Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Trabzonspor Basketbol Takımı | Türkiye Basketbol Ligi 2014/15

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak bigben tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Naçizane paylaşımım şu şekildedir:

TBL için point gard seçimi yerli oyuncudan yana kullanılmalıdır. Bu pozisyon için akla gelen ilk isim Hakan KÖSEOĞLU'dur. Kendisi ne yazık ki hakettiğini bulamayanlardan. Savunmada ayaklarının yavaşlığı handikap oluştursa da hücumdaki geniş saha görüşü onu diğerlerinden ayrı bir noktaya taşıyor. Pozisyon bilgisi üst seviyede.

Diğer yerli oyuncu tercihi ise Cenk AKYOL olmalıdır. Şutör gard pozisyonunda bugüne kadar Efes Pilsen'de beklenen patlamayı yapamadı. 2005 draftında 59. sıradan Atlanta tarafından seçildi ancak NBA için ne yazık ki yeterli değil. Ancak TBL için biçilmiş kaftan bu sezonu İtalya'nın Air Avellino takımında geçiriyor ve fena da oynamıyor.

Cenk'in yanına ondan daha atletik yeteneklere sahip bir swingman (SG-SF) monte edilmelidir. Bu pozisyon için adayım Malik HAIRSTON'(1987-198cm-99kg)dur. Kendisi Oregon mezunu. 2008 draftında Phoenix tarafından seçilip San Antonio'ya gönderilmiştir. San Antonio'da oynadığı pozisyonda E. Ginobili, R. Jefferson, R. Mason, K. Bogans gibi oyunculardan dolayı şişkinlik olduğundan NBDL(Gelişim Ligi)'e gönderilmiştir. Çok iyi bir şutör (% 50 genel şut yüzdesi, % 43 üç sayılık, ). Poziyonuna göre iyi bir ribauntçu (yaklaşık 5 gibi).

Power forvet için Maarty Leunen: 1985-206-100kg. 4 numara için müthiş bir oyuncu. Oregon mezunu (10 sayı-7 ribaunt). 2008 draftı ikinci turda Houston tarafından seçildi, geçen seneyi Darüşşafaka'da geçirdi. Şuanda ise İtalya'nın Cantu takımında. Bileği çok düzgün, iç-dış kombinasyonunu başarıyla oyanayabiliyor. Savunmada da gayretli. Ötesinde ribaunt kovalayabilen, mücadeleci bir oyuncu.

Pivot için daha atletik, top kesebilen bir ouncu Dwayne JONES'u şiddetle öneriyorum. 1983-211-113kg. Bir dönem Efes Pilsen'de kadroya dahil edildi, ancak süre alamadan gönderildi. NBDL'de oldukça başarılı oyunlar çıkardı. Pota altını karartabilen tiplerden.

Şimdi nereden çıktı bunlar diyebilirsiniz. Koskocaman teknik kadro-menajer benim yazdığım isimlerin peşine mi düşmeli? Tabii ki hayır. Bütçemiz ne kadar olacak, onu da bilmiyorum.

Ama menajer tavsiyesiyle getirilecek sıradan oyunculardan kat be kat daha iyi olduklarını biliyorum. İstatistikler aldatıcı olabilir elbette...

Zaten yukarıdaki isimler birer sembol. Hakan olmaz Ahmet olur, Malik olmaz John olur. Takım-kadro mühendisliği denen şeyin üzerinde durmak istiyorum. Sadece şut atan takımlar (3-4 yıl öndeki Seattle Supersonic) ya da sadece atletik zıplayan oyunculardan kurulu takımların ( Eski Portland TB) başarıya ulaşamamaları savunma-hücum, iç-dış, şut-drive dengelerini oturtamamalarıdır.
    bunlar bize gelirmi birde o var
    Eski kullanıcı adı: olikos61
    Memleketler içerisinde bir güzel memleketir Türkiye yedi bölge yedi iklim ama
    Trabzon'da futbol oynamak zor zanaat imkansız değil ama zor.....

Yorum

• İlk olarak Ahmet Karadeniz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      bunlar bize gelirmi birde o var
      Öncelikle bu isimler sadece örnekti, asıl anlatmak istediğim kadro yapısının önemiydi.

Beko BL ve geleceğe bakış yani...

Ayrıca bu isimlerin çok ekonomik olduğunu biliyorum.

