bu formadaki mavi ile şort ve konçlardaki mavi ayrı gibime geldi,tonlarda az da olsa fark var ama öyle iyice incelemessen fark edilmiyor
belkide istenilerek bu şekilde yapılmıştır,yetkililerin bilgisi dahilinde
yahu bu Konc olay bir benimi rahatsiz ediyor yaaa. Hersey bordo mavi, bir Konclar mavi beyaz. Ne kadar kötü gözüküyor. Pumada ayni konclardan bende var, bordo mavi.
Simdi kirmizi Formadaki Berlin sehrini simgeleyen Büyük Ayi´yi TS Armasi diye düsünün ve bunu bordo, beyaz, yada gri Formaya ekle. Al sana özel Forma. FB´nin öyle bir lacivert ve GS´nin mor Formasi var. BJK´yi hic konusmayalim. Bunlarin adidas´la ilgisi yok arkadas.
Bir de Inter´in yeni Formasi:
Söyle bir politika izleyebilirsin, bunu avrupada yapan hem kulüpler hem milli Takimlar var. Takim maclarini özel Formayla oynar. Taraftar icin ayni Formayi yüksek Fiyatla, aynisinin düzünü normal Fiyata satarsin. Herkez bütcesine göre.
Ben Dünya Kupasi icin kendime Italya Formasi aldim 79,- €´ya (Düz Taraftar), Maclarda giyilenin Fiyati 139,- €!!
Bir de Fiyat konusuna degineyim, Markalar ülkeye göre Fiyat uygular, Hertha BSC formasi 70,- € civari, Inter 80,- € civari. Bunlarin Türk takimlari oldugun var saysak Fiyatlari yine de 70 - 80 TL civari olurdu, cünkü Türkiye´de A milli Takim Formasi 70 - 80 TL burda Almaya´da 70 - 80 €!! Herhalde Almanya´da daha kaliteli ve özel Forma satilmiyor. Yani ver 150 TL adam yapsinla ilgisi yok bunun.
Peki arkadasım taraftar urunlerının %80-90 anın fason fırmalara yapıldıgının ve markaların teknolojılerının kullanılmadıgından neden bahsetmıyorsun
sezon başından beri nike en çok eleştiren benim bu sayfalarda
bir çok kez değişmesi gerektiğini söyledim ama forumda sürekli sabretmemiz gerektiği söylendi.
mevcut formalara genel bir bakış açısı atmaktansa tek tek incelemeyi yeğliyorum.
fakat öncelikle şunu söylemek gerek.biz taraftar olarak ne istediğimizi bilmiyoruz.birlik olup tek ses çıkarmasını oylama yapmasını anket yapmasını bu anket sonuçlarının kulübe bildirmesini bilmiyoruz.
insanların zevkleri çok farklıdır.kimseyi %100 memnun edemezsiniz.bu nedenle herkesiz görüşü ortaya atılır oylama sistemiyle bir aktiviteye geçilir.
fakat bunu bile beceremeyen bir taraftar grubuyuz.ve bu durum böyle devam ederse geçmişte kazandığımız 6 kupayla övünüp duran,bundan başka ağzı laf yapmayan ve fikir üretemeyen varlıklara dönüşeceğiz.bu açıdan özelliklebir şeyler üretme konusunda-bu ktileden kesinlikle kendimi ayırt etmiyorum- bende varım ve şu an bir sıkıntı yaşanıyorsa bunun sorumlusu biziz.
neyse gelelim forma işine.sürekli burada konuşulup durdu ve her sayfaya bakabilirsiniz bu konuda,bir çok forum üyesi forma konusunda artık bir kültürümüz olması gerektiğini ve bunun başında çubuklu formanın gelmesi gerektiğini yazdı buraya.bende bu fikirdeyim tabii ki.kesinlikle bir forma kültürümüz olmalı ve bu yıllar yılı devam etmeli.
öncelikle çubuklu formayla başlayayım
çubuklu forma benim beklentilerimin çok üstünde geldi.
arkadaki font değişimi,sayıların içerisine alt tarafına kulüp logosu konma olayı çok hoş olmuş.
7 çubuk olayıda çok güzel ve dikkat ettiyseniz mavinin tonunda büyük değişikliğe gidilmiş.geçen seneki mavi tonu açılarak bir ton daha açık mavi olmuş ve bu bizim gerçek mavimiz benim bildiğim kadarıyla.
sarı renkli font benim çok beğendiğim bir font.fakat neden anlayamadı bir türlü geçen seneki formanın boyununda trabzonspor yazmasını güç bela yaptırdık hatırlarsanız bu sene kaybolmuş.
acaba nike yine bu konuda baskımı bekliyor
yoksa trabzonspor yazısını bizim kulüp mü basıyor
buna anlam vermedim.
bu nedenle çubuklu forma arkadaki yazsının olmaması nedeniyle eksik kalmış.
diğer bir formamız ise bordo forma
tek renk bordo forma.ben pek sevmiyorum ama eğer böyle olması gerekiyorsa bundan daha ötesi olamazdı.bizim özel forma dediğimiz tarzda olan forma ise bence asıl bordo formaya yapılmalıydı.kulüp logosu gölgeli bir şekilde forma içerisinde belirtilerek yapılırdı vve özel formamız olurdu.zaten özel forma konusunda görüşlerimi belirteceğim az sonra
sadece arkadaki bordo font özelliğinden ayrıca bahsetmek istiyorum.
bu font çok yakışmış ve güzel olmuş.
diğer bir formamız ise parçalı forma
bu formayı ben çok sevniyorum ama taraftarın çoğunluğu seviyor
işin sevindirici kısmı ise formanın o nalet yakalarının kaldırlmış olması.
genel açıdan güzel diye düşünüyorum parçalı forma sevenler için
dieğr formamız ise beyaz forma
beyaz forma yine bildiğmiz beyaz forma.
bence bu formada beklentileri karşılayamadı.
yani geçen sene ile hiçbir değişiklik yok.burada şunada değinmek gerekir.eğer forma kültürümüz olsun diyorsak formaların sadece baştan başa değişmesine karşıyım,yoksa ben geçen sne bu formadan aldıysam bu sene bu formadan alabilmem için bir değişiklik olmalı.biraz da ticari kaygılarla incelenseydi daha güzel olurdu.
benim özellikle bu beyaz forma konusunda bir tavsiyem var
geçmişte arkadaşlar paylaşmıştı ki nike katalogundada bu formalardan bulunuyor
yakasız beyaz ama içinde çok ufak bir ayrıntı olarak formaya ayrı bir güzellik katan ve ince iş olduğunu gösteren dikine inen çizgileri bulunan aston villa forması olsaydı bize çok daha yakışacaktı.nike beyaz forma konusunda bana göre sınıfta kaldı
gelelim kaleci formasına
ben ine kendi adıma nike ın bu sene bu çok noktalı kaleci formalarıdan hoşnut değilim,ama yapacak bir şey yok.bence geçen seneki kaleci kazakları göze hitap açısından çok daha güzel
gelelim kumaş kalitesine
sadece fotoğraflardan konuşabiliyoruz fakt dikkat çeken bir ayrıntı artık formalarımızın hepsi dri-fit kumaşında yani kaliteli kumaş.
geçen seneki naylondan kurtulduk anlayacağınız.
kumaş kalitesindek gelişme ümit verici...
birde bize özel olduğu iddaa edilen gri formamız var
gri forma beklentilerin altında kaldı diye düşünüyorum
çok ince hatlarla olmadığı için zaten nike ın genel yapısınada uyamış bu forma.insalar özel derken içinde kulüp değerlerini taşıyan formalar istiyor fakat ''nike ta çalışan ve sürekli bu forumu takip ettiği iddaa edilen bizim bir türlü göremediğimiz elemanlar''*bence bu forum tarihinin yüzyılın efsanesi olarak kalacaktır geleceğe ... bir türlü bizi anlayamayıp -artık hangi dilde yazıyorsak buraya- yine üstünde bize ait hiçbir değeri olmayan bir forma ortaya çıkarmışlar.galiba nike ile büyük bir iletişim sorunumuz var
son olarak dileğim odur ki umarım taraftarımız artık bu tip konularda birleşmesini öğrenir.
şimdi burada bir kısım beğenmiş bir kısım beğenmemiş normaldir.anormal olan bizim -madem bu kadar büyük bir topluluk olduğumuzu ağzımızda geveleyip duruyoruz- toplanıp bir karar veremeyip,adamakıllı fikrimizi belirtmeyip,diğer taraftar forumlarında olduğu gibi arkadaşların yaptığı çalışmalarda oylamya sunmayıp bir fikir belirtemememizdir.
bu hem bmn forumun,hem bu başlıkta bilirlkişi olarak görünenlerin,hem benim hemde sizlerin-yani bu forumdaki herkesin suçudur.
yine inatlaşmanın ve bireysel çıkarların ön safhada tutulması,sürekli bu durumu eleştiren taraftar tarafından yapılmş,inat meselesi taraftarın kanınada bulaşmış ve ortaya insanların zevklerini ikilemde bırakan bir durum ortaya çıkmıştır.
hadi hayırlı olsun...
bu arada çubuklu forma benim en beğendiğim onu alacağım.
emeği geçen herkese teşekkürler.
şimdi eski bir kaleme yeni bir deftere ihtiyacım var.çalışma zamanı.
Arkadaşım içkili misin nesin hayırdır bu ne saçma bir yazı böyle Allah aşkına
Dostum ben hep bizim 18-19 luk arkadaslara kizardim burada ama sen 35 e gelmis yasinla onlari aratmadin dogrusu. Ne diyebilirim ki? Alkol kullanmiyorum bu arada.
yahu bu Konc olay bir benimi rahatsiz ediyor yaaa. Hersey bordo mavi, bir Konclar mavi beyaz. Ne kadar kötü gözüküyor. Pumada ayni konclardan bende var, bordo mavi.
Bunu anlamak cok zor degil aslinda, aciklamasi cok basit, nike'in katalogunda bodo mavi corap yok.
Gri forma yapabilmek icin bir bucuk sene sure istediler kimbilir bordo mavi corap icin ne kadar sure isterler.
Pes 2010 oynarken dikkatimi çekti İnter'in geçen sezonki çubuklu formasıyla biizm çubuklu forma aynı.
Demek ki Nike İnter'e de katalogdan forma yapıyormuş!
Yahu sunu bir anlayamadiniz gitti Inter katalog formasi falan giymiyor sadece giydigi forma bir iki sene sonra katalog formasi oluyor, ama yalnizca model olarak, kumas kalitesi daha dusuk oluyor.
En son Murat' tarafından düzenlendi; 28.06.2010, 01:11.
Pes 2010 oynarken dikkatimi çekti İnter'in geçen sezonki çubuklu formasıyla biizm çubuklu forma aynı.
Demek ki Nike İnter'e de katalogdan forma yapıyormuş!
Katalogdan olduğuna nasıl karar verdin.Demek ki forma beğenilmiş sonradan kataloga alınmış.Eğer geçen sene İnter'in giydiği formayı giyseydik o zaman katalog olurdu.Zaten eleştiriler genellikle herhangi bir değişiklik yapılmadan aynen piyasaya sürülen beyaz ve bordo formada..Ki gayet normal açıkcası benim beyaz bir formam olsa bu sene yine bir beyaz forma almam..Çünkü üzerinde dikkat edilecek pek bir değişiklik yok yani anlatılmak istenen bu birazda..
En son MDanışmaz tarafından düzenlendi; 28.06.2010, 01:22.
Peki arkadasım taraftar urunlerının %80-90 anın fason fırmalara yapıldıgının ve markaların teknolojılerının kullanılmadıgından neden bahsetmıyorsun
Cünkü bunun Fasonlan ilgisi yok, senin dedigin gibi olsa TS malzemelerini Nike dan direk degil araci ve Toptancilardan tegmin eder olurdu. Malzemeyi nasil siparis edersen öyle gelir. Cagir Nike in yetkilisini, kardesim ben sunu sunu böyle istiyorum de, bak nasil oluyor. Hertha BSC bizden büyük kulüp mü? Inter bi tarafa koyalim. Orijinal Marka Taraftar Formalari da o Markanin Teknolojisyle üretilir, arada Fark yoktur. Yoksa cakma ürün olur. Ürüne göre Teknoloji Farki olabilir.
En son Trapezunda tarafından düzenlendi; 28.06.2010, 01:40.
Bu ara Mac ve Taraftar Formasi Kappa zamaninda uygulanmisti, Mac Formalari satisa cikana kadar bayagi bi zaman gecmisti. O zamanlar Taraftar Formasi 60 Milyon TL ve Mac Formallari 100 Milyon civari idi (Turuncu) bi de Turuncunun Fileli UEFA kupasi modeli vardi. O Formalar Süperdi!
Yorum