Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Trabzonspor Dergisi

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Trabzonspor Dergisi | Şubat - Sayı:41

Dergi Henüz basılmamış. Ancak güzel bir haber varki sizlerle paylaşmak istedim.

Dergimiz editörü Sayın Atilla Alp BÖLÜKBAŞI bu ayki yazısında bizden bahsediyor. Bu sayıyı kaçırmayın diyorum.

Poster olarak Gökdeniz'in posteri varmış.
    Taraftarlık ; Geçim kaynağı değil , Yaşam kaynağıdır ...
    Fırtınasız denizde , herkes Kaptan ...

Yorum

• İlk olarak CeSS tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Dergi Henüz basılmamış. Ancak güzel bir haber varki sizlerle paylaşmak istedim.

Dergimiz editörü Sayın Atilla Alp BÖLÜKBAŞI bu ayki yazısında bizden bahsediyor. Bu sayıyı kaçırmayın diyorum.

Poster olarak Gökdeniz'in posteri varmış.
      uzun bir mail atmıştım dergi editörüne,dergi içeriği poster ve dergi kalitesini içeren.Gökdeniz posteri iyi olmuş,fakat her zaman ki gibi dergi yine 10 undan önce zor bulunacak.bizden bahsedilmesi tabiki iyi.en azından poster olayı doğruysa artık posterleri dergi sayfalarında değilde ayrı bir kağıda poster olarak gördüğümüzden mutluluğumuzun arttığını belirtmek isteriz
      "Dünyada bir yerdeyim ben"

Yorum

• Alemsiniz valla!

Yahu arkadaşlar siz ne alem adamlarsınız ?!

Cess kardeşimiz, 31 Ocak'ı 1 Şubat'a bağlayan gece yarısından sonra ancak 53 dakika sabredebilmiş; artık takvim Şubat'a döndü ya hemen girişmiş derginin Şubat sayısına! Halbuki daha dergi basılmamış bile...

tagahsozlu de anlaşılan sabahı zor etmiş; mesai başladıktan sonra 7 dakika içinde yetiştirmiş yorumu!

Helal olsun vallahi!
        Sürekli dogru yönü gösteren tek yildiz KUZEY YILDIZIDIR !

Yorum

• İlk olarak özbalkesli tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Yahu arkadaşlar siz ne alem adamlarsınız ?!

Cess kardeşimiz, 31 Ocak'ı 1 Şubat'a bağlayan gece yarısından sonra ancak 53 dakika sabredebilmiş; artık takvim Şubat'a döndü ya hemen girişmiş derginin Şubat sayısına! Halbuki daha dergi basılmamış bile...

tagahsozlu de anlaşılan sabahı zor etmiş; mesai başladıktan sonra 53 dakika içinde yetiştirmiş yorumu!

Helal olsun vallahi!
          Sevgili Özbalkeşli ; sana katılıyorum , ama gülmekten

Vurgu yapmaya çalıştığın (daha acık sözlü olmanı beklerdim) gibi konu açma meraklısı birisi değilim. Söylemiş oldugun gibi de Şubatin girmesini 53 dakika beklemiş ( 61 dakika bekleseymişiz keşke ) falanda değilim. Nelere dikkat ediyorsunuz böyle. Bravo sizlere Fakat bu dikkatinizi başka yönlerde toplamınızı isterdim.

Bu haberi dün dergi editörümüzden aldim. Ve sizlerle paylaşmak istedim. Basılmayan bir derginin içerigini söylüyoruz ama kime ?

Anlayana ...

Sayin Özbalkeşli size degil ...
          En son CeSS tarafından düzenlendi; 01.02.2007, 09:58.

Yorum

• Cess'in söylediği gibi, derginin Şubat sayısında BMN ile ilgili fazlasıyla haberler var. Hatta Atilla Ağabey (BÖLÜKBAŞI) "Bu sayı BMN.ye çalıştık..." türünden espride yaptı.

Dergi ile ilgili eleştiri ve isteklerinizi bana özelden iletirseniz, dergi editörümüz olan Atilla BÖLÜKBAŞI'na ulaştırabilirim, bilginize...

Yorum

• mart ayına kadar elimizde olur inşallah.............. dergimizin bir an önce gelmesini temenni ediyoruz...

arkadaşlar Atiila Abey dergimizle ilgili yazdıklarımızı okuyor.. ve eleştirilerimizi dikkate alıyor.. lütfen eleştirilerimizi direkt olarak kendisine iletelim.. çok iyi bi insan sorunlarımızla bizzat ilgilenişi çok hoşuma gitti....

vede eleştirilerimi dikkate almak üzere not aldı..
              Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• bilgi için sağolun abiler . kesin almaya çalışacağım .

Yorum

• Ocak sayısının son bölümünde yer alan tarih araştırması ile ilgili özel bir teşekkür maili attım dergimize ve bu çalışmaların devamını diledim. Açıkçası çok memnun oldum bu çalışmadan. Eksiklikler mevcut olsa da dergimiz gün ve gün gelişecektir...

Dergiyi ne kadar çok edinebilirsek isteklerimizde o oranda gerçekleşecektir...

Merakla bekliyoruz...
                  “Her kim kendini kıymetli bilirse, onun tevazudan nasibi yoktur.”
                  Malik bin Dinar

Yorum

• Bir an önce dergi almış olmak için almaktan çıkarılıp defalarca okunan bir dergi kıvamına getirilir.

Yorum

• Offf, off !

İlk olarak CeSS tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Sevgili Özbalkeşli ; sana katılıyorum , ama gülmekten

Vurgu yapmaya çalıştığın (daha acık sözlü olmanı beklerdim) gibi konu açma meraklısı birisi değilim. Söylemiş oldugun gibi de Şubatin girmesini 53 dakika beklemiş ( 61 dakika bekleseymişiz keşke ) falanda değilim. Nelere dikkat ediyorsunuz böyle. Bravo sizlere Fakat bu dikkatinizi başka yönlerde toplamınızı isterdim.

Bu haberi dün dergi editörümüzden aldim. Ve sizlerle paylaşmak istedim. Basılmayan bir derginin içerigini söylüyoruz ama kime ?

Anlayana ...

Sayin Özbalkeşli size degil ...

Aslında sevgili arkadaşmız CeSS’e şöyle bir cevap vermem gerekiyor :
                      Değerli arkadaşım;

Yazımda ne sana ne de tagahsozlu’ye olumsuz herhangi bir iddia veya ima yönlendirmiş değilim.

Ayrıca, “konu açma meraklısı” olup olmadığın hususunda bir vurgulamam da yok.

Konuyu açtığın tarih ve saatin yeni ayın başlangıcına tesadüf etmesi hoşuma gitmişti. Bu tarih ve saati özellikle beklemediğini ben de tahmin etmekteydim. Ancak, yazımı sanki sen böyle davranmışsınca yazarak şunu vurgulamak istedim :

“Taraftarlarımız her an dikkatli, her an dinamik ve her an gündeme adaptedir. Camiamız için her an ve her konuda girişime, paylaşıma hazırdırlar. Bu konuda birbirleriyle adeta yarış halindedirler.”

Şunu da belirteyim : “Alemsiniz valla!” ifadesini, “ne biçim adamsınız, ne dandik işlerle uğraşıyorsunuz” anlamında değil; aksine “Ne acar adamlarsınız yahu! Günün her saati içinizden birileri aktif oluyor! Forumu boş tutmuyor!” anlamında kullanmıştım.

Ancak, senin tüm bunları ters şekilde anlayarak alınman; itham ettiğin gibi benim değil de senin dikkat ve anlama konularında sorunların olabileceğini gösteriyor.

Hani yazında “daha açık sözlü olmanı beklerdim” diyordun ya; işte bu kadar da açık sözlüyüm!
                      Ancak, bu cevabı vermiyorum. Çünkü;

1.) Forum, milletin kişisel tartışmalarının yeri değildir.

2.) Bu foruma şimdiye kadar elliye yakın yazı yazdım. Hiçbirinde kişisel itiş-kakışa girmedim, kimseye hakaret etmedim, seviyesizce eleştirmedim. Böyle davranmayı doğru bulmuyorum.

Bu nedenle, CeSS’e şöyle bir cevap veriyorum :

Yanlış anlaşılmış olmam nedeniyle üzüntülerimi bildirir, dergi hakkında verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Yorum

• Sayin Özbalkeşli ;

Yorumlarda Ünlem işareti ne için kullanılır bilirmisiniz ?

! bu işaretten bahsediyorum. Bu işareti yorumlarda kullananlar yazilan cümleyi ti ye almak veya yazdiğinin tam aksi oldugunu ispatlamak için kullanılır. Bunu bir örnekle açacak olursak " Volkan Türkiye'nin en iyi kalecisidir ( ! ) " cümlesini kurdugunuz zaman , buradan Volkan'ın hiç de iyi bir kaleci olmadığını çikarmanız lazim.

Şimdi dönün ve ilk yaziniza bakin lütfen , 3 tane ünlem kullanmışsınız. Ve can alici noktalarda. Ve ilk anladiğim şeklin doğru olduguna inanıyorum. ama yukarıdaki açıklamaınzlada beni yaniltiyorsunuz. Bir tartişma olsun diyede yazmadim , yazdiklarinizi beğenmediğim için yazmiştim. Peki ben yanlış anlamışım ( ! ) diyip konuyu kapatalim.