Hakan, Karşıyaka'da Erdemir'de oynuyorsa iddialı TS'de neden oynamasın?

Air Avellino'ya giden Cenk dünyaları kazanmıyor orada, takım da Euroleague takımı değil.

M. Leunen zaten Avrupa'da, geçen yıl Daçka'daydı.

NBDL oyuncuları NBA'dan 10 günlük kontrat kapmak ya da Avrupa'ya açılmak için çabalıyorlar. D. jones da M. Hairston da gerekli koşullar sağlandığında neden gelmesinler?
      Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• İhsan Öztürk Doğan Hakyemezin 5 trilyon civarında bir sponsor anlaşması yapacaklarını söyledi.
        En son playa tarafından düzenlendi; 05.02.2010, 18:24.

Yorum

Birbirinin kopyası oyunculardan ziyade yetenek çeşitliliğiyle bir araya getirilen kadroların başarıya ulaşacağına inanıyorum.

Bunun maliyeti ise çok değil. Bugün Avrupa'da Partizan takımımın yaptıkları ortada, inanılmaz bir altyapı üretkenliği...

Ülkemizdeki Banvit örneği.

Bu tip süreçler zaman alacaktır, sabır ve programa sadakat önemlidir.

Kısa sürede başarıya ulaşmaya çalışmak pahalıdır, üstüne üstlük sonuç garantisi de yoktur...

Sonuç olarak, TBL planları bugünden sahadaki takıma yansıtılmadan yapılmalıdır. Çıksak da çıkmasak da...
          Öncelikle tekrardan hoşgeldin, bir geldin pir geldin, bir anda bizimde başımızı döndürdü oğuz

Keyifle bir solukta okdudum yazılarını.

Alıntı yaptığım bölüm ile bir kaç sey söylemek istiyorum.

Altyapı üretkenliği demişsin, doğrudur.Bizlerde yılllardır her platformda dile getirmeye çalışıyoruz.Son örneği Dodo'nun basın toplantısında, kendisine "Hocam altyapıyla ilgili bizlere her seferinde "seneye eğileceğiz" deniyor.Sizde böylemi düşünüyorsunuz" diye sorduğumda, "hayır, biz böyle demiyeceğiz.hemen kolları sıvayacağız" dedi.Bende, "inşallah hocam, bekliyoruz ve bu sözün takipçisi olacağız" demiş ve hatta gazetede bile yazmıştım.

Beklemeye devam ediyoruz.

Altyapımızdan tek bir örnek vereceğim.Küçük erkeklerde bir oyuncumuz var, sanırım 96 veya 97 doğumludur.Umut Tınay'ın küçüklüğü diyeceğimde, Umut'tan bile daha iyi olacak kapasitesi ve müthiş top saklama tekniği var çocuğun.Oyunu okuması ve fandımentılı mükemmel.Koy A takıma oynasın

Biz altyapımızdan böyle cevherlerin çıkabileceği bir organizasyon şekli ortaya çıkarabilmemiz lazım diyecemde, ama nerde.
          Son ağaç kesildiğinde,
          Son nehir kirlendiğinde,
          Son balık avlandığında, İşte O zaman paranın yenmediğini anlayacaksınız...

Kaybetmekten korkma; birşeyi kazanman için bazı şeyleri kaybetmelisin. Ve unutma; Kaybettiğinde değil, vazgeçtiğinde yenilirsin.

Yorum

• İlk olarak İsmail Alkan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Öncelikle tekrardan hoşgeldin, bir geldin pir geldin, bir anda bizimde başımızı döndürdü oğuz

Keyifle bir solukta okdudum yazılarını.

Alıntı yaptığım bölüm ile bir kaç sey söylemek istiyorum.

Altyapı üretkenliği demişsin, doğrudur.Bizlerde yılllardır her platformda dile getirmeye çalışıyoruz.Son örneği Dodo'nun basın toplantısında, kendisine "Hocam altyapıyla ilgili bizlere her seferinde "seneye eğileceğiz" deniyor.Sizde böylemi düşünüyorsunuz" diye sorduğumda, "hayır, biz böyle demiyeceğiz.hemen kolları sıvayacağız" dedi.Bende, "inşallah hocam, bekliyoruz ve bu sözün takipçisi olacağız" demiş ve hatta gazetede bile yazmıştım.

Beklemeye devam ediyoruz.

Altyapımızdan tek bir örnek vereceğim.Küçük erkeklerde bir oyuncumuz var, sanırım 96 veya 97 doğumludur.Umut Tınay'ın küçüklüğü diyeceğimde, Umut'tan bile daha iyi olacak kapasitesi ve müthiş top saklama tekniği var çocuğun.Oyunu okuması ve fandımentılı mükemmel.Koy A takıma oynasın

Biz altyapımızdan böyle cevherlerin çıkabileceği bir organizasyon şekli ortaya çıkarabilmemiz lazım diyecemde, ama nerde.

Hoşbulduk abicim,

Altyapı; çok parlak, alacalı, çekici, kulağa hoş gelen bir kavram. Bir takımın B takımı-pilot takımı-genç takımı olması yetmiyor.

O takımların başındaki koçun basketbol felsefesinden çocukların fizyolojik gelişimiyle ilgili kondisyon çalışmalarına kadar bir bütün aslında...

Belki çoğunuz biliyorsunuzdur ama tekrar etmekte fayda görüyorum. 1999 yılında benim de kendilerine karşı oynadığım Efes Pilsen'in o zamanki altyapı takımı olan Çavuşoğlu Koleji'nde karnesinde kırık olan oyuncular Aydın Örs tarafından A takıma çıkma yolunda engellerle karşılaşıyordu. Yani saha dışı öğrenimleriyle de ilgileniyordu. Galiba kolej havası denen şey biraz da bu.

Basketbol dışı bir altyapı anısı da Beşiktaş'tan. Dönemin özkaynak sorumlusu Serpil Hamdi Tüzün hocanın eleğinden geçen bir jenerasyon... Rıza-Gökhan-Haluk-Ali-Feyyaz-Fikret-Sinan.. vs. 1980'in sonları ve 1990ların başına damgasını vuran kadronun çekirdeği 1975 yılında kurulan özkaynak sistemiyle oluştu. Burada vurgulamak istediğim bazı şeylerin zaman alabileceği. Biraz sabırla birçok başarı kazanılabilir yani...

Basketbola dönelim.

Barış Hersek-1988: Altyapı yıldızı. Milli takımla ve Efes Pilsenle tadmadığı başarı almadığı ödül yok. Peki bugün nerede- ne yapıyor?

Emre Bayav, Emre Ekimoğlu, Tufan Ersöz, Mehmet Yağmur, Hakan Demirel, Barış Ermiş, Valentin Pastal, Selim Saygın, Soner Şentürk... vs. Bunlar da Barış Hersek gibi altyapılarda önüne geleni ezip A takım seviyesinde benchte havlu sallayanlardan.

Ki yıldız-genç-ümit milli takım düzeylerinde hemen her zaman İspanya-Litvanya-Sırbistan-Rusya gibi ekol ülkeleri bu çocuklar defalarca yeniyorlardı.

Demek ki yukarı çıkışlarda sorun yaşıyoruz.

Bu kara tabloyu içinizi karartmak için değil durum tespiti için çizdim. Peki ders alıp gerekli düzenlemeleri yapacak olanlar bunları bilmiyor mu? Tabii ki biliyor, öyleye sorun ne?

Oyuncuların yanlış kariyer hedefleri ve menajer etkileri.

Bkz.. Enes Kanter. Daha bu yaz neler neler yaptı. Tenjeviç'ten kadro garantisi almasına rağmen tuttu NCAA yapıcam dedi gitti. Bildiğim kadarıyla hala okul bulamamış. Yani boşa geçen zaman.

Dileğim şudur ki, Trabzon'da basketbola olan ilgi yaz okulları (İdmanocağı-İdmangücü-Karayolları-Gençlik... bunlar hala var mı?) ve milli eğitime bağlı okullarla işbirliğinde artar. Bir üst çatı kimliği olarak Trabzonspor bünyesinde bu kardeşlerimiz sıkı basketbol eğitimlerini alırlar.

Kişisel fikrim: Mevcut altyapı kadrosu, hala 10 sene önceki gibi "turnike at, sağ el sol el dripling, stense otur" felsefesiyle eğitiyorlarsa çocukları pek umutlu olamıyorum (üzülerek).
            Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Önümüzdeki sezon için şu oyuncuların izlenmesini tavsiye ediyorum:

İlkan KARAMAN: 1990 doğumlu, 4 numara pozisyonunda TOFAŞ'ta oynuyor.

