İlk olarak bordomavi1 tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Eski Forma Sponsorlarımız; Macron, Nike, Puma, Kappa, Adidas ve Ürünleri
Daraltma
X
-
İlk önce Lesconun tasarımları berbat onu demeden geçmeyim.
Trabzonsporu Lesconla oturup anlaşması lazım hatta Lescondan hisse bile alabilir. Sonuçta çok yüksek bir gelir elde etme imkanı olabilir iki tarafın. Yukarda arkadaş anlatmış zaten olursa ne olur diye fazla uzatmaya gerek yok. Hem yerli malı hemde sadece bize özel başka takımların 3-4 yıl kullanamayacağı tasarımlar olduğu zaman kimsenin itirazı olmaz. Tasarımları da Ali Fuat Abi gibilere yaptırırsan 10 numara forma olur. Sıkıntı taraftarın Lesconu kabullenmesi buda çok basit olur. Statta lcd ekranlarda ve panolarda çok güzel animasyonlarla gösterirlerse hem Lescon büyür hemde TRABZONSPOR. Anlaşma küçük yıllar olmamalı ama bence...
Gelerim Nikeye kaliteli formalar ürettikleri kesin. Genellikle güzel formalarda yaptı bize.
Yorum
-
Ben bazı kriterler ışığında fikrimi ifade ediyorum yalnızca . Nedir bunlar ?
1- Yıllık azami 100.000 forma ancak satan bir kulübün formadan gelirleri iki katına nasıl çıkarılır ? Ve dahi forma sponsorluğu karşılığı kulüp yıllık 1 milyon $ üzerinde nakit ödeme alabilir mi ?
2- Yönetimlerin insiyatifine bağımlı kalmadan , markanın Trabzonspor'a olan yaklaşımı nasıl azami derecede olabilir ve "yanlızca Trabzonspor'a özel" koleksiyonlar oluşabilir ?
3- Forma dışında , TS Club'ın varolan ürünlerdeki kalitesizliği ve tasarımlardaki zevksizliği en kısa yoldan nasıl ortadan kaldırabiliriz ? Ve örneğin spor ayakkabı , krampon gibi Trabzonspor logolu yeni spor tekstil ürünlerini nasıl en kısa yoldan piyasaya çıkarabiliriz ?
4- İlk üç maddedeki kriterleri , yüksek malzeme ve dikiş kalitesinde ve Çin'de ucuz iş gücü ile üretilen küresel tekeller Nike ile Adidas'a nazaran daha düşük bir üretici kar payı ile ; buna karşılık yurt genelinde en az Nike ve Adidas kadar yaygın satış ağına ve konsept mağazaya sahip bir marka var mı ?
Benim değerlendirme kriterlerim bunlar.
Lescon örneğini verdim , çünkü bu kriterleri sağlayan bir yerli firma. Zannediyorum tek yerli firma , ve toplam aktifleri 8 milyar $'a yaklaşık seyrediyor . Yurt genelinde 50 üzerinde büyük konsept mağazası ile düşünülürse ekonomik açıdan çok iyi imkanlara sahip bir firmadan söz ediyoruz. Geçmişte Bundesliga'da Frankfurt'un forma sponsorluğunu yaptılar ve her fırsatta galatasarayın formalarını almak istediklerini de belirtiyorlar... Çin de ucuz üretim ve düşük maliyet ise itiraz noktası ve Nike ile Adidas'ın farkı , Lescon da üretimin yarısını orada yapıyor. Kalite ise , pek çok ürün grubunda Nike'dan çok daha kaliteli ve dayanıklı üretim yapılıyor... Şayet kastedilen , marka özentiliğinin vardığı son nokta olan , altı üstü spor tekstili üreticisi olan marka giyerek toplum içindeki statünün gösterildiğine inanılıyorsa, zaten bunun cevabını da bir spor forumunda aramamak gerek ...
Arka sayfalarda çok güzel forma tasarımları var. Özellikle Ali Fuat abinin çubuklu tasarımları piyasaya çıkarsa efsane olabilecek cinsten . Bir taraftar olarak benim arzum böylesine güzel tasarımları ve kaliteli ürün kalıplarını baskı ve dikiş detaylarını kulübümün resmi ürünlerinde görmektir. Ve ben bu ürünleri zevkle kullanırken , bundan kulübümün de azami derecede ekonomik fayda elde etmesidir. Benim giydiğim formada kalbimin üstünde Trabzonspor armasının olması önemlidir, onu para verilebilir yapan tek şey de üzerindeki arma ve bu formanın armadan kaynaklı marka değerinin kulübüme gitmesi. Sağ kenarında ha Nike yazmış ha Puma , ha Lescon , bir fark yapmıyor...En son Serdar A tarafından düzenlendi; 19.07.2015, 22:51.
Yorum
-
İlk olarak Murat' tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleHırsızın hiç suçu yok yani.
Bu saatten sonra Nike'ın bize adam gibi muamele göstereceğini mi düşünüyorsunuz.
Adamların bize verdiği formaları ikinci hatta üçüncü lig takımları bile giyiyor. Nike ile çalışınca ve üçüncü lig takımı muamelesi görünce köy takımı olmuyor muyuz. Formaları yönetim seçiyor eyvallah ancak Nike yönetimin önüne katalog koyup bunlardan birisini seçin diyor.Katalogdaki formalar belli. Bunun için herhangi bir sponsorluk anlaşmasına bile gerek yok, bugün amatör takım kursam alırım Nike kataloğunu önüme istediğim formaları seçer parasıyla da alırım. Bu nasıl sponsorluk anlayamıyorum. Çok geç olmadan sözleşme feshedilmeli.
Yönetimin hatası Nike ile sözleşmeyi çok geç uzatması oldu. 6 senelik Nike maceramızda bir kere adam yerine konulduk o da yönetimin de hataları sayesinde çok kısa sürdü.
Bu Lescon neden bu kadar küçümseniyor anlayamıyorum, bence güzel formalar yapıyor. Ha bize sponsor olsunlar mı bence olmasınlar, uluslararası başka bir firma ile anlaşmalıyız.Tarihe Not: Trabzonspor 2010-2011 sezonunda sadece 2 kez yenildi ve ligin en az gol yiyen takımı oldu.
Yorum
-
İlk olarak Yiğit SARI tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
Yorum
-
İlk olarak Serdar Atasoy tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBen bazı kriterler ışığında fikrimi ifade ediyorum yalnızca . Nedir bunlar ?
1- Yıllık azami 100.000 forma ancak satan bir kulübün formadan gelirleri iki katına nasıl çıkarılır ? Ve dahi forma sponsorluğu karşılığı kulüp yıllık 1 milyon $ üzerinde nakit ödeme alabilir mi ?
2- Yönetimlerin insiyatifine bağımlı kalmadan , markanın Trabzonspor'a olan yaklaşımı nasıl azami derecede olabilir ve "yanlızca Trabzonspor'a özel" koleksiyonlar oluşabilir ?
3- Forma dışında , TS Club'ın varolan ürünlerdeki kalitesizliği ve tasarımlardaki zevksizliği en kısa yoldan nasıl ortadan kaldırabiliriz ? Ve örneğin spor ayakkabı , krampon gibi Trabzonspor logolu yeni spor tekstil ürünlerini nasıl en kısa yoldan piyasaya çıkarabiliriz ?
4- İlk üç maddedeki kriterleri , yüksek malzeme ve dikiş kalitesinde ve Çin'de ucuz iş gücü ile üretilen küresel tekeller Nike ile Adidas'a nazaran daha düşük bir üretici kar payı ile ; buna karşılık yurt genelinde en az Nike ve Adidas kadar yaygın satış ağına ve konsept mağazaya sahip bir marka var mı ?
Benim değerlendirme kriterlerim bunlar.
Lescon örneğini verdim , çünkü bu kriterleri sağlayan bir yerli firma. Zannediyorum tek yerli firma , ve toplam aktifleri 8 milyar $'a yaklaşık seyrediyor . Yurt genelinde 50 üzerinde büyük konsept mağazası ile düşünülürse ekonomik açıdan çok iyi imkanlara sahip bir firmadan söz ediyoruz. Geçmişte Bundesliga'da Frankfurt'un forma sponsorluğunu yaptılar ve her fırsatta galatasarayın formalarını almak istediklerini de belirtiyorlar... Çin de ucuz üretim ve düşük maliyet ise itiraz noktası ve Nike ile Adidas'ın farkı , Lescon da üretimin yarısını orada yapıyor. Kalite ise , pek çok ürün grubunda Nike'dan çok daha kaliteli ve dayanıklı üretim yapılıyor... Şayet kastedilen , marka özentiliğinin vardığı son nokta olan , altı üstü spor tekstili üreticisi olan marka giyerek toplum içindeki statünün gösterildiğine inanılıyorsa, zaten bunun cevabını da bir spor forumunda aramamak gerek ...
Arka sayfalarda çok güzel forma tasarımları var. Özellikle Ali Fuat abinin çubuklu tasarımları piyasaya çıkarsa efsane olabilecek cinsten . Bir taraftar olarak benim arzum böylesine güzel tasarımları ve kaliteli ürün kalıplarını baskı ve dikiş detaylarını kulübümün resmi ürünlerinde görmektir. Ve ben bu ürünleri zevkle kullanırken , bundan kulübümün de azami derecede ekonomik fayda elde etmesidir. Benim giydiğim formada kalbimin üstünde Trabzonspor armasının olması önemlidir, onu para verilebilir yapan tek şey de üzerindeki arma ve bu formanın armadan kaynaklı marka değerinin kulübüme gitmesi. Sağ kenarında ha Nike yazmış ha Puma , ha Lescon , bir fark yapmıyor...
Yorum
-
benim burada yıllar önce yazdığımı yazmışsınız ama hemen "lescon ile klubün adını ve imajını küçültmeye gerek yok", "nike trabzonsporu yukseltiyor" vs vs temalı yazılar gelmiş yine.
sevilla gibi bir takım gitti joma ile anlaştı, ha keza valencia. bu, takımların değerini filan düşürmedi. ha,lescon olmaz kappa'ya dönersin tekrar, o olmaz hummel olur vs vs ama nike artık sıkmaya başladı. tamam, formayı yönetim seçiyor ve biz nike hollanda ile çalışmıyoruz, anladık; ama gerçekten can sıkmaya başladı bu durum.
Yorum
-
İlk olarak OnurKul tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleArkadaşım bu formaları yönetim seçiyor. Biz Nike Türkiye ile çalışıyoruz. Geçen sene ki formalar özel üretimdi. Ondan önceki sezonlardaki formalar bize göre uyarlanmıştı. Bu sezon yönetim bir çuval inciri berbat etti. Daha nasıl anlatalım?
Yorum
-
-
Lescon'la beraber büyümek biraz hayalcilik olur.
Trabzonspor için en önemli kıstas alacağı para olmalı firmadan.
Çünkü, bir kısmımızın bildiği gibi forma satışlarından yarı yarıya kar yapıyor kulüp ve dağıtıcı.
Nike 60 tl'lik kısmını alırken TsClub geri kalanını alıyor, fiyatı kulüp belirliyor.
Hal böyleyken ve forma satış rakamımız çok yüksek değilken, bize ödedikleri paraya göre anlaşma yapılması en doğrusu.
Borç katlanıp gitmişken üstelik.''Ben Trabzonspor'un kaptanıyım, başka bir kaptanın arkasından, başka bir takımın formasıyla sahaya çıkmam!'' Dozer CEMİL
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.
Yorum