Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Eski Forma Sponsorlarımız; Macron, Nike, Puma, Kappa, Adidas ve Ürünleri

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak ts61gogo tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Gri ve açık mavi uymuyor. Bu renklerden anlayan kimse yok mu?

Gri'nin yanına koyu ve yüksek kontrastlı renkler olur. Mesela siyah.
    Zevkler ve renkler tartışılmaz boşuna denmemiş

Bence gri ve açık mavi mükemmel uymuş

Ama ben sana hiç mi anlamıyorsun demem çünkü zevk meselesi

Yorum

• İlk olarak oguzhancoskun tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Nette dolaşan bazı tasarımlar

[ATTACH]17146[/ATTACH]
      [ATTACH]17147[/ATTACH]
      [ATTACH]17148[/ATTACH]
      Keşke bunlar olsa, efsane tasarımlar.
      Özkan SÜMER

Yorum

• İlk olarak ucurum tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Zevkler ve renkler tartışılmaz boşuna denmemiş

Bence gri ve açık mavi mükemmel uymuş

Ama ben sana hiç mi anlamıyorsun demem çünkü zevk meselesi

Sen sevebilirsin ama tasarımın, sanatın kuralları var.
        Umarım yönetim bu sefer doğru kararları vermiştir. Geçen seneki siyah-mavi-bordo forma mesela çok karışık olmuştu.

grafiklerin ve fontlarin formaya göre kontrasti daha yüksek olmasi gerekir, yoksa forma corpa olur.

higher contrast blue.jpg
        higher contrast white.jpg
        En son ts61gogo tarafından düzenlendi; 28.05.2019, 23:30.

Yorum

• twtwrda biraz dolandım sponsorluk için vestel ismi konuşuluyor başkan yok demişti ama acaba gene siyeset devreye girmiş olabilirmi

Yorum

• Parcali boyle olursa cok satar.

Eger altina beyaz sort ile kombin yaparsalar son sezonlarin en iyisi olabilir.

HEP
            DESTEK TAM DESTEK

Yorum

Sen sevebilirsin ama tasarımın, sanatın kuralları var.
              Umarım yönetim bu sefer doğru kararları vermiştir. Geçen seneki siyah-mavi-bordo forma mesela çok karışık olmuştu.

grafiklerin ve fontlarin formaya göre kontrasti daha yüksek olmasi gerekir, yoksa forma corpa olur.

[ATTACH]17151[/ATTACH]
              [ATTACH]17152[/ATTACH]
              Hocam ben sinemacı ve müzisyenim.

Sanatın kuralı vardır ne demek ya?

Alışkanlıklar vardır, bunlar kullanılır. Avantaj sağlar... Altın oran gibi... Popülerlik sağlar... İyi ve güzel olduğu anlamına gelmez...

Sanatçılar, özellikle ilk eserlerinde daha çok başarı gösterir... Sonrasında kendilerini geliştirdiklerinde onları tatmin eden, çok iyi olduğunu düşündüğü eser sen ve ben kendimizi o kadar geliştirmediğimiz için bize hiç bir anlam ifade etmez... Bu iyi ya da kötü olduğunu göstermez...

İnsanların bilinçaltına daha bebek yaşlarında işlemiş bir algı, o kişi özelinde alışkanlık doğurur sana bana hitap etmeyen şey onun için kült olur... bu iyi ya da kötü olduğunu ifade etmez...

Ha nedir? Sana iyi bana kötüdür o ayrı...

Iphone tasarımı Samsung'tan iyidir diyemezsin. Sana iyidir bana kötüdür...

Kamburu çıkmış bir adam için güneşte parlamayan telefon efsanedir belki bilemezsin...

Bilebileceğin tek şey senin neyi sevip neyi sevmediğindir...

Sanatın kuralı yoktur... Naçizane tavsiyemdir, bu hataya düşme...

Bence beyaza oranla açık mavi çok çok daha güzel duruyor gri forma üstüne... Benim gibi düşünen binlerce senin gibi düşünen keza aynı sayıda adam bulursun...

50 defa dediğim gibi bu iyi ya da kötü olduğunu belli etmez...

Benim için eder, senin için eder, bu kural değildir... Alışkanlıkların kullanımıdır...

Yorum

• İlk olarak ucurum tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Hocam ben sinemacı ve müzisyenim.

Sanatın kuralı vardır ne demek ya?

Alışkanlıklar vardır, bunlar kullanılır. Avantaj sağlar... Altın oran gibi... Popülerlik sağlar... İyi ve güzel olduğu anlamına gelmez...

Sanatçılar, özellikle ilk eserlerinde daha çok başarı gösterir... Sonrasında kendilerini geliştirdiklerinde onları tatmin eden, çok iyi olduğunu düşündüğü eser sen ve ben kendimizi o kadar geliştirmediğimiz için bize hiç bir anlam ifade etmez... Bu iyi ya da kötü olduğunu göstermez...

İnsanların bilinçaltına daha bebek yaşlarında işlemiş bir algı, o kişi özelinde alışkanlık doğurur sana bana hitap etmeyen şey onun için kült olur... bu iyi ya da kötü olduğunu ifade etmez...

Ha nedir? Sana iyi bana kötüdür o ayrı...

Iphone tasarımı Samsung'tan iyidir diyemezsin. Sana iyidir bana kötüdür...

Kamburu çıkmış bir adam için güneşte parlamayan telefon efsanedir belki bilemezsin...

Bilebileceğin tek şey senin neyi sevip neyi sevmediğindir...

Sanatın kuralı yoktur... Naçizane tavsiyemdir, bu hataya düşme...

Bence beyaza oranla açık mavi çok çok daha güzel duruyor gri forma üstüne... Benim gibi düşünen binlerce senin gibi düşünen keza aynı sayıda adam bulursun...

50 defa dediğim gibi bu iyi ya da kötü olduğunu belli etmez...

Benim için eder, senin için eder, bu kural değildir... Alışkanlıkların kullanımıdır...
                Dediklerine katılıyorum yanlız renklerin kontrastı, birbirine uyuşumu kurallara göre olur (bunlar kültürel olsun, fark etmez.)
                Tasarımın amacı zaten bu kültürel olan zevkleri en iyi şekilde tatmin etmek, bazen de geleceğe doğru değiştirmektir.

Her büyük firmanın colour & materials bölümü vardır. Bu insanlar hayatlarını renklere, desenler vermiş, zevklerin nereden geldiğini nereye gideceğini araştırır.

Zevkler tartışılmaz demek çok basit ve popüler bir söylem ama gerçek ile alakası yoktur.

Bu formada açık gri ile açık mavi olmuyor, olamaz çünkü tonal value birbirine çok yakın. Olacaksa yukarıda hızlıca photoshopladığım gibi kontrast yükseltilmelidir.

Yoksa gri ile mavi zevk meselesidir tabi. Ama renklerin detayları evrensel kurallara bağlı
                En son ts61gogo tarafından düzenlendi; 29.05.2019, 08:43.

Yorum

Dediklerine katılıyorum yanlız renklerin kontrastı, birbirine uyuşumu kurallara göre olur (bunlar kültürel olsun, fark etmez.)
                  Tasarımın amacı zaten bu kültürel olan zevkleri en iyi şekilde tatmin etmek, bazen de geleceğe doğru değiştirmektir.

Her büyük firmanın colour & materials bölümü vardır. Bu insanlar hayatlarını renklere, desenler vermiş, zevklerin nereden geldiğini nereye gideceğini araştırır.

Zevkler tartışılmaz demek çok basit ve popüler bir söylem ama gerçek ile alakası yoktur.

Bu formada açık gri ile açık mavi olmuyor, olamaz çünkü tonal value birbirine çok yakın. Olacaksa yukarıda hızlıca photoshopladığım gibi kontrast yükseltilmelidir.

Yoksa gri ile mavi zevk meselesidir tabi. Ama renklerin detayları evrensel kurallara bağlı
                  Ben söyleyeceğimi söyledim hocam. Farklı düşünüyoruz olabilir.

Yorum

• Ben de grafik tasarımcı olarak yorumlayayım o zaman müsaadeniz olursa; Forma sırt numaralarının, armaların, reklam sponsorların formada görünmesi için belli bir kontrastlığı olması gerekiyor. Gri mavinin ışık değerleri birbirine yakın olduğunda yeterli kontrastlığı sağlamayabilir. Ligimizde Alanyaspor forma rengi ve numara renginin uyumu konusunda yanlış tercihler yaptığı için çoğu zaman sırt numaraları okunmuyordu. Futbol formalarında renk kontrastı ve denge konusunda okunabilirlik algılanabilirlik öncelik. Başka bir tasarım veya tekstil konusunda kontrast yerine uyum yakınlık tercih edilebilir ama burada değil bence.

Formaları görmeden hangi grinin hangi tonu olduğunu bilmeden, nasıl kullanıldığına bakmadan yorum yapmak yanlış olur. Ekran görüntüleri bile yanıltıcı olabiliyor.

İç saha arka 1deki sır numarasındaki turuncu yeşil kullanımı yanlış bir kullanım olmuş örneğin

Tek karede Apple ve Samsung'un tasarıma bakış açısı.
                    En son a f s tarafından düzenlendi; 29.05.2019, 13:06.
                    https://twitter.com/afs_ist

Yorum

• Tanıtım çekimleri dahi yapılmış formaların şimdiye dek sızmaması enteresan. )
                      Lig Tv'de diğer maçların beleş izlendiği tek şehir. Trabzon!

Yorum

• https://twitter.com/afs_ist

Yorum

• Tasarımda estetik kadar fonksiyon da önemli

Yorum

• Hocam sizinle tartışmak büyük zevk...

Üniversitede bitirme tezimdi "Sanatın İktisadı"

İnsanın olduğu yerde, estetiği üretmek bir haz, bunu tartışmak ise zaman kaybıdır...

Sanat eserleri kim kimi nasıl beğenirden çıkar... Klasikler ise insanın içinden doğar... Çünkü analiz ve araştırma sizi belirli bir seviyeye getirir sonrası sizin hayal gücünüze bakar ve hayal gücünü etkileyen unsurlar da tanımlanamayan bir tatmin duygusudur... Sonuçta ortaya çıkan eser, bunun şekillenmiş halidir.

Çok kafa karıştırdım farkındayım.

Kısaca şunu söyleyeyim, benim naçizane bak altını çiziyorum naçizane yorumumdur, olaylara çok şekilsel bakıyorsunuz. Bu da yaptığınız iş ile edindiğiniz "alışkanlıkla" alakalı. Bu alışkanlık size "etik" "estetik" olarak geri dönüyor ve içerikten kopmaya başlıyorsunuz. Biliyorum çünkü yaşadım. "yok olmaz" dediğiniz nokta "tamamen SİZİNLE alakalı"

Bu konuda daha fazla tartışmak istemiyorum çünkü karşılıklı olarak aynı şeyleri tekrarlıyoruz.

Ben, 4 yıldır Iphone kullanıyordum, Android'e geçeli 1 ay oldu, kendimden nefret ettim. Neden yıllarca işkence çekmişim diye... Adamlar ruhumu okumuş... Bu Android'in Iphone'dan iyi olduğunu İSPATLAMAZ.

Yukarıdaki gri forma üzerine açık mavi, fontların okunmaması, şusu busu gibi teknik detayları bir kenara bıraktığımızda ki bu benimle alakalı, aşık olduğum bir forma... Senin, benim, onun olmamış demesi beni alakadar etmez...

Bu işin kesin doğruları olsaydı, en büyük sanat eseri insan zaten, birileri doğru birileri yanlış olurdu... Ama gör ki herkes farklı bir hayatta...

Son kez tekrar ediyorum ve daha fazla da yazmak istemiyorum yoruldum. Bu işin taktiği hilesi ince noktaları var. Bunlar mitolojiden, bebeklik bilinçaltlarına kadar geniş bir spektrumu olan analizlerle değerlendirilir ama ne kadar klişe de olsa tekrar tekrar yazacağım: Renkler ve zevkler tartışılmaz.

Yorum

• Kanaate itiraz edilmez

Yorum

• Parmak ve Ömür gibi nispeten çelimsiz oyuncular yerine Nwakaeme tercih edilseydi keşke. Yerlicilik yine ağır basmış anlaşılan
                                "...Gelen Karadeniz'den Dalga Dalga Fırtına..."

Yorum

Çalışıyor...
                                X