Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Trabzonspor Basketbol Takımı | Türkiye Basketbol Ligi 2014/15

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• TS taraftarı maça alınmayacak
    Protokol gereği misafir takımının taraftarları alınmayacağı açıklandı.

Yarın saat 15.00'te İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak olan Fenerbahçe Ülker - Medical Park Trabzonspor karşılaşmasına kulüpler arasında yapılan protokol gereği misafir takımının taraftarları alınmayacak.
    İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu'nun 14 Ekim 2010 tarihinde Türkiye Basketbol Federasyonu'nda gerçekleştirdiği toplantıda alınan tavsiye kararı doğrultusunda iki kulüp arasında yapılan anlaşma gereği, Fenerbahçe Ülker - Medical Park Trabzonspor karşılaşmasına misafir takımının taraftarları alınmayacak.
    Alınan İl spor Güvenlik Kurulu'nun tavsiye kararı şu şekilde:
    "Basketbol liginde ilimizde mücadele eden Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş basketbol takımlarımızın derbi diye tabir edilen kendi aralarındaki müsabakalara karşılıklı anlaşma ile misafir seyirci almadıkları ve müsabaka emniyeti açısından Trabzonspor taraftarının da bahse konu kulüpler ile yapacağı müsabakalara taraftar getirmemeleri gerektiği, güvenlik açısından daha uygun olacağı tavsiye kararı olarak alınmıştır."
    http://www.haber61.net/news_detail.php?id=69738
    2010 - 2011 Şampiyonu Trabzonspor'dur
    Gerçek budur. ☆

Yorum

• Anlasilan kulup icerisinde cok buyuk maddi sorunlar var.Sadri Sener'in bu takima destek vermesi gerekir.Yoksa sonuc husranla olacak.

Yorum

• Vay be basketbola ilgi o kadar azaldi ki Besiktas macinin basligini bile kimse acmiyor.

Yorum

• takımı 1.lige çıkarmak için bu kadar uğraş bunun için mi verildi. Yani Trabzonspor pardon medical park TS! kümeye oynasın diye mi. öyleyse kaldırsınlar TS'yi medical park olarak devam etsin takım.
          elbet bir gün toprak olup gideceğiz...
          TRABZONLU DOĞDUK TRABZONSPORLU ÖLECEĞİZ...
          legends never die ...

Yorum

• Oyuncumuz D. Obasohan eurobasket.com'da blog tutmaya başladı.

İlk yazısı için http://www.probasketballoverseas.com/?NewsID=208889

Rakiplerin otelden salona gelirken polis eskortunu vurgulaması gereksiz olmuş bence...

( Genel olarak transferler, sakatlıklara değinmiş)
            Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• İsmail Abi'nin bugünkü yazısı herşeyin özeti olmuş...

