Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Eski Forma Sponsorlarımız; Macron, Nike, Puma, Kappa, Adidas ve Ürünleri

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak magicyattara tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Ali Fuat Bey,Trapesus'un avatarında ki tasarım sizin miydi acaba?
    Yatay çubuklu forma tasarımı hiç yapmadım.

Trabzonsporumuzun çubuklu formasının asıl formlarına kavuşmadan, bu tür fantezilere gidilmemesi lazım.

Önce dikey çubuklularımız, renk ve çizgi olarak kurumsal bir standarta oturmalı.

Bu tür problemlerin çözülmesi için, her konuda olduğu gibi sponsorda da istikrar şart.

Eyvah, yoksa bu düşüncemi ifade ederken Nike ajanlığımı yapmış oldum şimdi!
    https://twitter.com/afs_ist

Yorum

• O formayı daha önce forumda gördüğümü hatırlıyorum.
      Piyasada da satılıyor o formalardan.
      Herkese Merhaba

Yorum

• İmitasyon ürünlerle ilgili kanun hükmündeki kararname kaldırılmış. Şuan bununla ilgili herhangi bir kanun yokmuş. Bugune karar korsan ürünle baş edemeyen yönetim bundan sonra nasıl edecek bilmiyorum.

Yorum

• İlk olarak Gürkan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          İmitasyon ürünlerle ilgili kanun hükmündeki kararname kaldırılmış. Şuan bununla ilgili herhangi bir kanun yokmuş. Bugune karar korsan ürünle baş edemeyen yönetim bundan sonra nasıl edecek bilmiyorum.
          bursa trabzon maçında korsan satan adamla konustum aziz yıldrımın avukatları peşimizde diyordu bizimkiler de göndersin avukatları suç üstünde yakalasın...
          Mario Alberto Kempes - El Matador

Yorum

• İlk olarak Gürkan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            İmitasyon ürünlerle ilgili kanun hükmündeki kararname kaldırılmış. Şuan bununla ilgili herhangi bir kanun yokmuş. Bugune karar korsan ürünle baş edemeyen yönetim bundan sonra nasıl edecek bilmiyorum.
            Olur mu öyle şey !

Tüm marka, patent, tasarım ve fikir-sanat eserleri için kanunlar mevcut. Sizin bahsettiğiniz ise bu kanunlar karşısında kadük kalan (geçerliliğini yitiren) "556 Sayılı Markaların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname". Eğer böyle bir kanun boşluğu olsa Türkiye'de tam bir kaos yaşanır.

Korsan ürünler konusunda ise meseleye herkes kadar katı yaklaşmıyorum. Benim çocukluğum muhtelif kumaş ve çizgilerdeki Trabzonspor formalarıyla geçti. Hiçbiri de lisanslı ürün değildi. Hatta yapanların Trabzonsporlu olduğunu bile zannetmiyorum ama küçük esnaf ve üretimin ezilmesi hususunda duygusal davranıyorum. Çünkü aslolan Trabzonspor formasını giymektir. Giydiğin ürün lisanslı olsa daha iyi olur ama özellikle bu ürünlere ulaşamayan, mali gücü yetmeyen insanların korsan ürün kullanmalarını anlayışla karşılamalıyız.
            BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ?

Yorum

• artık parçalıyı bekliyoruz....
              En son Ali Tunahan Güllü tarafından düzenlendi; 06.01.2009, 14:36. Sebep: .
              OSCAR CARDOZO

Yorum

• Ali fuat abiyi burda elestirenleri anlamiyorum
                Abimiz TS icin elinden geleni yapiyor...
                kendi reklam tanitimda degil o

Ali fuat abi sen burda isine bak
                bir kac kisi seni cekemiyor galiba

Emege saygi duyun

Yorum

• hamsili forma istemiyorum istemiyorum istemiyorum ne bu be oldu olacak armada hamsi olsun numaralarda hamsiden yapılsın şortlar hamsiyle dolsun.... valla insanı takımdan sogutursunuz bee hamsi yani dalga geçiliyorduk hamsi diye şimdi tam oldu helal olsun hamsi fikrini formaya taşıma ismini getirene!!!!!
                  u will need justice at the end..

Yorum

• İlk olarak oflubektas tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Olur mu öyle şey !

