BSL 22. Hafta | Trabzonspor 96 - 92 Manisa Basket | Maç Sonucu

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler
  • Oğuz ZEYTİN
    Yönetim Kurulu
    • 20.08.2009
    • 26212
    • Danışman
    • Kuzey Amerika

Berk'e blok yapılan pozisyonda, top önce cam değiyor.

Mintz'in ayağı kayıyor, faul çalıyor. Dorukhan sabit, Mintz temas arıyor, faul. Martin şuta yükselen Hamm'e sabit değilken temas ediyor, faul çıkmıyor.

Bu kadar yeteneksiz hakemlerin ve standartsız kararların olduğu maçta kaza yaşamamak da önemli.

*

Yaptığı üçüncü faul gereksizdi ama bugün savunmada ayakta kalan nadir oyuncularımızın başında Yeboah geliyor. Kimden sayı yesek, sonraki pozisyonda Ernak Yeboah'ı ona verdi.

En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 1 hafta önce.
    Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Adem Akyüz'

İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi
      Berk'e blok yapılan pozisyonda, top önce cam değiyor.

Mintz'in ayağı kayıyor, faul çalıyor. Dorukhan sabit, Mintz temas arıyor, faul. Martin şuta yükselen Hamm'e sabit değilken temas ediyor, faul çıkmıyor.

Bu kadar yeteneksiz hakemlerin ve standartsız kararların olduğu maçta kaza yaşamamak da önemli.

*

Yaptığı üçüncü faul gereksizdi ama bugün savunmada ayakta kalan nadir oyuncularımızın başında Yeboah geliyor. Kimden sayı yesek, sonraki pozisyonda Ernak Yeboah'ı ona verdi.
      Son periyot Yeboah’a verilen hücum faule ne diyorsun abi? Manisalı arkadan gelip ayakları yerden kesiyor gibi sanki. Yoksa perdeleyen hareketli diye hep hücum faul mü oluyor
      www.x.com/zykmda

Yorum

• Oğuz ZEYTİN
        Yönetim Kurulu
        • 20.08.2009
        • 26212
        • Danışman
        • Kuzey Amerika

İlk olarak Adem Akyüz' tarafından gönderildi

Son periyot Yeboah’a verilen hücum faule ne diyorsun abi? Manisalı arkadan gelip ayakları yerden kesiyor gibi sanki. Yoksa perdeleyen hareketli diye hep hücum faul mü oluyor
        Hücum faul, evet. Perde sabit seğilse, savunmacının koridorunu engelliyor.
        Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Oğuz ZEYTİN
          Yönetim Kurulu
          • 20.08.2009
          • 26212
          • Danışman
          • Kuzey Amerika

Gard almışız, transfer bekleyenlerin gözü aydın! İyi de, bugünkü oyunun, transferle alakası var mıydı?

Maça başlangıçtaki Delgadolu savunma düzenimizle, ikinci çeyrekle başlayan savunmasızlık hâline nasıl bir transfer çözüm olacak? Bugünkü sorun gardların geçilmesinden (İlk çeyrek rakibin asisti yok, bire bir oynadıklarının en güzel kanıtı) ziyade arkada yardım getirmediğimiz için karşılayan olmamasıydı. Rakip zaten atak edecek içeri, başka ne alternatifi var Manisa'nın? Biz gidip boyalı alanı boşattık. Bu doğru plan mı? Koç tercihidir herhalde. Şutu olmayan Johnson ve Martin'e hangi uzun çıkar? Pivotlarını geçtim, 4 numaralarının da şutu yok. Hücumda spacingimiz kötü ama maşallah savunmada beş dışarıda yerleştik! İnşallah bunu düzeltecek bir transfer yapmışlardır.

Hücumda ikinci devre Reed dışında kimi organize şekilde kullandık? Yani Hamm'e attırdığımız pozisyonları Yeboah ve Tinkle'a hazırlamaktaki cimriliğimiz, transfersizlikle (Veya İsmail'in sakatlığıyla) açıklanmıyor bence. Manisa'nın en skorer üç oyuncusundan ikisi bugün toplam 8 sayıda kaldı ve 92 yedik. Geri kalan 84, yine Manisa'nın sezon ortalamsı olan 79'dan yüksek.

Takımın kısa oyuncu ihtiyacı ile şuraya kadar yazdıklarımın sebebi birbirinden ayrı. O yüzden, gerçekle yüzleşelim.

Şimdi gelelim yeni çocuğa. Hayırlı olsun. Iowa, Alabama, Cicinnati ve Washington gibi Clemson'ın da maçlarına bakıyorum. Savunmacı uzunları vardı. Hatta bizim ilk sezon kadromuzdaki Harold Jamison da oradan çıkmıştı. Horace Grant, Elden Campbell ve Dale Davis de oradan... W. Solomon hariç kısasını hatırlamıyorum. Geçen sezon Bursa'daki D. Grantham ile Monaco'daki Blossomgame gibi forvetler vardı orada. Çocuğu bilmiyorum açıkçası, hatırlamıyorum.

Şimdi hem o kadroya girecek, Gulley tribünde kalacaksa; Gulley tarihimizin en boşa çıkan hamlesi olur. Yok, ikisi de oynayacaksa, kim kesilecek? Tinkle mı? Tek şut atan, topu yere vuran uzun o. Hamm yay gerisinde 4 oynayacak profil değil. Bugün ceza şutörü gibi perimeterda takıldı da ne faydası oldu? Ama onunla da yeni uzatıldı. Beşte Ege'ye az da olsa süre vereceğiz. Dörtte Berk oyunda kalacak. Hamm'i her iki pozisyon back up'ı gibi kulkanırsak, Tinkle tribüne çıkar.

Bjk (Çarşamba günü Trento'yla çeyrek final maçı oynayacaklar) maçı da muhtemelen Efes ve T. Telekom havasında geçecek gibi görünüyor. Hedef maç, Başakşehir Koleji. Oraya kadar hazır hale gelmeliyiz.

Ek: Çocuk aslında Syracuse'de (Carmelo'nun okulu) okumuş. Onların koçu Boeheim iyi bir adamdır. Okul beyaz şutör fabrikası gibi: Son dönemde Efesli Cole Swider ve Pistons'ta da oynayan Buddy Boeheim gibi... Girard, okul tarihinin en çok üç sayıılık atan üçüncü oyuncusuymuş. Geçen yıl, Litvanya Ligi'nde sayı kralıymış. 50-40-90'la atmış. Bir iki videosuna baktım, bizde Browning diye bir çocuk vardı, 2017-18'de, onu andırıyor gibi... Hayırlı olsun.

Yorum

• Murat Keçeci
            • 30.12.2007
            • 4683
            • Trabzon

Tebrikler her galibiyet çok değerli.Evimizde hata yapmadık.Tabi oyun ve form olarak 10 maçlık serimizin altındayız.Basit hatalarımız yine sezon başı kadar arttı.Reed ve Taylor dışındaki oyuncular yine fazlasıyla boş şut kaçırmaya başladı.Bu oyun bjk maçını kazanmaya yetmez.Çok daha fazlası lazım.

Maçın en iyisi Reed idi.Rakibe tek başına kafa tuttu ve maçı son çeyrekte çevirdi.Alkışı haketti.

İlk 8 de olacağız yüzde 90 ama ilk 4 de kalmak istiyorsak bu oyun yetmez.Reed ve Taylora diğer oyuncuların daha fazla omuz vermesi lazım.

Yorum

• Mehmet Cihan Kocaman
              • 24.10.2010
              • 5170
              • Trabzon

Çok konuşulmadı ama dün Delgado en iyi maçlarından birini oynadı.

Yorum

• pReN@_61
                • 10.12.2004
                • 25746
                • İstanbul

Tebrikler takım.

