Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Trabzonspor Basketbol Takımı | Türkiye Basketbol Ligi 2014/15

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• TRT 3 te şu anda pota programında 2 nci ligi yanibizi konuşuyorlar
    Son ağaç kesildiğinde,
    Son nehir kirlendiğinde,
    Son balık avlandığında, İşte O zaman paranın yenmediğini anlayacaksınız...

Kaybetmekten korkma; birşeyi kazanman için bazı şeyleri kaybetmelisin. Ve unutma; Kaybettiğinde değil, vazgeçtiğinde yenilirsin.

Yorum

• Arkadaşlar selamlar hepinize...
      tartışma eleştiri olmadan yeni fikirler yeni açılımlar kolay kolay üretemeyiz.dikkat etmemiz gereken bir nokta "birlik-eleştiri-birlik " dir...Birlik olduğumuzdan şüphe yok bir tane Trbazonspor var çünkü ama tbs1 gibi arkadaşlarımızın da eleştirileri baş tacı olmalı.özele ve kişiliğe inmediği müddetçe "eleştiri" bu forumun atar damarıdır,beğenir ya da beğenmezsiniz ama anlayış göstermeliyiz yoksa bu forum "yönetici destekli" imajı verirse -ki böyle bir şey bence de söz konusu değil- kendimiz çalar kendimiz dinleriz.Bizim istediğimiz "dikensiz gül bahçesi değildir" .tbs1'in sıkıntılarını anlayabiliyor ve çözmek için çabalıyorsak yeterlidir.Bunu sağladığımız zaman "birlik-eleştiri-birlik" olur.İstediğimiz de budur.

Anladığım kadarıyla forum yöneticileri de eleştirel grupta aynı dili konuşuyorlar,tarz farklılığı amaç farklılığını getirmez.
      Benim de tbs1'e hak vermediğim konular yok değil,bununla beraber teknik bir iki açıklamada bulunacağım haddimi belki aşacağım ama oyuncuları iyi tanımama verebilirsiniz bunu.
      Takımın trabzonlu olmamasından ve oyuncuların buraya parayı tercih ettikleri için gelmiş olmasından ve bunu ima eden eleştirilerden başlayayım.
      Bursa Basket'in Amerika'da öğrenim görmüş okumuş güçlü,yüksek karakterli,kişilikli oyuncusu Kıvanç Dinler katıksız bir trabzonludur.trabzonla yatar trabzonla kalkar ancak bu oyuncuyu sadece trabzon forması için gelip trabzonda oynatamazsınız.insanın mesleği ve geçim derdini bırakıp forma için trabzonda gel oyna diyemezsiniz bunun bir maliyeti vardır o maliyeti karşılarsan Kıvanç gelir trabzon da oynar,iyi oynar kötü oynar orası ayrı soru ama bunun için Kıvanç'ı eleştiremeyiz.tbs1'e gidip "gel kardeşim beylerbeyi'ndeki Trabzon Vakfı'na şeflik yap ama ücreti biraz az sen trabzonlusun nasil olsa" diyemeyiz desek ayıp olur.Ama o Vakfa gel yönetici ol desek ve dolgun bir maaş versek kimse tbs1'i çok para aliyor buraya para için geldi diye eleştiremez.Çünkü onun kalitesi işbilirliği vasıfları o parayı almasını gerektiriyor.
      Trabzon'da oynayan basketbolculardan bazıları (can özcan-Birkan Batuk-Volkan İncekara vs) çok çok önemli potansiyellerdir.Robinho veya Kaka'yı daha toyken Trabzon'a getirmek gibi bir şeydir.Keza Scott için de çok iyi referanslar aldım.Ogün,Ufuk,Burak bunlar da çok kaliteli oyuncular ve tabii ki para kazanmak için buraya gelecekler.Bunların Trabzon'lu olup olmaması mesele değildir (tbs1 de öyle bir şey demiyor zaten).Ama hani insan da istemiyor değil şöyle ağzından salyalar akarak mücadele eden kendini yerden yere atan bir top için sakatlanmayı bile göze alan forması terden sırılsıklam olmuş oyuncu.Kim istemez ki zaten.Fakat bana inanın yukarıda saydığım oyuncular yok bornova yok tofaş ya da başka bir maç değil size maç veya lig değil size şampiyonluk kazandırırlar ,bu oyuncuların oyun karakteri böyledir .Birkan "10 da 0" 3 sayı atar ama gider maç topunu da eli titremeden kaldırır atar ve sokar herkesi evine gönderir.Can Özcan yılgın bitkin yürüyor gözükür gamsız dersiniz ama öyle bir an gelirki 2 kişiyi birden çembere sokar kimse de bir daha yanına yaklaşamaz.Volkan istatistiğine bakarsınız oyunda var mı yok mu dersiniz oyundan çıkar "aaa demek ki Volkan'sız olmuyor bu takım " dersiniz.

