Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Trabzonspor Basketbol Takımı | Türkiye Basketbol Ligi 2014/15

Daraltma
X
Daraltma

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Murat Dinç tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Beko Basketbol Ligi'nde bir takımda oynamak istemişti o yüzden.

Canı sağolsun ya bir şey demedim

Seneye yuvaya dönmesi dileğiyle...

Yorum

• İlk olarak bigben tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Önümüzdeki sezon için şu oyuncuların izlenmesini tavsiye ediyorum:

İlkan KARAMAN: 1990 doğumlu, 4 numara pozisyonunda TOFAŞ'ta oynuyor.

Melih MAHMUTOĞLU: 1-2 numara (combo gard). 1990 doğumlu, Darüşşafaka'nın şutörü.

İbrahim YILDIRIM: 1990 doğumlu Banvit gardı.

Şafak EDGE: 1992 doğumlu süper yetenek. Oda Banvit'te.

Eğer kontrat sorunları yoksa gelecek sezon yapılanmasında uzun süreli fayda sağlayabileceğini düşünüyorum bu arkadaşların.
      Oğuz combo guard ne demek?

Yorum

• İlk olarak Cengiz Çubukcu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Oğuz combo guard ne demek?
        Abi,

Hem oyun kurma yeteneği olup hem de skorer-sutor olarak oynayabilen oyuncular için kullanılan bir terim.

Basketbolda 5 temel, 5 de ara pozisyon vardır. Bir oyuncu illaki tek bir pozisyonda oynamalıdır diye bir kural yoktur. Aksine çeşitli özellikleri bünyesinde barındıran oyuncular tercih sebebi dahi olabilir. Mesela Hidayet için en sık tekrarlanan yorum, "pivot hariç dört pozisyonu da oynayabilmesi" gibi... Ya da Nowitzki için, "3 sayı yarışmasını kazanmış 210 üzeri bir oyuncu" diyoruz.

1 numara=point gard: Topu hücuma taşıyan, topla oynama kabiliyeti yüksek, genelde çabuk, savunmada baskı yapabilen elemandır. En tipik örnek> Steve Nash

2 numara=şutör gard: Ana görevi takım için sayı yapmak olan oyuncudur. İyi bir şut mekaniği vardır genelde.( Ray Allen)
        Potaya giderek (penetre etmek) sayı yapmak da işleri arasındadır. (M. Ginobili)

3numara=kısa forvet: Bu pozisyondaki arkadaşlar gardlardan fizik olarak daha uzun daha kuvvetli ve daha atletiktirler (genellikle). Skor potansiyelleri yüksek olup rakibin skorerini savunma (R. Artest-T.Prince) ve ribaudlara yardım gibi görevleri vardır. Ceza şutlarını affetmezler (P.Stojakovic/J.Kapano).

4numara=uzun(power) forvet: Pota altındaki yardımcı elemandır. Orta-dış mesafe şutu olup sırtı dönük de oyanayabilirler. Pivota göre daha hareketlidirler. (Mirsad Türkcan-Kevin Garnett)

5 numara=pivot: Genellikle uzun boyunun avantajını uzun kollarıyla, gücüyle birleştirip pota altından skor yapıp, yine pota altında savunma-blok yapabilen oyuncu tipidir. (Hüseyin Beşok-S.O'Neal)

Ara pozisyonlara gelince:

Combo gard: Ne saf point gard yeteneklerine sahiptir, ne de bir sutor gard için fiziksel özellikleri yeterlidir. En tipik örneği Dwyane Wade'tir bence.

Swingman: Hem sutor gard-hem de kısa forvet oynayabilen arkadaşlardır (Vince Carter)

Point forvet: Top getirme, oyun kurma yeteneklerine sahip kısa forvetlerdir. Senelerce Chicago Bulls Scootie Pippen'ı bu pozisyonda oynattı.

Cornerman: 3,5 dediğimiz pozisyon. Yani, dışarıda oynayan kısa forvetlerin gerektiğinde dört kısa oynanan dakikalarda uzun forvet gibi oynayabilmeleridir. Shawn Marion-Lamar Odom gibi...

