İlk olarak hamucera tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle

ankaraspor bizimle aynı kefeye koymayalım peki , nike bize sponsor onlara değil ama aynı formaları giyiyorsak demekki bizi aynı kefeye koyuyorlar. çünkü nike bize sponsor olduğu halde halı sahalara ve mahalle takımlarının aldığı, hatta muhtelif renklerde perakende satılan hazır kolleksiyon ürünlerinden temin ediyor.
fenerbahçe forma satışları trabzonsporunkiyle kıyaslanmış ama kadıköy denen ilçenin nüfusu trabzon nüfusunun 2 katından biraz daha fazla bir nüfusa sahip ve bunu türkiye geneline yayarsak potansiyeli daha da artar haliyle. ayrıca fenerbahçenin formalarını bir komisyoncu gibi satmadığını biliyoruz. ürünleri reklamından armasına kadar adidas fabrikalarında üretiliyor. fenerin eline satışa hazır halde geliyor. formalar üstünde ekstra işlem yapmıyorlar. nike ise bize hem hazır tasarımlarından hemde yarısı hazır halde düşük kalitedeki kumaşta ve detaysız tasarımlar gönderiyor, hemde bunlar üzerine nike bize forma sponsoru olduğu halde armaları ve reklamları klüp , üstelik çok düşük kalitede bastırıyor. sonunda formanın satış fiyatı , formanın kalitesine göre çok çok fazla bir meblağlara ulaşıyor. fenerbahçenin daha kaliteli kumaşa ve daha kaliteli işçiliğe sahip forması buna rağmen bizim formalarla aynı fiyata satılıyor.
nike bize özel çubuklu forma üretmiyor. nike'ın bu çubuklu forma tasarımı yukardada dediğim gibi hazır ürün kataloğunda bulunan ve mazisi eski olan bir tasarımıdır. evet bu rengi bizden başka kullanan yok çünkü o modeli bizden başa kullanan takımların sayısı zaten çok az. ayrıca özel üretim felan değil. bende gidip mor pembe renklerde sipariş edersem bana da öyle istediğim gibi üretilir ama bu bana bi ayrıcalık katmaz. çünkü tasarım hazır tasarım. klübe göre değil kim giderse ona aynısını vermekteler. özel olan formaları kullanan ekipleri görüyoruz ve imreniyoruz zaten

nike bize ürünü niye eksik ve tamamlanmamış bi şekilde gönderiyor , klüp bunu niçin bile bile böyle bir anlaşma yapıyor? giydiğimiz formalar satış fiyatlarını hakediyor mu? bu formaların perakende satış fiyatları nike mağazalarında ne kadar? bizdeki satış fiyatlarıyla kıyas etmekte fayda var. elbet bunda nike ın suçu yok. bizde zaten bu konuda klübü eleştiriyoruz. onu da can acıtmak için değil bazı anlayışı kırmak ve geliştirmek için yapmaktayız.nike bize forma sponsoruysa fabrikalarında bizim formalarımız için tasarım ve üretim bazında formalarımız üzerinde basit bir müşteriden ziyade emek sarfedip , zaman ayırıp , reklam arma gibi işlemleri kendi uygular ve bize satışa hazır halde gönderir.
kullandığımız şortlar bile durumun aciziyetini açıklıyor aslında , ne bir detay ne bir emek , sadece kumaşları kesip dikmekle nasıl bir hizmet oluyor ise?
Yorum