Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Borsa İstanbul'da Trabzonspor

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak İHTİLALL tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Tek şans tesisler..

Oradan gelecek para ile hisseleri toplayabiliriz..

Yoksa kulübün 50 milyon dolar nakit çıkarması,masal gibi..

Ama bu sefer de oradan gelecek paranın duyulması ile hisselerin tavan yapma korkusu var tabii..

Çok ama çok profesyonelce hareketle ,o kaynakla bu iş çözülebilir..

Tomas Jun olayının,bir "hiç" olduğunu kabul edersek,bir hiç uğruna en iyi ihtimalle tesisilerin üzerine soğuk su içeriz..

Şimdi ben bunu ,borsaya açıldığımız zaman yazmış olsa idim,bu forumda beni yazdırmazdılar," Atay Aktuğ düşmanı,vatan haini"diye süpürgeyle kovalardılar..
    Abi bende şunu söylüyorum;

Bu hisseler farklı kişi yada kurumlarda değil mi ?

Hepsinden bir kere de almak yerine sırayla alsak, elimize para geçtikçe (biraz aile babası gibi oldu ama) alsak, dışardaki hisseleri sırayla toplasak, belki uzun bir süre alır ama, bir anda 50 milyon vermekten daha iyidir gibi ?

Yorum

• İlk olarak Murat Erdem tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Şimdi diyelim ki benim X şirketim var, ve sermaye sıkıntım var. Kredi, ortak almaktansa en kolay yol, belli miktar hissemi yönetim haklarımı kaybetmeden halka arz etmek.
      Halka arz için gerekli prosedürü tamamladım, satışa çıkardığım hisselere, ilgiyi artırmak için(müşteri bulmak) verdim gazı,
      ''kar ortaklığı'' ''temettü garantisi'' var diye.
      Işık görmüş ateş böceği gibi yatırımcıyı cezbettim(kandırdım)
      %10 hisseyi elimi öpene satıp, sermayeyi topladım.
      1 sene sonra, ''ben kerizmiyim'' kazancımı ''ahmet,mehmet'' le paylaşayım.
      Gittim SPK ya, ''kardeşim, ben vazgeçtim. temettü falan ödemek işime gelmiyor artık. kar a, zararı da ekleyiverin''
      SPK:''olmaz hemşerim, yatırımcın aleyhine''
      Ben(uyanık şirket sahibi): Eeee ! TRABZONSPOR SPORTİF AŞ ye oldu !!!

İşte EMSAL teşkil etmek budur. X e tanıdığın hakkı, Y ye de tanımak zorundasın. hukuken herkes eşittir.
      Aradaki dağlar kadar farkı göremiyor musunuz?

"Ben karımı ne dağıtacağım kardeşim?" demek başka, ödeyecek kuruşun olmadığı için ödeyememek başka.

YAni Trabzonspor açgözlülüğünden değil, parası olmadığı için çözüm arıyor.

YAtırımcı olmayan bir parayı tahsil etmeye mi çalışır, yoksa bir şekilde şirketin dönmesini mi ister? Olmayan parayı nasıl alacaksın. Ya da sonuçta Trabzonspor batsa, bundan yatırımcının karı nedir?

Eklediğimiz haberi baştan sona dikkatle okuyan sadece 2 kişi var bence.

Çok harika bir özet bu ve de sallama, uydurma yok. Hepsi de rakamsal gerçekler.

Ekonomide herşey sayı değildir. Bazen iki kere iki 2, bazen de 5 eder. İşte o sayısal değerlerin altında da bazı noktalar var ve hem Galatasaray, hem Fenerbahçe, hem de Trabzonspor bunlardan faydalanmaya çalışıyor.

Trabzonspor bu dönemi bence, kesinlikle Sadri Şener ile geçirmelidir. Zira Trabzon'da hala bazı duvar beyinliler var ve Gökhan, Tekke, Umut gibi çok gündelik olaylarla boğuluyorlar.

Derhal bu birleşme yapılmalı. Yoksa artan temettüler ile biz bu işin altından kalkamayız.

Eğer sportif olarak başarılı olsak, "tüm anlamlarda" ratinglerimiz artsa, Avrupa'da başarılı olabilsek, o takdirde giderler kadar gelirlerimiz de artar ve bu sıkıntıyı bu derinlikte yaşamazdık.
      Trabzonsporlu olmak...
      Zor ama güzel be kardeşim!

Yorum

• QWT blok olarak hisseleri alırken akılları neredeydi.
        Yani 150 milyon borç yapacak yerde,bu hisselerin önemli bölümünü geri alabilirlerdi.
        Piyasada kalan hisseler de sorun teşkil etmezdi.

Sonrasında bu ucubik yapı değiştirilip,hisseler tekrardan satılabilirdi.
        Herkese Merhaba

Yorum

• İlk olarak alkan61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Abi bende şunu söylüyorum;

Bu hisseler farklı kişi yada kurumlarda değil mi ?