Yorum

• Erkan abi Özbalkesli abimizin foruma daha önceden bilgisayar kullanımı eve internet bağlantısı ile ilgili bir yorumu vardı onu okusaydın. Hiçde kötü niyetli olmadığına kanaat getirirdin. özbalkeşli yazmışsın sende keş meş ne ayak mı dememiz lazım
                          Keza üstteki yorumunda da "Yanlış anlaşılmış olmam nedeniyle üzüntülerimi bildirir, dergi hakkında verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim." demiş daha ne demesini bekliyorsun sayın abim.
                          Trabzonspor √
                          Hüseyin Avni Aker|Hayri Gür|Halit Ziya Kurbetçi|Şamil Ekinci|Dozer Cemil|Şenol Güneş|
                          İki Renk ve Asalet √
                          BordoMavi.Net √

Yorum

• Metin ;

Madem yanliş anlamişim , yada yanliş anlatmiş üzüntünü bildirirsin. Kabul.

"Ancak, senin tüm bunları ters şekilde anlayarak alınman; itham ettiğin gibi benim değil de senin dikkat ve anlama konularında sorunların olabileceğini gösteriyor"

Ama hem üzüntü duyup , hemde böyle bir cümle kurarsan , o zaman duydugunuz üzüntünün sahte oldugunu düşünürüm.

Yorum

• BİR :
                              Değerli arkadaşımız CeSS'in yazımda kullandığım ünlem işaretlerini yanlış yorumladığını, biraz da bu nedenle yazımdan hoşnut kalmadığını sanıyorum.

Benim dilbilgisi bilgilerime göre; eğer ünlem işareti tek başına kullanılırsa korku, heyecan, şaşkınlık ve benzeri durumları ifade eder.

Yok eğer, ünlem bir parantez içinde kullanılırsa bu sefer ima, alay veya benzeri bir tavrı ifade eder.

Peki ya ben yanlış biliyorsam? Olabilir, beşeriz şaşarız! O zaman bakar öğreniriz!

Nitekim baktım da... Türk Dil Kurumu'nun web sitesinde cevabı buldum. Şimdi de sizinle paylaşıyorum. Yıldızlı iki satır arasındaki bölüm adı geçen web sitesinden alınmıştır :
                              Ünlem İşareti ( ! )

1. Sevinç, kıvanç, acı, korku, şaşma gibi duyguları anlatan cümlelerin sonuna konur:

Ne mutlu Türk’üm diyene! (Mustafa Kemal Atatürk)

Hava ne kadar da sıcak!

Aşk olsun!

Ne kadar akıllı adamlar var!

2. Seslenme, hitap ve uyarı sözlerinden sonra konur:

Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri!
                              (Mustafa Kemal Atatürk)

Ey Türk gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir. (Mustafa Kemal Atatürk)

Ak tolgalı beylerbeyi haykırdı: İlerle!
                              (Yahya Kemal Beyatlı)

Dur, yolcu! Bilmeden gelip bastığın
                              Bu toprak bir devrin battığı yerdir.
                              (Necmettin Halil Onan)

UYARI: Ünlem işareti, seslenme ve hitap sözlerinden hemen sonra konulabileceği gibi cümlenin sonuna da konabilir:

Arkadaş, biz bu yolda türküler tuttururken
                              Sana uğurlar olsun... Ayrılıyor yolumuz!
                              (Faruk Nafiz Çamlıbel)

3. Alay, kinaye veya küçümseme anlamı kazandırılmak istenen sözden hemen sonra yay ayraç (parantez) içinde ünlem işareti kullanılır:

İsteseymiş bir günde bitirirmiş (!) ama ne yazık ki vakti yokmuş (!).

Adam, akıllı (!) olduğunu söylüyor.

UYARI: Ünlemden sonra üç nokta yerine iki nokta konulması yeterlidir.
                              Gök ekini biçer gibi!.. Başaklar daha dolmadan.
                              (Tarık Buğra)
                              Yukarıdaki üçüncü maddede ifade edildiği gibi, ünlem işaretinin kinaye veya küçümsemeyi vurgulaması için "yay ayraç (parantez)" içinde yazılması gerekiyormuş. Yani, bildiğim ve uyguladığım doğruymuş. Yazımda kullandığım ünlemlerin hiçbirinde yay ayraç kullanmadığıma göre hiçbiri kinaye veya küçümseme ifade etmiyormuş.

Tabii bir de internet dili var. Ben ise bu dili fazla bilmiyorum; doğrusu ya bildiğim kadarıyla tasvip de etmiyorum. Eğer internet dilinde yay ayraç olsun olmasın ünlem işareti kinaye veya küçümsemeyi vurguluyorsa, CeSS arkadaşımdan herkesin önünde özür diliyorum. Dilime, dilimin kurallarına sahip çıkmak adına imla kurallarına uyayım derken internet jargonuna göre hata yaptıysam kusura bakmasın, bilmiyordum. Tüm yazdıklarımı geri alıyorum...

İKİ :
                              Arkadaşımızın yazdığı;
                              .....
                              Madem yanliş anlamişim , yada yanliş anlatmiş üzüntünü bildirirsin. Kabul.

"Ancak, senin tüm bunları ters şekilde anlayarak alınman; itham ettiğin gibi benim değil de senin dikkat ve anlama konularında sorunların olabileceğini gösteriyor"

Ama hem üzüntü duyup , hemde böyle bir cümle kurarsan , o zaman duydugunuz üzüntünün sahte oldugunu düşünürüm.
                              .....
                              yorumundan iyi niyetime halen inanmadığını seziyorum. GERÇİ, İYİ NİYETİM KONUSUNDA O'NU İKNA ETMEK GİBİ BİR ZORUNLULUĞUM YOK AMA şu kadarını söyleyeyim ki, olumsuz bir şey söylemek istesem pat diye söylerim. Okuyanlar bilir; yazılarımda imayı, kinayeyi (sevgili Cyzio'nun geçen dediği gibi ironiyi) sıklıkla kullanırım. Ancak bunu anlatımımı güçlendirmeye çalışmak için yaparım. Lafın arkasına saklanmak için değil.

Kısacası, eğer CeSS arkadaşımıza gerçekten "esas anlayışsız olan sensin!" demek isteseydim, derdim. Dedim mi? Demedim! Tırstığım için mi? Hayır! Neden o zaman? Yapıcılıktan uzaklaşmayalım, seviyeyi düşürmeyelim, polemiği tadında bırakalım diye...

ÜÇ :
                              Değerli Külünkoğlu'nun da vurguladığı gibi; arkadaşımızın neden "özbalkesli" yerine ısrarla "özbalkeşli" yazdığını, bu forumda açıklamasını istiyorum. Bu bir yazım hatası mıdır (üç kere yapılmış bir hata), klavyeden kaynaklanan bir sorun mudur ya da nedir? Açık sözlülük sırası kendisinde...

DÖRT :
                              Teşekkürler Külünkoğlu! Saygılar, sevgiler...

Yorum

• 1- Özbalkeşli yazmam da kasıt yoktur. Noktalama işaretlerine pek dikkat etmem , noktalama derken ı ,i, o, ü, u, ü, bu harferi kastediyorum. Bunları çok kariştiririm. Bak yine kariştirdim. ı lari i yaziyorum. Büyük ünlü uyumu ile küçük ünlü uyumuna pek dikkat etmiyorum sanırım . Sahi benim için bunuda araştırırmısın Özbalkesli. Ama uyardığın için bundan sonra dikkat edeceğim. Fakat sadece nickinizi yazarken . Yoksa hizli yazamiyorum . Tek tek harf aramak zorunda birakmayin beni. Birde şöyle bir şey var. Mesela tagahsozlu nicki. Ben bunu tagahsözlü olarak algiliyorum. Veya Badaloglu bunuda Badaloğlu anliyorum. Özbalkeşli yazmamında sebebi budur.

2- Ünlem işaretini hangi anlmda kullandınız hala muamma . Ama beni ikna etmek gibi bir çabanız olmasın. Kötü niyetli oldugunuzu sanmıyorum. O şekilde düşünsem zaten size cevap yazmam. Anket açip bu yazidan ne anlarsiniz diye milletemi sorsak. Yok yok ben anlayacağimi anladim. Zaten sizde itiraf ediyorsunuz : Okuyanlar bilir; yazılarımda imayı, kinayeyi (sevgili Cyzio'nun geçen dediği gibi ironiyi) sıklıkla kullanırım sonrada bana yanliş anladin diyorsunuz..

3- (Yazi ile üç) İyiki ikili polemiklerden kaciniyorsunuz , kacinmasaniz neler olacak. Konuyu ne kadar dagittigimizinda farkindasiniz umarim. Ama devam derseniz devam edelim. Nasil olsa daha dergi basilmamiş daha bir sürü vaktimiz var.. Seviyeli oldugu sürece ben hazirim...

4- Selam ve Sevgilerimle ÖzbalkeSli ...
                                En son CeSS tarafından düzenlendi; 01.02.2007, 17:36.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim