Spor takımlarının kağıtlarında spekülasyon çok olur,hızlı çıkar bizim gibi küçük yatırımcılar arkasına takılır bir de bakmışız düşmüş. Diğer tarafran bir kaç günkü yükselme trabzoncell ile ilgili olabilir. Kulübün gelirinin arttığı anlamına gelir bu da yatırımcı çeker,ama uzun gideceğini zannetmem bir kaç gün sonra keskin düşüş (hatta bu gün seans bitmeden bile olabilir )yaşanabilir. Spor hisseleri dikkatli olmayı gerektirir,ama alayım MAyısa kadar tutayım derseniz ki ben öyle yapıyorum, takım o aralar şampiyonluk potasındaysa muhtemelen değer artıyor. Tabi borsa hiç bir zaman kesinlik olmaz.
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Borsa İstanbul'da Trabzonspor
Daraltma
X
-
Trabzonspor yatırımcısını üzmeye devam ediyor.
Trabzonspor kulübü ekonomik kriz ve kulüp içerisindeki yeniden yapılanma dolayısyla ödemesi gereken temettüleri yine ödeyemeyeceğini borsaya bildirdi.Bu açıklamadan sonra hisse senetlerinde yüzde 9 değer kaybetti.
Vatan
Yorum
-
Bildiğim kadarıyla geçen seneki temettü ödemesi sebebiyle mahkeme sürüyor. Bu sene de erteleme geldi. Dünkü %9 ardında şu anda %5 küsürlük bir düşüş daha var. Bunun sebebi erteleme ve tabiki şu anda borsanın düzeltme yapması, bu düzelteme ne kadar sert olur bilinmez, ben elimdeki kağıdı dün çıktım belirli bir karla Allaha şükür,ama bekliyorum,tekrar alacağım zaman gelecek.
Yorum
-
Trabzonspor'un başı dertte
03 Eylül 2009 / 13:39
Türkiye'de yatırım yaptığı Galatasaray ve Tire Kutsan'la davalık olan İngiliz QVT Fund, Trabzonspor yöneticilerini haksız para transferi yaptıkları için, denetçileri ise buna göz yumdukları için ibra etmedi.
Türkiye'de yatırım yaptığı Galatasaray ve Tire Kutsan'la davalık olan İngiliz QVT Fund, Trabzonspor yöneticilerini haksız para transferi yaptıkları için, denetçileri ise buna göz yumdukları için ibra etmedi.
Türkiye'de adını daha çok spor kulüplerine yaptığı alımlarla duyuran, ancak neredeyse yatırım yaptığı tüm şirketlerle kavgalı olan 3.5 milyar dolarlık bir büyüklüğe sahip olan İngiliz yatırım fonu QVT Fund LP, Trabzonspor'u da karıştırdı. Galatasaray'da temettü geliri azalacağı gerekçesiyle Sportif ve Futbol A.Ş.'nin birleşme işlemini engelleyen ve bu uğurda mahkeme kapılarını arşınlayan, Tire Kutsan'ın da Ülker Grubu'ndan Mondi Packaging'e satış fiyatının şirketin gerçek değerini yansıtmadığını iddiasıyla dava açan QVT, şimdi de Trabsonspor'da bayrak açtı. QVT, Trabzonspor'un hafta başında yapılan gelen kurulunda "haksız para transferi" yaptıkları gerekçesiyle kulübün yöneticilerini ibra etmedi.
Para transferi iddiası
İngiliz merkezli QVT, Türkiye'de yatırım yaptığı ama ihtilaflı olduğu şirklerin arasına Trabzonspor'u da kattı. Trabzonspor Sportif Yatırım ve Ticaret A.Ş.'nin haftabaşında yapılan genel kurul toplantısında ipler yönetim ve denetim kurulu üyelerinin ibrasında koptu. QVT adına genel kurula katılan avukat Birtürk Aydın, şirketin 25 milyon TL olan sermayesinin neredeyse 5 katı tutarında bir meblağı hakim pay sahibi ve ilişkili taraflara vadesiz ve teminatsız olarak kullandırdıkları gerekçesiyle Sadri Şener, Hayrettin Hacısalihoğlu, Hasan Yener, Ali Sürmen, Celil Hekimoğlu'ndan oluşan yönetim kurulu üyelerinin ibra edilmelerine muhalif olduğunu açıkladı. QVT ayrıca, ayrıca bu tip hukuka aykırılıklar karşısında görevini yerine getirmeyen denetçilerin de ibrasına muhalif olduğunu beyan etti. Ancak yapılan oylama sonucunda yönetim ve denetim kurulu üyeleri 1 Haziran 2008 - 31 Mayıs 2009 dönemindeki faaliyetleri ile ilgili olarak oy çokluğu ile ibra edildi.