Buraya kadar sıkıntımız yok işin sorun kısmı bundan sonra ,daha önce de yazdığım gibi kadronun geri kalanında sıkıntılarımız var mı? evet kesinlikle var ama takımın yönetimsel olarak çok kötü yönetildiği konusunu anlamadım.yani teknip ekip mi ya da başka bir şey mi.Eğer teknip ekipse aynı düşünceye katılmayacağım.Çünkü bu takım kadro olarak bu kadar oynayabiliyor.Ha gönül isterki Volkan daha uzun oynasın Ufuk Yanar biraz daha eski günlerine dönsün ama bütün olarak kötü yönetilmiyor.Eğer başka bir şeyden bahsediyorsanız bilemeyeceğim.
      Ancak şu konuyu da belirtmeden geçmeyeyim,daha önce de yazdım eğer biz bu takıma sağlam bir altyapı kurarsak ,Anadolu'dan Trakya'dan yetenekli ve uzun vadeli oyuncuları bulup şehre getirirsek ve onlara okulundan servisine yemeğinden ayakkabısına kadar çok çeşitli imkanlar sağlarsak başlarına iyi bir antrenör ekibi koyup iyi de çalıştırırsak çok samimi söylüyorum en az 4 sene içinde Trabzonspor basketbolda bir marka olur.Bundan sonra da anadolu'daki aileler "ne yapsak da çocuğumuzu Trabzon'un kapısından içeri atsak" derler .Bakın bir örnek vereyim Efes Pilsen-Ülker -Banvit gibi kulüpler her sene -buraya dikkat !!!-sadece yaz idmanlarına denenmeye ve bir umutla takıma girebilmek için gayret göstermeye gelen oyunculara sadece gidiş -geliş otobüs parasıydı gece konaklamasıydı yemesi içmesi vs harcadıkları para 50-100 bin dolar arasındadır (şaka değil elli ila yüz bin amerikan doları ve her sene ).Bu oyunculardan belki 3 veya 4 ü altyapıya seçilirler ve önleri açık olur.Ama bu cocuklar o kulupte oynamak o formayı giymek o ekibin bir parcasi olmak için kalkıp Adıyaman dan Rize'den,Antalya'dan,Bodrum'dan Kırklareli'nden Mersin'den Konya'dan gelmişlerdir.Kulup bu oyuncuyu alır almaz başka mesele ama cocugu ve aileyi el üstünde tutar ve kulübün en değerli insanıymış hissi verir.İşte o yüzden Efes Pilsen oluyor o yüzden Ülker oluyor o yüzdeb Banvit oluyor bu kulupler.Kaldi ki bizim Trabzon olarak onlardan daha büyük hem de çok büyük bir avantajımız var : "biz camiayız"
      Eğer ki biz kulüp olarak hem yöremizin evladına hem de tüm Türkiye'ye bu imkanı bu onuru yaşatırsak tbs1'in de selazur'lu İsmail'in de Bench'in de gökçebey'in de dertleri hallolur ve biz 4-5 sene sonra burdan deriz
      "ya bu sene nasıl kaçırdık türkiye 1.ligi sampiyonlugunu,ama gecen sene euroleague'de çok iyi maçlar çıkardık,milli takım da neden 1-2 trabzon lu oyuncu var daha fazla olması lazım,türk milli takımı avrupa şampiyonu olacaksa trabzondan en az 4 oyuncu direkt oynamali,fenerbahçe'yi baskette bu senede perişan ettik darısı futbola" vs vs
      gülüyor musunuz? hayır gülmeyin..bunlar hayal ürünü değil."Minareyi yaptırmayan yerden bitmiş sanır". ben minarenin yapılışına katkıda bulundum nasıl yapıldığını gördüm ,teknik ekibimiz herkesten iyi biliyor üstelik,benim sıkıntım (sanırım herkesin sıkıntısı) bu a tk işlerine fazla dalıp kulubumuzun gelecegi olan altyapıyı es gecmektir.Teknik ekibini eleştirecegimiz bir yanı varsa en önemlisi bence budur,"guardı yolla başka getir pivotu yolla iyisini getir" bunlar yarım saatlik iştir.Ziya Paşa demiş ki: "gökte yıldız ararken nice turfa müneccim gaflet ile kuyuyu görmez reh-güzerinde" (müneccimin acemisi gökte yıldız arar ama önündeki çukuru görmez)
      saygılarımla...