(UEFA)

Yorum

• Oğuz ZEYTİN
                  Yönetim Kurulu
                  • 20.08.2009
                  • 26212
                  • Danışman
                  • Kuzey Amerika

* Ty Gordon'un bu sezonki 11 asist / 1 top kaybını ihmal edersek; BSL / Türkiye Kupası / EuroChallenge / EuroCup maçları çerçevesinde en iyi Asist / Top Kaybı oranına sahip oyuncumuz Tony Taylor (4,8).

* (Aynı çerçevede yani bu lig düzeyinde) En az on üçlük deneyen oyuncularımız arasında Yeboah en yüksek yüzdeli dış atış atan ikinci oyuncu (43%). İlk sırada Nusret var (44%). Yeboah'ın maç başına 1,7 isabeti var, Nusret'in 0,5... eFG'de ise tüm zamanlarda üçüncü sırada Yeboah. Bu adamı daha çok kullanmalıyız.

* Blok sıralamasında Hamm 0,8 blokla beşinci sırada. Önünde Obekpa (2,4), Kadji (1,3), Lawal (1,1) ve Kulig (0,8) var. Blok/Faul oranında ise Obekpa'dan sonra ikinci sırada Hamm.

* Reed top çalma sıralamasında üçüncü sırada (1,6). İlk sırada Russell Robinson (2,1), ikinci sırada Dee Bost (1,7) var.
                  Ayrıca Reed en skorer oyuncumuz (23,5). Arkasında M. Wright var (22,9). 20,0 sayı ortalamasını geçen iki oyuncumuz onlar zaten.

Tekrar ediyorum, TBL (Eski adıyla TB2L sezonları 2008-09, 2009-10, 2012-13 ve 2024-25) bu sıralamada yer almıyor.

İlk olarak Mehmet Cihan Kocaman tarafından gönderildi
                  Çok konuşulmadı ama dün Delgado en iyi maçlarından birini oynadı.
                  Takımın "Net Ratingi" en yüksek oyuncusu,
                  "Savunma Ratingi" en iyi oyuncu,
                  "+/-" verisi Reed'den sonra en yüksek ikinci oyuncu.

Yorum

• TurnaSuyu
                    • 15.07.2009
                    • 608
                    • Muhasebe
                    • Trabzon

Bu arada geçen sene bizim mücadele ettiğimiz bir alt ligde bu sene işler bayağı karışık. Üç hafta öncesine göre Antep rahat çıkardı şimdi ise net bir şey yok.

Yorum

• Oğuz ZEYTİN
                      Yönetim Kurulu
                      • 20.08.2009
                      • 26212
                      • Danışman
                      • Kuzey Amerika

İki tecrübeli gardla oyun temposunu kontrol ediyorlar. Gençler ve aradıkları şey açık sahada koşmak. Buna fırsat vermemek lazım. Sete kalınca, üstte de belirttiğim gibi şut zaafından dolayı bocalıyorlar.
                      Koç, maç öncesinde "Tempo yapmalarına fırsat vermeyelim" demiş. Buna rağmen iki üçlükle 47 sayı yedik devrede.

Bugünkü sorun gardların geçilmesinden (İlk çeyrek rakibin asisti yok, bire bir oynadıklarının en güzel kanıtı) ziyade arkada yardım getirmediğimiz için karşılayan olmamasıydı. Rakip zaten atak edecek içeri, başka ne alternatifi var Manisa'nın? Biz gidip boyalı alanı boşattık. Bu doğru plan mı? Koç tercihidir herhalde.
                      Koç tercihi değilmiş. Hatta Selçuk Hoca kısalara kızmış devre arasında. Dar gard rotasyonunda Taylor ve Reed temastan kaçmış olabilir. O zaman, niçin yardım getirmedik? Penetre sonrası pastan köşe şutu yemekten mi çekindik?

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                      Yükleniyor...