ben bu akşam bi resmi düşer diyorum formanın ama hadi hayırlısı...sezon başı da böyle olmuştu...
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Eski Forma Sponsorlarımız; Macron, Nike, Puma, Kappa, Adidas ve Ürünleri
Daraltma
X
-
Arkadaşlar hamsi olayı bence üstünde durulacak bi konu.. ya takıma maskot bulunuyor belki de bundan sonraki yüzyıllar için Trabzonspor a yapışıp kalacak bir maskot bu. Bir güç temsil edecek maskot olmalı. Fenere zamanında kanarya demişler hala onun ezikliğini yaşıyorlar.. Stadyumlarında kanaryayı büyütmek şişirmek için ellerinden geleni yapıyolar şişme hayvanlarla ama ne yaparlarsa yapsınlar kanarya işte hiç insanları duyunca ürkütmeyen bir hayvan. Bizimkilerde gelmişler "hamsi" demişler. Allah aşkına bırakın hamsinin gücünü kudretini bir yana diğer takım taraftarları bile bizi kırdırmak istedikleri zaman "hamsiler" diye bağırıyolar. Biz nasıl bunu kabullenip maskot haline getiririz ürünlerimizin üzerine monte ederiz.
Bu takım Karadeniz Fırtınasıdır. Geçmişden böyle gelmiş ama illede bir hayvan ismi olacaksa da hiçbir değerimizle uyuşmayan kaplan bile daha iyidir..
Yorum
-
İlk olarak ÇaGaTaY tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleArkadaşlar hamsi olayı bence üstünde durulacak bi konu.. ya takıma maskot bulunuyor belki de bundan sonraki yüzyıllar için Trabzonspor a yapışıp kalacak bir maskot bu. Bir güç temsil edecek maskot olmalı. Fenere zamanında kanarya demişler hala onun ezikliğini yaşıyorlar.. Stadyumlarında kanaryayı büyütmek şişirmek için ellerinden geleni yapıyolar şişme hayvanlarla ama ne yaparlarsa yapsınlar kanarya işte hiç insanları duyunca ürkütmeyen bir hayvan. Bizimkilerde gelmişler "hamsi" demişler. Allah aşkına bırakın hamsinin gücünü kudretini bir yana diğer takım taraftarları bile bizi kırdırmak istedikleri zaman "hamsiler" diye bağırıyolar. Biz nasıl bunu kabullenip maskot haline getiririz ürünlerimizin üzerine monte ederiz.
Bu takım Karadeniz Fırtınasıdır. Geçmişden böyle gelmiş ama illede bir hayvan ismi olacaksa da hiçbir değerimizle uyuşmayan kaplan bile daha iyidir..
Yedi sekiz yaşlarındaki çocukları Trabzonspor'lu yaparken karşınıza alıp, bakın bu balıkların bizim folklor ve yemek kültürümüzde şöyle yeri vardır diyerek ikna etmenizin imkanı yok.Kimse doğuştan A veya B takımlı olmaz küçükken hangi takımdan etkilenirse , hangisi ona çekici gelirse onu tutar.
Ayrıca bazı arkadaşlar olaya sadece Trabzon penceresinden bakıyor. Trabzon'un içinde hamsi çok sevilen bir nimet.Peki hamsiyi maskot (veya simge) yaparsanız, Trabzon olmayanlar üzerinde nasıl bir etki bırakıcak? Hamsiye bizden başka bizim gözümüzle bakan var mı ? Biz burda sabaha kadar birbirimize övsek hamsi şöyledir böyledir diye sadece kendimiz çalmış kendimiz oynamış oluyoruz.
Örneğin Hindistanda inek kutsaldır, milli takım maskotlarını inek yapsalar, formalarını da inek gibi benekli yapsalar her gördüğümde gülerimOnlara göre kutsal olabilir ama benim için komiktir isterlerse bana saatlerce ineğin faydalarını veya kültürlerindeki yerini anlatsın benim gözümde komiktir.
Olaya bakışınız sadece hamsiyi bizim nasıl algıladığımız ile kısıtlı.İmaj düzeltme çalışması yapıyorsanız, başkalarının üzerinde de olumlu etki bırakabilicek birşeyler yapmalısınız.Hamsiye Trabzonspor'dan başka kimse o dediğiniz gözle bakmıyor.Hiçbir isim Trabzonspor'un üzerinde değildir !
Yorum
-
ben bir yavru hamsiyim çocuklar için çok güzel..hatta abimin yeni deoğan oğluna aldım fenerli teyzeleride dahil herkes beğendi ona ok..ama ben allahın hamsileri diye bize bişey söyledilermi çok kötü kulak çınlatıyorum..fırtına olur kaplan olur hamsi çocuklarda olsun..karadeniz kaplanı olsun ne var yani..
Yorum
-
İlk olarak Gustavo tarafından gönderildisorun şu ki ben hamsinin arkasında durmak istemiyorum tamamen nefret ediyorum o kelimeden takımımızla yanyana geldimi! Bizde resmen yanyana getirmeye calısıyoruz.
Maskot olayını yanlış anlıyoruz sanırım. Dünyanın hiçbir yerinde karizmatik hayvan bulayım da insanlar takıma özensin kompleksine sahip bir kulüp yoktur. Fransa'nın milli sembolü horoz, Berlin'in ayı.. Bir tek bizim mahalle büyüklerinde var bu takıntı. Eğer böyle bir arzunuz varsa zaten şu ana kadar maskot yapılmamış kedigiller üyesi kalmadı. Diğer hayvanlar da karizmadan uzak. Belki düşünülebilecek koala var.
Maskot denilen şey Amerika'daki gibi kenarda şebeklik yapsın diye vardır. Eskiden beri ülke, şehir, takım vs. ile bağdaştırılan maskot değil simgedir. Karizma vasfına bakılmadan, milli formaya resmi basılacak kadar da sevilir çünkü benimsenmiştir. Bize uyan da bu ikincisi zaten.
Şehir hamsiyi baklavaya koyacak kadar delirmişse kompleks yapanlar için üzülmekten başka yapabileceğim bir şey yok. Başka takım taraftarlarıyla karşılıklı birbirinizi ezmeye çalışın belki biraz rahatlarsınız, zaten spordan anladığınız da bunlarla kısıtlı.Naber?
Yorum
-
İlk olarak Cenkhan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleYahu ne kadar heyecan yaptın. Anladık hamsiyi sevmiyorsun. Denizden ağlar ile çekilmiş hamsiyi bile görünce yüzüne gülümseme yerleşen binlerce insan var Trabzon'da. Şehrin kültürü bu..
Maskot olayını yanlış anlıyoruz sanırım. Dünyanın hiçbir yerinde karizmatik hayvan bulayım da insanlar takıma özensin kompleksine sahip bir kulüp yoktur. Fransa'nın milli sembolü horoz, Berlin'in ayı.. Bir tek bizim mahalle büyüklerinde var bu takıntı. Eğer böyle bir arzunuz varsa zaten şu ana kadar maskot yapılmamış kedigiller üyesi kalmadı. Diğer hayvanlar da karizmadan uzak. Belki düşünülebilecek koala var.
Maskot denilen şey Amerika'daki gibi kenarda şebeklik yapsın diye vardır. Eskiden beri ülke, şehir, takım vs. ile bağdaştırılan maskot değil simgedir. Karizma vasfına bakılmadan, milli formaya resmi basılacak kadar da sevilir çünkü benimsenmiştir. Bize uyan da bu ikincisi zaten.
Şehir hamsiyi baklavaya koyacak kadar delirmişse kompleks yapanlar için üzülmekten başka yapabileceğim bir şey yok. Başka takım taraftarlarıyla karşılıklı birbirinizi ezmeye çalışın belki biraz rahatlarsınız, zaten spordan anladığınız da bunlarla kısıtlı....olay sonzuza dek yaşamak değil,esas olay hayatla barışık olmak...
Yorum
-
Hayır hayvanın illa parçalayıcı mı olması lazım. Öyleyse dinozor koyalım, ondan vahşisi yok.
Bir de hamsinin Trabzonspor'la anılmasını istemeyebilirsiniz, ama nedir bu hamsi düşmanlığı yahuHamsi güzel hayvandır.
Bir de şu 4 gün önce çıkacağı söylenen forma nerede acaba, bilen varsa söylesin.İnsan sevdiğini bırakmaz... FATİH AKIN
Yorum
-
Trabzonsporumuza üçüncü rengin gri olması güzel dayanaklık ve gücü simgeleyen bir renk ayrı bir karizma katacaktır ama bizim hiç maskota ihtiyacımız yok Karadeniz Fırtınası yeterli bence herşey yerinde kalsın hamsi sofrada daha güzel biz futbolumuzla ve fırtınamızla bilinelim
Yorum
-
İlk olarak Cenkhan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleYahu ne kadar heyecan yaptın. Anladık hamsiyi sevmiyorsun. Denizden ağlar ile çekilmiş hamsiyi bile görünce yüzüne gülümseme yerleşen binlerce insan var Trabzon'da. Şehrin kültürü bu..
Şehir hamsiyi baklavaya koyacak kadar delirmişse kompleks yapanlar için üzülmekten başka yapabileceğim bir şey yok. Başka takım taraftarlarıyla karşılıklı birbirinizi ezmeye çalışın belki biraz rahatlarsınız, zaten spordan anladığınız da bunlarla kısıtlı.
Gerçekten güzel bir bakış açısı.
Yorum
-
Şehir hamsiyi baklavaya koyacak kadar delirmişse kompleks yapanlar için üzülmekten başka yapabileceğim bir şey yok. Başka takım taraftarlarıyla karşılıklı birbirinizi ezmeye çalışın belki biraz rahatlarsınız, zaten spordan anladığınız da bunlarla kısıtlı.
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.
Yorum