Temettüde yönetimden yana
Oylamanın ardından Sadri Şener, Hayrettin Hacısalihoğlu, Hasan Yener, Ali Sürmen, Mahmut Aksu'nun yeni yönetim kurulu üyesi olarak seçildikleri genel kurulda, QVT, temettü (kâr payı) dağıtımı konusunda ise ibra etmediği yönetim kurulundan taraf oldu. Yönetim kurulunun temettü dağıtımı teklifine lehte oy kullanan QVT, ancak bu konuda ekonomik krizi gerekçe gösterek genel kurulu ikna edemedi. QVT, genel kurulun temettü dağıtılmaması yönündeki kararını ise spor kulübü şirketlerine yönelik kriterlere uymadığı ve iyi niyet kurallarına aykırı olduğu yönünde değerlendirdi.
Ortak olduğuna dava açıyor
Türkiye'de adını Galatasaray Sportif AŞ.'ye yaptığı yatırımlarla duyuran QVT, Futbol AŞ ile birleşme kararının alındığı 2006'dan bu yana mahkeme kapılarında. Galatasaray'a kayyum atanmasını bile talep eden QVT, ayrıca şirketin kâr dağıtımını eksik yaptığını ve haklarının gasp edildiğini de iddia ediyor.
QVT, Ülker Grubu'nun 106 milyon dolara Mondi Packaging'e sattığı Tire Kutsan'ın da değerinin düşük tutulduğunu iddia ediyor. Tire Kutsan'daki yüzdee 53,56 oranındaki hissesini devreden Ülker Grubu ile Mondi'nin vergi ve sermaye piyasaları hukuku düzenlemelerine aykırı olarak transfer fiyatlandırması yaptığı iddiasıyla Maliye Bakanlığı'na da şikayette bulunan QVT, yanlış uygulamaların Mondi Packaging tarafından gizlendiğini iddia ediyor. QVT son olarak Tire Kutsan'da karşı olmasına rağmen gerçekleşen yüzde 152,8'lik bedelli sermaye artırımı sonrasında payını hızla azaltma yoluna gitti.
* Galatasaray Sportif ile Galatasaray Spor ve Futbol İşletmeciliği A.Ş.'nin Ağustos 2006'da başlattığı birleşme işlemine karşı çıkarak dava açtı.
* Galatasaray Sportif'in Kasım 2008'de yaptığı olağan genel kurul toplantısında alınan bazı kararların da iptali ve şirkete ihtiyati tedbir niteliğinde kayyum atanmasını istedi.
* Galatasaray Kulübü'nün başkanı ve yöneticileri hakkında, birleşmeyi önlemek için dava açtı.
* QVT'nin girişimleri üzerine SPK, bileşmeye onay vermeden önce Galatasaray Sportif hisse senetleri için küçük yatırımcıya çağrı yapması zorunluluğu getirdi.
* Galatasaray'ın kâr dağıtımını eksik yaptığını ve taahhütlerine aykırı davrandığını belirterek, bakiye kârın dağıtılmaması halinde bu durumun pay sahibi haklarının gaspı anlamına geleceğini iddia etti.
* Payını yüzde 24,7'ye kadar çıkardığı Tire Kutsan'ın Mondi'ye satış fiyatının vergi oyunlarılma bilinçli olarak düşük gösterildiğini iddia etti, Maliye Bakanlığı'na şikayette bulundu ve dava açtı.
* Tire Kutsan'ın mart ayıında aldığı yüzde 152,8'lik bedelli sermaye artırımına karşı çıktı, özel denetçi atanmasını istedi.
* Tire Kutsan'ın sermaye artırımının iptali ile ilgili davayı kaybetti ve hisselerini satmaya başladı.