Melih MAHMUTOĞLU: 1-2 numara (combo gard). 1990 doğumlu, Darüşşafaka'nın şutörü.

İbrahim YILDIRIM: 1990 doğumlu Banvit gardı.

Şafak EDGE: 1992 doğumlu süper yetenek. Oda Banvit'te.

Eğer kontrat sorunları yoksa gelecek sezon yapılanmasında uzun süreli fayda sağlayabileceğini düşünüyorum bu arkadaşların.
              En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 05.02.2010, 22:38.

Yorum

• Eğer gelecek sezon BBL'ye çıkarsak Birkan Batuk tekrar kadroya dahil edilebilir.Tabii Fenerbahçe geri almazsa ki bu kadroda oynayabileceğini sanmıyorum.

1)Guard olarak bigben'in dediği gibi yabancıya gerek yok.Barış Ermiş ve Hakan Köseoğlu takımı 2 vites arttırabilecek kapasitedeler.Ayrıca Fırat gibi patlama yapabilecek bir guardımız da var.

2)Şutör guard konusunda ben denenmişten yanayım açıkçası.TBL'de sayı krallığında 3. olmuş, Ncaa tarihinin gelmiş geçmiş en çok 3 sayılık atan 3. oyuncusu olan TBL'de Casa Ted maçında 22'de 17 ile 61 ve Fenerbahçe maçında 20'de 13 üçlük atıp 47 sayıya ulaşan Chris Lofton benim ilk adayım.Şu anda ACB'de Estudientes forması giyiyor.Eğer onu alamayacağımız düşünülüyorsa çok iyi bir skorer olan Karşıyaka'lı Ryan Toolson alınabilir.Bunlara ek olarak geçen sezonun sayı kralı Alex Gordon da düşünülebilir.Ayrıca Türk oyuncu olarak Erkan Veyseloğlu düşünülebilir.

3)3 numara pozisyonunda Türk oyuncular içinde İnanç Koç ilk düşündüğüm isim.Quinton Hosley de bu pozisyonda büyük patlama yapabilecek bir isim.Bir de Birkan Batuk olursa bu üçlüyle sıkıntı yaşamayız.

4)4 numarada Ümit Sonkol benim çok beğendiğim bir oyuncu ama Telekom'dan almak biraz zor olur.Yabancı adayım ise Banvit'ten Chuck Davis.

5)Son olarak pivotlara gelirsek burada Türk olarak ülkemizin de büyük sıkıntısı var.Burada genç oyunculara yönelmek en iyisi bence.Oyak Renault'dan Efes Pilsen patentli Mutlu Demir önemli bir seçim olur diye düşünüyorum.Yabancı olarak yine ülkemizde çok iyi pivotlar var diye düşünüyorum.Mesela Bornova'dan Kedrick Brown, Karşıyaka'dan Leon Williams ve Banvit'ten Lance Williams iyi tercihler olur bence.

Bizim takımımızdan da Orçun, Hakan Yapar, Fırat Aydemir ve Melih takımda tutulmalıdır.

Bunlar da benim nacizhane görüşlerim.
                Colmandante

Yorum

Dileğim şudur ki, Trabzon'da basketbola olan ilgi yaz okulları (İdmanocağı-İdmangücü-Karayolları-Gençlik... bunlar hala var mı?) ve milli eğitime bağlı okullarla işbirliğinde artar. Bir üst çatı kimliği olarak Trabzonspor bünyesinde bu kardeşlerimiz sıkı basketbol eğitimlerini alırlar.

Kişisel fikrim: Mevcut altyapı kadrosu, hala 10 sene önceki gibi "turnike at, sağ el sol el dripling, stense otur" felsefesiyle eğitiyorlarsa çocukları pek umutlu olamıyorum (üzülerek).
                  Bahsettiğiniz kulüpler var ama yeterli değil.Bu tarz kulüplerin kesinlikle çoğalması ve desteklenmesi lazım.

Çünkü basketbola ciddi anlamda eğilim ve ilgi var.Özellikle aileler tarafından.Sadece benim çevremden bana gelip sorarak basketbol kulüplerine yönlendirdiğim bir sürü çocuklar var.

Sadece Trabzonspor'un kış okulunda yaklaşık 150 civarında minik basketbolcu var.

Gelelim mevcut altyapı kadrosuna

Bu bölüm biraz karmaşık.Biz ortada durduğumuz için yapacağımız yorum yanlış anlaşmalara yolaçabilir ama yinede doğruları söylememize engel değil.

Bir kere altını çizelim.Altyapıda bulunan mevcut teknik heyet, bölgeseldeki maceramızda 150 bin liralık bütçeyle TB2L'yi son maçta kaçırmış, daha geçmişte ise TB2L'de boy göstermiş kadrodur.

Yine mevcut alyapıda ; Federasyon'un eğitmeni olan Alaeddin hocamızdan aldığı eğitimler sonucu yapılan sınavlarda, Yakan'dan ülke genelinde en yüksek notu alan bir kaç hocadan biri olan genç bir hocamız var.Kendisi A takım yrd hocalığını yapması gerekirken, bugün Trabzonspor'dan ve basketboldan kopmak üzere !!!

Yahu bunları geçtim.Bizim elimizde altyapı konusunda uzman olan ve İlyasova'ları basketbola kazandıran değerli hocalarımız var.

Biz bu hocalardan istifade edip, Trabzonspor'a katkı yapmalarını sağlıyamazsak geleceğimiz nice olur ?

Daha detayada girerim ama gerek yok.

Dodo basın toplantısında ne demişti ? "Altyapı için hemen kolları sıvayacağız"

Ben Dodo'nun hamlesini bekliyorum.Bakalım ki bu kördüğümü nasıl çözecek.

Aslında elimizde olması gereken her şey var.

Yönetim desen; kaliteli ve vizyonu geniş .

Hoca desen; Dodo'sundan, Yakan'ına kadar ülkenin en iyi hocaları burada.

Sponspor desen; alası bulunuyor artık rahatlıkla.

Marka desen; koskoca Trabzonspor markası ortada duruyor.

Aslında bizim tek eksiğimiz ; sevgi, saygı ve güven.

Sözü uzatmışken Saner Ayar'a, Celil Hekimoğlu'na, Doğan Hakyemez'e, Alaeddin Yakan'a ve Osman Arz'a buradan sesleneyim.

Lütfen bu kördüğümü çözün ve altyapı ile A takım arasındaki beton duvarları kaldırıp geleceğimiz olan çocuklarımızın önünü açın.

Lütfen !
                  Son ağaç kesildiğinde,
                  Son nehir kirlendiğinde,
                  Son balık avlandığında, İşte O zaman paranın yenmediğini anlayacaksınız...

Kaybetmekten korkma; birşeyi kazanman için bazı şeyleri kaybetmelisin. Ve unutma; Kaybettiğinde değil, vazgeçtiğinde yenilirsin.

Yorum

• Ya geçen sen çok iyi bir oyuncumuz vardı. genç bi çocuk.

adını hatırlayamadım ama çok sayı atıyordu uzaktan , keşke bu senede o olsa seviyordum onu

Yorum

• İlk olarak Ömer tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Ya geçen sen çok iyi bir oyuncumuz vardı. genç bi çocuk.

adını hatırlayamadım ama çok sayı atıyordu uzaktan , keşke bu senede o olsa seviyordum onu
                      Ogün'den bahsediyorsun sanırım.
                      Colmandante

Yorum

• Baktım şimdi Ogün Sevinç.

Nerde o ? niye bizden gitti ki ?

Yorum

• İlk olarak Osman Yavuz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Ogün'den bahsediyorsun sanırım.
                          aynen öyle

Yorum

Baktım şimdi Ogün Sevinç.

Nerde o ? niye bizden gitti ki ?
                            BBL'yi tercih etti ama pek tutturamadı.Yavaş yavaş toparlanmaya başladı.Şimdi İTÜ'de.
                            Colmandante

Yorum

• İlk olarak Osman Yavuz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              BBL'yi tercih etti ama pek tutturamadı.Yavaş yavaş toparlanmaya başladı.Şimdi İTÜ'de.
                              Trabzonsporu neden bıraktı ki ?

Bunu affetmeyiz

Yorum

Trabzonsporu neden bıraktı ki ?

Bunu affetmeyiz
                                Beko Basketbol Ligi'nde bir takımda oynamak istemişti o yüzden.

Yorum

Yükleniyor...
                                X