Yorum

• Bench yazını soluksuz okudum, çok güzel tespitlerin var ve bu işi iyi bildiğin her halinden belli oluyor...sana birkaç sorum olacak...
        1. olur da bu sene ya da seneye 1. lige çıkamazsak sponsor desteğini üzerimizden çeker mi? ben hala bu kadar parayı bu işe yatırdılar anlamış değilim, çünkü ortada ne bir reklam görüyoruz ne de başka birşey. bize mi öyle geliyor?
        2. altyapı konusunda çok haklısın ben kırklarelinde oturuyorum ve tanıdığım 3-4 genç çocuk o bahsettiğin masrafları karşılanarak banvit, vestel, efes vb. takımlarda alyapılara gidiyorlar... peki bu bahsedilen şeyler kurumsallık gerektiren şeyler değil mi? biz daha futbolu becerememişken basketbolda nasıl bir sistem kuracağız? dışarıdan profosyoneller mi gelecek? yoksa kendi adamlarımızı mı yetiştireceğiz ?
        3. altyapı her zaman çözüm mü 1. lig seviyesinde kalmak için? bugün efesin kadrosunda altyapıdan gelen kim var? mesela cenk var, barış var ama onlar bile oynayamıyor... bence banvit olmak işin kolay kısmı ama euroligde oynamak , ilk 16'ya kalmak çok büyük bütçeler istiyor bu bizim için çok zor..

Yorum

• İlk olarak bench tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Arkadaşlar selamlar hepinize...
          tartışma eleştiri olmadan yeni fikirler yeni açılımlar kolay kolay üretemeyiz.dikkat etmemiz gereken bir nokta "birlik-eleştiri-birlik " dir...Birlik olduğumuzdan şüphe yok bir tane Trbazonspor var çünkü ama tbs1 gibi arkadaşlarımızın da eleştirileri baş tacı olmalı.özele ve kişiliğe inmediği müddetçe "eleştiri" bu forumun atar damarıdır,beğenir ya da beğenmezsiniz ama anlayış göstermeliyiz yoksa bu forum "yönetici destekli" imajı verirse -ki böyle bir şey bence de söz konusu değil- kendimiz çalar kendimiz dinleriz.Bizim istediğimiz "dikensiz gül bahçesi değildir" .tbs1'in sıkıntılarını anlayabiliyor ve çözmek için çabalıyorsak yeterlidir.Bunu sağladığımız zaman "birlik-eleştiri-birlik" olur.İstediğimiz de budur.

Anladığım kadarıyla forum yöneticileri de eleştirel grupta aynı dili konuşuyorlar,tarz farklılığı amaç farklılığını getirmez.
          BMN Olarak bir basketbol kulübü kursak,hocası,yöneticisi,yorumcusu,teknik analizcisi kısaca her bir değerimiz mevcut,birtek oyuncularımız eksik,eminimki onlarda vardır,gerisinide transfer ederiz olur biter esprisel noktada değil bu başlığın genelini araştırdığımız zaman gerçekten konusunda uzman çok ciddi arkadaşlarımız var,buda bizlere gurur veriyor,BMN farkı bu olsa gerek...

Sevgili bench,
          Sizi ve yazılarınızı sürekli takip ediyorum,öncelikle çok ara vererek yazıyorsunuz lütfen çok ara vermeden bizlerle paylaşın..
          Yazınızın geneline ufak bir yorumum olacak ama şu anda değil,tbs1 bölümüne ufak yanıt vermek istiyorum..

Bizler ve özellikle ben,kişisele inmediği müddetçe her yazının ve yorumun emek olduğunu ve haliyle değer olduğunu biliyoruz,bunda en ufak bir kuşku yok..

tbs1 arkadaşımızla olan atışmamız ise tarafımıza yönelttiği eleştirileri kişisele kadar inmesindendi yoksa bizim kimseyle asla ve asla bir sıkıntımız veya husumetimiz olamaz..

Forumun ve forumdaki yazıların çeşitlilik arzetmesi hepimizin dileği ve sigortasıdır,çeşitlilik olmazsa sizinde bahsettiğiniz gibi kontrollü bir mekanizmaya dönüşürki bunada ben karşıyım.

Yaşanan tartışmalar bizim için geçmişte kaldı ve unuttuk,kendisi sizin gibi bizim üyemizdir,gelip fikirlerini beyan etmekte serbest ve özgürdür.Yaşanan tartışmalar var diye biz asla ve asla kimseye önyargılı bakmayız bununda altını çizmek istiyorum,haliyle bu konu bizler için kapanmıştır.

Aslında tartışma konusu olan ve başlığımızın özüyle alakası olmayan mesajların silinmesi taraftarıyım,ancak tartışmanın başlangıç noktasını oluşturduğu için kendisinin onayı olmadan silinmesi taraftarıda değilim.

Eğerki kendisinin böyle bir talebi olursa bunuda yerine getiririz..

