Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Türkiye Basketbol Ligleri

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Efes, lider Malaga'ya fark attı06 Aralık 2007 00:15

Euroleague'deki temsilcilerimizden Efes Pilsen, B Grubu 7. maçında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda ağırladığı lider Unicaja Malaga'yı farklı mağlup etti
    Efes Pilsen: 91-75 nicaja Malaga

Efes Pilsen, Basketbolda ULEB Avrupa Ligi (B) Grubu'nda lider durumda bulunan İspanya'nın Unicaja Malaga takımını, gruptaki 7. maçında 91-75 yendi ve 4. galibiyetini aldı.

Salon: Abdi İpekçi
    Hakemler: Carl Jungebrand xxx (Finlandiya), Roberto Chiari xxx (İtalya),
    Borys Ryzhyk xxx (Ukrayna)

Efes Pilsen: Penn xxx 15, Gregory xx 3, Nicholas xxx 16, Kerem xx 10, Woods xx 10, Ermal xxx 13, Wright xx 5, Hutson xx 8, Ender xx 11, Mustafa x

Unicaja Malaga: Cabezas x 5, Welsch xx 13, Berni x 2, Jimenez x 2, Santiago xxx 25, Kus xx 11, Ndong x 5, Popoviç x 3, Chilinsky xx 9
    1. Periyot: 28-21

Devre: 51-36 (Efes Pilsen lehine)
    3. Periyot: 71-55

Maçın periyotları
    Karşılaşmanın ilk dakikalarında üstüste sayılar bulan Efes Pilsen, 3.dakikada 7-4 üstünlük yakaladı. Skorda sıkıntı yaşamayan lacivert-beyazlılar, savunmada ise potaaltında Santiago'yu durduramadı. Unicaja Malaga, tüm topları içeride bu oyuncuya indirerek sayı üretti ve 7. dakikada Jimenez'in basketiyle 17-16 öne geçti.

Ermal ile sayı bulan evsahibi takım, Penn, Hutson ve Nicholas ile skor üretmeyi sürdürerek, Santiago'nun 15 sayısına karşın ilk periyotu 28-21
    önde geçti.

2. periyota alan savunmasıyla başlayan ve bunu bölüm sonuna dek sürdüren
    Efes Pilsen, rakibini savunmada adeta kilitledi. Potasında kolay sayı görmeyen lacivert-beyazlı ekip, Wright ve Ender'in 3 sayılık basketleriyle farkı açmaya başladı. 7.5 dakikada 18-5'lik seri yakalayan Efes Pilsen, Woods'un basketiyle 18. dakika içinde 20 sayılık fark (46-26) yakaladı. Efes Pilsen, yaptığı alan savunmasıyla ilk periyotun skoreri Santiago'ya 2. çeyrekte yalnızca 4 sayı izni verdi ve ilk yarıyı 51-36 önde kapadı.

Hutson ve Ermal'in basketleriyle ikinci yarıya başlayan Efes Pilsen, Penn
    ile skor bulurken, rakibine de sayı izni vermedi ve 23. dakikayı da 21 sayı
    farkla (57-36) üstün geçti. Rakibinin alan savunmasına geçmesiyle hücumdaki temposu düşen lacivert-beyazlılar, rakibi gibi alan savunması yaparak farkın kapanmasını engelledi ve 3. periyotu 71-55 önde geçti.

Maçın tüm periyotlarına iyi başlayan evsahibi takım, son periyota da etkili
    girdi. Savunmada kazandığı topları hızlı hücumlarla değerlendiren lacivert-beyazlılar, 33. dakikada Penn'in 3 sayılık basketiyle farkı 25 sayıya (83-58) çıkardı. Efes Pilsen, özellikle Santiago üzerinde kurduğu baskıyla rakibinin maç boyunca oyuna ortak olmasına izin vermedi ve geçen sezon ''Dörtlü
    Final'' oynayan Unicaja Malaga'yı 91-75 yendi.

Bu arada karşılaşmayı, Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp ve eşi de izledi. Maçı izlemeye gelen taraftarlar Feldkamp'a ilgi gösterirlerken, Alman çalıştırıcıdan imza aldılar.
    bordomavi.net
    Trabzonspor'un ilk ve en büyük taraftar sitesi

Yorum

• efes mukemmel oynadi bence
      Gitme demek cok da Zor olmamali

Yorum

• dün ben Efes'in macinimi izledim, olamaz
        *
        * Ağızdan çıkan söz muallakta kalmaz, ya sağ tarafa yazılır ya da sol tarafa *

~Tasavvuf, Dünya adamını ALLAH adamı yapma Sanatı'dır ~

Yorum

• Efesi tebrik ederim, gercekten kendi kimligine burunup Avrupada herkesi yenebileceklerini gosterdiler. Efesin butcesi belki bir CSKA yada bir PAO kadar degil fakat Loren Woods, Rashad Wright, Scoonie Penn, Andrew Nicholas, Kenny Gregory ve Andre Hutson gibi ust seviyedeki yabanci oyuncularini bunyende barindirmak kucuk bir butceyle olacak bir is degil sanirim. Bu arada fantasy challenge oynayan arkadaslar var mi? Kendim bu oyunu 3 senedir oynuyorum ve bir hayli zevk aliyorum. Bir misal olarak aldigim skoru buraya kopyalamak istiyorum fakat "print screen" ile bunu basaramiyorum. Bir arkadas yardimci olabilirse bu konuda memnun olurum.
          Ya olduğun gibi görün yada göründüğün gibi ol.....

