Bülent Gürkan editörlüğünde dergi çıkarken her ay uğrar dergi çıkmadan göz atardım, forumu takip edip dergi ile ilgili her türlü eleştiriyi değerlendirirlerdi, yeni derginin kağıt kalitesini aşırı abartarak masrafı artırma dışında birşey yaptığını henüz görmedim, işini bilen bütün adamları uzaklaştırıyorlar, Bülent Abi ile yakın bir ilişkim olduğu için fazla yazmayacağım, duygusal yaklaşıp eleştirdiğim düşünülebilir ama yalnızca kapak tasarım bile herşeyi anlatıyor aslında. Yine aboneyim tabii ki, o ayrı bu ayrı..
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Trabzonspor Dergisi
Daraltma
X
-
Dergi üç yıldır İstanbul'dan hazırlanıyordu. Artık Trabzon'da... Kulupte bu isin yukunu ceken iki arkadas var. TAsarımını A Grafik yapıyor. A Grafik aynı zamanda yazı destegi de veriyor. Ben de istanbul'dayım. Buradan destek veriyorum. Almanya'da yine baska bir temsilci arkadasimiz var...
Elestirileri okudum. ben de sizlerleyim. Trabzon'da arkadaslarla konustum. Neden boyle dedim. ONların dedigi su; dergi bir haftada hazirlaniyor. Aceleye geldiginden bu yanlislar meydana gelmis. Bundan sonra hazırlık isini on bes gune yayacaklar.
Eylul sayisinda İsmail Gokcek ve Marcelinho soylesilerinde hatalar oldu. Biliyorsunuz İsmail ağabeyi BMN'den Suleyman, Berat ve Ugur ile ziyaret ettik. Dergide kimlerle gittigimizi de yazmıstık ancak o kısım dergide yer alamadı
cunku o kısım basılmadı. Trabzon'da bir yerel gazete o soylesinin dogru halini kullandı. orada BMN ve arkadaslarin adlari var... Ayni yanlislik Marcelinho'da da var...
Bundan sonraki sayılarda bazı mizanpaj degisiklileri de olacak. İcerik de onemli. Ayni sekilde kullanılan dil de...
Sizden ricam, dergi icin haber olacaginiz dusundugunuz, kisi, olay, fotograf aklınıza her ne gelirse bizimle paylasmanız. Hatta buraya da yazabilirsiniz. Ozel mesaj atabilirsiniz.
ya da aytekinakay@gmail.com adresine de atabilirsiniz...
Onumzdeki sayılardan birinde ŞİMAL YILDIZI nı haberlestirmek istiyıorum. Sevgi arkadasımla konuyu gorustum. Trabzon'dan bunun icin haber bekliyorum.
Hepsi bir taraf sizin eleştiriler bir taraf... Bilyorum dergininin daha iyi yerlere gelmesini istiyorsunuz... Ondan elestiriler. Elestirinin oldugu yer statik yer degildir. orada devinim vardır.
Sadece bir hatirlatma arkadaslar:
Hicbir sey yapılmasaydı elestiri de olmayacaktı. Elestiri ya da degerlendirme aleyhimize dahi olsa onemlidir. Dogruysa bundan pay cıkartırımü yok yanlıs ise dogru yaptıgıma kanaat getirir ve bir baska elestiri almak icin bir baska yazı kaleme alırım.
Ezcumle; onerileri bekliyorum, elestiri de, degerlendirme de...
sevgi ile dostluk ile
Yorum
-
Dergimizde yenilikler yapılmıyor ve bu okurları zamanla sıkmaya başlıyor. Bülent ve Aytekin abi döneminde belli bir format vardı. Madem yönetim dergiyi başka ellere teslim etti neden aynı format devam ediyor buna bir anlam veremiyorum. Açıkçası yenilik olmadıkça derginin okunurluğu azalıyor.
Bunun yanında sayfalar bana çok kalın geliyor. Biraz daha ince olsa daha rahat okunacak hale gelir. Kapak görünümüde çok mat maalesef...“Her kim kendini kıymetli bilirse, onun tevazudan nasibi yoktur.”
Malik bin Dinar
Yorum
-
Başlıklarda ve yazılarda Trabzonspor'u "trabzonspor" diye yazmaktan vazgeçsek iyi olacak. Biraz dikkat edin arkadaşlar, Trabzonspor'u dikkate değer buluyorsanız gereken özeni de göstereceksiniz.Trabzonspor √Hüseyin Avni Aker|Hayri Gür|Halit Ziya Kurbetçi|Şamil Ekinci|Dozer Cemil|Şenol Güneş|İki Renk ve Asalet √BordoMavi.Net √
Yorum
-
Çok doğru söylüyorsun abi.Bazı şeyleri yazarken daha dikkatli olmamız lazım,mesela Trabzonspor,Türkiye...Bunları yazarken başharfi büyük yazmayaı unutmayalım.Ayrıca çok sık yapılan bir hata da "herkez" diye yazmak,doğrusu "herkes" tir.İlk olarak Metin Külünk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBaşlıklarda ve yazılarda Trabzonspor'u "trabzonspor" diye yazmaktan vazgeçsek iyi olacak. Biraz dikkat edin arkadaşlar, Trabzonspor'u dikkate değer buluyorsanız gereken özeni de göstereceksiniz.
Yorum
-
ya arkadaşım burda name yapmana gerek yok.doğrru dürüst bir şey çıkarın da okurken keyif alalım.yok bu işi başaramıyorlarsa başaran birileri mutlaka varİlk olarak aytex tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleDergi üç yıldır İstanbul'dan hazırlanıyordu. Artık Trabzon'da... Kulupte bu isin yukunu ceken iki arkadas var. TAsarımını A Grafik yapıyor. A Grafik aynı zamanda yazı destegi de veriyor. Ben de istanbul'dayım. Buradan destek veriyorum. Almanya'da yine baska bir temsilci arkadasimiz var...
Elestirileri okudum. ben de sizlerleyim. Trabzon'da arkadaslarla konustum. Neden boyle dedim. ONların dedigi su; dergi bir haftada hazirlaniyor. Aceleye geldiginden bu yanlislar meydana gelmis. Bundan sonra hazırlık isini on bes gune yayacaklar.
Eylul sayisinda İsmail Gokcek ve Marcelinho soylesilerinde hatalar oldu. Biliyorsunuz İsmail ağabeyi BMN'den Suleyman, Berat ve Ugur ile ziyaret ettik. Dergide kimlerle gittigimizi de yazmıstık ancak o kısım dergide yer alamadı
cunku o kısım basılmadı. Trabzon'da bir yerel gazete o soylesinin dogru halini kullandı. orada BMN ve arkadaslarin adlari var... Ayni yanlislik Marcelinho'da da var...
Bundan sonraki sayılarda bazı mizanpaj degisiklileri de olacak. İcerik de onemli. Ayni sekilde kullanılan dil de...
Sizden ricam, dergi icin haber olacaginiz dusundugunuz, kisi, olay, fotograf aklınıza her ne gelirse bizimle paylasmanız. Hatta buraya da yazabilirsiniz. Ozel mesaj atabilirsiniz.
ya da aytekinakay@gmail.com adresine de atabilirsiniz...
Onumzdeki sayılardan birinde ŞİMAL YILDIZI nı haberlestirmek istiyıorum. Sevgi arkadasımla konuyu gorustum. Trabzon'dan bunun icin haber bekliyorum.
Hepsi bir taraf sizin eleştiriler bir taraf... Bilyorum dergininin daha iyi yerlere gelmesini istiyorsunuz... Ondan elestiriler. Elestirinin oldugu yer statik yer degildir. orada devinim vardır.
Sadece bir hatirlatma arkadaslar:
Hicbir sey yapılmasaydı elestiri de olmayacaktı. Elestiri ya da degerlendirme aleyhimize dahi olsa onemlidir. Dogruysa bundan pay cıkartırımü yok yanlıs ise dogru yaptıgıma kanaat getirir ve bir baska elestiri almak icin bir baska yazı kaleme alırım.
Ezcumle; onerileri bekliyorum, elestiri de, degerlendirme de...
sevgi ile dostluk ileEn son LazAnisT tarafından düzenlendi; 14.09.2006, 15:47.