Uçurumun Kenarında!
              25 Kasım 2010 Perşembe
              İstanbul'da yaşayıp, basketbol camiasının içinde olan ve bu camiayı çok iyi tanıyan bir arkadaşım bana "Trabzon ve Trabzonspor, menajerler ve simsarlar için çok ciddi bir pasta haline döndü. Kimsenin Trabzonspor'un basketbol geleceğini düşündüğünü sanmıyorum, herkes bu pastadan nasıl daha çok pay kaparımın derdinde, aman dikkat edin" demişti.
              Haklıydı. Örnekleriyle bunu açıklamak çok basit. Ama konumuz şimdilik bu değil. Sadece bir not olarak başlığımızda bulunsun!
              Konumuz aslında Efes maçını yorumlamak, hatta geçtiğimiz hafta yorumlamaya dahi gerek duymadığımız Fener maçını da araya sıkıştırmaktı. Ama artık bire bir maç yorumlamanın da bir anlamı kalmadı. Çünkü neresinden tutsan elimizde kalıyor!
              Savunma adına hiçbir şey yapılamadığını geçtik, oyuncularımız mücadele bile etmediler. Tıpkı Fener maçındaki gibi. Konu paraysa, bu takımın ismi Trabzonspor, kimsenin parası Trabzonspor’da kalmayacağı gibi, bu takımın bütçesi rakiplerimizin 2-3 katı. Oyuncuların ve teknik heyetin kontratları da keza rakiplerimizi katlamış durumda. Taraftar desen, hiçbir takımda olmayan taraftarımız var.
              Ve enteresandır, Trabzonspor gibi sabırsız bir camianın hiçbir kesiminden zirve beklentisi yönünde baskı gelmiyor, gelmediği gibi "yenidir, alışma ve uyum süreci gerekiyor" denilerek basketbol takımımıza ve teknik heyete muazzam bir hoşgörü ve kredi sunulmuş.
              Tamam, çok kötü bir fikstüre çok sıkıntılı bir süreçte yakalandık, kabul. Ama kimse sizden Fener’i, Efes’i, GS’yi yenmenizi beklemiyor ki. Tek beklenti takımın ismine yakışır şekilde mücadele etmesi. Bunu da istemeyelim mi?
              "Yeni takımız, uyum süreci gerekiyor" denmiş. Vermişiz.
              "Sakatlarımız var, sıkıntı yaşıyoruz" denmiş. Anlayış göstermişiz.
              BBL’de 6. hafta bitmiş ve arkamıza dönüp baktığımızda; savunma yapamayan, geri koşamayan, hücumlarda ne yaptığını bilmeyen, bol bol top kaybı yapan, kısaca düzelme yerine gittikçe kötüye giden bir tabloyla karşı karşıyayız.
              Kendimi ana sponsor MP'nin yerine koyuyorum, böyle bir tabloyu kabul etmem.
              Trabzonspor'un yerine koyuyorum. İsmim yerlerde sürünüyor, kabul etmem. Etmiyor da!
              Bizler, Trabzonspor’un basketbola yatırım yapmasıyla Efes ve Fener gibi takımlarla kora kor, dişe diş karşılaşmalar yapmanın hayaliyle yaşarken; bugün Antalya BŞB’nin deplasmanda yenebildiği takımı kendi evimizde yenmeyi vazgeçtik, birazcık heyecan beklerken, mücadele etmeden aciz durumlara düşmeyi hesap etmemiştik!
              Şöyle 3 yıl öncesine dönüp, BBL’ye çıkmaktan başka basketbolumuz adına ne verilmiş diye baktığımızda; Alpella’nın satın alınışından günümüze kadar bir tane bile genç yeteneği (kendi altyapımızdan yetişenler hariç) bu takıma kazandıramadan yaklaşık 35 tane basketbolcu, teknik adam, menajer, kondisyoner gelmiş-gitmiş. Böyle muazzam ve devasa bir sirkülasyonun tek bir açıklaması var, o açıklama da yazımızın başında duruyor!
              Sponsorlar desteğiyle ayakta kalmaya çalışan bir oluşumun böyle bir sirkülasyonu sürdürebilme şansı yoktur. Olamaz da zaten!
              Sonuç olarak ortada tercihler ve planlamadan kaynaklanan çok ciddi bir başarısızlık var!
              Her kesim samimi bir şekilde kendine düşen parçayı alarak "acaba nerede hata yaptım" diyebilmeli. Bu samimi öz eleştiriyle yapılabilecek olan orta ve uzun vadeli yeni bir planlama, hem yeni bir çıkışın başlangıcı hem de Saner Ayar’ın öncülüğünde binbir emekle oluşturulan ve uçuruma doğru giden basketbolumuzun kurtuluşu olabilir.

Yorum

• Hakyemez, yeni kurulmuş ve Birinci Lig tecrübesi az olan oyunculardan oluşan bir ekip olmalarının sıkıntılarını yaşadıklarını ancak bunun karamsarlık yaratmaması gerektiğini belirterek, 'Taraftarlarımız,yönetimimiz ve bizlerin hep birlikte sabır göstermesi gerekiyor. Bu bir geçiş dönemi, sürekli böyle devam edecek diye bir şey yok. Dolayısıyla hedeflerimizde de bir değişiklik yok. Trabzon ekolü yaratmadan buradan gitmeye niyetimiz yok' dedi.

Takımın tamamının birinci lig tecrübesi az ve ilk kez birlikte oynayan oyunculardan kurulu olmasından dolayı bazı aksaklıklar yaşadıklarını, 4-4.5 milyon Tl’lik bir takım kurduklarını, bunun neticesinde de beklentilerin büyük olduğunu belirten Hakyemez, 'Üst sıraları hedefleyen bir kadro yaratmaya çalıştık. Harold Jamison, Michael Wright, Aleksandar Rasic ve Alvin Snow oynadıkları maçlar itibariyle ne kadar kaliteli basketbolcular olduklarını kanıtladılar. Ali Karadeniz’e şu anda Beşiktaş’tan teklif var. Fenerbahçe’den de geleceğini düşünüyorum. Sporcularımızın kalitesi tartışmaya açık değil. Bizim tek eksiğimiz sadece mücadele etmememiz ve birlikte takım oyunu oynayamamamız.Bunları aştığımız takdirde Play-Off’lara kalacağımız inancındayım' dedi.