Yorum

• Efes'in konuğu Cibona!

Efes Pilsen, ULEB Avrupa Ligi B Grubu 8. maçında yarın Hırvatistan'ın Cibona Zagreb takımını İstanbul'da konuk edecek. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 20.15'te başlayacak karşılaşma Skytürk TV'den canlı yayınlanacak.
            B Grubu'nda iki takım arasında oynanan ilk karşılaşmada Cibona Zagreb evinde Efes Pilsen'i 93-85 mağlup etmişti.

B Grubu'nda Efes Pilsen, 4 galibiyet 3 mağlubiyet ile 4. sırada yer alırken, Cibona Zagreb ise 3 galibiyet, 4 yenilgiyle 6. sırada bulunuyor.

Efes'in Cibona'ya şansı tutmuyor!

Efes Pilsen, Hırvatistan'ın Cibona Zagreb takımı ile İstanbul'da yapacağı ULEB Avrupa Ligi maçıyla birlikte Avrupa kupalarında rakibiyle 24. kez karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında geride kalan 23 maçta Hırvat takımının galibiyet sayısında üstünlüğü bulunuyor.

Efes Pilsen, Cibona Zagreb karşısında 9 galibiyet alırken, 14 kez de yenildi.

-İSTANBUL'DAKİ MAÇLAR-
            Efes Pilsen, Cibona Zagreb ile Avrupa kupalarında yarın İstanbul'da 12. kez karşı karşıya gelecek.

İstanbul'daki maçlarda Efes Pilsen 7 galibiyet alırken, Hırvat takımı, 2'si son 2 randevuda olmak üzere, 4 kez kazandı.

Efes Pilsen ile Cibona Zagreb arasında İstanbul'da yapılan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:

Tarih Organizasyon Sonuç
            01.06.1987 Kupa 2 70-86
            16.12.1993 Kupa 1 69-75
            01.05.1995 Kupa 1 67-62
            03.04.1998 Kupa 1 75-59
            14.10.1998 Kupa 1 80-57
            15.12.1999 Kupa 1 69-60
            08.01.2003 Kupa 1 91-57
            26.02.2003 Kupa 1 68-62
            17.11.2004 Kupa 1 72-70
            14.12.2005 Kupa 1 71-77
            01.03.2006 Kupa 1 63-69

-AVRUPA KUPALARINDA 381. MAÇINA ÇIKIYOR-
            Efes Pilsen Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Ligi'nde yarın İstanbul'da Hırvatistan'ın Cibona Zagreb ekibiyle yapacağı maçla birlikte Avrupa kupalarındaki 381. sınavına çıkacak.

Lacivert-beyazlılar, 1979-80 sezonundan itibaren mücadele ettiği Avrupa kupalarında, bugüne dek yaptıkları 380 maçın 238'ini kazanırken, 142 maçta ise salondan yenilgiyle ayrıldı.

Efes Pilsen, basketbolda Avrupa'nın kulüpler bazında 1 numaralı organizasyonu olan ve zaman içinde Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası, Avrupa Kulüpler Şampiyonası, Avrupa Ligi, Suprolig ve son olarak da ULEB Avrupa Ligi diye adlandırılan ''Kupa 1''de ise çıktığı toplam 295 maçta 186 galibiyet, 109 yenilgi aldı.
            -1461 TRABZON-

Yorum

• Efes 'belalisini' Farkli Devİrdİ!

Euroleague'deki temsilcimiz Efes Pilsen, B Grubu'ndaki 8. maçında Hırvatistan'ın Cibona Zagreb takımı ile Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşılaştı.

Temsilcimiz bu sezon deplasmanda oynadığı ilk maçta rakibine 93-85'lik skorla mağlup olmuştu. Bu maça kadar B Grubu'nda 4 galibiyet 3 mağlubiyet ile 4. sırada yer alan Efes Pilsen ilk maçında yenildiği Cibona'yı İstanbul'daki mücadelede, maçın başından sonuna kadar üstün olarak 100-74 yendi ve B Grubu'ndaki galibiyet sayısını 5'e çıkarttı.

İki takım bu maça kadar 23 kez karşılaşmış ve Efes Pilsen, Hırvat ekibi karşısında 9 galibiyet elde ederken, 14 kez üzülen taraf olmuştu. B Grubu'ndaki maçla birlikte Efes Pilsen de Cibona karşısında tarihinde 10. kez kazanmayı başardı.

-MAÇIN TAMAMINDA EFES ÜSTÜNDÜ-
              Lacivert beyazlılar karşılaşmanın ilk yarısını 52-42 üstün tamamladı. Maçı da 100-74 ile 26 sayı farkla kazanan Efes Pilsen böylece Euroleague'deki galibiyet serisine devam etti.

