BSL 22. Hafta | Trabzonspor 96 - 92 Manisa Basket | Maç Sonucu

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler
  • Adem Akyüz'

BSL 22. Hafta | Trabzonspor 96 - 92 Manisa Basket | Maç Sonucu

İsmail Cem’in sakatlığı sonrası ilk maçımız. Bakalım diğer yerlilerimiz bu açığı ne kadar kapatabilecek?

Açıklanan programda futbol takımının maçıyla bu maçın saatleri çakışıyordu ancak futbol maçı 20.00’ye alındı. İftar öncesi güzel bir etkinlik olacaktır bu maç. Yine 4-5 bin seyirci bekliyorum.
    www.x.com/zykmda
  • Oğuz ZEYTİN
    Yönetim Kurulu
    • 20.08.2009
    • 26210
    • Danışman
    • Kuzey Amerika

Manisa, ligin en az ve en kötü dış şut atan takımı. J. Mintz sakatlıktan döndü. Zemaitis'i gönderdiler. Kadroların son durumu şöyle:

Starks - Smith
    Mintz - Altan
    Yiğit - Stevenson - Karahan
    Maozinha - Buğra
    Johnson - Martin

İki tecrübeli gardla oyun temposunu kontrol ediyorlar. Gençler ve aradıkları şey açık sahada koşmak. Buna fırsat vermemek lazım. Sete kalınca, üstte de belirttiğim gibi şut zaafından dolayı bocalıyorlar.

Bu takımda Maozinha'yı beğeniyorum. Hatta Hamm'le devam edilmeseydi, gelecek yıl için 4-5 rotasyonu için düşünülebilirdi. 2023'te Pistonsla Yaz Ligi'ndeydi. O sezonu Brezilya'da hem blok hem ribaubd kralı olarak geçirmişti. İnce vücut ve 200 cm boy için çok fazla işler bunlar. Pozisyon almasını biliyor. Ve ayakları çabuk. Zayıf taraftan yardıma hemen gelip hücum oyuncusunu blokluyor veya hücum faul yaptırıyor. Tam bir tutkal...

Bize dönelim. İ. Cem'in sakatlığı üstüne Orhan Hoca'nın vefatıyla üzüntümüz katlandı. Buradan başımızı kaldırmamız lazım. Gulley oynamazsa, 6 yabancı + Berk + Dorukhan & Ege'den oluşan rotasyon dokuz oyuncuya kadar düşüyor. Bu durumda yine mecburen Hamm 4, Tinkle 3 numaradan süre almak zorunda. Fizik olarak parkede büyük kalsak da spacing sorunu yaşıyoruz. Buna rağmen KSK maçının ilk devresinde 10/16 dış şut attık. Bu bizim alışık olduğumuz düzen değil. Çünkü Reed'e penetre alanı açamadık ve şuta kaldık. Manisa da gömülür büyük ihtimalle. KSK'den daha iyi ribaundculara sahipler, Johnson gibi...

Diğer kritik nokta, Taylor'ın faul sorunu yaşama riski. Kadrodaki tek PG o. Onun kenarda olduğu dakikalarda Reed'in kullanımını merak ediyorum. Yeboah ve Tinkle'ın baskıya karşı top getirme veya yarı sahada hazırlama gibi özellikleri yok. Gulley'yi en azından bu maçta seyredebilaeydik...

Kazanırsak 16-6 olacağız. BSL geçmişimizdeki en yüksek galibiyet sayısı, 2015 sezonundaki 16'ydı. Bunu 22 maçta yakalamış; ilk devrede 4-3 geçtiğimiz bölümü, ikinci devre 6-1'le tamamlamış olacağız. Gerçekten çok iyi, maşallah... Bir de İ. Cem'in sakatlığı olmasaydı...

Başarılar dilerim.
    Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Enaldo61
      • 14.02.2010
      • 23677
      • Tekirdağ

Baskette hedefimiz nedir? Şampiyonluk dışında başarı var mıdır?
      2010-2011 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR!

O SENE BU SENE! ŞAMPİYON TRABZONSPOR!

Yorum

• Oğuz ZEYTİN
        Yönetim Kurulu
        • 20.08.2009
        • 26210
        • Danışman
        • Kuzey Amerika

Enaldo61

Mesajı alıntılayamadım. Şöyle izah etmeye çalışayım: Resmi açıklamaya göre bu yılki hedef, ilk ona girip Avrupa Kupaları'na katılmaktı. Sezon öncesinde, tamamen kişisel gözlemlere dayanarak doğal sıramızın yedincilik olabileceğini ve play-off'a kalabileceğimizi düşünüyordum.

Basketbolda bütçeler düşük. Buna rağmen gelir olmadığı için, takımların çoğu ödeme sorunu yaşıyor. İşte KSK ve Bursa örneği var... Biz de yıllarca bunu yaşadık. Şimdi en önemli hedef, devamlılık olmalı. Doğru bütçeyle, ligde kalıcı olmalıyız. Fener her yıl 35 M Dolar veya Euro koyuyor.

Fenerbahçe Beko, son 10 yılda basketbolda Avrupa çapında bir ekol haline geldi. Bu sezon da Euroleague’de lider durumdalar ve yine şampiyonluk hedefiyle ilerliyorlar. Bir yandan da çok ciddi gelir yaratmayı başarıyorlar. Bu iş modelinin başındaki Genel Menajer Derya Yannier’le işinin püf noktalarını ve Fenerbahçe Beko’nun ekonomisini konuştuk.

Biz bunu futbol takımına ancak veriyoruz. Sağlam ve uzun süreli bir sponsor bulsak, işler kolaylaşır. Kendi salonları var, tamamına yakını kombine olarak satılmış. Biz 100 TL'den bilet satıp gelir elde edemeyiz. Dolayısıyla hedef koyarken de bu gerçekleri düşünmeliyiz. Altyapıları oturmuş, biz her sene altyapı koordinatörü değiştiriyoruz, toplama takımlar kuruyoruz. Bunlar ha deyince olacak işler değil. Biraz sabır da gerekiyor. Bu sezon kazanıyoruz, kimse "Kapatın şu takımı, rezil olduk" demedi çok şükür. Mesela A milli takıma oyuncu gönderdik. Euroleague takımına 26 fark attık. Kalem kalem bakılınca "başarı" maddeleri çıkıyor ortaya. Seneye Avrupa Kupası oynayacağız. Trabzon'dan Avrupa'ya seyahatler kolay olmayacak. İstanbul aktarması ve sonrasında gidilecek ülkede muhtemelen otobüs yolculukları olacak. Bu yorgunluk ve maliyet demek. Buna göre hazırlık yapacağız. Belki ligde performansımız düşecek, bilemiyoruz. Fakat 2015'teki EuroChallenge Finali'ni hatırlayın. Şehre ve camiaya kattığı heyecanı düşünün... Tekrarlarını görürüz inşallah.

BSL'de ilk on (Hatta kontenjana göre on bir) sırada yer alan takımlar Avrupa Kupası'na katılıyor.

Efes ve Fb Euroleague
        Bjk - TT - Bahçeşehir Koleji Eurocup
        Gs - TOFAŞ - Mersin - Bursa FIBA BCL (Şampiypnlar Ligi)
        Aliağa FIBA Europe Cup

Özetle, evet, şampiyonluk dışında başarı var. Avrupa yolu açık. Hepsini geçtim, şehir için bir temaşa. Ailece sıcak - soğuk demeden gidilecek bir haftasonu aktivitesi var. AVM'lere sıkışıp kalmaktansa, çocuklarımızı spora yönlendirmek için güzel bir örnek... Şehirde spor salonu kültür ve heyecanımı yükseltmek için spor okullarıyla (Yaz - kış) çocukları zararlı alışkanlıklardan uzak tutup sağlıklı bir geleceğe hazırlamak bile başlı başına bir başarı hikâyesi olur. Ülkenin, Avrupa'nın takımlarını şehirde ağırlayıp taraftarlarımıza iki saatlik bir görsel / sportif şov sunmak küçük bir iş değil. Yani futbolun yıkıcı rekabet ortamından farklı bir pencereden bakıp, basketbol takımına yeni bir hikâye yazması için fırsat vermek, destek olmak lazım. Bu benim yorumum tabii. 2008'de de böyle bakıyordum, 2010'da da... Medical Park sponsor olduğunda herkes "Adı Trabzonspor'un önünde olamaz" derken, Medical Park Trabzon'a tesis kursun diyordum (Sağlıkta özelleşmeden yana değilim. Kamu hizmeti herkese açık ve bedava olmalı. O ayrı bir tartışma konusu. Demek istediğim, sponsorluk bağı vasıtasıyla kente hizmet edilsin.). Yani Trabzonspor kazanırken şehir de kazansın. Mevzu menajerleri zengin etmek olmamalı.
        En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 2 hafta önce.
        Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• gurur6134
          • 22.06.2013
          • 17937
          • radyo tv sinema
          • İstanbul

Su takıma hala ana sponsor bulamamak hakikaten ilginc..
          1-Önce TRABZONSPOR diyeceksin.
          2-Kraldan çok kralcılara ,hadsizlere tahamülüm yoktur.
          3-Saygısızlık yapanlara aynı şekilde cevap verilir.

Yorum

• Mehmet Cihan Kocaman
            • 24.10.2010
            • 5170
            • Trabzon

Jarmar yine yok. Ligin geri kalanında olacak mı, olsa bile katkı verebilecek mi bilmiyoruz neredeyse keşke Grant kalsaydı diyecek raddeye geldim büyük talihsizlik yaşıyoruz.

Taylor
            Reed
            Yeboah
            Tinkle
            Hamm
            Delgado
            Dorukhan
            Berk
            Ege

Allah Taylor ve Reed'i korusun.

Yorum

• Doğukan Uçan
              • 11.04.2011
              • 23666
              • Güney Amerika

trabzonsporumuz vasat rakibi karşısında çok rahat bir galibiyet alacaktır. beşiktaş deplasmanına kayıpsız gideceğiz.
              https://youtu.be/a8MJx39dfuI?si=p_VoeTY8ERg87inV

Yorum

• Oğuz ZEYTİN
                Yönetim Kurulu
                • 20.08.2009
                • 26210
                • Danışman
                • Kuzey Amerika

BGL takımı gardı 2008li Efe kadroda.

Yorum

• Adem Akyüz'

Başa baş giden bir maç oluyor. İlk yarı Taylor’la ayakta kalabildik. Alican ilk defa bu kadar süre aldı.
                  www.x.com/zykmda

Yorum

• Oğuz ZEYTİN
                    Yönetim Kurulu
                    • 20.08.2009
                    • 26210
                    • Danışman
                    • Kuzey Amerika

Maç başında pota altını iyi savunduk ancak ikinci çeyrekte şutu olmayan ve çembere atak etmeye mecbur taşıma karşı yine uzunları tepeye çıkarıp kısalarına penetre imkanı verdik. Kopya basketler yedik. Kaçırdıklarının da ribaundunu aldılar. İkinci çeyrekte 28 sayı yedik.

9 top kaybımız gardsızlıktan değil laçkalıktan.

Yorum

• Adem Akyüz'

Transfer olmadan önümüzdeki maçlarda zorlanacağımız çok açık.
                      www.x.com/zykmda

Yorum

• wutangbee
                        • 17.11.2025
                        • 33
                        • Akademisyen
                        • Almanya

Acı veriyor takım maalesef

Yorum

• Dexter M.
                          • 30.05.2025
                          • 1232
                          • Ankara

Bizimkiler şımarık mı, yetersiz mi çok top kaybediyor ve sanki lakayt oynuyor gibiler.

Yorum

• Mehmet Cihan Kocaman
                            • 24.10.2010
                            • 5170
                            • Trabzon

Buram buram mağlubiyet kokuyor maç.

Yorum

• Doğukan Uçan
                              • 11.04.2011
                              • 23666
                              • Güney Amerika

yenilmek için her şeyi yapıyor bizimkiler. böyle rezillik görmedim. manisa kimi yenmiş deplasmanda.
                              https://youtu.be/a8MJx39dfuI?si=p_VoeTY8ERg87inV

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                              Yükleniyor...