Hepsinden bir kere de almak yerine sırayla alsak, elimize para geçtikçe (biraz aile babası gibi oldu ama) alsak, dışardaki hisseleri sırayla toplasak, belki uzun bir süre alır ama, bir anda 50 milyon vermekten daha iyidir gibi ?
          Recep,

Hisseler farklı kişilerde ve borsada anlık işlem görüyor..

Eğer kulübün bunları toplayacağı ya da el altından toplattırdığı duyulursa ki ,bunu saklamak hemen hemen imkansızdır,hissenin değeri bir anda çılgınca rakamlara zıplayabilir..

Bu yüzden böyle bir alım imkansız gibidir..

Murat'ın dediğinde de aynı sakınca var aslında,QVT ile (çok zor bir iş)oturp anlaşsanız bile ,dışarda kalan diğer hisseler anında patlar..

Değerleme yöntemi yapabilirsiniz ki ,bunuda duyurmamanız lazım ,olayı kontrol edebilirsiniz ,oda belki..

Gs örneğinde var,maliyet değerlemenin % 40 ına fırlayıverdi..

Yorum

• Peki abi bu alımlar, biraz zaman aralıklı olursa, yapılırsa, o zaman söylediğin muhtemel artışlar, belki düşebilir mi ?

Yorum

• Sayın Tunga,
              Sizin için ''fark'' olan, hukuk için olmuyor maalesef.
              ''derhal birleşme olmalı'' diyorsunuz.
              Ben de, ''nasıl olacak'' onun derdindeyim.
              Hasbel kader bildiklerimizi paylaşıyoruz.
              Benim bildiklerime göre, bu birleşme hukuken imkansız.
              Sizin birleşmenin olabilirliğine dair somut ve hukuki gerekçeleriniz varsa paylaşın.
              Ben de öğrenmiş olayım.

Burada şöyle bir hava oluştu,
              Sanki ben ve benim gibi ''olayın realitesinden'' bahsedenler, Trabzonspor'a düşmanlık olsun diye yazıyoruz.
              Ne kadar görmezden gelinse de maalesef ''realite'' bu.
              Gerçekleri halının altına süpürmeyip, objektif olarak bundan bahsetmek, hoş karşılanmıyor bu başlıkta.
              Kendimiz kandırmaya devam edelim bakalım.
              Hayırlı günler.

Yorum

Peki abi bu alımlar, biraz zaman aralıklı olursa, yapılırsa, o zaman söylediğin muhtemel artışlar, belki düşebilir mi ?
                Güç meselesi..

Gücünüz varsa" kontrol" edersiniz..

Gücünüz yoksa "kontrol" edilirsiniz..

Aksi durumlarda "ahaliyi " bir süre oyalayabilirsiniz,özellikle "az gelişmiş" ülkelerde..
                En son İHTİLALL tarafından düzenlendi; 29.12.2009, 14:53.

Yorum

Peki abi bu alımlar, biraz zaman aralıklı olursa, yapılırsa, o zaman söylediğin muhtemel artışlar, belki düşebilir mi ?
                  Sen başlığını yalnız bıarakıp ikide bir ne gelirsin,haburalara?..

Boşver borsayı,..

Ya kaptan ,sen başlıkta yokken gelirse?..

Yorum

• Peki abi, olası bir gelecek tesis parasında, iyi takım kurup başarıya oynamak mı ? yoksa borca yönelmek mi ?

Yorum

• İlk olarak İHTİLALL tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Sen başlığını yalnız bıarakıp ikide bir ne gelirsin,haburalara?..

Boşver borsayı,..

Ya kaptan ,sen başlıkta yokken gelirse?..
                      İstenmiyorum sanki ?

Kaptan ben yokken gelince imza mı attırmayacaklar ????

Yorum

Peki abi, olası bir gelecek tesis parasında, iyi takım kurup başarıya oynamak mı ? yoksa borca yönelmek mi ?
                        Ben bu işi bihakkın yapabilecek bir başkan ve yönetimin ikisini birden yapabileceğini inanıyorum..

Sadri bey ve ekibini soruyorsan," d" şıkkı, hiçbirini yapamazlar..

Yorum

Peki abi, olası bir gelecek tesis parasında, iyi takım kurup başarıya oynamak mı ? yoksa borca yönelmek mi ?
                          Yine fikir yürüteyim
                          Bu durumda tesislerden gelecek para ,daha önce birleşme mümkün olmazsa, başkalarının kontrolünde olur.
                          İster istemez borca gider.
                          Uzaktayız sanma,hep yanındayız...

Yorum

İstenmiyorum sanki ?

Kaptan ben yokken gelince imza mı attırmayacaklar ????
                            Espri tabi de..

Ben forumda çok eski değilim,ama başlıkla-açanın en çok özdeşleştiği başlığa sahipsin bence..

O başlık,çok yoğun duygularla dolu..

Yorum

• Peki O Sirketin Iflas durumu olamazmi?

Yorum

• İlk olarak canavar61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Peki O Sirketin Iflas durumu olamazmi?
                                Bu durumun sonu haciz olmaz mı ?

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim