Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Eski Forma Sponsorlarımız; Macron, Nike, Puma, Kappa, Adidas ve Ürünleri

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• ''almayacaksan lütfen'' yok...hepimiz taraftarız..fikrimizi söylüyoruz..senin beğendiğini açıklaman ne kadar doğalsa bizim de beğenmediğimizi söylememiz o kadar doğal..herkesin beğenmesi mümkün değil..
    bir de, giyince, tutunca forma değişmiyor..bakmak fikir için yeterli..barcelonanın formasına bak mesela tutmadan da giymeden de güzel..değil mi..
    KİMSE,SENİN KADAR, YÜREKTEN SEVİLEMEZ...

Yorum

• İlk olarak hamdi_61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      sevgili renkdaşım yazım gayet net.ne demek istediğimi anlamadın sanırım.tekrar oku istersen
      tabi canım anladım da bizim sözleşmemizin yeni yapılmış olması gibi bir özel durumumuz var.. o formalar uzun süren çalışmaların sonucu hemen yapılamıyor yani umarım bu sefer doğru anlatmışımdır

Yorum

• Ya uretimin nesi zor ya. Zorsa biraksinlar isi. Dunyanin neresinde gorulmus boyle sacmalik? Nike'in isi forma uretmek. Yapamiyorlarsa yurusun gitsin. Depo'da kalmis formalara Puma'nin yaptigi logolari yapistirmak kolay tabi onu bende yaparim. TsClub'da cubuklu forma cikardi. Kappa'da cikardi. Puma'da cikardi. Demekki Nike bir TsCLub kadar yokmus. Aston Villa diyorsunuz bunlar Aston Villa'nin GECEN sene kullandigi formalar. Tam rezalet!

Yorum

• İlk olarak a f s tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Ben de isterim her şeyin en güzelini, en kalitelisini, en azından benim yaptığım, önerdiğim formalardan biri olsun diye. Fakat bir de gerçekler var hayatta bizim istemiş olmamızın dışında. Hatta sizinle paylaşmadığım, gelecek seneyi beklediğim çalışmalarım da var. Zamanı gelince göreceğiz nasıl olsa daha yeni sezon formalarını. Her sene daha güzel formalarımız olacak emin olun.

Başarıya giden yolda her şeye sabretmemiz gerektiği gibi sponsorumuza da zaman tanımalı ve anlayışlı olmalıyız.

Yeni ürün geliştirme ve planlama, marka, kategori yönetimi, hizmet yönetimi, reklam ve promosyon, ambalajlama, etkileşimli medya iletişimi ve halkla ilişkiler gibi tüm pazarlama faaliyetleri estetikle iç içedir.
          Estetiğin kullanıldığı kimlik yönetiminin en önemli işlevlerinden biri de, organizasyon ve markalarını belli bir stille birleştirmektir dedim.

Yönetimin yerine kendimizi koyalım; eski sponsordan kalma elinizde yığınla forma var. Kalitesinden ne siz ne de taraftar memnun değil. Renkler tutmamış v.s. Zamanınız yok ve yeni bir sponsorla yolunuza devam etmek zorundasınız. Piyasadan teklifler alıyorsunuz. Teklif veren firmalar 1 yıl öncesinden hazırlık gerektiğini söylüyor. Kulüp açısından hem prestijli, hem kaliteli hem de kâr getirecek bir sözleşme imzalamak zorundasınız. Zamanınız yok ve bu işe tek başınıza karar vermeniz yeterli olmuyor. Çünkü işin bir de üreten kısmı var. Adidas programım yoğun, sana forma yetiştiremem diyor ( benim duyumlarım forma yapmak bile istemiyor ), üstelik senin istediğin rakamı da vermiyor. Lescon taraftarın güvenmediği, marka değeri, dağıtım, tasarım konusunda yetersiz kalıyor. Diğer büyük takımlara karşı bu markayı giymek istemiyorsunuz. Kappa fazla fiyat veremiyor, dağıtımla ilgili sorunları var mal yetiştiremiyor. Nike büyüklerimizin araya girmesi Genel Müdürünün bizim gibi Trabzonspor aşığı olması sayesinde Milli takımlar dışında ilk kez bir takıma sponsor oluyor.

Anlaşmayı imzalıyorsunuz. Önünüzde iki seçenek var; ya mevcut kolleksiyonlardan sizin renginize ve genel çizgilerinize uygun modelleri seçer, bir an önce satışa başlarsınız, ya da daha pahalıya 5-6 bekleyip satış yapamadan, taraftarı küstürürsünüz. Dünyada Nike giyen başka hiçbir takım sizin renklerinizde ve çubuklu forması yokken çok özel bir forma ürettirirsiniz, fakat çubuklu forma baskılı olduğu için ve sizin renginiz de özel olduğu için beklemek zorunda kalırsınız. Fakat yaşadığınız sıkıntıları taraftara anlatamazsınız.

Herkes kendi zevkine göre forma giyebilsin diye çeşidi fazla tutarsınız. Çünkü model seçimi, üretimi, dağıtımı için anket zamanınız bile yoktur. Nike sizi şımartacak tasarım ve ürünler konusunda garanti verir. Hatta gelecek sezon için çalışmalara başlar. Çünkü hiçbir firma genel çizgilerinden taviz vermemektedir ve ne kadar istesinizde size ürün yetiştiremiyorlardır.

Tüm iyi niyetinizle ve bu rada birçok başka problemle uğraşırken, ne yaptığını bilmeyen biri tutar formaları çok kötü bir şekilde üstelik resmi sitenize koyar. Tepkiler çığ gibi büyür, hemen olaya müdahele edip düzeltmeye çalışırsınız. Bir çuval inciri berbat etmek deyimi bir kez daha burada anlamını bulur.

Daha benim bildiğim, fakat paylaşamayacağım başka nedenler de vardır ortada. Fakat bunu taraftara anlatamazsınız.

Çubuklu formalar gelince, takımda iyi oynamaya başlayınca, ürünleri yakından görenler, bu ilk tepkileri nasıl olsa unuturlar diye umarsınız. Taraftarlardan gelen istekler doğrultusunda düzenlemeler yaparsınız. Futbolcuların isimlerinin yazılı olduğu formalar basılır hemen. İmza günü düzenlenir. Futbolcuların en popüllerleri ile taraftar buluşturulur.

Takım yeni formaları ile maça çıkınca algımız bir anda değişir. Formayı görenler, acımasızca eleştirenlerin ileri gittiklerini fark eder.

Herkes aslında sadece Trabzonspor için en iyisini istediğini hatırlar birden. Kızgınlığı soğuyunca, daha farklı düşünmeye başlar. Keşke der, herşey daha güzel olsaydı, ama bazı şeylerin hele güzel şeylerin zaman aldığını hatırlar. Taraftar bunları görürken kulübün ekmeğini yiyen, işi zaten bu insanlar niye bizim düşündüklerimizi düşünmez diye hayırlanırız.

Ümidimiz hiç bitmez, işini bilmeyenlere, üslûp bilmeyenlere, kırıp dökenlere, kalp kıranlara rağmen. Her şey daha güzel olacak galiba, bu kadar güzel giderken.

Ali Fuat Saruhan, ya da kısaca a f s yine 'sabredelim arkadaşlar' der, 'olayları değiştiremiyorsak, bakış açımızı değiştirelim' der, 'bakın güzel haberler var, sizin bilmediğiniz'.

Az kaldı, der. Bu mesajda burada biter.

Sizin için bir anlamı olmuştur umarım....

Bu yazıyı her sayfaya koymak lazım. Hakan Kulaçoğlu nunkinide
          Trabzonspor taşralı olmaktan gelen ezikliğin, merkez karşısında ikinci derecede veya gölgede bırakılmış olmaktan sıyrılmak isteyen kompleksli yaranma tutumunun değil, otantik inisiyatifin sembolüdür İsmet Özel

Yorum

• İlk olarak tmrst tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            ''almayacaksan lütfen'' yok...hepimiz taraftarız..fikrimizi söylüyoruz..senin beğendiğini açıklaman ne kadar doğalsa bizim de beğenmediğimizi söylememiz o kadar doğal..herkesin beğenmesi mümkün değil..
            bir de, giyince, tutunca forma değişmiyor..bakmak fikir için yeterli..barcelonanın formasına bak mesela tutmadan da giymeden de güzel..değil mi..
            zaten sorun da orda..

çekilen fotoğraflar, giyen futbolcu, böyle kötü görünmesine sebep oldu formaların..

tanıtım işi kaliteli olsaydı herkesin ağzının suyu akacaktı.. fotoğraftan bakarak kötü olduğuna aldanmayın derim ben.. dokunun kalitesini anlayın öyle alın veya almayın
            Hadi eyvallah..

Yorum

• http://forum.bordomavi.net/showpost....postcount=4756

Ali Fuat Abi;

Ne yazık ki uzun yazıları okuyamayacak kadar zamanı olmayan, laf yetiştirmekten kendini alıkoyamayan, ortalığı karıştırmak için alıntıdan alıntıya koşan, sabırsız insanlar var

Allah yönetime, taraftara, futbolculara sabır versin.

Şu güzel birliktelik ortamı 2 gün içinde bozulacaksa, varsın Süper Lig hiç başlamasın..

Yorum

• Forma üretimini atom bombası üretimiyle karıştıran arkadaşlar var ...

Neden 1 sene sürsün bir türlü anlamıyorum ...

Ben bana hemen forma sat demiyorum ki ...

Takımın formalarını üret önce onalra bir özen onalrı bir çıkar giysinler ...

Traftar görsün gözü alışsın sonra taraftara üret peyderpey çok mu zor ??? ...

Ayrıca elinde hiç mi 1. kalite kumaş iplik vs. kalmadı da 13-18 Euroluk formaları bize gönderdi ...

Bunu başından beri biliyorduk diyorlar . Neden tepki göstermediniz o zaman ???

Vs. Vs ..
                RTE :" Kişilerin işlediği suçlardan dolayı Kurumlar cezalandırılmamalıdır " 22.03.2012

UNUTMA UNUTTURMA

Yorum

• İlk olarak LazAnisT tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Gaziosmanpaşa'daki TsClupa formaların 3 çeşidi gelmiş.Yarın satışa sunuluyor..
                  Abi Mahmutpaşa'ya da gelmiş mi alacak arkadaşlar var da

Yorum

• İlk olarak TSKara61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Ya uretimin nesi zor ya. Zorsa biraksinlar isi. Dunyanin neresinde gorulmus boyle sacmalik? Nike'in isi forma uretmek. Yapamiyorlarsa yurusun gitsin. Depo'da kalmis formalara Puma'nin yaptigi logolari yapistirmak kolay tabi onu bende yaparim. TsClub'da cubuklu forma cikardi. Kappa'da cikardi. Puma'da cikardi. Demekki Nike bir TsCLub kadar yokmus. Aston Villa diyorsunuz bunlar Aston Villa'nin GECEN sene kullandigi formalar. Tam rezalet!
                    cevap vermek isterdim ama şu yazdıklarınla hakikaten şoka uğradım ne söylersek söyleyelim boş olduğunu anladım..

tekstil işinden anlamıyorsun galiba.. iş zorsa bıraksın da dedin ya helal olsun

Yorum

• İlk olarak a f s tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Bir firma için yeni sezon hazırlıkları sadece forma tasarımı değil. Binlerce parçadan oluşan kocaman bir kolleksiyondan bahsediyoruz. Bu kolleksiyonun tasarımının, üretiminin, pazarlanmasının zaman alması kadar doğal bir süreç yok. Dünyanın dört bir yanında sizin kadar yeni formalarını heyecan ve merakla bekleyen milyonlarca insan var. Nike bu işi profesyonelce ve bilinçli yapıyor yıllardır. Nike gibi firmaların forma ve ürünler için en az bir yıl istemelerini bu bakımdan makul karşılamak gerekiyor.

İlk kez Avrupa şampiyonası ile görücüye çıkan 2008 / 2009 sezonu Nike tasarımlarının ne kadar zaman önceden tasarım, sunum, üretim sürecinden geçtiğini biliyor muyuz. Biz şimdiki modelleri tartışıp duralım, adamlar çoktan bir sonraki sezonun çizgilerini oluşturmak için tasarım büroları, ajanslar harıl harıl çalışıyor. Milyonlarca parça üründen ve kocaman bir sistemden bahsediyoruz. O binlerce tasarım, onların teknik hazırlığı, reklam çekimleri, internet siteleri, üretimi, dağıtımı, bizim gibi uğraştıkları yüzlerce takım ve kurum kolay değil. Barcelona değiliz ki onun kadar söz sahibi olalım. Kabul edelim bizim fazla ekonomik gücümüz yok. Öyle istediniz diye herkes her şeyi yapmıyor maalesef.

Çubuklu formanın neden bu kadar uzun sürdüğü meselesi de aynı temellere dayanıyor. Bir yönden dezavantaj gibi görünen bir avantajımız var: dünya üzerinde renkleri koyu bordo açık mavi olup, sponsoru Nike olan ve çubuklu forma giyen ikinci bir takım yok. Nike bize özel önce kumaş rengi tutturmak ve sıfırdan üretmek zorunda. İstediğiniz renk ve kalitede kumaş üretmek de zaman ve maliyet isteyen bir iş. Bir tane forma yapmıyorsunuz, tek beden yapmıyorsunuz, onbinlerce formanın da aynı kalite ve renkte olması lazım.

Bu arada daha önce imzaladıkları sözleşmeler ve çok önceden belli olan bir iş akışları da var. Nike Türkiye bile olsanız bağlı olduğnuz markanın stratejisi dışında kafanıza her esen işi yapamazsınız. Üstelik çubuklu formalar -bütün markalarda olduğu gibi- düz formaların aksine aynı kumaşa ekstra renk baskısı ile yapılıyor. Dolayısıyla çubuklu formanın, her zaman düz zeminli formalardan daha fazla üretim süresinin olması normal. Barcelona veya sponsoru belli olan Nike olsun olmasın, formalar çıktığı tarihten çok çok önce karar verilen, üretilen formalar. Daha tabiri caizse bizim sözleşmenin mürekkebi kurumadı.

Olayları sadece taraftar yönünden değerlendirmek eksik kalıyor. İşin üretici, yönetim piyasa gibi bir çok ayağı var.

İyi ki sponsorumuz Nike olmuş, şu süreci başka bir marka ile yaşasaydık olacakları tahmin edemiyorum.
                      Nike önümüzdeki dönem bizdeki bütün acemilere ve işini iyi yapamayanlara ve şu sabırsız taraftara rağmen bir sistem oturtacak ve hepimizi fazlasıyla memnun edecektir.

Yeter ki biz anlayışlı ve sabırlı olalım.

Her şeyin hayırlısı...
                      Aynı şekilde katılıyorum kelimesi kelimesine, bir sonraki sezon herşey daha güzel olacaktır. İşin görselliği yanısıra bizim için önemli olan oynanan futbol, mücadele ve sonucunda şampiyonluk görmek. Devamı mı? Zaten çorap söküğü gibi gelecek..
                      Girls from your city

Yorum

Ya uretimin nesi zor ya. Zorsa biraksinlar isi. Dunyanin neresinde gorulmus boyle sacmalik? Nike'in isi forma uretmek. Yapamiyorlarsa yurusun gitsin. Depo'da kalmis formalara Puma'nin yaptigi logolari yapistirmak kolay tabi onu bende yaparim. TsClub'da cubuklu forma cikardi. Kappa'da cikardi. Puma'da cikardi. Demekki Nike bir TsCLub kadar yokmus. Aston Villa diyorsunuz bunlar Aston Villa'nin GECEN sene kullandigi formalar. Tam rezalet!
                        anlamamakta ısrar etmeye devam edicem diyosun yani..

10 dakikanı ayırıp Ali Fuat abinin ve Hakan Kulaçoğlu abinin yazdıklarını okuyuversen her şey çözülecekte nerdeee

sallamak kolay tabi forma yapmaktan da kolay hemde

nike olmaya da gerek yok TSKara olman yetiyo
                        Hadi eyvallah..

Yorum

• Yahu arkadaşlar neyi tartıştığımızın farkındamısınız? Aranızda hakim yaka gömlek seven varmı mesela? Ben severim ama hanım giymeme müsade etmez. Yahu giyim kuşam konusunda beğenip beğenmemek elbette kişiye göre değişir. Ben turuncuya bayıldım mesela. Ne yani şimdi ben zevksizmiyim? Aynı şekilde beğenmeyen arkadaşları da beğenmedikleri için zevksizlikle suçlamam. Ama bu meselede bile yönetime giydirmeye çalışan genç arkadaşları öncelikle üslup konusunda daha dikkatli olmaya çağırıyıorum..
                          Trabzonspor taşralı olmaktan gelen ezikliğin, merkez karşısında ikinci derecede veya gölgede bırakılmış olmaktan sıyrılmak isteyen kompleksli yaranma tutumunun değil, otantik inisiyatifin sembolüdür İsmet Özel

Yorum

Kulübümüzün tüm kurumsal işleyişine ve gelişmelerine ilişkin olarak değerlendirmelerin paylaşıldığı forum bölümüdür...

Arkadaşım 2 dakikanı alır okumak en fazla

İlk olarak Fatih Bayrakdar tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Forma üretimini atom bombası üretimiyle karıştıran arkadaşlar var ...

Neden 1 sene sürsün bir türlü anlamıyorum ...

Ben bana hemen forma sat demiyorum ki ...

Takımın formalarını üret önce onalra bir özen onalrı bir çıkar giysinler ...

Traftar görsün gözü alışsın sonra taraftara üret peyderpey çok mu zor ??? ...

Ayrıca elinde hiç mi 1. kalite kumaş iplik vs. kalmadı da 13-18 Euroluk formaları bize gönderdi ...

Bunu başından beri biliyorduk diyorlar . Neden tepki göstermediniz o zaman ???

Vs. Vs ..
                            Hoşgeldiniz..

Yorum

• İlk olarak halitaydin61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Logo amblem vs yapıştırma konusunda Nike'ı suçlaman hatadır. Onları kimin yapıştırdığını biliyor musun?

Nike seninle dalga geçmiyor sen Trabzonspor'un formalarıyla dalga geçiyorsun..
                              Kardesim Nike logolari amblemleri yapistirmiyacaksa o zaman Nike'in isi ne???

afs abi o yaziyi yazmis tamam sagolsunda bize PUMA'da forma yapti, Kappa'da forma yapti, Adidas'ta yapti. Onlar cokmu kucuk sirketler? Adidas her yil Fener'e Galatasaray'a forma yapiyor. Hic bi zaman onlarda boyle sacmalik gormedim. Adidas'da Nike'in o ugrastigi seylerlen ugrasiyor!
                              En son TSKara61 tarafından düzenlendi; 25.07.2008, 15:47.

Yorum

• hakankulacoglu tarafından yazılan
                                Forma konusunda birkaç söz daha etmek isterim izninizle.
                                Uzun ama okumanızı öneririm
                                Sonuna kadar okuyun lütfen.
                                Yakın tarih hakkında önemli bilgi var.

Kappa formalarımızın hikayesinin başlangıcı
                                hakkında birinci elden bilgi iletmeye çalışacağım.
                                Öncelikle, Londra'daki çok büyük spor mağazalarından
                                edindiğim izlenmiler:
                                Kappa'nın şu anda Avrupa liglerine ve milli takımlarına
                                yaptığı formalar bizim eski formalar kalitesinde değil.
                                O başka bir şeydi, başka bir dönemdi.
                                O formaları çok dikkatle saklamamız lazım.
                                Ben 2 mavi, bir bordo ve bir çubuklu almıştım.
                                Bir F.Tekke ve bir Gökdeniz forması da Şenol Hoca
                                jest olarak bana kargoyla göndermişti.
                                Stoğum iyi yani.

