Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

BSL 7. Hafta | Glint Manisa Basket 82 - 93 Trabzonspor | Maç Sonucu

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

İlk olarak Doğukan Uçan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

fenerbahçe ve anadolu efes bu sene vasat bana göre. iki takımında euroleague'de neler yaptığını görüyoruz. manisa'nın bu kadar fark yemesine şaşırdım. kadro farkı, bütçeler hepsine okey ama böyle de kolay yenilmezsin ya. rekabet ortamı diye bir şey yok. normal sezon tamamen formalite icabı oynanıyor resmen. her sene efes-fb finali oluyor genel olarak. federasyonun yerinde olsam takım sayısını 10 a falan düşürürüm. efes ve fb maçlara yedek çıksa sezonu yine ilk 2 de bitirir desek buda yanlış olmaz o zaman.
    Manisa'nın iki uzunu oymamadı. Yerlileri zaten genç. Tam kadro da olsa, Manisa'nın ligdeki yeri 11-14 arası olur. Şurada bahsettim:

İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Hazırlık Maçlarımızın Sonuçları
    Trazbonspor 66 - 64 Erok

Trabzonspor 85 - 79 Türk Telekom

Trabzonspor 75 - 83 L. Kuban

Trabzonspor 74 - 72 A. Petkim

Trabzonspor 75 - 79 T. Telekom

Trabzonspor 80 - 90 Tofaş

Trabzonspor 85 - 80 Mersin

*

Maçlardan bazı notlar:

1) Bizim kullandığımız faul kadar rakipler faul çizgisinden sayı üretti (Ortalama 21,1).

Yaklaşık 2 fazla faul yapıyoruz ama 7,6 daha fazla faul attırıyoruz.

2) Son çeyreklerde yaklaşık 4 sayı gerideyiz (17,3 - 21,4).

3) İkinci şans sayılarında biz 9,6, rakiplerimiz 13,1 sayı buluyor.

Delgado ve Yeboah'tan önce bizim potamızdaki ribaundların 39%'unu rakipler alırken, onların oynadığı son dört maçta bu oran 33% iyileşerek 26%'ya düştü. Aynı süreçte ikinci şans sayıları da 16,7'den 10,5%'e düştü. Kısacası gelişim var.

*

Diğer takımları çok seyredemedim. Kurdukları kadrolara göre, ilk 8 yapmalıyız. İlk 6 büyük başarı olur:

Fb - Efes
    TT - Bjk - Bahçeşehir
    Gs
    Biz...
    Sonra TOFAŞ (Koçlarını çok severim), Erok, Petkim...
    Zaten on oldu.
    Gerisi Manisa, Bursa, Mersin...
    Ksk, Merkezefendi, Büyükçekmece kalıyor. Lige dair ön tahminim aşağı yukarı böyle.

Fikstürümüz iyi. Kadromuz geniş.

Bizim en büyük soru işaretimiz Grant gibi göründü. İyi atıcı ama bu takımın direksiyonu ona emanet edilmemeliydi. Daha fizikli, topu paylaşan, savunmacı bir PG almalıydık, bunu konuşmuştuk. Çünkü elinde Reed var. Çembere gidiyor. Orta mesafe atıyor. Tam bir hücum lideri...

Onun yanına Yeboah'ı koyacaksın. Fizik olarak büyük, motoru yüksek, iyi bir sabit şutör... Delgado çembere yakın iyi bitirir.
    Tinkle kenarda olsa bile Yeboah 4 - Okben 3 oynayabiliriz.

Bunlar işin kadro tarafı...
    Oyuna bakarsak, ribaund alınca koşuyoruz.
    İ. Cem oyundayken baskımız artıyor, topu paylaşıyoruz.
    3 - 4 numaradan katkı alırsak Delgado ve Reed üstündeki baskı azalır. Böylece hem Reed toplu - topsuz hareket eder. Hem de Delgado'ya sıkıştırma geldiğinde forvetlere çıkarabiliriz. Delgado o açıları iyi gören bir uzun. Onun handikabı, ayakları yerden çok kalkmaz. İyi alan kapatır bu arada Delgado. Switchlerde kısa üstünde kalır. Ribaund zaten onun iyi olduğu alan.

İşte bu dengeyi yönetecek bir gard sorunumuz var. Grant bunun altından kalkabilir mi?
    Şimdilik Moody'nin bize geldiği dönem gibi...

Yedi maçta 15 asist - 15 top kaybı yaptı. AST / TO oranı 1,0 olan, eline geleni kaldırıp atan (Ama iyi atıyor Allah için) gardla takımı beslemek çok mümkün değil.