Forvet-pivot: Bu da 4,5 oluyor. Belki gerçek bir pivot fiziğine sahip değiller (ya kalın değiller ya da çok uzun) ama dipte oynayabilecek, sertliğe karşılık verebilecek abilerdir. Tim Duncan sanırım buna en iyi örnek olur.

Çok detaya girmeden yazamaya çalıştım. Bilenleri sıkabilir ancak öğrenmek isteyen arkadaşalarımız için az da olsa fikir verebilir belki...

NBA'in, Avrupa'dan ve kendi ligimizden daha çok takip edildiğini düşünereek örnekleri genellikle oradan vermeye çalıştım.
        Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

Önümüzdeki sezon için şu oyuncuların izlenmesini tavsiye ediyorum:

İlkan KARAMAN: 1990 doğumlu, 4 numara pozisyonunda TOFAŞ'ta oynuyor.

Melih MAHMUTOĞLU: 1-2 numara (combo gard). 1990 doğumlu, Darüşşafaka'nın şutörü.

İbrahim YILDIRIM: 1990 doğumlu Banvit gardı.

Şafak EDGE: 1992 doğumlu süper yetenek. Oda Banvit'te.

Eğer kontrat sorunları yoksa gelecek sezon yapılanmasında uzun süreli fayda sağlayabileceğini düşünüyorum bu arkadaşların.

İLKAN Karama geçen sene Tofaşı 1. Lige çıkaran çoçuktu bizim naçta yani sonb maçta nasıl üreteken olduğunu gördük. Kolay kolay onu kadromuza katamayız.

bizim ilkan gibi daha çok fazla piyasa yapmadan çıkacak oyunculara yönelmeliyiz.

banvit, karşıyaka ve tofaş takımlarının genç takımları takip edilebilir.
          öldüğümde beni TRABZONA gömün . TRABZONLU doğmadık öldüğümüzde TRABZONLU OLALIM.
          MARMARA ÜNİ -TS KARADENİZ FIRTINASI MARMARADA
          BARÇA ''mes que un club '' bir kulüpten daha fazlası !

Yorum

• bundan aylar önce Bench'in bizim oyuncularımız için yazdığı pozisyonlar bunlardı, şimdi istersen tekrar üzerinden geçelim Oğuz
            1. Serhat Büker (4 numara uzun forvet/pivot)
            2. Caner Öner(2 numara skorer guard,1 ve 3 numara guard ve forvet)
            3. Ramazan Öksüz (3 numara forvet,2 numara skorer guard)
            4. Erdal Albayrak (2 numara skoerer guard,1 ve 3 numara)
            5. Orçun Tunca (3 numara forvet,4 numara uzun forvet)
            6. Melih Kabakçı (3 numara forvet,4 numara uzun forvet)
            7. İsmet Alkan (forvet)
            8. Hadi Özdemir (4 numara uzun forvet ,5 numara pivot)
            9. İlker Türel (1 numara guard ,2 numara skorer guard)
            10. Fırat Aydemir (2 numara skorer guard,1 numara guard)
            11. Hakan Yapar (5 numara pivot)
            12. Volkan İncekara (guard, 1 numara)
            13. Kerem Öztoprak(4-5 numara, pivot)
            14. Umut Tınay (guard, 1 numara)
            15. Amerikalı "Eddie Fobbs" (herhalde 5 numaradır evet 5 numara )

Yorum

• İlk olarak Mustafa Önal tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              İLKAN Karama geçen sene Tofaşı 1. Lige çıkaran çoçuktu bizim naçta yani sonb maçta nasıl üreteken olduğunu gördük. Kolay kolay onu kadromuza katamayız.

bizim ilkan gibi daha çok fazla piyasa yapmadan çıkacak oyunculara yönelmeliyiz.

İlkan pota altında bizimkileri denize döken çocuktu değil mi Mustafa ? bu sene pek ismi dutulmuyor ama ...

