Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Basketbol Transfer Dosyası

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak exelans_25 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    bi sakin ol eltonun da hücumu iyiydi savunmasi cok iyi degildi 3 yabanci olamaz sahada 2 yabanci olur zuza gitmez dobie gider zuza kadroda kalır
    Elton birinci Ligde Ribaund Kraliydi.Zuza felan seyrediyor.Rakiplerimiz Her Macta bin tane hücüm ribaundu aliyor.
    Neyse ama tanimiyorum Kevini,haksizlik etmeyecegim bekleyip görelim belki iyi cikar.
    Paulo Henrique ve Abdülkadiri oynatan takim küme düsmeli.

Yorum

• İlk olarak FC-ST-PAULI-61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Elton birinci Ligde Ribaund Kraliydi.Zuza felan seyrediyor.Rakiplerimiz Her Macta bin tane hücüm ribaundu aliyor.
      Neyse ama tanimiyorum Kevini,haksizlik etmeyecegim bekleyip görelim belki iyi cikar.
      bekle gor önyargılı olma
      Oyun bitince şah da piyon da aynı kutuya konur...

Yorum

• Merhabalar Oğuzcuğum.
        Sen Avrupa Basketbolunu yakınen takip ettiğinden sormak isterim.
        Vakit bulup cevaplarsan sevinirim.
        Nasıl bir oyuncu?
        Takıma nasıl bir katkı verebilir?
        Handikapları nelerdir?
        Ve son olarak bu transfer bizi BBL'ye çıkartır mı?
        ''Ben Trabzonspor'un kaptanıyım, başka bir kaptanın arkasından, başka bir takımın formasıyla sahaya çıkmam!'' Dozer CEMİL

Yorum

• İlk olarak Hamdi Karamahmutoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Merhabalar Oğuzcuğum.
          Sen Avrupa Basketbolunu yakınen takip ettiğinden sormak isterim.
          Vakit bulup cevaplarsan sevinirim.
          Nasıl bir oyuncu?
          Takıma nasıl bir katkı verebilir?
          Handikapları nelerdir?
          Ve son olarak bu transfer bizi BBL'ye çıkartır mı?
          Merhaba Üstad,

Nasılsın?

Diğer başlıkta şöyle bir şey yazmıştım:

Savunma ve İstatistik İlişkisi

Savunmayı istatistikle ne derece açıklayabiliriz?

Bu konu açılınca hep şu örnek gelir aklıma. A. Iverson yıllarca NBA'de savunma beşine seçilirdi. Çünkü top çalma istatistikleri gayet iyiydi.Halbuki çaldığı topların çoğu ya Eric Snow ya da Aaron Mckie'nin etkili savunmasındandı. Yani işin (affedersiniz) hamallık kısmını, mücadele kısmını onlar yapardı... Top Iverson'a gelince onun istatistik kağıdına işlenirdi. Iverson'dan daha iyi savunmacı olan bu iki oyuncu kariyerleri boyunca en iyi savunma beşine seçilemedi (Snow bir kez ikinci takıma layık görüldü).

Gelelim bize...

2010 şampiyonluğunda en büyük pay kimin diye sorulsa, ezici çoğunluk Harold Jamison der. Gerçekten takım üzerinde büyük etki yapmıştı.

Ondan önce kadroda yer alan Eddy Fobbs'un istatistikleri: 10 sayı - 7,2 rib - 2,1 blk - 1,0 tç
          Jamison ise: 13,8 sayı - 6,6 rib - 0,1 blk - 0,9 tç

Kağıt üzerinde Fobbs büyük savunmacı, Jamison ise gölge! Ama işin aslı öyle mi?

Fobbs'la oynadığımız 17 maçta yediğimiz sayı 68,7
          Jamison'la oynadığımız 15 maçta yediğimiz sayı ise 66,4 (((Bunların 11 tanesi play-off yani daha güçlü takımlarla!!!)))

Demek ki istatistik kağıdı oyuncunun takıma verdiği savunma katkısını açıklamada yetersiz!