Ben olsam, kadroda değişikliğe gidilmeyecekse, Grant'i ikinci beşin skoreri olarak kullanırdım.

İ. Cem
    Reed
    Yeboah
    Tinkle
    Delgado başlardım.

Milli takımdaki Kenan - Şehmus'un savunma tarafındaki rolünü İ. Cem'le ile oynardım. Yarı sahadaki hücum için Larkin gibi Reed'in liderliğine özgürlük tanırdım. Yeboah ve Tinkle ile spacing sağlar, Delgado'ya çembere yakın noktada bitirtirdim. Tinkle ikinci - üçüncü hücum oyuncusu olur. Yeboah savunmayı yükseltir. Uzunun arkasında da kalır, kısaya baskı da yapar.

Sonra ikinci beşi Grant - Gordon - Okben - Berk - Silins tercih ederdim.

Grant de Gordon da Okben de topa yön verebilir. Grant'in dış şutu ile Gordon'un çembere gidişini dengelerdim. Berk de Silins de stretch... Gordon'la rakibe baskı yapabilirsin. Ribaund katkısı alırsın. Grant'in oyunu bu beşte daha faydalı olabilir. Şut atabilir.

Sakatlıksız, ödeme sorunu yaşanmayan, salonunuzun yeni atmosferinde ve play-offla biten bir sezon olsun.
    Ligin ilk altı haftası, sezon öncesi yazdığım beklentiye paralel geçti. Telekom geride kaldı.

Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

Manisa'nın iki uzunu oymamadı. Yerlileri zaten genç. Tam kadro da olsa, Manisa'nın ligdeki yeri 11-14 arası olur. Şurada bahsettim:

Ligin ilk altı haftası, sezon öncesi yazdığım beklentiye paralel geçti. Telekom geride kaldı.

Karşıyaka keşke ligde kalsa.

Yorum

telekom bence uzun vadede play off potasına girecektir. iyi kadroları var.
        https://youtu.be/a8MJx39dfuI?si=p_VoeTY8ERg87inV

Yorum

Niyeyse içimden bir ses rahat kazanacağız diyor.

Yorum

Grant kadroda, Silins tribünde.

İlk olarak Doğukan Uçan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

telekom bence uzun vadede play off potasına girecektir. iyi kadroları var.
            Onlardaki bütçe kimsede yok. Dokuzuncu yabancıyı da aldılar. Bleijenbergh'i istediler, olmayınca Trifunovic'i aldılar.
            Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

Silins bir kez daha tribündeyse ayrılışı yakındır gibi.
              Hocanın seçimi ısrarla Grant.

Yorum

Royce Hamm bravo oglum be
                Oyun bitince şah da piyon da aynı kutuya konur...

Yorum

Kaybedecek gibi kötü oynuyoruz. Olumlu bir şey yok. Konsantrasyonsuzuz, hücumlarda paniğiz hemen çembere gidiyoruz.

Yeterince iyi savunma yapamıyoruz. Grant sıfır katkıyla parkede hala.

Yorum

maçtan önce yazdığım gibi oyun var şuan. defans diye bir şey yok iki takımda da. hücum da iyi olan kazanacak.

Yorum

Sacma sapan faullerle adamlar surekli cizgide inanilmaz
                      Oyun bitince şah da piyon da aynı kutuya konur...

Yorum

Dış atış kabiliyeti hiç de fena olmayan bir takımdan eli titreyerek hücum yapmaya çalışan, garip hareketler yapan bir takıma dönüşümüzü hayretle seyrediyorum. Derken Tony Taylor üçlüğü geldi biraz olsun rahatladık.

Yorum

Devrede 48 yedik. Çok. 26 saha içi şutları var, buradan 48 sayı ürettiler. Çünkü 23 faul attılar. Böyle bir şey yok.

Diğer taraftan Reed'in tek isabeti varken 56 attık. Süre alan on bir oyuncumuzun onu sayı katkısı verdi.

Savunmadaki temasımıza tolerans gösterseler, 20 fark olurdu.

Hakem kararları standartsız. Johnson'dan çıkan topu önce onlara verdiler. Mintz'in basket faul aldığı turnike hücum fauldü.
                          En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 2 hafta önce.

Yorum

Yener Yılmaz seni de kara listeye yazdık!!

Yorum

maçı bir türlü koparamıyoruz. tam rakibin gardı düşecek hücumda peş peşe hatalar yapıp duruyoruz.

Yorum

Saçmalamakta üstümüze yok. Bitmiş rakibi oyuna zorla ortak etmek yaptığımızın ismi.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                                Yükleniyor...
                                X