Tüm marka, patent, tasarım ve fikir-sanat eserleri için kanunlar mevcut. Sizin bahsettiğiniz ise bu kanunlar karşısında kadük kalan (geçerliliğini yitiren) "556 Sayılı Markaların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname". Eğer böyle bir kanun boşluğu olsa Türkiye'de tam bir kaos yaşanır.

Korsan ürünler konusunda ise meseleye herkes kadar katı yaklaşmıyorum. Benim çocukluğum muhtelif kumaş ve çizgilerdeki Trabzonspor formalarıyla geçti. Hiçbiri de lisanslı ürün değildi. Hatta yapanların Trabzonsporlu olduğunu bile zannetmiyorum ama küçük esnaf ve üretimin ezilmesi hususunda duygusal davranıyorum. Çünkü aslolan Trabzonspor formasını giymektir. Giydiğin ürün lisanslı olsa daha iyi olur ama özellikle bu ürünlere ulaşamayan, mali gücü yetmeyen insanların korsan ürün kullanmalarını anlayışla karşılamalıyız.
                    Bu konuda en çok kafa patlatan adam, hiç şüphesiz Ali Fuat'tır. Daha dün telefonda kendisiyle uzun uzun bu konuyu konuştuk.

Korsan ürünlerle mücadele, satanı ve üreteni tutuklamakla olmaz. Yeterli de değildir, hatta doğru da değildir.

Bu bir süreçtir. İşte o süreç Hasan'ın dediklerini de bertaraf eder.

Köye giderken yolda "çakma" Trabzonspor Formasıyla top oynayan bir çocuk gördüm. O dönem formalarımız Kappa idi. İstanbul'da bir arkadaşımın çocuğu için orjinal Kappa forma almış ve 75 YTL ödemiştim (hoş o zaman TL eskiydi).

Sordum kendi kendime: Bu çocuk acaba ergenliğine erişinceye kadar ailesinden toplam 75 YTL harçlık alabiliyor mu?" diye. Kesinlikle almıyordu.

O zaman bu sürecin içine bunu da katmak ve alternatif çözümler de üretmek zorundayız.

Hayatımdaki ilk orjinal formamı Hami'nin sırtından almıştım. Sonraki ilk orjinal formam ise Kappa idi. Onun da içine giremiyordum.

Korsan ile mücadeleyi başarmak için sadece ucuz ürün alternatifleri yeterli mi? Değil. Bunlara taraftarın da kolaylıkla ulaşabilmesi gerekiyor.

Bu işin bir yumurta tavuk ilişkisinden farklı olmadığını anlamak gerekiyor. Kabullenmek de gerekiyor. Yani, ne kadar çok orjinal forma satabilirseniz, o kadar çok geliriniz oluyor. Ne kadar çok forma satma gücünüz var ise, o kadar çok pazarlık yapma şansınız oluyor. Ne kadar çok orjinal forma satabilirseniz, o kadar ucuz olabiliyor.

Markaların bugün ekonomide aldığı payı yadsımamak lazım. uyduruk bir medilin üstüne Adidas Amblemi koyunca bedeli 10 katına çıkıveriyor. Bu beraberinde prestiji de taşıyor.

Ben mutlu oluyorum. ManU, Barça gibi takımların sponsorluğunu yapan markanın Türkiye'de sadece Trabzonspor'a sponsor oluşuyla.

Bundan sonra iş sadece kulübe düşüyor. Yeteri miktarda ürünü, yeteri kadar iyi bir dağıtımla, iyi bir fiyata taraftara ulaştırması gerekiyor. Dağıtması değil, ulaştırması gerekiyor. Örneğin, Nike mağazaları bu ürünleri satabilirse, en azından dağıtım sorunu halledilmiş olur. İnternetten satış geliştirilebilirse de ulaşım kolaylaşır.

Unutmayın ki, Nike sipariş üzerine üretim yapıyor. Siz satacağınıza inanmalısınız. Kulüpte maalesef buna inanmayanlar var.

Bu ürünlerin Uzak Asya'da, sigortasız, üç otuz para bile verilmeden çalıştırılan işçilerin emeği ile üretildiğine isyanı savunurken, bunu sadece ben düşünüyorum diye düşünmeyin. Bu hiç birimizi mutlu etmiyor; ama şu mesajı atmak için kullandığınız bilgisayarda durumun farklı olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Bildiğim kadarıyla Nike ile bu sözleşmenin yapılmasına sebep, çeşitli kesimlerin bu konuda Nike'a baskı yapmasıydı. Bunlardan birinin de Faruk Özak olduğunu biliyorum. Eskişehirspor gibi kulübünü savunan bir şehir için de bir başka bakan tepinip durdu; ama başaramadı. Çünkü bu kulübün adı Trabzonspor!

Karadeniz'in yegane markası!
                    Trabzonsporlu olmak...
                    Zor ama güzel be kardeşim!

Yorum

• İlk olarak Tunga tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Korsan ürünlerle mücadele, satanı ve üreteni tutuklamakla olmaz. Yeterli de değildir, hatta doğru da değildir.

Köye giderken yolda "çakma" Trabzonspor Formasıyla top oynayan bir çocuk gördüm. O dönem formalarımız Kappa idi. İstanbul'da bir arkadaşımın çocuğu için orjinal Kappa forma almış ve 75 YTL ödemiştim (hoş o zaman TL eskiydi).

Sordum kendi kendime: Bu çocuk acaba ergenliğine erişinceye kadar ailesinden toplam 75 YTL harçlık alabiliyor mu?" diye. Kesinlikle almıyordu.
                      Tunga abi aslında sorun birazda burda. Trabzon'un ne denli bir şehir olduğu ortada. Çok zengin olmayan bir şehir. ŞEhrin tek vazgeçilmezi Trabzonspor. Ama gel görki Trabzonsporun resmi ürünlerinin fiyatı benim maaşımın dörtte biri. Asgari ücret alan birisi olarak her ay bir ürün almak istiyorum ama yeterli olmuyor işte.

Nike'nin çıkaracağı çubuklu forma 100-120 TL'den aşağı olmayacaktır. Yap o formaları 61 TL bak nasıl kapış kapış gidiyor formalar. Böyle uçuk rakamlar olduğu sürece korsanla başa çıkılmaz. Aynı örneği müzik piyasası içinde verebiliriz mesela.

Trabzonspor yöneticilerinin ücret konusunda bir değerlendirme yapması gerektiğini düşünüyorum.
                      ~ Yüzümüzün yüreğimizle beraber gülümsediği an’ dır mutluluk. ~

Yorum

• İlk olarak oflubektas tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Olur mu öyle şey !

ben sadece tv de anahaberde gördüğüm haberi dile getirdim. konuya hakim değilim herhangi bir iddiam da yok.

Yorum

• ts club mağazalarında bir ara indirim oluyordu keşke şu montta da bir indirim yapsalar da alsak

Yorum

• Korsancılık tersine döndü!

Yıllardır korsancılar kulübün ürünlerini taklit etti ediyorda hala.

Ts Club un satışa sunduğu çubukçu polar tarzı mont sanırım korsancılardan esinlenerek yapılan bir ürün

Aynı montu korsancılar çoktan piyasaya sürmüştü
                            Traktörlerle Türküler Geçsin Alt Başımdan Mezarlığın,
                            Seher Aydınlığında Taze İnsan Yanık Benzin Kokusu

Yorum

• İlk olarak a f s tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Yatay çubuklu forma tasarımı hiç yapmadım.

Trabzonsporumuzun çubuklu formasının asıl formlarına kavuşmadan, bu tür fantezilere gidilmemesi lazım.

Önce dikey çubuklularımız, renk ve çizgi olarak kurumsal bir standarta oturmalı.

Bu tür problemlerin çözülmesi için, her konuda olduğu gibi sponsorda da istikrar şart.

Eyvah, yoksa bu düşüncemi ifade ederken Nike ajanlığımı yapmış oldum şimdi!
                              bu görüse katiliyorum ilk önce bir her sene ayni cikan formamizin olmasi lagzim ayni celticin oldugu gibi veya belki begenmiyeceksiniz ama fenerbahceninde ayni tasarim ver renkte olan formasi var yillarca barcelona gibi villareal gibi görünce hemen belli olmasi lagzim iste bu clasik TRABZONSPOR Formasi Diye

Yorum

• Cok berbat formalarimiz var. Umarim bu durum seneye düzelir.
                                "CHAMPIONS AREN'T MADE IN THE GYMS. CHAMPIONS ARE MADE FROM SOMETHING THEY HAVE DEEP INSIDE THEM - A DESIRE, A DREAM, A VISION" - MUHAMMAD ALI -

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X