Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Trabzonspor Resmi Maskotunu Seçiyor!..

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• <DIV>
    İlk olarak ofkopat tarafından gönderildi
    su kadar adamdan güzel bir fikir çikaramadik yaf [img]smileys/smiley5.gif[/img]bir türlü yaistiramiyoruz. Aslinda Ts yi ne kadar sevdigimizi gösteriyor. Her seyi ona layik görmüyoruz. Hep kaliteli , hep iyisi olsun diyoruz. Ama artik bir çözümde bulmak lazim .[img]smileys/smiley4.gif[/img]
    </DIV>
    <DIV></DIV>
    <DIV>güzel diyosunda takimimiza layik maskot yok ki[img]smileys/smiley4.gif[/img]</DIV>
    Trabzonspor HES yapma, kendi kalene gol atma!
    Karadeniz'e Özgürlük!

Yorum

• İlk olarak Külünkoglu tarafından gönderildi

İlk olarak Külünkoglu tarafından gönderildi
      Takasinin Küpestesineayagini atmis, uzaklara sertbakan, boyunda Trabzonspor atkisi olan bir Reis...

israr ediyorum. Marti, akrep, kaplan, kesinlikle bize ait olmayan ve baska takimlarca daha önceden kullanilmis slogan ve maskotlar. hamsi ise laubalilige açik dalga geçmeye müsait bir tanimlama olur. durduk yerde adamlarin eline koz vermis oluruz.

bizden bir sey olmali Trabzon'la veya Karadenizle olayi sinirlandirmayalim derseniz bende size takimin adi TRABZONspor derim.

Saygilarimla,

Öncelikle herkese selam. 12.12.2005 den beri seyahatte oldugum için foruma katilamiyordum.Daha dogrusu Seyahattefirsat bulamadim.Sadece gazete ve TV haberleri.Birde Cevahirde TS CLUB den aldigim Forma ve Sapkam faaliyetler bu kadar iste.Neyseözlemim bitti.Buradan baslayayim istedim.

Bence en güzel maskotKülünkoglu arkadasimizin önerisi olur.En azindan simdiye kadar ortaya atilanlarin içinde diyelim. Nedenmi diyorsaniz uzun uzun anlatmaya çalisayim umarim okursunuz.

Maskot denince akla her nedense hep hayvan geliyor.Basketbolda da özellikle NBA de de böyle. Yani hayvan kullanmak bir klasik olmus durumda.Buradan bakinca öncelikle hayvanlar alemi akla geliyor.Benimde öyle olmustu.Ancak kullanilagelmis maskotlardan farkli olmak ve maskotun bizi anlatmasi gerektigi akla gelince hayvanlar alemi üyelerinin yavan kalacagi kanisi bende uyandi.

Karadeniz kaplanlari ifadesi buna en güzel örnektir. Bu ifade beni hep rahatsiz etmistir.Karadeniz bölgesinde Kaplan yasayip yasamadigini bile dahi arastirmadan eziklere gönderme yapan bu ifade tamamen içi bostur. hatta klübün resmi maskotunu seçtikten sonra derhal bu tür ibareleri yasaklatmasi gerekliligine sizde katilacaksinizdir.

Biz Neden Trabzonsporu tutuyoruz dedigimizde ne diyoruz hak hukuk boyun egmeme özgürlük mücadele gibi degerlerden bahsediyoruz.Bu degerler aslinda insanligin, insan olmanin degerleri degilmidir.

Trabzonspor Türk Futbolunda neyi temsil ediyor neyi temsil etti. Efsane kadro 6 sampiyonluk neyi ifade etti.Mahallenin kral abileri isimlerini nasil yazdilar. Onlar Futbolda insan etmenini öne çikarmadilarmi? Insani degerleri maddi degerlere karsiüstün kilmadilarmi?Onalrin cesareti, inanci, yetenegi, arkadasligi, vefasi, yenilirsek mahallede sehirde nasil gezeriz arkadaslarimizin yüzüne nasil bakariz duygulari insani degerlerin Futboldaki yansimasi degilmi.Ise buradan bakinca Trabzonspor Insani degerlerin temsilcisi degilmidir.

Ayrica Simal Yildizi arkadasimiz "Trabzonsporyalniz Trabzonspor degildir" ifadesiyle Trabzonsporunhepimizi kucaklayan soyut bir kismin daha oldugunu bize anlatmaya çalismiyormu? O soyut kisim bizim insanimizi bizleri insan olarak anlatmiyormu?

Konu uzamsin diye fazla örnek vermek istemiyorum ama çok tipik bir örnek verirsek hangi TS li takimi ligde liderken avru kupasi maçinda 4-0 yenikken Sampiyon diye bagirir Sadece Türkiye sampiyonlugu ile kendini kandirir avutur.hele bu sampiyonlukta manipuasyon varsa yani el degdirilmisse TS li bunu kabu edermi?Çikip bununla övünürmü.Bunlar erdemdirerdemde Insanlar içindir.

Iste bu nedenlerle TS Maskotu Kesinlikle bir Insan figürü olmalidir.

O zaman Takanin Reisi bizi en iyi anlatmazmi.DAlgaalrla mücadele eden nafakasinin pesinde gerktiginde yocu tasiyan Istiklal savasinda Cephane silah tasiyan taka reisi.Bizi ifade etmezmi.Bir reis mücadele adamidir denizle bogusur Zaferide bilir yenilgiyide.Ama bilirki aslolan mücadeledir ve mücadele etmeden hiçbir seyi kazanamaz.

Reis üzerinde daha fazla durmayi sonraya birakarak ben Insan ifadesine tekrar geri dönmek istiyorum.

Sunay Akin i çogumuz biliriz.Bizden biri Ve TS li diyede onunla övünürüz.Bu hakli bir gururdur.Bununla dogal olarak övünecegiz.Ama onunla övünürken onu okumamiz anlamamiz gerekir.

Sunay Akin in Türk Bayragi üzerine olan Simge yorumunu burada ele almak isterim. Ona göre Türk bayragindaki al özgürlük atesini temsil eder Hilal ise daha önce üçten bire indirilerek Türk Milletinin birligini anlatir. Ya yildiz bir bes köseliyildiz neyi temsil eder.Insani evet insani temsil eder .Kalkin ayaga açin iki kolunuzu yana dogru ayaklarida açinca bir bes köseli yildiz olmadimi.Bes köseli yildiz insanin simgesidir.Hep Özgür olarak Insanca yasamis insanligi ile övünmüs tarihte 17 devlet kurmus bir Türkiye için daha güzel bir Bayrakta Bayrak yorumuda olabilirmi?

Yine Sunay Akin in dikkat çektigi Istiklal Marsi sairi Mehmet Akif Erssoyun Çanakkale Sehitlerine siirindeki

Vurulmus tertemiz alnindan, uzanmis yatiyor,
      Bir hilâl ugruna, yâ Rab, ne günesler batiyor!

dizelerine yaptigi yorum. Hilal ugruna batan günes insani ifade etmiyormu hemde nasil bir insani.

Iste Türk Milleti, Bayragi hepsinde Insani degerler hep ön planda degilmi. Iste bu nedenle insani bir maskot bize daha çok yakisacaktir.

Belkide biz niye TS deyince çok sey söyledik ama bunlari insani degerler diye genellestirirsek yanlis yapmamis oluruz kanisindayim.Bu nedenlede Külünkoglu arkadasimizin Maskot teklifini destekliyorum.

Ayrıntı meselenin ta kendisidir.

Yorum

• Bu öneride daha güzel.Bizi daha iyi temsil eder

Yorum

• bence de karadenize ve trabzona özgü bisey olmali

Yorum

• bakanin içinde volkanlar patlatacak asil bir durusta olan atesli bütünleyici en kötü günde bile gaz yapabilecek...(((fener civcivini nasilda ole sert bakisli balonlan soyunma odasina girise koymustuysa o tip)))

göz önünde olacak stadda mesela gözünü almak isticen alamican.bakinca rakibin yüregine korku salacak. ne diyim.bunu en güzel bizim armamiz yapar...[img]smileys/smiley32.gif[/img]
            HIGHRATLEE EMIRHAN

Yorum

• Çita olsun Hem zarif hayvan hem yirtici hem hizli Trabzonspor'un özelliklerine uyuyor

Edited by: Travelair
              Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
              Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
              Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
              Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• <TABLE id=HB_Mail_C&#111;ntainer height="100%" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0 UNABLE="&#111;n">
                <T>
                <TR height="100%" width="100%" UNABLE="&#111;n">
                <TD id=HB_Focus_Element vAlign=top width="100%" background="" height=250 UNABLE="off">aslinda külünkoglunun önerisi çok hos duruyor ama o sanki daha çok karikatür gibi bisey olmaz mi? yani bir maskot için fazla detayli olmaz mi? ama baska fikrin var mi derseniz yok... en azindan kaplandan, çitadan, tavsandan ve bilumum hayvanlardan daha iyi bir fikir</TD></TR>
                <TR hb_tag="1" UNABLE="&#111;n">
                <TD style="FONT-SIZE: 1pt" height=1 UNABLE="&#111;n">
                <DIV id=hotbar_promo></DIV></TD></TR></T></TABLE>
                Ben Kuzeyin Oğlu, sen Bizans Torunu! Ben Asaletin Rengi, Sen Entrikanın Başkenti! Ben TRABZONUM, BİZ TRABZONSPORUZ!!!

Yorum

• bordo mavi renklerde bi kaplan[img]smileys/smiley17.gif[/img]
                  Trabzon'un Ayvalık ilçesinden :D

Yorum

• arkadaslar bu maskot isi noldu?bi bilgisi olan varmi?kimseden ses çikmiyo da...

Yorum

• BENCE TAKIMIMIZIN ZATEN BIR SIMGESI VARDIR. ODA KARADENIZ KAPLANI OLAN KAPLAN RESMIDIR BIZEDE BU YAKISTIRILMISTIR ZATEN.SAYGILARIMLA ARSINLI FANATIK.
                      000000

Yorum

• Bu is bir an önce halledilmeli.

Metin abinin önerisine ve smertkanin yazisina gelince takildigim bazi noktalar var.Tamam "Takasinin Küpestesineayagini atmis, uzaklara sert bakan, boyunda Trabzonspor atkisi olan bir Reis" yapalim yapmasina da nasil bahsedilecek bundan medyada Karadeniz Firtinasi Trabzonspor yerine </span></font>"Takasinin Küpestesineayagini atmis, uzaklara sert bakan, boyunda Trabzonspor atkisi olan bir Reis" Trabzonspor mu denilecek nasil adlandiracagiz bunu.Insan Trabzonspor mu diyecegiz ya da Reis Trabzonspor mu[img]smileys/smiley5.gif[/img]Sanirim Almanya Panzerler olarak adlandiriliyor.Hayvan degil mesela.Bence Karadeniz Firtinasi-Tsunami-Reis-Hamsi iliskisinden güzel bir maskot çikabilir.Kurumsallasmanin bir ayagi olarak da ben bu maskot olayini görüyorum.

Bu maskot olayina sadece takma isim olarak da bakmamaliyiz yani soyut olarak.Bunun ürünleri falan filan ciddi bir is yani.Bir de Süper Ligdeki diger takimlara baktigimizda Yigidolar,Dadaslar falan filan seklinde takma isimler var.Bunlar maskot yapilabilecek seyler degil.Sözün kisasi yönetim bu ise bi el atmali.Hatta Burak Gürdal'a bu konuda bi e-mail de atilmali
                        </span>
                        </font>
                        keyif adamı ..

Yorum

• bordo mavi dalgada olabilir
                          Ne Olmuş Şampiyon Olamadıysak,,,
                          Hayallerimizi Satmadık'ya,,,

Yorum

• benim düsündügüm pek maskot sayilmaz.ama su kaplan yakistirmasi bana göre hiç hos diil çünkü aslani animsatiyo.hamsi de alay konusu.firtina olduk öyle devam etsin.tsunami çok ii mesela.kuzey yildizida ii.istanbulun firtinaya karistigi ve tsunami dalgalarinin istanbulu yuttugu bi resim çok ii olur vede tepede parlayan bi yildiz.
                            Özkan SÜMER

Yorum

• Ben bildigim kadariyla 2004 den beri bu konuyu tartisiriz...heralde 2014'ü bulur...kulüp istese 2 ayda hallolurda nerdeeeeee

Yorum

• Çalisma ve arayislar sürüyormus.
                                keyif adamı ..

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim