumuz.

Eğer bugün bu kaynağı bulmazsak, yarınki borca kaynak bulmak çok daha zor olacak.

Ancak bu dönemde bu işin içindeki aktörler, yani Trabzonspor Sportif A.Ş., Futbol A.Ş., yatırımcılar ve SPK bu kurumu yaşatmak için mücadele verecekler, batırmak için değil.

Borç borçtur. Ödenmemesi de mümkün değil (hoş burası Türkiye, burada her an her şey olabilir; ama bu sefer yabancı yatırımcılar da var işin içinde). Önemli olan borçların ödenebileceği bir karşılığın yaratılabilmesi. Bu illa ki nakit olmak zorunda değil.

Şimdi gelelim işin sportif yönüne...

Trabzonspor oyuncularının bir piyasa değeri var. Bir oyuncu için Gençlerbirliği devreye girdiğinde başka, Trabzonspor için başka fiyat, Fener devreye girince başka fiyat çıkıyor değil mi? İşte taraftarın bu zor durumu çok iyi anlaması ve elindekinin değerini hiç olmazsa düşürmemesi gerekiyor.

Ama borsada durum zor diyen herkesin de bu düşünceyle hareket etmesi gerekiyor.

Bizi bu işe bulaştıranların, borsaya açılışta pişmiş kelle gibi sırıtıp, bugün muhalefet edenlerin yaptıklarının da hesabının sorulması gerekiyor; ancak darboğazı aşınca.
                    Trabzonsporlu olmak...
                    Zor ama güzel be kardeşim!

Yorum

• Trabzonspor, Sportif AŞ ile Futbol AŞ'yi birleştirebilir mi?
                      Trabzonspor, Galatasaray ve Fenerbahçe modelinde olduğu gibi; giderlerin kulüpte, gelirlerin Sportif AŞ'de olduğu gelir ağırlıklı bir şirketleşme ve halka arz modeliyle İMKB'ye kote olmuştu. Şimdi ise bu yanlışlıktan dönme çabası içinde olmasına karşın bu kez de karşısında SPK var. Her ne kadar Trabzon Sportif AŞ, Trabzon Futbol AŞ ile birleşmeye çalışsa da, halka açık hisselerde çağrı yapılması bir SPK zorunluluğu olarak Trabzonspor yönetimi önünde duruyor. Bunun için Trabzonspor yönetimi İMKB'deki hisseler için değer tespiti yaptırmak zorunda.
                      Trabzonspor Futbol AŞ, Trabzonspor Sportif AŞ'ye olan borcuna karşılık futbol takımını devretmeyi planlarken; takımın değeri de yönetim tarafından 70 milyon Euro, yaklaşık yani 156.5 milyon lira olarak belirlenmişti.
                      Ancak SPK'nın bazı uyarılarını dikkate alan yönetim daha sonra borsaya gönderdiği açıklamayla, futbol takımının devir işleminin Sermaye Piyasası Kurulu hükümleri doğrultusunda bazı eksikliklerinin giderilmesi amacıyla şimdilik geri alınmasına karar verildiğini açıkladı.
                      Çağrı maliyeti ilk etapta 34 milyon dolar ama bu tutar artabilir de… Yüzde 25'i halka açık olan Trabzonspor Sportif AŞ'nin birleşme öncesi, mali yatırımcılara çağrı yapma zorunluluğu bulunuyor. Şu an borsada işlem gören, 6 milyon 250 bin adet hisse senedinin son üç aylık ağırlıklı ortalama fiyatı 8.21 TL. Buna göre, İMKB'de işlem gören toplam hisse senedinin birim ağırlıklı ortalama fiyat üzerinden ederi 'lik fiyat üzerinden 51,5 milyon TL'yi (yaklaşık 34 milyon dolar) bulan bir çağrı maliyeti doğuruyor. Ancak, olaya sadece son üç ayın ağırlıklı ortalama fiyatı üzerinden fiyat belirleme olarak ta bakmamak lazım. Çünkü çağrı fiyatının belirlenmesinde son sözü SPK söyleyecek. SPK, Galatasaray örneğinde olduğu gibi, birleşme kararı alınmasından bu yana geçen süre içinde çağrı fiyatına SPK kuralları gereğince Merkez Bankası'nın belirlediği avans faizi üzerinden de bir avans faizi eklenmesini de istemişti. Buna göre birim hisse başına ödenen temettü ödemeleri de dikkate alındığında birim çağrı fiyatı daha da yükselebilir ve Trabzonspor'un çağrı maliyeti 50 milyon dolara yaklaşabilir. Nitekim, Galatasaray Sportif AŞ ile Galatasaray Futbol Yatırımları'nın birleşmesine yönelik ön fiyat değerlemesinde toplam maliyet 60-65 milyon dolar aralığında oluşurken; dağıtılan temettülere yönelik avans faiz oranları üzerinden yapılacak hesaplamaya göre maliyet 97 milyon dolara kadar yükselmişti.
                      Tuğrul Akşar'ın yazısından.......
                      Trabzonsporlu olmak...

Yorum

• İlk olarak Tunga tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Çok alıngan davranmışsınız. Bu başlıkta ne konuşulur bilmiyorum. Zaman zaman ziyaret ediyor ve basında çıkan haberi çok yakından takip ediyorum. Borsaya açık bir şirkette yöneticilik yaptım; ama yine de ahkam kesemem; zira bilmiyorum. Borsa işi başka bir profesyonellik alanı ve benim alanımın dışında.

Ama alıngansınız, kabul edin. Şimdi yazdıklarımdan "Trabzonsporluluk" gibi veya Trabzonspor'a ihanet gibi anlamları nasıl çıkardınız, şaşırdım.

NEyse...

Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor için durum iç açıcı değil. Yukarıdaki ve ana sayfamızdaki haberi yapan ben, "durum iyi" mi demişim, yoksa "Trabzonspor Çok Zorda" mı demişim?

Allah aşkına yahu!

Gelelim sadede. Devlet kendine olan borçlar için pazarlık yapmıyor, ödeme planları üzerinde anlaşmaya çalışmıyor mu? Sebebi nedir? Oysa hukuki olarak, bu mantığa göre verirsin haciz kararını, başlarsın hacze. AMA ÖYLE OLMUYOR değil mi?

Bir anlaşma, bir orta yol aranıyor. Borsaya açık olsun, olmasın her şirketin kar amacı vardır. Kuruluş hedefi de yalnızca budur. Tamam...

Ödeme güçlüğü çeken bir şirketi kapatmak mı rekabeti arttırır, yoksa borcunu ödeyemeyen bir şirketi batırmak mı?

Sermaye Piyasası Kurulu bu birleşmeye karşı değil. Ancak yöntemi (ben zaman kazanmak için bile bile uygulandığını sanıyorum) doğru bulmadı.

Bugün gözüken ciddi bir kaynak bulmak zorunda olduğumuz.

Eğer bugün bu kaynağı bulmazsak, yarınki borca kaynak bulmak çok daha zor olacak.

Ancak bu dönemde bu işin içindeki aktörler, yani Trabzonspor Sportif A.Ş., Futbol A.Ş., yatırımcılar ve SPK bu kurumu yaşatmak için mücadele verecekler, batırmak için değil.

Borç borçtur. Ödenmemesi de mümkün değil (hoş burası Türkiye, burada her an her şey olabilir; ama bu sefer yabancı yatırımcılar da var işin içinde). Önemli olan borçların ödenebileceği bir karşılığın yaratılabilmesi. Bu illa ki nakit olmak zorunda değil.

Şimdi gelelim işin sportif yönüne...

Trabzonspor oyuncularının bir piyasa değeri var. Bir oyuncu için Gençlerbirliği devreye girdiğinde başka, Trabzonspor için başka fiyat, Fener devreye girince başka fiyat çıkıyor değil mi? İşte taraftarın bu zor durumu çok iyi anlaması ve elindekinin değerini hiç olmazsa düşürmemesi gerekiyor.