Trabzonspor yöneticileri temettüde ısrarlı
Trabzonspor'da Genel Kurul'un vize vermediği temettü (kâr payı) dağıtımı tartışmaları bizzat yönetim kurulu tarafından mahkemeye taşınıyor. Trabzon Spor Yönetim Kurulu'nun 38 milyon 112 milyon lira olan 2008 kârından 33 milyon 137 milyon lirasının temettü olarak dağıtılması yönündeki teklifi, hafta başında yapılan genel kurul toplantısında oy çokluğu ile reddedilmişti. Dün Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıklamada bulunan Trabzonspor Sportif Yatırım, genel kurulun kârın dağıtılmaması yönünde aldığı kararın iptali için, Trabzon Asliye Ticaret Mahkemesi nezdinde dava açtığını bildirdi.
Kârın % 75'i kulübün
Trabzonspor'da yönetimin 33.1 milyon liralık temettü dağıtım teklifi, ekonomik kriz ve futbol takımının yapılandırma çalışmalarının devam etmesi nedeniyle reddedilmişti. Genel kurulda, kendisini ibra etmeyen QVT'nin kârın dağıtılması yönünde verdiği desteğe rağmen teklifini kabul ettiremeyen yönetim kurulunun dava kararının altında, kendisinin de önemli bir gelirden mahrum kalmasının yattığı bildiriliyor. Kâr dağıtılsaydı bunun 24 milyon 852 bin lirasını Trabzonspor'un sermayesinin yüzde 75'ini elinde bulunduran Trabzonspor Futbol İşletmeleri alacaktı. Trabzonspor'un yüzde 25'i ise İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem görüyorBir Gün Mutlaka!!
Yorum
-
-TRABZONSPOR SPORTİF A.Ş YÖNETİCİLERİ CEZA ALDI-
Kurul, ayrıca Trabzonspor Sportif Yatırım ve Ticaret A.Ş.'nin 28 Ağustos 2008 tarihli olağan genel kurul toplantısında alınan kar dağıtım kararının 7 Kasım 2008 tarihinde yapılan şirket olağanüstü genel kurul toplantısında değiştirilmesine ilişkin olarak da şirketin söz konusu tarihli genel kurul toplantısında alınan karar gereği kar dağıtımının yapılmaması nedeniyle ortakların şirketten olan alacak haklarına dayanarak şirkete karşı yasal yollara başvurma haklarının bulunduğu hakkında ortakların bilgilendirilmesini kararlaştırdı.
SPK, 28 Ağustos 2008 tarihli genel kurul toplantısında kar dağıtım kararı alınmış olmasına rağmen, söz konusu kararın gereğini yerine getirmeyen yönetim kurulu üyelerinin pay sahiplerine karşı sorumlu olduğunu, sorumluluğun şartları mevcut ise pay sahiplerinin zararlarını yönetim kurulu üyelerinden talep edebileceği hususunun İMKB Günlük Bülteni'nde ilan edilmesi suretiyle ortakların bilgilendirilmesini kararlaştırdı.
Esas sözleşmenin ve 28 Ağustos 2008 tarihli olağan genel kurul toplantısında alınan kar dağıtımına ilişkin kararın gereğinin yerine getirilmesi için şirkete 30 günlük süre verilmesine hükmeden Kurul, bu süre içinde şirket tarafından söz konusu yükümlülüğün yerine getirilmemesi halinde ilgili kanuni düzenlemeler çerçevesinde Şirketin 7 Kasım 2008 tarihli olağanüstü genel kurul toplantısında alınan kar dağıtımına ilişkin kararın hukuka aykırılığının tespiti için dava açılmasını kararlaştırdı.
Kurul, Trabzonspor Sportif Yatırım ve Ticaret A.Ş. yönetim kurulu üyeleri Hasan Yener, Hayrettin Hacısalisalihoğlu, Sadri Şener, Ali Sürmen ve Celil Hekimoğlu'na 28 Ağustos 2008 tarihli genel kurul toplantısında alınan kar dağıtım kararının gereğini yerine getirmeyerek mevzuata aykırı davranmaları nedeniyle ayrı ayrı 15'er bin lira idari para cezası verdi.Trabzonspor √Hüseyin Avni Aker|Hayri Gür|Halit Ziya Kurbetçi|Şamil Ekinci|Dozer Cemil|Şenol Güneş|İki Renk ve Asalet √BordoMavi.Net √
Yorum
-
03/12, 14:33:29
İSTANBUL, 3 Aralık (Reuters) - Trabzonspor Sportif Yatırım , Trabzonspor futbol takımının
Trabzonspor Futbol İşletmesi üzerine
kayıtlı lisansının kendi üzerine geçirilmesi amacıyla Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde bugün talepte bulunduğunu açıkladı.
Şirket, KAP'a yaptığı açıklamada, Trabzonspor Futbol İşletmesi'nin borcuna karşılık teklif ettiği ve aktifinde kayıtlı Trabzonspor futbol takımının
devralınmasının kabul edilerek şirket aktifine geçirildiğini belirtti.
(Haberi yazan Ceyda Çağlayan; Redaksiyon Orhan Coşkun)bordomavi.netTrabzonspor'un ilk ve en büyük taraftar sitesi
Yorum
-
şimdi sondan başlayalım lot 1000 adet kağıt demektirİlk olarak ts_tuncay_ts tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülebu borsa işini hiç anlamamışımdır biraz anlatırmısınız....
Nasıl para kaznırız bu işten dolar gibi bişeymi mesela 100 dolar alırım artışa göre paramı kullanırım...Lot nedir bu arada???
mesela tv de aşağıdan yazılar geçer mesele cmnto 9.80 der
bu 1 adet cimento hissesinin değerinin 9.80 tl olduğu anlamındadır
borsada genelde alım satım işlemleri böyle ufak paralarla yapılmadığından-genelde-1000 kağıt üzerinden yapılır
bunada lot demişler....
bu işten para kazanma işi takip işidir
öyle muhteşem bir ekonomi bilgisini gerektirmez
iş özel bir iştir
şirketin bilançosundan,yatırımlarına,bıyıklı yabancının hareketlerine göre ve bir miktar dünya piyasaları,bir miktar bölgesel pazar,bir miktar endüstri,bir miktar hisseye göre fiyatlar oynar
burada hissenin fiyatını belirleyen ana faktör talep-arz dır.
ayrıca başlarken söylemeyi unuttum borsa'nın gidişatının ülke ekonomisi ile çok büyük bir ilişkisi yoktur.ülkede olan ekonomik gelişmelerden mutlaka etkilenecektir,hatta çoğu zaman dünyada ki atraksiyonların bizim borsamızı etkilediğide görülür
ama bu,aman ülke ekonomisi iyiye gidiyor hemen hisse alalım diyerek olmaz.gelişmeleri şirketlerin içinde bulunduğu duruma göre değerlendirmek gerekir
borsanın yükselmesi demek bütün hisselerin yükselmesi demek değildir,borsa içerisinde bulunan hisselerin fiyat hareketlerinin ortalaması sonucunda borsanın inip çıktığı anlaşılır
bir hisse alırken firmanın bilançosu çok mühimdir
bilançoya şirket tarafından açıklanır ve bakarsınız,bilanço şirketin karda mı zarardamı olduğunu gösterir,bu yüzden bilançoyu doğru okumak çok önemlidir.
yine bir hisse alırken o zaman içerisinde firmanın içinde bulunduğu sektörün durumu ve yatırımları çok önemlidir
mesela avrupada emtia fiyatları o ülkede ilgili bakanlık tarafından açıklanır
firma bu emtianın ithalatçısı konumundaysa ve emtianın fiyatları arttıysa bu firmanın satışlarının düşeceği beklentisi aratır ve hisseler satış yer,bu da arzı arttırıp talebi azalttığından hisse fiyatları düşer
eğer satış devam ederse hisse çakılır
burada biraz da teknik analize girmek istiyorum
forex programı diye bir program var
mutlaka kullananlar vardır
bu programda hissenin pay oranını,ne zaman ne kadar alındığını,hissenin bundan 2 sene önceki bütün günlük hareketlerini görebilirsiniz.şöyleki hissenin pay,dağılma oranı vardır.burada hissenin hangi banka tarafından ne kadara alındığını görebilirsiniz
bizim genelde spekülatif hisselerde gördüğümüz,bu dağılma oranının büyük bir kısmının tek banka tarafından alındığı değil,danışıklı dövüş olarak nitelendirdiğimiz,ufak yatırımcıyı şaşırtmak için yapılan 2 yada 3 banka tarafından büyük miktarlarda belli zaman aralığında alım yapıldığıdır.bu tip hisselerden kaçınılması ufak yatırımcının cebi açısından çok mühimdir
ayrıca borsada bir çok şirket vardır bu şirketlerin bazıları çok büyük şirketler bazıları çok ufak şirketlerdir.
ufak şirketlerin çoğu zaman spekülatif amaçlı kullanıldığı bilinen bir gerçektir
mesela akbank ın hisseleri kolay kolay spekülatif amaçlı kullanılamaz.
ayrıca yine benim şahsımca teknik analizde incelediğim kadarıyla spekülatif için kullanılan hisselerde genel fiyat gidişatı grafiklerde çok açık belli oluyor
benim anladığım kadarıyla başta durgun giden hisse bir anda bir alımla arttırılıp ufak yatırımcı hisseye çekiliyor,tabi bu arada çok büyük kişiler tarafından speküle ediliyorsa ortaya hissenin değerini arttıracak söylentilerde atılıyor-mesela firma yeni yatırım yapacak gibi- hisseye yeterli ufak yatırımcı çekilip belli değer arttıktan sonra hisse biraz satılıp sallanıyor ve kar ettin hisseyi sat anlayışının adamları hisselerini hemen sattığından daha çok hisseye ulaşılabiliyor,yavaş yavaş alınan hisseler gittikçe alım hızı artarak fiyatını arttırıyor.hisse zirveyi gördükten sonra ise çok hızlı satış yediğinden bir anda kan kaybediyor ve çakılıyor
firmaların yöneticilerini-ceo- bazen gazetelere şuraya yatırım yapacağız,buraya şöyle ihracat yapacağız düyorlar
bu gibi yatırım açıklamaları hissnin fiyatını ve hisseye olan talebi arttıracaktır
sonuçta benim tavsiyem kumar hisseleri olarak bilinen hisselerden uzak durulmasıdır,daha garanti,bilindik hisselerde kalınmalı,eğer elinizde forex gibi bir program varsa,dirençidestek ve kırılma noktaları iyi incelenmelidir
elliot prensipleri vekaos teoreminin grafikler üzerine olan yargılarına göre eski zaman hise hareketleri ile gelecek arasıda büyük benzerlik olduğu görülmüştür,bu yüzden direnç,destek kırılma tepe dip noktaları benzeşebilir.
elimden gelebildiğince açıklamaya çalıştım
eğer soru varsa elimden geldiğince açıklamaya çalışırım
bol kazançlı günler...
m.s.sofu
-yazanların hiçbiri kazanç getirecek garantisi altında olmayıp,borsa üzerine genel bir bilgi vermek amaçlı yazılmıştır.her hakkı mahfuzdur
-
şimdi eski bir kaleme yeni bir deftere ihtiyacım var.çalışma zamanı.
Yorum
-
Şimdi ne olacak ? Son zamanlardaki hissede zaıflığın sebebi anlaşılmaya başlandı. Yanlış anlamıyorsam BJK modeline geçilmeye çalışıyor. Bu modelde spor takımının her türlü harcaması şirketin hesabında görüleceği için şirket kar açıklayamayacak (yani şimdiki duruma bakıldığına zorİlk olarak UğuR tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle03/12, 14:33:29
İSTANBUL, 3 Aralık (Reuters) - Trabzonspor Sportif Yatırım , Trabzonspor futbol takımının
Trabzonspor Futbol İşletmesi üzerine
kayıtlı lisansının kendi üzerine geçirilmesi amacıyla Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde bugün talepte bulunduğunu açıkladı.
Şirket, KAP'a yaptığı açıklamada, Trabzonspor Futbol İşletmesi'nin borcuna karşılık teklif ettiği ve aktifinde kayıtlı Trabzonspor futbol takımının
devralınmasının kabul edilerek şirket aktifine geçirildiğini belirtti.
(Haberi yazan Ceyda Çağlayan; Redaksiyon Orhan Coşkun)
) böylece de her sene dağıtmak zorunda olduğu temettüden kurtulacak.
Yorum
-
Trabzonspor'da devrim!
Trabzonspor Sportif Yatırım ve Ticaret A.Ş, Trabzonspor Futbol İşletmesi Ticaret A.Ş'ye ait futbol takımı lisansının, Trabzonspor Sportif'e geçirilmesi konusunda talepte bulunulduğunu bildirdi. Trabzonspor Sportif'in Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, Trabzonspor Futbol İşletmesi Ticaret ile yapılan görüşmeler neticesinde, Trabzonspor Futbol'un, Trabzonspor Sportif'e olan borcuna karşılık teklif ettiği, aktifinde kayıtlı futbol takımının, devir alınmasının kabul edildiği belirtildi.
Açıklamada, ''Futbol takımı şirketimiz aktifine geçirilmiştir. Bugün itibariyle Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde gerekli lisans değişikliğinin yapılarak, Trabzonspor Futbol İşletmesi Ticaret A.Ş üzerine olan lisansın, şirketimiz üzerine geçirilmesi ile ilgili talepte bulunulmuştur'' denildi.
AATRABZONSPOR 1967
Yorum
-
Bunun ne manaya geldiğini anlatabilecek olan var mı?İlk olarak Xavi Fidan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleTrabzonspor'da devrim!
Trabzonspor Sportif Yatırım ve Ticaret A.Ş, Trabzonspor Futbol İşletmesi Ticaret A.Ş'ye ait futbol takımı lisansının, Trabzonspor Sportif'e geçirilmesi konusunda talepte bulunulduğunu bildirdi. Trabzonspor Sportif'in Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, Trabzonspor Futbol İşletmesi Ticaret ile yapılan görüşmeler neticesinde, Trabzonspor Futbol'un, Trabzonspor Sportif'e olan borcuna karşılık teklif ettiği, aktifinde kayıtlı futbol takımının, devir alınmasının kabul edildiği belirtildi.
Açıklamada, ''Futbol takımı şirketimiz aktifine geçirilmiştir. Bugün itibariyle Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde gerekli lisans değişikliğinin yapılarak, Trabzonspor Futbol İşletmesi Ticaret A.Ş üzerine olan lisansın, şirketimiz üzerine geçirilmesi ile ilgili talepte bulunulmuştur'' denildi.
AA
Coolank nerdesin
Herkese Merhaba
Yorum
-
Misafir
Trabzon futbol şirketi , Trabzon sportif şirketine (borsada olan ortaklı şirketimiz) olan borcuna karşılık para yerine mal vereyim diyor. Mal ev arsa olabileceği gibi futbolcuların satış hakları olan lisanslarda olabilir. Bütün oyuncularımın lisansları senin olsun diyor. Bu durumda sanırım borç tersine döner. Borsadaki şirket borsada olmayana borçlu olur ama değeri artar. Muhtemel federasyon onaylar ama hisseler elinde olan şirket doğal olarak kabul etmeyecektir ya da Spk.İlk olarak magicyattara tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBunun ne manaya geldiğini anlatabilecek olan var mı?
Coolank nerdesin
Bu gs nin denediği 2 yöntemin de dışında gibi geldi bana. İyi bilen bir arkadaş gerçekten izah etse iyi olacak.En son Misafir tarafından düzenlendi; 03.12.2009, 21:57.
Yorum
-
Tarih Aktif Klüpten Alacakİlk olarak magicyattara tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBunun ne manaya geldiğini anlatabilecek olan var mı?
Coolank nerdesin
31.05.2005 34.004.433 3.591.273
31.05.2006 53.443916 26.645.816
31.05.2007 63.321.854 37.652.117
31.05.2008 70.115.192 43.523.388
31.05.2009 142.119.083 112.253.603
31.08.2009 153.323.722 123.315.581
şu bilançoda futbolcuların değerleri,kayıtlı bonservis değerleri, sol tarafa aktife geçti
ama futbolcular gelince,bu kaynağın giderleride olduğundan futbolculara ödenen para da alacak kısmına yazılacak...
alacak kısmına yazılan futbolcu giderleri bizim kârımızı düşüreceğinden ortaklara dağıtacağımız temettüde düşecektir
böylece bundan sonrası için temettü ödemelerinde daha rahatlayacağız diye tahmin ediyorum
ama qwt ile olan davanın bizim aleyhimize sonuçlanması konusunda bu olayın bir etkisi olmaz diye tahmin ediyorum
yani qwt alamadığı temettü parasını bizden alacak gibi...şimdi eski bir kaleme yeni bir deftere ihtiyacım var.çalışma zamanı.
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

Yorum