Sonuç olarak fikirlerini tekrardan bizlerle paylaşmasını bekliyoruz...
          Son ağaç kesildiğinde,
          Son nehir kirlendiğinde,

Kaybetmekten korkma; birşeyi kazanman için bazı şeyleri kaybetmelisin. Ve unutma; Kaybettiğinde değil, vazgeçtiğinde yenilirsin.

Yorum

• merhaba

bench bu güzel yazından dolayı teşekkürler.
            benim takımda eksik gördüğüm konu takım ruhu ve mücadele örneğin futbol takımız çok mu iyi oynuyor ancak mücadele ,saha içindeki hırs ,kazanma isteği kötü oynadığımız maçları çevirdi.
            bizim bu ligde 2 tane çok önemli rakibimiz var ve bu ligden 2 takım çıkacak.itü ve tofaşı bu yapımızla yenebileceğimizden şüpheliyim ki tofaş hazırlık maçında bizi yendi.
            ben mesela bornova maçının son saniyesinde rakibe çalınan teknik faul sonrası kaptanımızın(en tecrübeli oyuncumuz) yaptığı hatayı ( teknik faulü yemesi ve tekniklerin biribirini götürmesi)kabul edemiyorum alacağımız maçı bu hatayla verdik.bu tür önemli hataları asgariye indirmemiz ve hatta hiç yapmamız gerekiyor.volkan çok hırslı ve yetenekli bir oyuncumuz oyuna girdiği dakikalarda hırsı ile takımı tetiklemekte ve tempomuzu arttırmaktadır.
            inşaallah tüm hatalardan ders alır ve korkularım başımıza gelmeden bu gruptan ve daha sonra bu ligden çıkarız.(bence 2. ligde 1 yıl daha oynayıp 1.lige çıkmak daha mantıklı ve doğru olur ama malum trabzonluyuz sabırsızız)

Yorum

• İlk olarak Cengiz Çubukcu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Bench yazını soluksuz okudum, çok güzel tespitlerin var ve bu işi iyi bildiğin her halinden belli oluyor...sana birkaç sorum olacak...
              1. olur da bu sene ya da seneye 1. lige çıkamazsak sponsor desteğini üzerimizden çeker mi? ben hala bu kadar parayı bu işe yatırdılar anlamış değilim, çünkü ortada ne bir reklam görüyoruz ne de başka birşey. bize mi öyle geliyor?
              2. altyapı konusunda çok haklısın ben kırklarelinde oturuyorum ve tanıdığım 3-4 genç çocuk o bahsettiğin masrafları karşılanarak banvit, vestel, efes vb. takımlarda alyapılara gidiyorlar... peki bu bahsedilen şeyler kurumsallık gerektiren şeyler değil mi? biz daha futbolu becerememişken basketbolda nasıl bir sistem kuracağız? dışarıdan profosyoneller mi gelecek? yoksa kendi adamlarımızı mı yetiştireceğiz ?
              3. altyapı her zaman çözüm mü 1. lig seviyesinde kalmak için? bugün efesin kadrosunda altyapıdan gelen kim var? mesela cenk var, barış var ama onlar bile oynayamıyor... bence banvit olmak işin kolay kısmı ama euroligde oynamak , ilk 16'ya kalmak çok büyük bütçeler istiyor bu bizim için çok zor..
              Kendi fikrimce yanıtlamaya çalışayım,sırayla başlarsak;
              1-Basketbol kulübümüzün basına ve kamuoyuna tanıtılış toplantısında Saner Bey aşağı yukarı şu cümlelerle başlayan bir konuşması olmuştu"Allah göstermesin büyük bir talihsizlik olmasa ve kazaya uğrmazsak..."

Demek ki olur da 1.lige çıkamazsak ortaya çıkan durum "Allah göstermesinlik" miş.Ben bunu anladım,başka türlü anlayan varsa da bana açıklayabilir.
              Şunu da kendi gözlemlerime göre rahatlıkla söyleyebilirim ki teknik ekip te yönetim kısmı da ve oyuncular da var olan fakat dile getirmenin bile ürkütücü olduğu bu konuda birazcık "mezarlıkta ıslık çalarak yürümeyi" tercih ediyorlar.
              Yatırım kesilir mi kesilmez mi bilmiyorum ama yine Saner Bey'in açıklamalarına dayanarak 3 yıllık bir anlaşma olduğunu biliyoruz.Bununla beraber reklam konusunda ben de merak ediyorum açıkcası neyin sponsorluğunu yapıyoruz kimin reklamını ben de bilmiyorum yani Ülker grubu neye istinaden bize bu takımı yolladı bu yatırımı yaptı bilemiyorum ve ben de merak ediyorum.

2-Evet bu işler kurumsallık gerektirir,yani bir oyuncu Trabzon'a gelirken eş dost tanıdık referans alarak değil doğrudan kulüp ismine güvenerek gelecek markadan bahsettiğim konuda bu idi.
              Basketbol şubesinin futboldan ayrı olması (bütçesinin de ayrı olması) ve Başkanının da Saner Bey olması kurumsallık açısından atılması gereken ilk ve en büyük adımdır.Dışardan gelen ekip zaten profesyonel bir ekip Taner Hoca Alaeddin Hoca idareci Kerim Şen genç antrenör Murat Başman istisnasız bu işi Türkiye'de en iyi yapan insanlardır.Ersan İlyasova ,Zaza Pachulia ,Oğuz Savaş,Caner Öner,Can Özcan ,Yunus Çankaya,Caner Topaloğlu ve sayamadığım daha onlarca oyuncu bu profesyonel ekip tarafından yaratılmıştır ve basketbolumuza kazandırılmıştır.Zamanla bu işler için kendi ekibimizde yetişir kendiliğinden.Benim tek endişem önceki iletimde de belirttiğim gibi A tk hedefine konsantre olup aşağıyı "nasıl olsa hallederiz" anlayışı.Ve maalesef ki şu ana kadarki duyumlarıma göre endişelerimde haklı olduğum noktalar var.

3 Evet altyapı herzaman bir çözümdür ve çözüm olmaya da devam edecektir.Türk Telekom gibi sınırsız bir bütçeniz olur harcadığınız paranın haddi hesabı olmaz ve 10 yılda altyapıdan yarım oyuncu yetiştirirsiniz o ayrı tabii..Yani Telekom'un bir tane şampiyonluğu bile yok,avrupada desen esamesi okunmuyor .Bu kadar para 1.lig de kalmak için mi ? o zaman altyapıya tabii ki gerek yok eğer Türk Telekom'sanız.
              Bugün Efes'in kadrosunda kimler var diyorsan altyapıdan Cenk Akyol ve Barış Hersek'i zaten az oynatıyorlar...Olabilir ama onlarda çok iyi oyuncular ve Türkiye'den hiç bir kulüp formda bir Cenk'le Barış'ı Efes'ten alamaz.Nasıl Fatih Tekke ve Gökdeniz Türkiye'de oynayamıyorsa bizden başka bir yerde...
              Ayrıca Ender Arslan ve Engin Atsür'de Efes Pilsen altyapısından yetişmiştir.(Mirsad Türkcan,Hidayet Türkoğlu ve sayamadığım onlarca üst seviyede oyuncu)
              Banvit olmak işin kolay kısmı olabilir ama biz önce şu kolay kısmı bir geçelim hele. 1.lige çıkmak daha kolaydır hatta,ama şu anda kime sorarsan sor Tofaş'da dahil İtü'de kimse garanti göremiyor kendi yerini.Baksana sen de ben de garanti görmüyoruz lige çıkacağımızı ... O yüzden mesele Banvit olmak değil tabii ki ama önce Banvit olalım sonra Avrupa gelir.Efes Pilsen kaç sene de Efes oldu?...Ülker Avrupa'da elle tutulur bir başarı yakalayamadan şubeyi kapattı gitti.Fenerbahçe yıllardır var Avrupa'da ya sonuç var mı? yok..çünkü altyapı kültürü yok.
              Top 16'ya kalmak oyle aman aman bir bütçe gerektirmiyor aslında ama daha ilerisi için ciddi bütçeler lazım.Efes Pilsen-Telekom ve Fenerbahçe ayarında yani. 2.lig için bu kadar bütçe bulabilen Saner Bey'in bence hayalidir Trabzonspor'u Euroleague'de görebilmek ve o bütçeler için de başta kendisi olmak üzere gecesini gündüzüne verebilecek yönetici ve taraftarımız var.

Yorum

• @bench
                Güzel tespitlerin var,profesyonel anlamda yorumlamışsın,

Trabzonsporun Baketbol şubesi kurulduğundan beri takip ederim,nacizane tespitlerimi her platformda dile getirmişimdir.BMN de ise yaklaşık 2 yıla yakın bir zamandır yazıp çiziyoruz,hatta basketbol bölümümüz amatör branşların içinde tek başlıktı,bugün ise basketbol ana başlığı ve bir sürü alt başlıkları var,ilk yıllarda belki 2 günde bir mesaj yazılırken bugün sürekli bu başlığı takip eder duruma geldik,hatta maç başlıkalrımız maç günü 50-60 kişiyle takip ediliyor.

Bu yazdıklarımı şubeye uyarlıyalım,bu şubenin ilk kuruluş amacı belliydi,açıldı kapandı derken bölgseslde mücadele etmeye başladı ama nasıl,binbir zorluklarla,her an kapanma korkusuyla,150.000 YTL lik bütçelerle bu branş götürülmeye çalışılarak.