Yorum
-
Dergiyi eleştirenler de zaten beğenmedikleri noktalar yüzünden almamazlık yapmıyor. Dediğin gibi esas amaç kulübe destek ama dergininde zamanla gelişmesi ve yenilenmesi gerekiyor.İlk olarak lazoglu61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBen kulübüme nasıl desdek olabilirim onu düşünürüm,açıkcası detaylarla fazla ilgilenmem.
Sakın yanlış anlaşılmasın ben dergiyi eleştrenleri eleştirmek için bunu yazmadım,benim şahsi fikrim bu.
Benim takıldığım 2 nokta var şuan;
Kapak daha parlak ve çözünürlüğü çok kaliteli olmalı...
Derginin sayfaları ise daha ince ve yumuşak olmalı...“Her kim kendini kıymetli bilirse, onun tevazudan nasibi yoktur.”
Malik bin Dinar
Yorum
-
dergı de marcelınho & cagdasın yanında bende warım (:
Yorum
-
Dergi, yergi, övgü
Ben de dergimizde pekçok hata ve eksik olduğunu düşünüyorum. Söz konusu hata ve eksiklikler hem teknik (basım, grafik vs.) hem de içerik açısından kendini belli ediyor.
Ama yine de dergiyi alınabilir buluyorum ki; zaten bir arkadaşın dediği gibi dergi değil de kese kağıdı olsa almak gerekiyor. Ben de ilk sayısından beri alıyorum zaten.
Dergide en çok Trabzonspor'un geçmişiyle ilgili yazılar hoşuma gidiyor. Özellikle 1960'lı ve1970'li yıllar ile 1980'li yılların başlarına ilişkin yazılar ilgimi çekiyor. Söz konusu dönemlerin futbolcuları, takım kadroları, maçları, yöneticileri, yaşanmış olayları hakkında birşeyler okumak çok bilgilendirici oluyor.
Aslında derginin gölgede kalan çok önemli bir özelliği var. Trabzon şehrinin geçmişi hakkında çok güzel yazılar ve ropörtajlar yayınlanıyor. Bu da özellikle benim gibi Trabzon'lu olmayan ve dolayısıyla yörenin tarihi, sosyal ve kültürel geçmişine vakıf olmayan insanlar için çok faydalı oluyor. Eğer Trabzonsporluysak biraz da Trabzonluyuz veya öyle olmalıyız demektir değil mi? O zaman Trabzon kentini de tanımamız gerekiyor ki; dergimizin bu konuda benim gibi insanlara önemli katkıları var.
Bu vesile ile, dergimiz ile ilgili bir batıl davranışımı size itiraf etmek isterim :
Malumunuz dergiyi bayilerden satın almak veya abone olmak yolu ile edinebiliyoruz. Bu tür yayınlara abone olmak, hem dergiyi alan hem de yayınlayan açısından belli avantajlar getirir. Nitekim, Kulübümüz de derginin abone sayısını artırmak istiyor olsa gerek. Ancak ben ısrarla dergiye abone olmuyorum, olmayı da düşünmüyorum.
Çünkü, dergiyi bayilerden alarak Trabzonspor Dergisinin satılan (talep olan) bir dergi olduğunu göstermek istiyorum. Belki size komik gelecek ama istiyorum ki bayiler "Öff yaa! Bu Trabzonspor Dergisi de her ay gelir, hiç satılmadan iade olur!" diyemesinler.
Bunun için Ankara'da dergimizi satan üç-beş tane bayi, kitabevi, market vs. belirledim. Sırayla her ay birinden alıp, kendimce dergimize piyasada sirkülasyon kazandırmaya çalışıyorum. Hatta bir-iki kez aynı ayın dergisini farklı bayilerden mükerreren almışlığım da vardır.
Örneğin bu ay sıra, Tunalı Hilmi Caddesindeki Megavizyon Mağazasındaydı. Ekim ayında Tunalı Hilmi ile Kenedy Caddesinin köşesindeki büfeden, sonraki ay ise Eskişehir Yolu ODTÜ karşısındaki Opet Benzinliğinden alacağım. Böylece hepsi "Trabzonspor Dergisi satılıyor" demek zorunda kalacaklar.
İşte böyle! İnsanoğlu ne garip değil mi? Hesapladığı şeye bakın! Sizce bu durumda dergiye abone olsam mı iyi, olmasam mı?Sürekli dogru yönü gösteren tek yildiz KUZEY YILDIZIDIR !
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

Yorum