Ama borsada durum zor diyen herkesin de bu düşünceyle hareket etmesi gerekiyor.

Bizi bu işe bulaştıranların, borsaya açılışta pişmiş kelle gibi sırıtıp, bugün muhalefet edenlerin yaptıklarının da hesabının sorulması gerekiyor; ancak darboğazı aşınca.
                        Murat beyle olan muhabbetinize karışmamakla beraber,genellikle aynı fikirleri,iki itiraz haricinde taşıdığımı söylemek isterim..

Birincisi burası Türkiye diyoruz ya,artık eskisi kadar Türkiye değil bence..

Hisseselerinin % 70 e yakınını yabancıların elinde bulundurduğu İMKB de,işlem gören şirketler için ise ,artık eski Türkiye geri dönülemezdir..

Bu siyasettede hafif,hafif kendini gösteriyor zaten..
                        Kaldıki "tahkim" yasalarını kabul etmiş bir ülkeyiz,daha öncede yazmıştım öyle olmasa,mevcut lobisiyle GS bu işten çoktan kurtulup,üstüne para bilem alırdı alimallah..
                        Bu arada ,dün itibari ile Belçika'nın eski kulüplerinden Muscuron'un da ,ekonomik durumlardan dolayı bir alt lige gönderildiğini unutmamak lazım..

El oğlunun insafı konusunda ,sizin kadar iyimser olamıyorum ben..

İkinci itirazım ,oyuncuların değerini taraftarın düşürdüğü ididasına..

Oyuncuların değerini yöneticler,hocalar ve en önemliside kendileri artırır veya düşürür..

Taraftarın etkisi varla yok arası gibidir,istisnası da varmıdır bilemiyorum..

Zaten etiketine yazar, arz -talep işidir yani..

İyi oyuncunuzu hemen isterler,hatta ayartmaya uğraşırlar zaten..
                        Ama bizim oyuncularımıza,yönetimimiz ağzı açık beklemesine rağmen talep,an itibari ile sıfırdır ve bunda tarftarın dahli yoktur,en azından son iki yıl için..

Hazır sizi kızdırmışken üçüncü bir itiraz daha yapayım,izninizle:

Bahsettiğiniz süreci de Sadri bey ve ekibinin idare edeceğine zerre kadar inanamıyorum,üzülerek..

Yorum

• Olsun canım, hep hemfikir olacağız diye şart mı var?
                          Trabzonsporlu olmak...

Yorum

Bu arada ,dün itibari ile Belçika'nın eski kulüplerinden Muscuron'un da ,ekonomik durumlardan dolayı bir alt lige gönderildiğini unutmamak lazım..
                            Belki de yönetimin planı budur. Yani iflas edip sıfırdan başlamak.
                            Ceza olarak ikinci lige düşeriz, mecburen öze döneriz, en azından şampiyonluk garanti olur
                            Tabi alt ligde diğer düşürülecek rakibelerimiz gese ve febe ile uğraşmak zorunda kalmazsak kolay olacak...
                            Teknoloji ve çağın gereği olarak reset atmak (sıfırlamak) lazım gelir arada bir... En iyi çözümdür...
                            Versinler İade-i İtibar, Ufukta Şampiyonluk Turu Var, Bunu Gören Rakipler, Elbette Kudururlar

Yorum

• bu başlık iyiymiş kurtlar burda. Söyleyin bakayım ayı mı seversiniz Boğa mı
                              Ne hasta bekler sabahı, ne de taze ölüyü mezar ne de şeytan bir günahı şampiyonluğu beklediğim kadar.

Yorum

• Trabzonspor'un da UEFA Kriterlerini 5 senedir her seferinde yerine getiren ve lisans alan 4 Türk Takımı'ndan biri olduğunu unutmayalım.

Haydi Trabzonspor'u geçtim. Sizce GS'ye bu yaptırım uygulanabilir mi? Ve hatta Fener'e.

Yapmayın. Bu-ra-sı Tür-ki-ye
                                Trabzonsporlu olmak...

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim