TFF, Sportif Ekipman Talimatı'nı güncelledi! Yeni eklenen madde ile birlikte; görünürlüğü etkilememesi kaydıyla formalarda yer alacak numaraların içerisinde desen, figür, çizim, fotoğraf vb. ibareler bulundurulabilecek.
Arial kullanımı sürüyor ne yazık ki. Şu hali ile bile her takım kendi keyfine göre bold, ekstra bold, kontür veya Fener'de olduğu gibi Arial'in başka bir yazı tipini kullanıyor. Bilmeyenin elinde iyice kaosa dönecek.
Fontlar lisanslı yazılımlar. Şu ana kadar bir fonta ücret ödememiş olabilirsiniz bilgisayarınızda kullandığınız fontlar lisanslı yazılımlar. Apple ilk yıllardan beri kullandığı yazı tiplerine lisans ücreti ödüyor, Microsoft'un zevksizliğinin bir nedeni de bu yazılımlara para vermemek için Helvetica'ya karşı çıkardığı Arial yazı fontu.
Federasyon ücretsiz ve ulaşılabilir olduğu için Arial'i seçmiştir büyük ihtimalle. Kendi kurumsalı ortada ondan Türk futbolunu marka haline getirmesini bekliyoruz!
Sezon ortasında talimatı sürekli kafalarına göre güncelliyorlar. Kesin kulüplerden biri forma numaralarına bir şey yapmak istemiştir. Bunlar da 'ayarlamıştır'.
Avrupa takımlarında olduğu gibi bir özen, kurumsallık yenilik falan beklemeyin boşuna.
Kendi adıma kendi fontumu kendim ayarlayıp öyle bastırıyorum formalara.
"Kumaşlar İtalya'dan gelecek, o yüzden daha pahalı olacak" deniyordu ama görünüşe bakılırsa bir diğer İtalya markası Diadora'nın (üretim yeri yanılmıyorsam Türkiye'de) Samsunspor forması da en az bizim formalar kadar özenli ve kaliteli duruyor. Üstelik fiyat da 300 TL
En son BatuhanB tarafından düzenlendi; 08.07.2022, 17:48.
Yorum