abi bu tarz ayrıntılar olacak mı formalarımızda...
nike böyle yan ürünler çıkaracak mı bize...
Biz her eskiyi eski diye atmayız, kötü ise atarız; her yeniyi de yeni diye almayız, iyi ise alırız."M.Akif Ersoy Allah mekanını cennet eylesin canım annem...
evet daha önceden tozluklara amblem istemiştik
ama o zamanlar daha mühim konular vardı.
şu an bu konuyu ortaya atmanın zamanıdır.
evet tozluklara amblem istiyoruz
bende pumanın üzerinde amblemimiz olan bi tozluk vardı...hemde çorap uzunluğundaydı...konç şeklinde değil yani...çok eskiden almıştım...taaa ne zamanlar bunu bize yaptılarsa şimdi nikedan istiyoruz böyle şeyler...
Biz her eskiyi eski diye atmayız, kötü ise atarız; her yeniyi de yeni diye almayız, iyi ise alırız."M.Akif Ersoy Allah mekanını cennet eylesin canım annem...
Cihan, aman sen beğen diye yapmadım zaten formaları.
Zevkine güvendiğim insanların görüşleri benim için çok daha değerli. Tasarımlarımı kulübe göndermeden başka insanlara da gösteriyor görüşlerini alıyorum.
Aylar öncesinde gönderdiğim bir raporun sadece iki sayfasını gördünüz. Bu kadar abartmaya gerek yok.
Taraftarın forma konusundaki beklentilerini ortaya koymak adına, kalıcı olacak kurumsal çözümler üretmeye çalışıyorum o kadar.
Ama ne acıdır ki bazen paylaşmamak daha iyi geliyor bana.
Kendi çözüm önerimi ortaya koyarken, elbette her yaptığımı beğenmek, her söylediğime katıl zorunda değilsiniz. Ama bunca emeğe birazcık saygı gösterilmesini beklemek en doğal hakkım sanırım.
Rahatsızlık veriyorsam, bu işi sizin için kolaylaştırma yolunu çok rahat seçebilirim endişeniz olmasın.
Kemal kulübe önerdiğim son fontun bu olduğunu kim söyledi, o nasıl bir üslup, o nasıl sorma tarzı öyle? Ben ne diyorum, sen ne diyorsun? Beni hiç anlamamışsın, senden böyle bir mesaj hiç beklemezdim, aşkolsun. Daha başka bir önerimi yine bu sayfalarda paylaşmıştım. Hatırlayanlar ters dönünce 61 olan 19 numaralı formayı çok net hatırlarlar. Niye meselenin odak noktasını kaçırıyoruz?
Bazı şeyleri tekrar etmeyeceğim ne demek istediklerim mesajlarımda duruyor zaten. Zamanınızı aldım, kusuruma bakmayın.
afs abi ben aslinda onu iyi niyetli söylemisdim ve son fontun olmadigini zaten düsündüm (cihana bir cevapdi aslinda).. kusura bakma... biliyorsun senin projelerini ne kadar begendigimi ve destekledigimi..
Projelerini sonuna kadar destekliyorum. Aramızda bu işe en çok vaktini ayıran kişi sensin abi beğenmesek bile haksızlık etmemeliyiz. Bende sadelikten biraz daha uzak olmasından yanayım ama bu zevk meselesidir. Bu yüzden de projeleri ağır şekilde eleştirmem. Daha önce de demiştim formalarda herşey ufak ayrıntılarda gizli. Afs abi de bu ayrıntıları gayet iyi biliyor. Bu sene inşallah birşeyler değişir. Ama üçünsü senede yine beklentilere cevap veremezse Nike o zaman bi dur demek lazım Nike a. Simdilik yapmamız gerekenler yapıcı eleştiriler.
bende pumanın üzerinde amblemimiz olan bi tozluk vardı...hemde çorap uzunluğundaydı...konç şeklinde değil yani...çok eskiden almıştım...taaa ne zamanlar bunu bize yaptılarsa şimdi nikedan istiyoruz böyle şeyler...
bende nike'ın barça ya yaptığı gibi istiyorum
bu konuyu afs abiye iletmeliyiz.
geçen sene mesela yoğun bir şekilde baskı ve afs abinin yardımlarıyla formanın arkasına trabzonspor yazdırmıştık el yazısıyla
bu forumdan arkadaşların ısrarı ile oldu bu.
böyle bir şey yapabiliriz.
tabi öncelikle elimizdeki değerli insanları tutabilmeli ve onları küstürmemeliyiz.
insanlarımız sürekli birbirine çelme takmaya uğraştığından kafamızı bir kaldıramakdık bir türlü.
şimdi eski bir kaleme yeni bir deftere ihtiyacım var.çalışma zamanı.
-Yanılmıyorsam TFF yönetmeliğine göre çoraplarda üretici logosu hariç logo ve takımların isim kısaltmaları yer alamaz.
-a f s bunu daha iyi bilir sormak lazım yanıtlar büyük ihtimalle.
Nike'tan beklentim; Meksika, Japonya vs. gibi liglerdeki, dünyada insanların adını bilmediği takımlarına gösterdiği özeni, Trabzonspor formalarına ve ürünlerine de göstermesi.
Ya şu formalar çok güzel. Özellikle renk tonajları çok çok güzel. Bize böyle forma yapsınlar ama kaliteli kumaştan, beyaz formamızın kumaşından; dehşet olur yeminlen
Hakan KULAÇOĞLU: "Sabırlı, sistemli ve ekonomik, tüketen değil üreten bir Trabzonspor oluşturmak."
Ali Fuat Abi, daha önce söylemiştim Trabzonspor klasikleşecek bir forma bulmalı. Şimdi çubuklu formamız klasik diyenelr çıkabilir. Evet klasik lakin her seferinde farklı bir çubuklu. Kalın, ince, seyrek vesaire...
Oysa bir formamız sabit olmalı, her sene ufak detaylarla değiştirilip sunulmalı. Peki neden böyle olmalı diyeceksiniz ?
Tribünde renk ve model birliği için.
Dikkatinizi çekerim fenerbahçe bu işi iyi yapıyor. Bir kaç yıldır feneriumda, Adidas'ta aynı çubukluyu yaptı. Fener tribününe baktığınız zaman bu tarzın bir bütünlük oluşturduğunu görüyorsunuz. Eski yeni bütün çubuklu formalar aynı. Bu da çubukluyu fener için bir klasik yapıyor. Bunun dışında tribünde bir gönül birliği de oluyor.
Bende isterim ki Trabzonspor bu bağlamda kimliğini ortaya koysun ve bir sabit modelimiz olsun. Bu bağlamda aston villa modelini destekliyorum.
Bunun dışında 3 modeli çok beğendim. Oldum olası sade formaları severim. Rengi çok güzel tutturmuşsun abi.
(bu arada aston villa modeli diyip diyoruz ama bizim çok eskiden kullandığımız bir model olduğunu herkes biliyordur, farklı bir isim bulmalı o modele)
Tarihe Not: Trabzonspor 2010-2011 sezonunda sadece 2 kez yenildi ve ligin en az gol yiyen takımı oldu.
Çalışmalar çok güzel ama formanın bu halini değilde sahadaki halini yapsanız daha iyi olur...Yani forma üzerindeki reklamları falan....Reklamlar üzerine bir çalışma olsa daha güzel olabilir...Reklam çok değiştiriyo formayı
Hepsi tam ama sırt reklamını öyle yapacaklarını hiç sanmam...
Yukarıdaki örnekler ve fikirler çok güzel ve yerinde düşünceler. Gerçekten kalite detaylarda gizli. Seçtiğiniz model kadar kumaş seçimi de önemli ( Puma döneminde yaşadığımız sıkıntılar gibi )
Yönetim artık kumaş seçiminde daha da titiz davranacak.
2010 ile birlikte yeni formalar gün ışığına çıkmaya devam ediyor. Dünya kupasında kullanılacak formaların çoğunu burada paylaşmıştık.
Trabzonspor taraftarının çubuklu formayı bu kadar çok sevmesinin temel nedeni bordo ve mavi renklerini bir arada görmesinden kaynaklanıyor bence. Düz mavi veya düz bordo forma aynı etkiyi bırakmıyor gözümüzde.
Kabul etmeliyiz ki renklerimiz zor renkler. Bu özel ve az kullanılan renkleri doğru kullanarak kendi modamızı üretebiliriz. Koyu bordo ve açık mavi renklerini önce doğru tonlarda kullanmalı ve bu renkleri doğru gösterecek kumaş ve kumaş dokuları seçmeliyiz. Bizim renklerimiz parlak kumaşlara gitmiyor mutlaka mat kumaşlarda kendini göstermeli.
Ayrıca her forma modeli her renge gitmiyor, biz bizim renklerimizi en güzel ve doğru gösterecek modellerin peşinde olmalıyız. Bizim renklerimizi en güzel gösteren model Aston Villa diye bizim algıda seçicilik yaptığımız fakat aynı klasik modelin başka renklerini başka başka takımların da giydiği model klasiklerimiz arasında mutlaka yer almalı.
Formayı bütünleştiren şort ve çorap modelleri, bu modellerin ve renklerin oluşturacağı kombinasyonların doğru seçimi çok önemli. Benim gibi bir çok insan şortların birazık daha uzun olmasını istiyor. Kendi adıma eşofmanla futbol oynayamam mutlaka şortla oynamak isterim fakat şortun uzunluğu da hareket kolaylığı ve rahatlık sağlıyor size. Mevsim şartlarına göre seçilecek renk kombinasyonları belli kurumsal disiplinler eşliğinde sunulmalı. Böylece futbolcuların kışın forma içine giydikleri body renkleri bile dikkate alınır.
Formayı bize özel yapacak detaylar ise belli, yukarıdaki Werder Bremen formasındaki örnekler çok yerinde ve isabetli oldu. Forma yakasına eklenecek Trabzonspor yazısı, içine yazılacak bir Karadeniz Fırtınası, kumaşa eklenecek bir kaç özel doku baskısı taraftarı mest etmeye yetecektir.
Bütün bunları biz biliyor, görüyor, söylüyoruz fakat asıl önemli olan bunu görmesi gerekenlerin görmesi veya görenlere saygı gösterip uygulaması.
Yorum