Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Trabzonspor Basketbol Takımı | Türkiye Basketbol Ligi 2014/15

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Manu61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    1-3-1 alan savunmasının ustası Tanjevic diye biliyorum. Aslında tam Lawal'a göre bir savunma sistemi. Ribaund sıkıntısı olacaktır dediğin gibi ancak sürekli içeriyi zorlayan takımlara karşı iyi bir savunma taktiğidir. Lisede oynarken alan savunması çok yaptık Özellikle 2-1-2 alan savunması. Alan savunması kolay derler ama asla öyle değil. Büyük bir uyum gerektiriyor.
    Banvit maçı sonrası a spor muhabiri Lukic'e soruyor: "Trabzonspor'un zone savunmasına karşı hücum etmekte zorlandınız."

Lukic kibarca: "Üzgünüm ama hiç zone yapmadılar ki..."

Bizler de maç esnasında o kadar kötü dış şut atan ve buna rağmen çember altında maden bulan takıma karşı zone denenmez mi diye sormuştuk?

Eğer takımınızın adı Trabzonspor ise denenmez. Büyük ihtimalle çalışmamışızdır bile...
    Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Banvit maçı sonrası a spor muhabiri Lukic'e soruyor: "Trabzonspor'un zone savunmasına karşı hücum etmekte zorlandınız."

Lukic kibarca: "Üzgünüm ama hiç zone yapmadılar ki..."

Bizler de maç esnasında o kadar kötü dış şut atan ve buna rağmen çember altında maden bulan takıma karşı zone denenmez mi diye sormuştuk?

Eğer takımınızın adı Trabzonspor ise denenmez. Büyük ihtimalle çalışmamışızdır bile...
      Koçtan memnun musunuz? Takıma yakın bir kişi olarak sorayım dedim

Yorum

• İlk olarak Oğuzhan CÖMERT tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Koçtan memnun musunuz? Takıma yakın bir kişi olarak sorayım dedim
        Adaşım, öncelikle takıma yakın değilim.

Kupa maçlarından evvel gözlemlerimi topladığım yazıda şunları paylaşmıştım:

"...Takım yetkililerimizin bu sezon için belirledikleri hedefleri yukarıda paylaşmıştım. Şu anki görüntüde EuroChallenge grubundan çıkmamız, gerçekleştirilmesi en kolay hedef gibi… Yine de hatırlatmakta fayda var, parkede mücadele etmeden ve basketbolun doğrularını oynamadıkça istediğiniz kadar favori olun, anlamı yok.

Kâğıt üstünde Türkiye Kupası’nda ise gruptan çıkıp son sekize kalabilecek durumdayız. Fakat sonrası yani yarı final hedefini tutturmak çekilecek kuraya bağlı.

Er meydanı ise elbette lig olacak. Üç Euroleague (Andaolu Efes, Fb Ülker ve Gs Liv Hospital) ile üç Eurocup (Banvit, Bjk Integral Forex, Pınar KSK) takımları kadro yapıları, camialarının alışkanlıkları, bütçeleri ve deneyimleriyle yarışa önde başlayacaklar. Bunlara dört yıl aradan sonra kuvvetli sponsoruyla lige dönüş yapan Darüşşafaka Doğuş’u da eklememiz lazım. Yani play-off’a katılacak sekiz takımdan en kuvvetli yedi aday az çok belli. Asıl yarış 8.lik için olacak gibi görünüyor. Royal Halı Gaziantep ve Türk Telekom ile çekişmemiz bekleniyor.

Yeni yabancı düzeninde takımlar arasında fark yaratacak unsurlar kenar yönetimlerinin becerileri, iç saha performansları ve yerli oyuncuların aldıkları sürelerde verecekleri katkılar olacaktır.

Geçtiğimiz sezon içinde başa baş giden maç sonlarındaki tercihlerinden dolayı eleştirdiğimiz Hakan DEMİR’in bu sezon tecrübesini takıma daha fazla yansıtmasını umuyoruz. Kendi kurduğu kadro ve geçirdiği hazırlık dönemini düşündüğümüzde geçen senekinden daha fazla başarı beklemek taraftar gözüyle en doğal hakkımız. Tutku’nun takıma dönmesi ve Velickovic’in sisteme adapte olması Hakan Hoca’nın işini kolaylaştıracaktır. Hem TBL hem EuroChallenge takvimindeki yorucu seyahatler ve sert maçların temposuna ayak uydurmak için rotasyonu ayarlamak koçu zorlayacaktır. "

Ksk maçı sonrası ise http://forum.bordomavi.net/showpost....0&postcount=77 diye düşünmüştüm.