Yorum

• efesin hücüm gücünü sahaya yansıtmayı başarmaya başladı birde savunmayı oturtsa ligde dahil çok iyi olacak
                asıl efeste sayıların dengeli dağılması herkesin sayı atması rakip savunmanın dengesini bozmayı sağlıyor malaga maçında 6 cibona maçında 5 oyuncunun çift haneli sayıya ulaşması bunun göstergesi ama ligde alpella önünde 92 sayı atmasına rağmen yenilmesi savunmada ki sorunun da göstergesi
                son iki avrupa maçının farklı kazanılmasın da en önemli faktörün bence penn'in penn gibi oynamaya başlaması
                efes ligde artık yenilgi kredisini fazlasıyla doldurduğunu düşünüyorum artık ligde de savunma yap efes
                sadist trabzonsporun mazoşist yaptığı taraftarı

Yorum

• Maçı bölüm bölüm izledim.Efes iyi oynadı.Gregory'nin smaçları müthişti.Penn'i bir daha böyle göremeyiz herhaldeİyi oynadı.11 sayı attı ama çok şut denemedi.Umarım böyle devam eder.
                  -1461 TRABZON-

Yorum

• penn maçı 13 sayı 9 asistle tamamladı
                    sadist trabzonsporun mazoşist yaptığı taraftarı

Yorum

• son çeyrekte açtım maçı fark 15-20ydi dedim bu maçı almışız,
                      izlemedim kapattım , inş. bu sene 8'e girecez sorada final four hayırlısıyla

Yorum

• Efes grubunu bence 1.sirada bitirir lakin 1., 3. ve 5. (Lietuvas Rytas, Maccabi Tel Aviv ve Aris Selanik) siradaki takimlari Istanbulda agirlayacaktir. Deplasmanda ise 2. sirada ve son 2 sirada bulunan takimlarla (Unicaja Malaga, Armani Jeans Milano ve Le Mans) karsilasacak yani fikstur olarakta cok avantajli oldugunu dusunuyorum Efesin. Efesin kadrosu, hazirlik macinda NBA'in Minnesota Timberwolves'la oynadiklari karsilasmadada gorundu ki, Avrupanin en derin ve en kuvvetli kadrolarindan birine sahip. Grubunu ilk sirada bitirirse, Final 16'ya avantajli girer ve ceyrek final ve final 4 icin avantaj yakalamis olur. Basarilarinin devamini bekliyor ve bekliyoruz Efesten.
                        En son TS61_NL tarafından düzenlendi; 14.12.2007, 11:14.
                        Ya olduğun gibi görün yada göründüğün gibi ol.....

Yorum

• İlk olarak TS61_NL tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Efes grubunu bence 1.sirada bitirir lakin 1., 3. ve 5. (Lietuvas Rytas, Maccabi Tel Aviv ve Aris Selanik) siradaki takimlari Istanbulda agirlayacaktir. Deplasmanda ise 2. sirada ve son 2 sirada bulunan takimlarla (Unicaja Malaga, Armani Jeans Milano ve Le Mans) karsilasacak yani fikstur olarakta cok avantajli oldugunu dusunuyorum Efesin. Efesin kadrosuda, hazirlik macinda Minnesota Timberwolvese oynadiklari karsilasmadada gozuktu ki, Avrupanin en derin ve en kuvvetli kadrolarina sahip Efes Pilsen. Grubunu ilk sirada bitirirse, Final 16'ya avantajli girer ve ceyrek final ve final 4 icin avantaj yakalamis olur. Basarilarinin devamini bekliyor ve bekliyoruz Efesten.
                          Aynen oyle..

Yorum

• Efese bir tebrikte benden...
                            Bu takımın adına bir türlü ısınamasamda Türkiyeyi basketbolda birkaç çıta yularıda taşıdığı gerçeğini görmezlikten gelemem...

Umarım dörtlü finale kalırlar, bu arada penn ısınmaya başlaması telekom taraftarı olarak beni korkutmuyor değil...
                            Eskiden Sungu61 idi ....

Yorum

• ben izlemeyince kazanıyorlarn bundan sebeple maça sadece ara ara bakıyorum.efes iyi yolda.sabretmek lazım demiştim.bu süreç halen devam etse de sonuçlar artık daha tatmin edici.en azından avrupada
                              HADDİNİ BİLEN MERTTİR,VATAN BÖLÜNMEZ TEKTİR,CUMHURİYET İÇİNDE CUMHURİYET KURAN NAMERTTİR!NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

SERHAT KIRKAYAK,BÜNYAMİN KAHRİMAN,AHMET MUHAMMET DEMİREL VE MESUT KELEŞ!SİZİ HİÇ UNUTMAYACAĞIZ!21.12.2009

Takım tutmak farklı, adam tutmak farklı...

Yorum

• İlk olarak Bartuğ13 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                ben izlemeyince kazanıyorlarn bundan sebeple maça sadece ara ara bakıyorum.efes iyi yolda.sabretmek lazım demiştim.bu süreç halen devam etse de sonuçlar artık daha tatmin edici.en azından avrupada
                                Sen de benim gibi avrupa yakasına takılıyorsun herhalde

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X