Trabzon’da basketbolu seven müthiş bir kitlenin olduğunu ve kendilerini hiç yalnız bırakmadığını belirten Hakyemez 'Biz Trabzon’a sözler vererek geldik. Çok emek harcadık. Başarılı olmamızı istemeyenler var. Buradan belirlediğimiz hedeflere ulaşmadan asla ayrılmayacağız. Trabzon’da bir basketbol ekolü yaratmadan bu şehri terk etmeyeceğiz' şeklinde konuştu.

Doğan Hakyemez, yaz döneminde transfer etmek için büyük çaba sarf ettikleri Cevher’in son anda kulübü Beşiktaş’ta kaldığını hatırlatarak, 'Transferi için çok uğraştığımız Beşiktaş Cola Turklı Cevher Özer’i kadromuza dahil edebilseydik çok şey değişirdi. Cevher çok kaliteli bir oyuncu ve eğer gelebilseydi bize çok faydası dokunurdu.Cevher için çok uğraşmama rağmen onu takıma dahil edemedik. Cevher’in kadromuzda olması bizi bugün olduğumuz konumdan çok daha farklı bir yere taşırdı' dedi.

Beko Basketbol Ligi’nin devleriyle üst üste karşılaşıyor olmalarının da kendileri için bir dezavantaj oluşturduğunu belirten tecrübeli menajer Hakyemez, 'Fenerbahçe, Efes Pilsen, G.Saray ve Beşiktaş basketbol tarihimizin köklü ekipleri. THY Euroleague ve EuroCop’ta oynuyorlar. Kendilerine karşı aldığımız sonuçlar elbette üzücü fakat Trabzonspor adına asıl belirleyici olan kendi seviyemizde oynayacağımız maçlardan alacağımız neticelerdir' dedi.

Sezon başında istediği kadroyu tam anlamıyla kuramadığını, yine de güçlü bir kadroya sahip olduklarını fakat Evren Büker’in Trabzonspor’da forma giymesi halinde çok farklı yerlerde olabileceklerini belirten Hakyemez, 'Evren bizi tercih etmek istemedi. Bunun maddi problemlerle hiçbir alakası yok. Parasının bir kısmını kendisine peşin ödedik. Maç oynamadan gitti. Hala bize ödemesi gereken 110 bin lira var' diye konuştu.
                Dodo'dan aciklamalara devam.

Michael Wright'i Besiktas'in istedigini soyleyerek neyi ima etmeye calisiyor Dodo, ne kadar dogru bir is yaptiklarini mi gostermeye calisiyor.Bakin adami turk vatandasi yaptik ve de taliplileri nasil da artti demek istiyor herhalde.

Bu kadronun da 5 milyon liralik bir takim olduguna inanmiyorum ben.
                En son Murat' tarafından düzenlendi; 27.11.2010, 13:03.

Yorum

• Çok kötü bir fixtürümüz var sezon başında bundan sonras takım düzelecektir.
                  Şampiyon olsakta olmasakta En büyük TRABZONSPOR.

Yorum

• Ceyhun Eskici yazmış, katılmadığım yerler çoğunlukta, eklemek lazım...

Basketbola ölüm!..

Basketbol alev ateş yangın yeri gibi.Bir pespayelik, bir rezalet anlatamam ama yinede anlatmaya uğraşayım.
                    Rezaletin birinci perdesi : Bu beyler ha bire çalışacakları ekibi gazetecilere sormadan kendileri seçiyorlar.Hayır madem sormadınız ,neden şehir dışından ikide bir Mesih getiriyorsunuz.Aramızda imam kökenli ekip var. Mesih işi onların işi de o yüzden söyleyeyim dedim.Hadi bu arkadaşların söylediği isimler ile çalışmıyorsunuz ,futbol tarafını örnek alıp size söven sayan beyleri allı şanlı maaşla kulüp kadrosuna geçirmeyi de mi bilmiyorsunuz.
                    Rezaletin ikinci perdesi : Saner başkan bir türlü maçlara gelmiyor. Madem maçlara gelmiyorsun bari en yakınındaki karakola gidip maçı izlediğine dair tutanak tuttur.Zaten bu takımı bu şehrin başına bela ettin.Bu şehrin yeşil alanlarını, çocuklarımızın oyun parklarını market yapacağım diye belediyeden İndira Gandi yapıp 10 yıllık kira sözleşmeleri ile trilyonlar bulup har vurup harman savuranlardan olamadın.Daha da rezaleti trilyonlarca kaynak yaratıp bu şehri ne yazık ki Türk Basketbolunun gündemine oturttun.Ya arkadaş! sen ne biçim adamışsın da benim zerre kadar haberim olmadı. Bakalım bundan sonraki maçlara hangi yüzle geleceksin.
                    Şimdi işin en büyük ayıbına geliyorum.Arkadaş bula bula takımın başına bu kariyersiz hocayı mı buldunuz.B Erkek Milli takımının baş Antrenörü de olan bu kariyersiz hoca, haddini aşarak yaklaşık 20 yılı aşan basketbol kariyerinde Ersan İlyasova,Semih Erden ,Oğuz Savaş ve Ömer Aşık gibi basketbolcuları yetiştirerek haddini aşmış bulunmaktadır.Ülker’in alt yapısını kuran ve Alpella ile 1. Lig başarısı yakalayan , yıllarca Basketbol Milli takımlarının her kademesinde çalışan, kariyer fakiri bu hocanın yazdığı basketbol kitaplarını okumak ,bilgi sahibi olmak isteyenler için gerçek birer kaynaktır. Yazmış olduğu kitaplardan birinin adı da ‘Adam Adama Savunmaya Hücum’.Eksik tek kitabı kaldı onu da inşallah burada yazdıracağız. ADAMA HÜCUMA MÜDAFA !!!
                    Şimdiye buraya kadar ne anladık. Öncelikli olarak Saner Ayar’dan kurtulmamız gerekiyor. Bu takıma yani basketbola, trilyonlar harcayacak dünya kadar insan varken bir an önce kurtulalım bu adamdan.İki senede Trabzon basketboluna yarattığı yaklaşık 5 trilyonluk kaynağın hesabını soralım.Madem bu parayı buldun be adam insan gider Patagonya’dan iki futbolcu alırda keyfini sürer.Bu şehre utanmadan 25 basketbolcu getirmişsin ama buraya kadar, senin mumunda söndü.
                    Sorarım size…..
                    Bu şehir dün Şenol Güneşin kafasına ayran şişeleri atarken ondan kurtulmamış mıydı.
                    Hadi beyler herkes ayağa, gün Saner Ayar ve arkadaşlarından kurtulma günü. Gün futbol şehrinde basketbola ölüm günü….

Yorum

• Şimdi bu ironi mi?
                      Öyleyse, anlaşılma düzeyi düşük.
                      Değilse daha da kötü...
                      Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Ceyhun Eskici'nin yazisi ironilerle dolu, keske ne anlatmak istedigini daha acikca yazsaydi cunku ne anlatmak istedigi anlasilmiyor.

Burda bir gercek var o da bu takimin Saner Ayar'in buyuk ugraslari sonucunda olusturuldugu bugun Saner Ayar ben birakiyorum arkadas dese bu takima hic kimse sahip cikmaz, buna kulup yonetimi ve Sadri Sener de dahil.(150 bin lirayi vermemek icin ne taklalar attiklarini biliyoruz)

O yuzden Saner Ayar ne olursa olsun bu sehir ve bu takim icin bir deger, ben Saner Ayar olmadan bir yonetim dusunemiyorum acikcasi.Takimin aldigi maglubiyetlere en cok uzulenlerden biri odur muhakkak.Ama herseye ragmen yapilan yanlislari elestirme hakkimiz var.

En basitinden Saner Ayar ve yonetim kurulu salondaki malum gruba goz yummamali, onlara bedava bilet vermemeli.Tamam kabul ediyorum en basindan beri aksilikler yakamizi birakmadi ama kendi kendilerine acaba neden boyle oldu diye sormalari gerek.

Aslinda hersey parada bitiyor, Saner Ayar bu konuda maalesef yalniz ve de Trabzonspor'dan yeterince destek bulamiyor buna en cok da ben uyuz oluyorum.

Yorum

• Aynı röportajda hem M.Wright'ın Bjk Ct'nın gündeminde olduğunu belirtmek hem de aynı takımın oyuncusu "Cevher'i alsaydık daha iyi olurdu" ifadesi...

İnşallah bu bir hatanın sinyali değildir!

Yorum

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Şimdi bu ironi mi?
                            Öyleyse, anlaşılma düzeyi düşük.
                            Değilse daha da kötü...
                            Eski yoneticimiz ironu yapmaya calismis ama pek becerememis Oguz.

Yorum

• Sevgili Murat,

Evet, Saner Ayar çok önemli birisi ama bir takımın hem yönetiminde hem teknik heyetinde hem de oyuncu kadrosunda yer almak da bir hayli zor olsa gerek(!)

: )
                              Yönetim Başlığı

Teknik Kadro Başlığı

Oyuncular Başlığı

Yorum

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Sevgili Murat,

Evet, Saner Ayar çok önemli birisi ama bir takımın hem yönetiminde hem teknik heyetinde hem de oyuncu kadrosunda yer almak da bir hayli zor olsa gerek(!)

Yönetim Başlığı

Teknik Kadro Başlığı

Oyuncular Başlığı

Gercekten de muthismis.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X