Koç konusuna değinmek isterim, eskiye gidelim. Alpella'yı genç kadrosuyla birlikte devraldığımızda altyapıların önemli hocalarından A. Yakan da gelmişti. İlk sene yolundaydı her şey ancak TB2L sertliğinde finallerde takılmıştık. İkinci sene takım tamamen o ligin oyuncularıyla oynandı. Koç da elindeki malzemeyi çok iyi kullanıyordu. Hele Jamison geldikten sonra rakiplere göre çok daha güçlüydük.

BEKO'da ise uçuk hedefler ve hayali bütçemizle sıkıntı yaşadık, sağolsun (!) BeoBasket Sakota'yı imdada yetiştirdi. Beoasket tehlikesini daha o zaman sezip uyarmıştım, Allah şahittir kaç tane yazı yazdık. D. Hakyemez'e WOW Otel'deki söyleşide sordum. Taraftar olarak daha fazlasını yapamazdık.

Neyse, geliş şekline karşı olsam da Sakota'nın kariyerine saygım vardı. Milosevic gelmeden önce PG arayışımız esnasında Aaron Miles'ın free agent olduğunu bir abimiz tarafından kendisine ilettim. A. Miles'ın boş bir oyuncu olduğunu söylemiş (Sonra EuroChallenge asist kralı, birçok kupa şampiyonluğu yaşadı o boş oyuncu).

Saygı duyduk tabii, ardından yine BeoBasket oyuncusu Milosevic geldi. Hiç şaşırmadık...

Ve daha da önemlisi 29. Haftadaki Aliağa maçı. TRABZONSPOR KAYBETTİ diye yazdım.

Sakota benim gözümde bitmişti.

*

Sonra kriz dönemi başladı. İyi kötü, erken geç, doğru yanlış derken Tolga Hoca geldi. Ne kadar ekmek o kadar köfte misali, görevden ayrıldı.

Bu da onun ayrılışındaki görüşlerim: http://www.trabzonbasket.com/?&Syf=22&Mkl=261233&/VEDA

*

Sonra şapkadan tavşan çıkaracak ümidiyle gelen fakat çare olamayan Halil Hoca... İkinci ligde onunla devam edilmesini o zamanki yönetim "yaptığımız en büyük yanlış" diye açıkladı sonradan.

*

Ardından Hasan Özmeriç... Tekrar Beko'ya yükseldik.

O dönem Orhun Ene'yle görüşülüyor, kabul etmiyor. Yönetim durumu şöyle izah ediyor: "GEÇEN sezon Trabzonspor Basketbol takımını şampiyon yapan Sayın Hasan Özmeriç ile var olan kontratını devam ettirip, camiamızın vefa geleneğine uygun hareket ederek Beko Basketbol Ligi’nde yine Sayın Hasan Özmeriç ile devam etme kararı verdik. Ligde alınan sonuçlar neticesinde hocamız, sorumluluğu kendisinde görerek, camiamızın ve yönetim kurulumuzun önünü açmak amacıyla 26.10.2013 tarihinde istifasını bildirmiştir. "

Neymiş, vefadan dolayı devam edilmiş! Hadi oradan...

Sonra Aliağa'da Galatasaray'ı yenip gelen Hakan Hoca...

Açık söyleyeyim: Hakan Hoca'nın oradan ayrılıp gelmesi profesyonel gözle normal kabul edilse de şık olmamıştı. Hakan Hoca'nın Karşıyaka yılları ve öncesi basketbol camiasının takdirini kazanmıştır. Efendi bir insan ve başarılı koç izlenimi vermiştir. Fakat Erdemir ve Aliağa dönemleri kötü geçmiştir.

Geçen sene başında Hasan Hoca'nın gönderilmesine karşıydım. Sistemsizliğe dair eleştirilerim vardı. Hemen hemen herkes "her maç 80-90 yiyoruz, hoca gitsin" diyordu. O takım Banvit ve Karşıyaka'nın olduğu gruptan çıkmıştı. Üstelik el-Amin sakatlanmış ve Katelynas takıma yeni katılmıştı. Ama koç gitti...

Şimdi Hakan Hoca geldi. Elindeki kadro daha pahalı, daha erken kuruldu, hazırlık dönemi ufak tefek şeyler dışında sıkıntısız geçti. Sonuç? Yine 80-90 yiyoruz... Ve gruptan çıkamadık. Ve yine geçen sene hücumda daha akıcı bir takımımız vardı.

Bayram için Trabzon'a geldim, görüştüğüm birkaç kişi "hoca gönderilsin" diyor. Yani geçen senenin aynı senaryosu.

Bu sefer de Burak Bıyıktay'ı, Cem Akdağ'ı, Ercüment Sunter'i, Nihat İziç'i veya Gökhan Taştümur'u getirirler. Gelecek sene başında aynı şeyleri yaşarlar... Belli olmaz, belki Orhun Ene'yi ikna ederler. "VEFA GEREĞİ" yola devam ettikleri Hakan Hoca'ya teşekkür ederler.

SİSTEMİN olmadığı yerde biz isimleri konuşuruz adaşım.

Buraya kadarki bölüm girizgah olsun, soruna geleyim: Doğru beşi bulamaması, süreleri ayarlayamaması, oyunu tercihleri, mola almakta geç kalması gibi somut fakat subjektif nedenlerden dolayı memnun değilim.

* Subjektif derken... Ben Hardy'nin hedeflerimizin oyuncusu olmadığını düşünüyorum fakat Hakan Hoca'ya sorduğumda o oyuncusuna inanıyordu. Bu noktada bize sabredip destek vermekten başka bir şey düşmez.
        En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 08.10.2014, 13:51.
        Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Tam bekledigim gibi, "koc gitsin" ve "yerine ... gelsin"ciler bu sefer gecen seneden daha erken harekete gecmis.

Gecen sene "Hasan Hoca gitsin lobisi" vardi, bu sene bir harf degismis "Hakan Hoca gitsin lobisi" olusmus.

Koc degisince sorunlarin cozulecegini sanan bu kitle, gecen sene ve oncesinden ders cikarmamis. Oyle bir niyetleri zaten yok. Bu kafayla her yil ekim ayinda koc degisir.

Biz Yalin Uretim Felsefesi'ni sirket organizasyonlarinda uygularken, sorun tespiti icin 5 defa "neden" diye sordurturuz. Trabzonspor'da bir defa bile sorulmuyor. Oyle olunca da sorun dogru tespit edilemiyor, gecici ve hatali cozumlerle gun kurtariliyor, aslinda kayip yasaniyor, ZAMAN ve PARA kaybi yasaniyor, INANC ve MOTIVASYON kaybediliyor.

Tolga Hoca'yi gonderdikleri aksam baskan yardimcisi Dr. Hakan Usta'ya yanlis yapiyorsunuz dedim, sahitleri var, yeni hocayla kume dustu takim.

Gecen sene Hasan Hoca'nin gonderilmesinin yanlis oldugunu soyledim, takim yeni hocasiyla play off yapamadi.

Simdi o yeni hoca gitsin deniliyor. Yerine gelecek koca da 2015 Ekim'inde gitsin denilir.

Ne diyelim, hayirlisi olsun.

Yorum

En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 09.10.2014, 07:33. Sebep: Mesaj tekrari

Yorum

• Merhaba,
              Yeni bir sezon, yeni umutlar yeni başlangıçlar… Yeni Sezon tüm takımlara ve basketbol severlere hayırlı olsun…..
              Sondan söyleyeceğimiz baştan söyleyerek başlayalım…. “Bu takım iki kulvarı ( hem Avrupa hem de BBL ) aynı anda kaldıramaz”
              ..Ama yönetimsel ve sistemsel bazlı bir eleştiride hemen düşman ve hain ilan edinildiğinden artık o konulara girmiyoruz…

Takıma bakalım
              Tamami ile yabancı oyuncularımızın göstereceği performansa bağlı olan bir takımımız var,
              Yerli oyuncu kalitesi olarak ligin en kötü takımlarından biriyiz…

Yabancılardan da Hardy ve Sean henüz beklediğimiz katkıyı vermiş değiller, Hardy zaten kapalı bir kutuydu, kurudan çıkan şimdilik hayal kırıklığı ama Sean Marshall’ın kötü performansı şaşırttı… yol yakınken gerekli tedbiri alsalar çok iyi olur en azından Hardy ile ilgili

Stipanoviç’teki gelişme takdiri hak ediyor müthiş bir gelişme göstermiş, pota altında Lawal ile iyi bir ikili olacaklar takımın en sağlam bölgesi… ( gerçi lawal hala beklediğim etkiyi yapamadı, alışma dönemi olarak görelim)

Veliçkoviç, bizi tekrar eski günlerine dönüş için bir sıçrama tahtası olarak görürse takıma çok büyük katkısı olacaktır, ki daha yaşı 27 önünde daha uzun bir yol var

Guard bölgesi için Tutku’ya güvenilemeyeceğini bir oyuncuya daha ihtiyacımız olduğunu söylemiştik, Can Korkmaz hamlesi geldide bir nebze olsun rahatladık

PLAYOFF OYNARMIYIZ ?

Bülent Ortaçgil şarkısında dediği gibi “ bu iş zor çok zor yonca”

Ama bu sadece bizim takımımızın durumu ile alakalı değil ligimizdeki sistem ve takımlar arasındaki güç dengeleride buna engel eskiden olduğu gibi 18 takımlı bir lig ve 12 takımın playoff yaptığı düzen olsa kesin derdimde bu sistemde çok zor…

Banvit, Anadolu Efes, Gs Liv hospital, Fb Ülker zaten banko, kim bu takımların üzerinde ligi tamamlarız derse bilin ki üstü açık kalmıştır onun

Geriye 4 takım kaldı Karşıyaka ve BJK hem basketbol ekolleri hemde gelenekleriyle bu takımların bir basamak arkasından playoff yapacaklardır.. Aslında bizim ilk hedefimiz kendimizi bu iki takım seviyesine çıkarmak olmalı ama nerdeeee… (NOT; bu sezon KSK nin her maçı yayınlansada şu takımın her maçını seyretsek çok keyif veren bir takım oldular)

Kalan iki sıra içinse bizim dışımızda, R.H.G.Antep B.B (ki bu sezon benim sürpriz takımım çok iyi bir takım oldular sağlam ilerliyorlar) Doğuş desteği ile geri dönen Daçka ve Efes karşısında seyrettiğim Telekom ve oynadıkları ters basketbol ile ligin büyüklerine bile sürpriz yapan TED yarışacak artık…

Geçen sezon Playoff yapan Uşak ve Tofaş takımları hem ligi hemde avrupayı aynı anda kaldırabilirlermi şüpheliyim Uşak yeni bir takım ilk Avrupa deneyimleri daha yolun başındalar Tofaşsa çok genç bir kadroya sahip ne kadar bu yarışın içimde kalabilirler seyredip göreceğiz…

Tekrardan yeni sezon bütün takımlara ve basketbol severlere hayırlı olsun..
              Rast gele…
              Saygılar….

Yorum

• Elinize sağlık Taner Abi.

Velickovic için bu sene sıçrama olur mu bilmiyorum ama böyle kontratı başka yerde bulamayacağı kesin.

Eğer Can bildiğimiz Can gibi oynarsa sorun yok, Türkiye Kupası'ndaki gibi kötü oynamaya devam edecekse vah ki vah...

Yorum

• TBF böyle bir logo kullanmaya başlamış.

Yorum

• Ynt: Türkiye Basketbol Ligi 2014/15 | Trabzonspor Basketbol Takımı

İlk maçta Hayri Gür'de orta saha yuvarlağında da aynı logo vardı sanırım.
                    www.x.com/zykmda

Yorum

• İsmail Abi'nin programı başlamış. Hayırlı olsun.

Düştüğümüz sezonu konuşuyorlar. Şike süreciyle bağlantılar, düşük bütçe, hakem kararları eleştirilerine katılıyorum. KSK - Olin maçıyla ilgili görüşlerim ise şöyle:

Basketbol takımımızın tüm lig maçlarının ve takım kadrosunun değerlendirildiği forum bölümüdür...

Onun yerine Banvit'e uzatmada kaybettiğimiz maçı konuşmalılar. Bugün kime sorsanız, Orhun Ene gelsin diyor. Ama o şaibeli maçta Banvit'in başında Orhun vardı.

Sağlık sorunlarımdan dolayı bir süredir analizler hazırlayamıyordum. Sadece basketboldan değil günlük yaşamdan da el çekmek zorunda kalmıştı...

Yorum

• Geç de olsa, meselenin sadece "koç" olmadığını seslendirenleri görmek güzel. Keşke daha önce, mesela Tolga Hoca zamanında aynı duruşu görseydik camiada.

