@the_storm_boy ; Bu çalışmalarını TS Club markasının basım işlemleri için kaale almaması oldukça olağan. Kusura bakmazsan bir tasarımcı olarak görüşlerimi bildirmek isterim. Tasarımlarının hiçbiri basıma uygun çalışmalar değil. Renk-Tipografi gibi bir tasarım çalışmasını oluşturan objeleri içermiyor. Renk konusu açıkçası facia. Dijital ortamda kullanılan renkler baskıya geçerken değer kaybeder. Yani bu tasarımları içeren renk kodlarını ortalama %20 değer kaybı ile zihninde canlandır. O canlı bordo-mavi renklerin (Trabzonspor'un renk tonajları gibi durmuyor) baskıda facia çıkacaktır ki bu şu an ilk incelem sonucunda üstün körü yorumum. Tabii bunlar teknik meseleler belki bir profesyonel yardımı ile halledilebilir. Şahsen benim için en önemli kısmı tasarımın bir anlam ifade etmesi. Mesele paylaştığın görseldeki ilk çalışman neyi anlatıyor ? Ya güller içerisinde olan ? 4 veya 5 ? Sana nacizane tavsiyem dribbble, behance gibi tasarım platformlarında kaliteli tasarımcıların çalışmalarını incelemen. Sana epey şey katacaktır. Bu arada çalıştığın program bana Photoshop gibi gelmedi. Photoımpac programından çalışmalara daha çok benziyor. Doğru mudur ?
Trabzonspor için yapılması planlanan logosu başta olmak üzere her türlü materyali izin almadan (ticari amaç gütmeden) kullanabiliriz kanısındayım. Aksi taktirde görsel algı olayı olan tasarımda " - bak burada logo varmış gibi hayal et" gibi üçüncü sınıf tasarımcı anlayışı ile ortaya kaliteli işler koyamayız.
Nacizane yorumlarımdır.
Yorumlarınıza katılıyorum ben yaptımla bu işler olmuyor. Bende doktorum )
Evet o atkı tasarımlarını ben yaptım milletde beğendi alanda aldı. Emeğimize değer verildi alındı. Hatta bir tanesi Onur Kıvrak a bile hediye edildi. Hadi buyrun gidin TS logosu kullandım diye beni mahkemeye verin. Tek yaptığımız şey Trabzonspor' u ve hakeden futbolcuları sevmek. Atkının yeni versiyonunuda yaptım hayret onu paylaşmamışsın. Dur ben paylaşayım beyfendi.
TS Club böyle yapsında milletde alsın arkadaş. Yeter artık adam gibi güzel ürünler görmek istiyoruz. Bi beyaz tişörtün üstüne kocaman TS logosu koymakla tasarımcı olunuyorsa ben onları 10 a katlar 5 le çarparım hadi kendinize iyi bakın.
Burda da Onur' a giden atkı. Onur dedi mi bize neden benden izinsiz yaptınız filan Adam mutlu olmuş be, belkide kendisine taraftarı tarafından yapılan ilk özel ürün... Anlayamazsınız bizim içimizdeki sevgiyi. Bilip bilmeden boş boş konuşursunuz.
Sonuçta korsan ürün olmuş sen iyi niyetle yapmış olabilirsin. Düğünlerde de havaya eğlence diye ateş açılıyor insanlar ölüyor, Sonuç değişmez Yaptığın Korsanlık
Bu arada Ts ürünleri gerçekten çok pahalı bari cocuk ürünlerini ucuz yapsalar. Bir sürü cocuk var birine alsan digerine almasan olmuyor, bu sefer kimseye almıyoruz kaybeden cocuklar ve Ts oluyor. Bebek ve Cocuk ürünlerinde indirim istiyoruz. Kim görüşüyor ve halleşiyorsa TS yönetiminden lütfen bunu iletsin.
Yorum