Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Stadyum Projesi... (1)

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• faruk abi bence gereksiz yere burdaki insanlara sert çıkış yapmışsın. albayrak ve ekibi güzel bir proje düşünmüş olabilirle buna bende katılıyorum. ancak herkes gibi bende dergi kapağında gazete köşlerinde bibordlarda görmekten ziyade akyazıdaki dolgu çalışmalarının iş makinalarının orda çalışmaya başlamasından temel atımından sonra reklam yapsa çok daha hoş olur.

kaldıki sen dahil tüm arkadaşlarımızın albayrak ve yönetiminin hiç bir vadine inanmıyoruz. hal böyleyken kalıcı bir icraat yokken nasıl inanalım.
    bir başka konuda tamamen hükümetle alakalı bir konu. 2011 gençlik olimiyatları TRABZONDA olduğuna göre devlet bu şehre bir şekilde yatırım yapmak zorunda ya stadı yenileyecek. ya tadilatlar gerçeklerştirecek. bir şekilde bu şehre hizmet etmek zorunda. bu benim kişisel görüşüm.
    ayrıca stad yapımında mehmet atalayda söylediği gibi devletin yardımı olacak ve stad olimpik olacak. olimpik stadların durumu da ortada fazla söze gerek yok sanırım.
    öldüğümde beni TRABZONA gömün . TRABZONLU doğmadık öldüğümüzde TRABZONLU OLALIM.
    MARMARA ÜNİ -TS KARADENİZ FIRTINASI MARMARADA
    BARÇA ''mes que un club '' bir kulüpten daha fazlası !

Yorum

• Dün bir kitapçık aldım kulüpten. Kulüp buna niye masraf yaptı ki diye düşünürken, ardından gelen kitapçığın arka sayfasında tam sayfa Cola-Turka reklamını görünce anladım ki, masraf yapılmamış bedavaya gelmiş.

Ben hala bu projenin lansmanının "Rüya gerçek oldu" diye yapılmasına bir anlam veremiyorum. Bizim rüyamız, stadyum ile ilgili bir proje çizilmesi miydi, yoksa stadın yapılması mı?

Nasıl bir gerçekleşmedir bu?

Sonra kitapçığı incelerken bir şey gözüme çarptı. Son yaprakta, tepesinden bir helikopter uçarkenki görüntüsü var projenin. Altında da "... Mühendislik Hizmetleri" ya da "... Mimarlık Bürosu" YAZMIYOR.

Ne yazıyor? "a grafik"!

Allah Allah dedim kendi kendime sitelerini ziyaret ettim. Yanılmamışım; bir reklamcılık ve grafik şirketi.

Belki de sadece düşünülen projeyi bu firmaya çizdirdiler, olabilir. İyi de bu proje hangi mimari, inşaat, vs. firmasının elinden çıktı. Hangi elden çıktıysa, neden o el bunun çizimini de yapmadı?

Bunun profesyonel bir elden çıkması neyi değiştirirdi? Projenin maliyeti tahmini olarak hesaplanabilirdi. bunda bu mümkün değil. Ne tutacağı bile bilinmeyen bir proje bu. Devletten destek istiyoruz da, ne için?

Yani para mı verecek devlet, ya da bu işi baştan o mu yürütecek? Öyleyse, bu kadar büyük bir meblağ, devletin hangi kaynaklarından harcanacak?

Yaklaşık 1 000 000 metrekarelik bir alandan bahsediyoruz, doldurulacak. Derinliği ile beraber toplam hacmi bulup, kaç ton dolgu yapılacak bunu da düşünün. Sonra bu kadar toprağı (ki bildiğim kadarıyla dolgu herhangi bir toprak ile yapılamıyor. Önce belirli boyuttaki kayaları, ardından da belirli geçirgenliği olan toprağı kullanıyorlar) nereden getireceksin. Nereden getireceğine göre maliyetin ne olacak?

Bugüne kadar yapılan, yapıldığı düşünülen, söylenen çalışmalar bu işin başının da başıdır. Yani arpa boyu yol alınmamıştır. Asıl iş bunun projelendirilmesidir ve bu ülke Trabzon'a bu kadar para harcar mı şüpheli. Tahminim bu projenin milyar dolarlar mertebesinde bir maliyeti olduğudur. Bu düşünülmüş müdür?

Bütün bunları ve daha nicesini alt alta koyunca bu projeyi rasyonel bulmak mümkün değil.

Hele ki rasyonel bulmayanları eleştirmek hiç doğru değil.
      Trabzonsporlu olmak...
      Zor ama güzel be kardeşim!

Yorum

• Hayırdır Tunga abi Uzungöl'e stat yapıyordun sende de bir dönüş seziyorum
        Bazen Sevinç Bazen Keder, Trazonsporlu Olmak Yeter!
        (Hepimiz TÜRKÜZ Ulan!)

Yorum

• Vallaha Faruk, Uzungöl veya Sümela Projelerimin hala daha gerçekçi olduğunu düşünüyorum
          Trabzonsporlu olmak...
          Zor ama güzel be kardeşim!

Yorum

• ula bu albayrak kadar şaşkınını görmedim bilboardlara asmış proje resmini altına adını yazdırmış gelen sövüyor giden sövüyor.yazıda bu projede emeği geçenlere teşekkür mü ne.projeni yesinler çakıltaşı dökülmedi projene.
            Hayat bir gündür o da bugündür.

Yorum

• Bu stat projesinde herkesin yanıldığı bir şey var. Bu projenin tamamı 2 senede bitmeyecek. 2 senede bitecek olan stat ve kapalı spor salonu ve olimpik yüzme havuzları gibi spor kompleksleridir. Proje 3 adacıktan oluşuyor. Önce ortadaki adacık yapılacak. Projedeki diğer yapılar zamanla yapılacak. Yeni tesisler 2010 yılından sonra yapılacak olan havalimanı ek pist inşaatından dolayı Mehmet Ali Yılmaz tesisleri yerine sağdaki adacıkta yapılacak. Soldaki adacıkta ise Otogar belediye tarafından yapılacak. Yeni Otogar'a karşılık mevcut Otogar'ın arazisini Trabzonspor'a vereceğini belediye başkanı açıkladı. Kısaca olmayacak bir proje değil. Karadeniz sahil yolu nasıl dolduysa bu alanda dolar sorun değil. Proje bölüm bölüm yapılacağı için maliyeti de uzun yıllara yayılacağı için devletede fazla yük olmayacaktır. Trabzonsporla ilgili yapılabilir en gerçekçi şey de bana göre bu proje.
              Bazen Sevinç Bazen Keder, Trazonsporlu Olmak Yeter!
              (Hepimiz TÜRKÜZ Ulan!)

Yorum

• 2 senedir statla yatıp statla kalkıyoruz. Yapılacak yapılmayacak vs.

Aslında bence hollandalı firmaya çizdirilen ilk proje çok daha mantıklıydı. Ama nedense vazgeçildi. Yeni yapılacak stadın yeri Akyazı' da denizin ortası.

4.685 kilometrekare yüzölçümüne sahip Trabzonda yer kalmadı sanki.

Arkadaşlar deniz dolgusundan bahsediyoruz. Bu sahil yolu dolgusuna benzemez. Üzerinden taşıt geçmeyecek. İçinde 35 bin kişilik stadında bulunacağı bir spor kopleksinden bahsediyoruz. Yani dolgu malzemesinin özellikli olması gerekiyor. Bulduğun toprağı denize dökerek doldurup üzerine stad yapamazsın. Birde kıyı kanunu varki ona hiç girmeyelim.

2011 yılına yetiştirileceği söylenen kompleks için elimizde olan sadece projenin maketi. Ha birde 2 tane balıkcı teknesiyle yapılan sismik araştırma.

Beni mazur görün. Ben bugünki şartlarda bu stadın yapılacağına ihtimal vermiyorum. Ya 2 tane futbolcuyu alamıyoruz parasızlıktan, ne stadından bahsediyoruz.

Tutturmuşuz Akyazı Akyazı. Başka yer yok sanki ya.

Dedim ya, beni mazur görün
                ODTÜ'lü bir hocanın Trabzonspor atkısıyla dolaşan Trabzonsporlular hakkındaki yorumu;
                "Hocam onlar Trabzonsporlu. Onların sevgisi, derdi bir başka. TRABZONSPOR onlar için bir var olma nedeni. TRABZONSPOR'a küsemez, kızamaz ondan utanamazlar çünkü o zaman şehirlerine küsmüş, şehirlerinden utanmış olurlar''

Yorum

• İlk olarak KILIÇSOY tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  2 senedir statla yatıp statla kalkıyoruz. Yapılacak yapılmayacak vs.

Aslında bence hollandalı firmaya çizdirilen ilk proje çok daha mantıklıydı. Ama nedense vazgeçildi. Yeni yapılacak stadın yeri Akyazı' da denizin ortası.

4.685 kilometrekare yüzölçümüne sahip Trabzonda yer kalmadı sanki.

Arkadaşlar deniz dolgusundan bahsediyoruz. Bu sahil yolu dolgusuna benzemez. Üzerinden taşıt geçmeyecek. İçinde 35 bin kişilik stadında bulunacağı bir spor kopleksinden bahsediyoruz. Yani dolgu malzemesinin özellikli olması gerekiyor. Bulduğun toprağı denize dökerek doldurup üzerine stad yapamazsın. Birde kıyı kanunu varki ona hiç girmeyelim.

2011 yılına yetiştirileceği söylenen kompleks için elimizde olan sadece projenin maketi. Ha birde 2 tane balıkcı teknesiyle yapılan sismik araştırma.

Beni mazur görün. Ben bugünki şartlarda bu stadın yapılacağına ihtimal vermiyorum. Ya 2 tane futbolcuyu alamıyoruz parasızlıktan, ne stadından bahsediyoruz.

Tutturmuşuz Akyazı Akyazı. Başka yer yok sanki ya.

Dedim ya, beni mazur görün
                  Danimarka ya da Hollanda bir tanesinde neredeyse bütün ülke deniz dolgusu Adam gibi malzeme kullanırsan hiçbir şey olmaz..
                  Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
                  Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır!
                  - Eomer -

Yorum

• Ya inanmamakla birlikte çok komik durumlara düşüyor bu yönetim.. Tüm Trabzon'u bilboardlarla doldurmakla olmuyo bu işler.. Trabzon insanı salak değil öyle kandıramazsın bir kere yer o vaatleri.. Bide bunlar işlerine gelince baya bi strateji üretebilen birilerine dönüşüyolar.. Ama bu özelliklerini hala Trabzonspor'un menfaatine yapabildiklerini göremedik.. İlginçtir..
                    Bir Gün Mutlaka Aslına Döneceksin. Dönmek Zorundasın. Bu Senin Genlerinde var...

Yorum

• bu proje güzel sözde kalmamalı yapacak trabzonu ve trabzonsporu düşünen yönetim gerekli.bu yönetimle olmaz gelecek yönetim kim olduğu belli olmadığı için birşey diyemiyorum.trabzospora saha avni akerin yerinde olmalı.neden derseniz.trabzonspor şehirde enbüyük sanayi.bütün dolmuşlar avni akerin yanından gecer . bütün dolmuşlar mac günü ve diğer günler azda olsa para kazanır. bu nedenle avni aker yerindede yıkılsa dahi yine spor sahası olarak yapılmalı.trabzon esnafını da düşünmemiz gereklidir.gelecek yönetim bunu değerlendirmeli. esnaf odaları bu konuda çalışma yapmalıdır.sadece trabzonspora saha yapılmayacak şehire ekonomik değer kazandırılmalı.hoşcakalın.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                      Yükleniyor...
                      X
                      WhatsApp Resmi İletişim