Yorum

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          http://www.trabzonbasket.com/?Syf=18...5%9Fl%C4%B1yor

İsmail Abi'nin programı başlamış. Hayırlı olsun.

Düştüğümüz sezonu konuşuyorlar. Şike süreciyle bağlantılar, düşük bütçe, hakem kararları eleştirilerine katılıyorum. KSK - Olin maçıyla ilgili görüşlerim ise şöyle:

Basketbol takımımızın tüm lig maçlarının ve takım kadrosunun değerlendirildiği forum bölümüdür...

Onun yerine Banvit'e uzatmada kaybettiğimiz maçı konuşmalılar. Bugün kime sorsanız, Orhun Ene gelsin diyor. Ama o şaibeli maçta Banvit'in başında Orhun vardı.

http://kolbasket.blogspot.com.tr/201...tro-oyunu.html
                          Tekrarını izliyorum şu anda.
                          DRaZeN PeTRoViÇ....(3)
                          ANDRea MeNeGHiN....(11)

Yorum

• Eyüp Yıldız hedefin yarı final olması gerektiğini söyledi.
                            DRaZeN PeTRoViÇ....(3)
                            ANDRea MeNeGHiN....(11)

Yorum

• İlk olarak Murat' tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

TBF böyle bir logo kullanmaya başlamış.
                              Acemice ve fazlasıyla aceleye gelmiş gibi geldi bana.
                              ''Ben Trabzonspor'un kaptanıyım, başka bir kaptanın arkasından, başka bir takımın formasıyla sahaya çıkmam!'' Dozer CEMİL

Yorum

• İlk olarak Manu61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Tekrarını izliyorum şu anda.
                                O sezonki Galatasaray-Antalya ve KSK-Olin maçlarını konuşup duruyoruz. Birinde BeoBasket'i, diğerinde Hakan Demir-Nihat Mala'yı suçluyoruz (Camianın geneli böyle düşündüğü için biz kalıbını kullanıyorum, katılmadığım yerler var). Ne acıdır, Beobasket'in en kıymetli müşterisi olmaya devam ediyoruz. Eleştirdiğimiz kişilere takım emanet ediyoruz...

Ancak kimse şunları sormuyor:

Tolga Öngören 11. hafta gönderiliyor, 12. Hafta tek galibiyetli Antalya'ya gideceğiz. Takım o maça Halil Üner'le tek idmanla çıkıyor. Antalya'daydım, 31 Aralık günü... Sahada takım yoktu, 20 küsur fark yedik. Zaten maçtan sonra da demişti Halil Hoca, bu maçı saymıyorum. Böyle kritik bir hata yaptı yöneticilerimiz. Yere göğe sığdırılamayan M. Yiğit Alp idi başkan. Gerçi daha sonra bir açıklamasında üç hatasından birinin Halil Üner olduğunu söylemişti.

O dönem yazdım, hatta Zeyyat Kafkas ve Hakan Usta'nın yüzüne söyledim "YANLIŞ YAPIYORSUNUZ".

Şapkadan tavşan çıkacaktı güya, sonuç: KÜME DÜŞTÜK!

Tolga Hoca'yla devam edilseydi Antalya maçının kazanılacağına inanıyordum. "Se'li, sa'lı, keşkeli" cümleleri sevmesem de durum buydu.

Şimdi de Orhun Ene kurtarıcı ilah gibi görülüyor, olabilir. Hakan Demir'e Olin maçı dolayısıyla yükleniyorsak, aynı sezon kazandığımız maçı hakemlerle alan Banvit'in koçu değil miydi Orhun? Maç sonrasında şöyle diyordu Orhun Ene:

"Trabzonspor'u kutluyorum, maçı kazanmayı hak etmişlerdi, girdikleri zor süreçte başarılar diliyorum"

Dalga geçer gibi...

NOT: Banvit maçındaki en kritik pozisyon http://www.basketfaul.com/videoGaler...me-ihlali.html

NOT 2: Tolga Hoca'nın gönderildiği maç Karşıyaka'ydı. KSK'nın koçu bugün bizi çalıştıran Hakan Demir'di. O maçtan sonra aldığı övgüler geldi aklıma Hakan Hoca'nın... Tıpkı geçen sene bşında Aliağa'yla Gs'yi yendiği zamanki gibi...
                                En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 15.10.2014, 08:42.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X