Ancak Kappa'nın ilk formları aynı kalitede değildi.
                                Kappa ile görüşmek için Mahmut Ören, Caner ve ben gitmiştik İstanbul'a.
                                Ben internetten ve İngiliz futbol dergilerinden hazırladığım çok sağlam bir dosyayla masaya oturmuştum.
                                Ancak Mahmut ve Caner'de öyle bir hazırlık yoktu.
                                Maalesef gördüm ki gerek de yotu.
                                Zira bir gün önce Caner firma yetkilisi ile birçok
                                şeyi karar bağlamış, sonradan haberimiz oldu.
                                Burada Kappa'nın da sıkıntısı vardı.
                                Elde malzeme yoktu, ilk kez futbol forması yapacaktı Türkiye'de.
                                İtalya milli takımına o sırada çok elastik ve özel bir kumaştan
                                forma yapıyordu Kappa. Özel adını hatırlayamıyorum şu an.
                                Ben onu talep ettim, renkleri de karteladan seçtim ama nafile.
                                Sonradan o renklerde ve o kumaştan forma yapıldı : Malum süper formalar
                                TS o dönem 70 trilyon borç ve sıfır nakitle masaya oturdu her yerde.
                                Adidas, 3 Büyükler dışında forma vermeyeceğini söyledi.
                                Yani bize forma VERMEDİ.
                                (Şimdi "Adidas" diyen dostlarımızın bunu öğrenmesini isterim)
                                Kappa'nın bizim renkelerde eşofmanı ve yan ürünü yoktu.
                                Sarı-siyah eşofman vardı ellerinde, onları verdiler bize hazırlık kampı için.
                                Bir de düz beyaz forma, hazırlık maçları ve ilk maçlar için.
                                İlk çizgili forma (koyu mavili) sonradan geldi.
                                Şimdi bunları yazarken tüylerim diken diken oluyor, burnumun direği sızlıyor.
                                TS o hallere düşürülmüştü Onursal Başkanı ve suç ortaklarınca.
                                Bunları hatırlamak lazım hep. Forma bile alamıyorduk.
                                Topumuz yoktu, Kappa'da da çok az vardı, onları aldık.
                                Hiç ABARTMIYORUM.
                                Bize çok da yakın falan davranmadılar.
                                Firmanın sahibi Krem Yavuz'un teyze oğluydu ve BJK'liydi.
                                Krem Yavuz-Özkan Sümer iletişimi ile tesadüfen Kappa'ya gittik
                                ve bir mucize yarattık.
                                Orada başlayan macera, süper formalar, 2 kez üstüste Türkiye Kupası
                                ve 2 Lig ikinciliği ile sonuçlandı.

Sözün özü: Kappa maceramız da ideal şartlarda başlamamıştı.
                                Sonradan gerçek renkler ve modeller geldi.
                                Nike da yapacaktır olağanüstü güzellikte formalar.
                                Benim kefaletime saygı duyarsanız, kefilim.
                                Burada renk sıkıntısını da aşmak lazım.
                                "Bordo"da zorlanacağız.
                                Zira, web sitelerinde hangi renk görünürse görünsün
                                Aston Villa'nın 2007-08 formalarındaki bordo
                                koyu kırmızının bir tonuydu.
                                Oysa bizim orijinal rengimiz yani "koyu bordo"
                                bir yerde mürdüm rengi gibidir.
                                Kırmızıya çok uzak, neredeyse mora yakındır.
                                Yakışan da budur.

Bu rengi tutturmamız gerekcek bize özel seri yapılırken.
                                Bu konuda gerekli çalışmaları yapacağız elbette.
                                Lütfen herkesin içni rahat olsun.

son sayfalarda baktımda yok bu yazı tekrar gündeme getirmekte fayda var

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X