Yorum

• İlk olarak İsmail Alkan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Bahsettiğiniz kulüpler var ama yeterli değil.Bu tarz kulüplerin kesinlikle çoğalması ve desteklenmesi lazım.

Çünkü basketbola ciddi anlamda eğilim ve ilgi var.Özellikle aileler tarafından.Sadece benim çevremden bana gelip sorarak basketbol kulüplerine yönlendirdiğim bir sürü çocuklar var.

Sadece Trabzonspor'un kış okulunda yaklaşık 150 civarında minik basketbolcu var.

Gelelim mevcut altyapı kadrosuna

Bu bölüm biraz karmaşık.Biz ortada durduğumuz için yapacağımız yorum yanlış anlaşmalara yolaçabilir ama yinede doğruları söylememize engel değil.

Bir kere altını çizelim.Altyapıda bulunan mevcut teknik heyet, bölgeseldeki maceramızda 150 bin liralık bütçeyle TB2L'yi son maçta kaçırmış, daha geçmişte ise TB2L'de boy göstermiş kadrodur.

Yine mevcut alyapıda ; Federasyon'un eğitmeni olan Alaeddin hocamızdan aldığı eğitimler sonucu yapılan sınavlarda, Yakan'dan ülke genelinde en yüksek notu alan bir kaç hocadan biri olan genç bir hocamız var.Kendisi A takım yrd hocalığını yapması gerekirken, bugün Trabzonspor'dan ve basketboldan kopmak üzere !!!

Yahu bunları geçtim.Bizim elimizde altyapı konusunda uzman olan ve İlyasova'ları basketbola kazandıran değerli hocalarımız var.

Biz bu hocalardan istifade edip, Trabzonspor'a katkı yapmalarını sağlıyamazsak geleceğimiz nice olur ?

Daha detayada girerim ama gerek yok.

Dodo basın toplantısında ne demişti ? "Altyapı için hemen kolları sıvayacağız"

Ben Dodo'nun hamlesini bekliyorum.Bakalım ki bu kördüğümü nasıl çözecek.

Aslında elimizde olması gereken her şey var.

Yönetim desen; kaliteli ve vizyonu geniş .

Hoca desen; Dodo'sundan, Yakan'ına kadar ülkenin en iyi hocaları burada.

Sponspor desen; alası bulunuyor artık rahatlıkla.

Marka desen; koskoca Trabzonspor markası ortada duruyor.

Aslında bizim tek eksiğimiz ; sevgi, saygı ve güven.

Sözü uzatmışken Saner Ayar'a, Celil Hekimoğlu'na, Doğan Hakyemez'e, Alaeddin Yakan'a ve Osman Arz'a buradan sesleneyim.

Lütfen bu kördüğümü çözün ve altyapı ile A takım arasındaki beton duvarları kaldırıp geleceğimiz olan çocuklarımızın önünü açın.

Lütfen !
                Abicim,

Dediklerinize aynen katılıyorum. Şahsen ümitliyim. Zaten benim kıyaslamam zaman bazında - ki bu kadar sürede görev başındaki hocalarımız kendilerini geliştirmişlerdir diye düşünüyorum.

Size kısa bir anekdot aktarayım:

90Ların sonlarına doğru, mekan 19 mayıs... İdmanocağı'nda her antreman açma-germeyle başlar, toplu ısınmalarla devam eder, turnike-serbest atışla biterdi.

Aynı sene İTÜ yaz kampına katıldığımda kendi yaş grubumdaki arkadaşlarla ilk kez ağırlık çalışmıştım ve oraya Pamukspordan, Arı Kolejinden, Yeşilyurttan gelen arkadaşlar bu çalışmaları sene içerisinde yapmışlardı. Bense ilk kez.

Adamlar pick and roll oynayıp adam adama savunma yapabilirken ben ne zaman zone yapıcaz diye bekliyordum.

Evet, bunları ben kendim çalışarak kapatabilirdim belki ama 13-14 yaşında "tek başıma" pick and roll çalışamazdım.

İnşallah topla becerileri gelişmiş küçük kardeşlerimizin kuvvetli bedensel gelişimlerinin üzerine temel basketbol bilgisi titizlikle eklenir. Bu da teknik çalıştırıcılarımızın görevidir.

12 kişilik kadroda her sene sadece "1" (en kötü ihtimalle) altyapı değerimiz olsa bile bunun çok değerli olduğuna inanıyorum. İnşallah tüm hedeflerimize ulaşırız...
                Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• İlk olarak Mustafa Önal tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Bildiğim kadarıyla tek yıllık kontratı var. Tofaş takıma yatırım yapmadığı sürece kalmaz orada. Her oyuncu gibi daha yüksek yerleri hedefler.

Bu genç arkadaşların mevcut şartlarda ülkemizde gelecek vaat eden en önemli isimler olduklarını düşündüğümden onları yazdım.

Çok genç olduklarından takımın en önemli parçaları olamayabilirler. Ama uzun vadeli planlar yapacaksak yetiştikleri kulüplerden kopmaları zor da olsa takıma katılmalılar.

Yorum

• İlk olarak Osman Yavuz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Eğer gelecek sezon BBL'ye çıkarsak Birkan Batuk tekrar kadroya dahil edilebilir.Tabii Fenerbahçe geri almazsa ki bu kadroda oynayabileceğini sanmıyorum.

1)Guard olarak bigben'in dediği gibi yabancıya gerek yok.Barış Ermiş ve Hakan Köseoğlu takımı 2 vites arttırabilecek kapasitedeler.Ayrıca Fırat gibi patlama yapabilecek bir guardımız da var.

2)Şutör guard konusunda ben denenmişten yanayım açıkçası.TBL'de sayı krallığında 3. olmuş, Ncaa tarihinin gelmiş geçmiş en çok 3 sayılık atan 3. oyuncusu olan TBL'de Casa Ted maçında 22'de 17 ile 61 ve Fenerbahçe maçında 20'de 13 üçlük atıp 47 sayıya ulaşan Chris Lofton benim ilk adayım.Şu anda ACB'de Estudientes forması giyiyor.Eğer onu alamayacağımız düşünülüyorsa çok iyi bir skorer olan Karşıyaka'lı Ryan Toolson alınabilir.Bunlara ek olarak geçen sezonun sayı kralı Alex Gordon da düşünülebilir.Ayrıca Türk oyuncu olarak Erkan Veyseloğlu düşünülebilir.

3)3 numara pozisyonunda Türk oyuncular içinde İnanç Koç ilk düşündüğüm isim.Quinton Hosley de bu pozisyonda büyük patlama yapabilecek bir isim.Bir de Birkan Batuk olursa bu üçlüyle sıkıntı yaşamayız.

4)4 numarada Ümit Sonkol benim çok beğendiğim bir oyuncu ama Telekom'dan almak biraz zor olur.Yabancı adayım ise Banvit'ten Chuck Davis.

5)Son olarak pivotlara gelirsek burada Türk olarak ülkemizin de büyük sıkıntısı var.Burada genç oyunculara yönelmek en iyisi bence.Oyak Renault'dan Efes Pilsen patentli Mutlu Demir önemli bir seçim olur diye düşünüyorum.Yabancı olarak yine ülkemizde çok iyi pivotlar var diye düşünüyorum.Mesela Bornova'dan Kedrick Brown, Karşıyaka'dan Leon Williams ve Banvit'ten Lance Williams iyi tercihler olur bence.

Bizim takımımızdan da Orçun, Hakan Yapar, Fırat Aydemir ve Melih takımda tutulmalıdır.

Bunlar da benim nacizhane görüşlerim.
                    Dostum,

Bahsettiğin isimler gerçekten ligin ortalamasının üzerinde, bence de iyi seçimler(Q Hosley dışında).

Ancak; bugüne kadar H. Domercant dışında Anadolu takımlarından sıçrama yapan başka bir oyuncu hatırlamıyorum. Gary Neal'in Barça fiyaskosu, Q Hosley'in R. Madrid deneyimi vs.

Bu sene L. Mccalebb Mersin'den PArtizan'a gidip orada tutunabildi.

TBL'de Efes-Ülker dışındaki takımların kadro yapılarını inceleyelim.

Hemen hepsi bir kısa ve bir uzun skorer ABD'li yanlarına tamamlayıcı yerli-yabancı parçalar... Sonuç en fazla play-off...

Onlar gibi olacaksak iş kolay, her sene 10 oyuncu getirip göndeririz.

Benim dileğim, sağlam taşlarla duvar örmek. Yani TS'yi Antalya BB gibi görüp "gider 20 sayı, 10 ribaunt yaparım. Orada ver elini İtalya..."

Bu mantaliteyi kabul etmeyen bir yönetim anlayışıyla yola çıkmalıyız.

Koç desen bence ülkemizde Aydın Örs-Mete Babaoğlu ayarında bir isim. Hem oyucu-insan ilişkileri, hem de basketbol oyun bilgisiyle saygı duyulacak bir koç.

O zaman geriye bu yaoıya uygun oyuncu seçimleriyle başarı çok da uzakta değil gibi...

(Eğer Dodo'nun planları farklıysa yazdıklarımın bir anlamı kalmıyor)

Bu arada Q. Hosley'i boşver

Yorum

• Dün akşam ifadelerini aldık.

Yorum

• Ne kadar önem taşıyor bilmiyorum ama TBL'de forma giyen oyuncular arasında Trabzon doğumlu sadece "Caner Topaloğlu" var. Hocanın eski oyuncusu. Gayet başarılı oluyor kendisi. Gelecek planlarında düşünülemez mi?

Yorum

Ne kadar önem taşıyor bilmiyorum ama TBL'de forma giyen oyuncular arasında Trabzon doğumlu sadece "Caner Topaloğlu" var. Hocanın eski oyuncusu. Gayet başarılı oluyor kendisi. Gelecek planlarında düşünülemez mi?
                          Umarım bu sayının onlarca olduğu günleri görürüz.Taşıma suyla değirmen dönmez.Altyapıya çok daha fazla önem vermeliyiz.

Yorum

Ne kadar önem taşıyor bilmiyorum ama TBL'de forma giyen oyuncular arasında Trabzon doğumlu sadece "Caner Topaloğlu" var. Hocanın eski oyuncusu. Gayet başarılı oluyor kendisi. Gelecek planlarında düşünülemez mi?

Çok az süre almış ve 1.60 sayı ortalaması var.Gerçi sen maçlarını izlemiş olabilirsin daha iyi bilirsin sence gerçekten iyi bir oyuncu mu ?

Yorum

• İlk olarak Murat Dinç tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Çok az süre almış ve 1.60 sayı ortalaması var.Gerçi sen maçlarını izlemiş olabilirsin daha iyi bilirsin sence gerçekten iyi bir oyuncu mu ?
                              Takım içi rolunden dolayı fazla süre alamıyor.

PG olarak Washington ve Can Akın oynuyor.

SG de Evren ve Murat Kaya.

Bunların süreleri eş gibi...

Ama SF de Litvanya Milli takımı oyuncusu Jasaitis yaklaşık 34 dk. oynuyor maç başına. Caner'e kalan 5-6 dk. O sürede savunmasıyla, attığı 2-3 şutla bence katkı veren bir oyuncu.

Altyapısı da çok sağlam.

Belki erken ama forumdan uzak kaldığım süre içinde Dodo'nun gelişi, TBL yolunda umutlarımı tavana vurdurdu.

Kendimce birkaç oyuncuyu burada gündeme taşımak istedim. Kimi çok skorer, kimi görev adamı...

Yoksa "bu oyuncular alınmalı" gibi bir niyetim yok, yanlış anlaşılmak istemem...
                              En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 06.02.2010, 13:36.

Yorum

• Ligin son sırasındaki Banvit lider Olin'i yenmek üzere.

Yani sizin anlayacağını oluyor bazen böyle şeyler.

Yorum

Yükleniyor...
                                X