İlk başlarda taraftar bulamazdık salonlarda,yavaş yavaş azda ilgi olmaya başladı ama yeterlid eğildi tabii,geçen yıl ise salon tam olmasa bile dolar gibi oldu..

Bugün ise yeni bir oluşum,yeni bir hedef ve vizyon...

Bize göre en basit maçta bile (ormanspor maçı) salon boş olur dediğimizde bir baktıkki salon full olmuş,yani taraftar sahiplenmiş basketbolu..
                Yani karadeniz insanı artık basketbolu sahipleniyor,bu açık ve net olarak gözüküyor...

Önümüzde iki maç üstüste istanbul deplasmanımız var,taraftarın bu takımı nasıl sahiplendiğini hep beraber göreceğiz..

Şimdi sırada en önemli konu var,KURUMSALLAŞMA,bunun adımları atıldı,altyapısı hazırlandı fakat kör topal işliyor...Zihinlerde bazı şeylerin değişmesi lazım,ha şu demek değildirki basketbol trabzonda gelişip futbolun popülelirliğini düşürecek,asla değil,hatta aksine futbol takımımızın üzerinde olan baskı hafifliyecektir...

Örnekmi,
                Forumlarımızı takip edenler bunu rahatlıkla farkedebilirler,basket takımımız ormansporu yendi futbol takımı sivası yenemedi,olsun diyor bir üyemiz sivası yenemedik ama basket takımımız bu hafta galip geldi,sivası yenemedik diye eleştirene kadar basket takımıyla mutlu olabiliyor..Yani bu şu demek,futbolun üzerindeki aşırı baskıya sigorta görevi görecek basketbol,bunu biz gözlemliyebiliyoruz ama bizim değil,kulüp tarfaından bunun gözlemlenmesi gerek...

Bir inşaata başladık,bu binayı senin tabirinle sağlam yapmak durumundayız,sağlam yapacağızki artık birileri gelip bu yapıyı yıkamasın,zarar veremesin,bunun yoluda kurumsallaşmadan geçiyor...

Başarı elbetteki hepimizin en büyük arzusu,ancak başarı arttıkça yatırımıda ciddi oranda artacaktır,bununda karşılanması durumu ortaya çıkacak,bu konudada benim pek endişem var sayılmaz çünkü Trabzonspor bir belediye takımı değil,bir marka...Sponsor desteği rahatlıkla sağlanacaktır,

Altyapıyla alakalı ciddi tespitlerin var,katılıyorum.Bu konuda çok ciddi ve profesyonel anlamdaki organizasyonu bilmem ama bizimde gözümüz bazı şeyleri görebiliyor.Takip ediyoruz,etmeyede devam edeceğiz,hep şunu söylemişimdir,"taşıma suyla değirmen dönmez" örneğin bir 5 yıl sonra A takımımıza neden 1 veya 2 tane trabzonlu oyuncumuzu sokamayalım,ben eminimki bu potansiyel karadenizde var,burada iş profesyonel anlamda bu işe eğilmek ve bu işe eğilen insanlara kulübün her konuda destek vermesiyle olur..Siz istediğiniz kadar profesyonel olun ve profesyonel düşünün,sizin istekleriniz aynı ölçüde yani profesyonel anlamda bakılmadıktan ve karşılanmadıktan sonra ne önemi var...

Basketbol şubemiz şu anda emekleme aşamasında,biz istiyoruzki yürümeye başlasın ve hedefine emin adımlarla gitsin,bunun yoluda KURUMSALLAŞMAKTA yatıyor..

Basketbol neden istnbul,izmir ve ankara odaklı olsun,karadenizin bu alanda öne çıkmasının zamanı geldide geçiyor...
                Son ağaç kesildiğinde,
                Son nehir kirlendiğinde,

Yorum

• Yanlız İsmail ağabey, konuyla alakası yok ama bir konuyu hatırlatmak isterim.Futbol maçlarına gelen taraftarların, basketbol maçına gelmelerini ben çok doğru bulmuyorum.Stadlardaki tribün kültürü ile basketboldaki salon kültürü çok farklıdır... Bazı taraftarlarımız basketbol'dan hiç anlamaz ama sırf işin içinde Trabzonspor olduğu için basket maçına gelmeye çalışıyor.Bence salona gelen taraftarımız azda olsa basketbolu sevmeli ve ona ilgi göstermeli.Kuralları hafifte olsa bilecek, bir kaç basketbol terimini bilmek lazım.Yoksa o taraftarımız yarardan çok bu takıma zarar verir.

Diğer konulara dönecek olursak, bencede basketbol'ün gelişmesi için alt yapı çok önemlidir.Şimdi Trabzonspor şu haliyle 1.lig'e çıksa ne olur? Belki 1 sene sonra gene küme düşer.Trabzonspor basketbol takımının 1.lig'de oynamasından bizim kazancımız ne olur? En fazla Trabzon halkı Efes, Fener,Türk Telekom gibi takımları izlemiş olur.Fener'i ayrı izleriz o da ayrı ya

Ama bu çözüm değil, Trabzonspor takımı yavaş yavaş ama güçlü çıkmalı 1.lig'e, yoksa çıktıktan sonra 2 sene sonra Ülker para musluğunu keserse ve de en önemlisi Trabzonspor yönetim kurulu basketbola kaynak ayırmazsa bu takımımız hızla çıktığı gibi tekrardan aşağılara iner.

Bunun önüne geçmek için, şehirde basketbolu sevdirmek ve alt yapıyı geliştirmek anlamında bence okullarada çağrılar yapılmalı ve basketbolu okullarda tanıtmalı, sevdirmeliyiz.Trabzon şehri bir spor şehir olmak istiyorsa, elinden geldiğince bütün spor dallarına şehir olarak ilgi alaka göstermelidir.Bunun için şehrin mülki ve idari amirleri, kulüpler ortak bir plan üzerinde çalışılmalı ve gençlerimizi kahve köşelerinden kurtarılmalıdır.

Alakası yok ama bir şey yazacağım... Konyaspor-Trabzonspor futbol maçında Trabzon'da bir kahvehanedeydik.Maç başladı baktım herkes lig tv'den maçı takip ediyor.Ama arka tarafta 2 masa hala daha oyun oynuyor.Oyun oynayanlarında hepsi çok genç.Çok zoruma gitti, çocukların Trabzonspor'a olan bu ilgisizliği, gamsızlığı beni çok üzdü.Tiplerine baktım gencecik çocuklar belki daha askerliğini bile yapmamışlardır.Sonra goller olunca kalkıp koştular tv'den Trabzonun attığı golleri görünce baktılar, sevindiler.Sonra oyuna devam ettiler.Şahsen üzüldüm, bir Trabzon'lu olarak gençlerimizin daha bilinçli ve şehrimizin hangi takımı olursa olsun ona sahip çıkmasını, sahadaki futbolcunun verdiği mücadeleyi sende ekranda da olsa orada yaşamasını isterdim.
                  TARAFTAR TARAF OLANDIR...TARAFTAR ALMAZ VERİR!...

Yorum

• Basketbol futbola göre çok yeni bir branş doğrudur ama size çok sevinçli bir haber vereyim. Yavaş yavaş gençlerimiz bu işi sahipleniyor. Hatta basketbol maçlarında bayanların sayısı neredeyse erkekler kadarki bu çok önemli bir şey....

Yalnız futbol maçı kıvmamında maçı izleyip ona göre davranan davul çalan, küfreden taraftarlarımızda var maalesef bu grup bayanları rahatsız ediyor. Bunuda belirtmek lazım.
                    Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• İlk olarak Badaloğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Yanlız İsmail ağabey, konuyla alakası yok ama bir konuyu hatırlatmak isterim.Futbol maçlarına gelen taraftarların, basketbol maçına gelmelerini ben çok doğru bulmuyorum.Stadlardaki tribün kültürü ile basketboldaki salon kültürü çok farklıdır... Bazı taraftarlarımız basketbol'dan hiç anlamaz ama sırf işin içinde Trabzonspor olduğu için basket maçına gelmeye çalışıyor.Bence salona gelen taraftarımız azda olsa basketbolu sevmeli ve ona ilgi göstermeli.Kuralları hafifte olsa bilecek, bir kaç basketbol terimini bilmek lazım.Yoksa o taraftarımız yarardan çok bu takıma zarar verir.

Diğer konulara dönecek olursak, bencede basketbol'ün gelişmesi için alt yapı çok önemlidir.Şimdi Trabzonspor şu haliyle 1.lig'e çıksa ne olur? Belki 1 sene sonra gene küme düşer.Trabzonspor basketbol takımının 1.lig'de oynamasından bizim kazancımız ne olur? En fazla Trabzon halkı Efes, Fener,Türk Telekom gibi takımları izlemiş olur.Fener'i ayrı izleriz o da ayrı ya

Ama bu çözüm değil, Trabzonspor takımı yavaş yavaş ama güçlü çıkmalı 1.lig'e, yoksa çıktıktan sonra 2 sene sonra Ülker para musluğunu keserse ve de en önemlisi Trabzonspor yönetim kurulu basketbola kaynak ayırmazsa bu takımımız hızla çıktığı gibi tekrardan aşağılara iner.

Bunun önüne geçmek için, şehirde basketbolu sevdirmek ve alt yapıyı geliştirmek anlamında bence okullarada çağrılar yapılmalı ve basketbolu okullarda tanıtmalı, sevdirmeliyiz.Trabzon şehri bir spor şehir olmak istiyorsa, elinden geldiğince bütün spor dallarına şehir olarak ilgi alaka göstermelidir.Bunun için şehrin mülki ve idari amirleri, kulüpler ortak bir plan üzerinde çalışılmalı ve gençlerimizi kahve köşelerinden kurtarılmalıdır.

Alakası yok ama bir şey yazacağım... Konyaspor-Trabzonspor futbol maçında Trabzon'da bir kahvehanedeydik.Maç başladı baktım herkes lig tv'den maçı takip ediyor.Ama arka tarafta 2 masa hala daha oyun oynuyor.Oyun oynayanlarında hepsi çok genç.Çok zoruma gitti, çocukların Trabzonspor'a olan bu ilgisizliği, gamsızlığı beni çok üzdü.Tiplerine baktım gencecik çocuklar belki daha askerliğini bile yapmamışlardır.Sonra goller olunca kalkıp koştular tv'den Trabzonun attığı golleri görünce baktılar, sevindiler.Sonra oyuna devam ettiler.Şahsen üzüldüm, bir Trabzon'lu olarak gençlerimizin daha bilinçli ve şehrimizin hangi takımı olursa olsun ona sahip çıkmasını, sahadaki futbolcunun verdiği mücadeleyi sende ekranda da olsa orada yaşamasını isterdim.
                      taraftar kısmı çok doğru, oraya gelip abuk subukluklar yapan insanlar da var. onlar mümkünse gelmesin maçlara. yani basketbol erkeklerden çok bayanların ilgi gösterdiği bir dal neredeyse. ama oraya gelen, aralarda yasak olmasına rağmen arka tarafta sigara içen kural tanımaz ve kendilerini "taraftar" olarak tanımlayan bazı grupların mensupları takıma destekten çok köstek oluyor. yani, tabi ki herkesin gelme hakkı vardır orası ayrı ama gönül istiyor ki salon seyircimiz bu işi seven, basketbola gönül veren, küfür etmeyen kişilerden oluşsun. umarım böyle gelişir.
                      Siyasetin "bizden olduğu sürece" yer aldığı, karşıda olduğu zaman "siyasete bulaştığı" büyük kulüp/taraftar camiası Trabzonspor

Yorum

• Merhaba,

Başlığın içeriğine uymayan mesajlar silinmiştir. Bilginize...

Yorum

• basketbol taraftarı ile futbol taraftarı arasında çok fark var.Bunu istanbulda olduğum ve basketbolu çok sevdiğim için güzel olduğuna inandığım maça gitmeye çalışıyorum bu fenerin avrupa maçı da olabiliyor .Basketbolu salonda seyretmenin hazzıyla tvde seyretmenin çok farkı olduğundan salonda seyretmeyi çok seviyorum.Benim gördüğüm fenerden örnek vereceğim geçen sene real madridle oynarlarken maçın 4. çeyreğine kadar futbol taraftarı olarak destek vermeye çalıştılarve 20 küsür sayı fark vardı .Ne zaman ki basketbol taraftarı gibi davrandılar ki bu 5 dakika sürdü fark 4 sayıya kadar indi tekrardan futbol taraftarı oldular maç 21 sayı farkla bitti.
                          Bu basketbol da taraftarın ne kadar önemli olduğu kadar taraftarın basketbolu ne derece bildiğini de gösteriyor aslında gösteriyor aslında
                          sadist trabzonsporun mazoşist yaptığı taraftarı

Yorum

• maçı önce bitiren kim . yani futbol taraftarlığı daha mı iyi salonda. bu anlam mı çıkıyor yazınızdan
                            2010 - 2011 Şampiyonu Trabzonspor'dur
                            Gerçek budur. ☆

Yorum

• Abdi İpekçideki 05 Aralık cuma günü oynanacak olan TED maçımız, federasyon tarafından .......06 Aralık Cumartesi günü saat : 17.00 ye alınmıştır,bilginize
                              Son ağaç kesildiğinde,
                              Son nehir kirlendiğinde,

Yorum

• İlk olarak selazur'lu ismail tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Abdi İpekçideki 05 Aralık cuma günü oynanacak olan TED maçımız, federasyon tarafından .......06 Aralık Cumartesi günü saat : 17.00 ye alınmıştır,bilginize
                                Abi artık görev oradaki arkadaşlarımıza devredilmiştir. Gereğini yapsınlar.....
                                Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                                Yükleniyor...
                                X