Bence fotonun çekildği an saha aydınlıktı, maçı tekrar banttan izledim. Işıklandırmanın maçın ilerleyen bölümlerinde zayıfladığı açıkça görülüyor. Ve son bir not eğer oyuncuların dörtbir tarafında gölgeleri oluşuyorsa, ışıklandırma yetersiz demektir. Hem yetersiz hem de sahanın her tarafı aynı ışığı almıyor malesef.
oyuncuların dörtbir tarafında gölgeleri oluşuyorsa, ışıklandırma yetersiz demektir. Hem yetersiz hem de sahanın her tarafı aynı ışığı almıyor malesef.
Oyuncuların dört bir tarafında ışıklandırma çok kuvvetli ise gölge oluşur. ışığın olduğu bir yerde gölge olur şiddetli ise ışık gölge koyu olur yanılıyorsun bence. ışıklandırma o karanlık bölge hariç diğer bölümde eskisinden daha iyiydi
Oyuncuların dört bir tarafında ışıklandırma çok kuvvetli ise gölge oluşur. ışığın olduğu bir yerde gölge olur şiddetli ise ışık gölge koyu olur yanılıyorsun bence. ışıklandırma o karanlık bölge hariç diğer bölümde eskisinden daha iyiydi
premier lig izliyomusunuz siz arkadaşlar =) gece maçı izlediğinde farkedersin gölge oluşmadığını. sadece projektör koymakla olmaz o işler ekstra açı ayarları var onların.
Ligtv de maç özetlerine baktım.Kayseri - Beşiktaş maçında ışık daha fazla ve gölge yok.Bizim maçta gölgeler daha fazla.
kayseri stadında dört köşede ışıklandırma yok tavanın her yerinde ışıklandırma olduğu için ve dik olduğu için gölge küçük görünüyor ve her açıda olduğu için pek farkedilmiyor
bizim statda her türlü gölge olur belki soluk belki belirgin ama olur.
Valla benim bildiğim 4 taraftan da çok güçlü ışık verilirse gölge oluşmaz.
Şöyle açıklıyım, ilk önce sağ taraftan ışık veriliyor diyelim adamın doğal olarak sol tarafına gölge düşüyor.
Ancak sol taraftan verilen ışık yeterince güçlü ise adamın bu tarafta oluşan gölgesinin üzerini de aydınlatır.
Aynı şey diğer yönler için de geçerli.
Yani 4 taraftan de güçlü şekilde ışık verirseniz adamın 4 tarafında da oluşacak gölgenin üzerini aydınlatmış olursunuz
ışık şiddeti fazla olunca gölgenin üzeri aydınlanır, gölge görünmez.
Ben böyle biliyorum yanlış da olabilir tabi.
En son AKSOY_61 tarafından düzenlendi; 28.10.2010, 22:32.
Yorum