*

K. Pinkney'nin "Harold Jamison vol. 2" olması beklentisini taşımıyorum. Yani savunmaya seviye atlatacağını sanmıyorum.

Bu hamleden sonra, benim tahminim, staff'ın "kazanacaksak atarak kazanacağız" kararı aldığı yönünde. Bir kısa-bir uzun skorerle... İnşallah bu seçim bizi sonuca götürür.

Tanıdığımız bir oyuncu Pinkney. İyi bir bitiricidir. Hücum oyuncusu olarak çeşitlilik sağlayacaktır. Savunmayı da bir tık geliştirmede katkı verirse, mutlu oluruz. Tabii kendi oyunu kadar diğer oyuncuları ne derece yükseltecek (liderlik, oyun içi uyum)? O da önemli.

Son soruya verilecek cevap falcılık olur İnşallah diyelim.
          Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Kevin Pinkney, savunma olarak cok fazla bir sey beklemeyecegin ancak hucumda iceriden - disaridan oynayabilen, atletik 4-5 arasi bir uzun. Khalid El Amin ve Pinkney hucumda ellerine guvenebileceginiz ama savunmada diger uc adama daha fazla yuk bindiren oyuncu tipleri. Pinkney, bence Haislip'in iki alt versiyonu ve daha az blok yapani...
            Istanbul'un eziklerine bir Istanbullu olarak "TRABZONSPORLUYUM" demenin gururunu her zaman yasadim, yasiyorum ve sonsuza dek yasayacagim...
            You'll Never Walk Alone...
            https://twitter.com/UgurBerkin

Yorum

• Biz takımı sayı atamamakla suçlamıyor muyduk?Hep sızlanıyorduk attıklarımız girmiyor diye.Eğer bu adam sayıları yukarı çekebilirse iyi savunma yapamasakta maç kazanabiliriz.
              Eski kullanıcı adım:Nurver

Yorum

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Merhaba Üstad,

Nasılsın?

Diğer başlıkta şöyle bir şey yazmıştım:

Savunma ve İstatistik İlişkisi

Savunmayı istatistikle ne derece açıklayabiliriz?

Bu konu açılınca hep şu örnek gelir aklıma. A. Iverson yıllarca NBA'de savunma beşine seçilirdi. Çünkü top çalma istatistikleri gayet iyiydi.Halbuki çaldığı topların çoğu ya Eric Snow ya da Aaron Mckie'nin etkili savunmasındandı. Yani işin (affedersiniz) hamallık kısmını, mücadele kısmını onlar yapardı... Top Iverson'a gelince onun istatistik kağıdına işlenirdi. Iverson'dan daha iyi savunmacı olan bu iki oyuncu kariyerleri boyunca en iyi savunma beşine seçilemedi (Snow bir kez ikinci takıma layık görüldü).

Gelelim bize...

2010 şampiyonluğunda en büyük pay kimin diye sorulsa, ezici çoğunluk Harold Jamison der. Gerçekten takım üzerinde büyük etki yapmıştı.

Ondan önce kadroda yer alan Eddy Fobbs'un istatistikleri: 10 sayı - 7,2 rib - 2,1 blk - 1,0 tç
                Jamison ise: 13,8 sayı - 6,6 rib - 0,1 blk - 0,9 tç

Kağıt üzerinde Fobbs büyük savunmacı, Jamison ise gölge! Ama işin aslı öyle mi?

Fobbs'la oynadığımız 17 maçta yediğimiz sayı 68,7
                Jamison'la oynadığımız 15 maçta yediğimiz sayı ise 66,4 (((Bunların 11 tanesi play-off yani daha güçlü takımlarla!!!)))

Demek ki istatistik kağıdı oyuncunun takıma verdiği savunma katkısını açıklamada yetersiz!

*

K. Pinkney'nin "Harold Jamison vol. 2" olması beklentisini taşımıyorum. Yani savunmaya seviye atlatacağını sanmıyorum.

Bu hamleden sonra, benim tahminim, staff'ın "kazanacaksak atarak kazanacağız" kararı aldığı yönünde. Bir kısa-bir uzun skorerle... İnşallah bu seçim bizi sonuca götürür.

Tanıdığımız bir oyuncu Pinkney. İyi bir bitiricidir. Hücum oyuncusu olarak çeşitlilik sağlayacaktır. Savunmayı da bir tık geliştirmede katkı verirse, mutlu oluruz. Tabii kendi oyunu kadar diğer oyuncuları ne derece yükseltecek (liderlik, oyun içi uyum)? O da önemli.

Son soruya verilecek cevap falcılık olur İnşallah diyelim.
                Teşekkür ederim üstad, iyiyim.
                Sen de iyisindir inşallah.
                Değerli yorumların için teşekkürler.
                Eksik olma.
                ''Ben Trabzonspor'un kaptanıyım, başka bir kaptanın arkasından, başka bir takımın formasıyla sahaya çıkmam!'' Dozer CEMİL

Yorum

• Sanirim en yumusak Pivot jugoslav bizde maalesef (Zuza).
                  Suanda Antalyada oynayan Golubovici izliyorumda cok begendim.

Yorum

• Efes'e karşı oynadığı maç oldukça iyiye benziyor umarım katkı sağlar
                    Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Yorum

• Oguz kardesimm sence Önder Külcebas bu takimin oyuncusumu. Gereksiz 3 lük denemeleri ve potaya bile degmeyen sutları
                      En son blue.61 tarafından düzenlendi; 21.04.2013, 01:47.

Yorum

• İlk olarak blue.61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Oguz kardesimm sence Önder Külcebas bu takimin oyuncusumu. Gereksiz 3 lük denemeleri ve potaya bile degmeyen sutları
                        Bu saatten sonra şu kötü bu iyi diyemeyiz. (Pi maçını saymıyorum) Kazanmamız gereken 4 tane maç var. Yani artık turnuva takımı olmak gerekiyor. Belki tüm rotasyondan faydalanmak gerekecek. O nedenle, inşallah Önder ve diğer tüm oyuncularımız (Rasim bile!!!) performanslarını arttırır.

(Önder'in genel oyun karakteri dış şutlara dayalıdır. Bize gelmeden önce Hacettepe'de oynadığı maçlarda 36 iki sayılık, 39 üç sayılık şut kullanmış. Geçen sezon 19 ikilik, 46 üçlük! Bu onun tarzı.)
                        Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Bu saatten sonra şu kötü bu iyi diyemeyiz. (Pi maçını saymıyorum) Kazanmamız gereken 4 tane maç var. Yani artık turnuva takımı olmak gerekiyor. Belki tüm rotasyondan faydalanmak gerekecek. O nedenle, inşallah Önder ve diğer tüm oyuncularımız (Rasim bile!!!) performanslarını arttırır.

(Önder'in genel oyun karakteri dış şutlara dayalıdır. Bize gelmeden önce Hacettepe'de oynadığı maçlarda 36 iki sayılık, 39 üç sayılık şut kullanmış. Geçen sezon 19 ikilik, 46 üçlük! Bu onun tarzı.)
                          Oğuz Önder'in dış atışları ne olursa son maçlarda çok düştü.Giresun maçında, Akhisar maçında birkaç tane airball attı.Galiba mental bir sorunu var, yoksa diğer maçlarda gayet iyiydi.

Yorum

• Trabzonspor’un Angelico Biella takımından transfer ettiği Kevinn Pinkney Trabzon’a gelerek Özel Karadeniz Hastahanesi’nde sağlık kontrolünden geçti.

Yapılan tetkiklerinde turp gibi olduğu anlaşılan Pinkney buradan 19 Mayıs Spor Salonu’na geçerek takımla birlikte ilk idmanını yaptı.

Trabzonspor’un Pinkney’e lisans çıkarabilmesi için bir yabancı kontenjanı boşaltması gerekiyordu, bu kontenjan da Henry Antawn Dobie ile sözleşmelerin karşılıklı olarak feshedilmesiyle açılmış oldu.

Yorum

• Hacettepe büyük ihtimalle düsecek.Hüseyin Besok alinmali.Adam bugün 26 Ribaund almis oha

Yorum

• dobie takımda son dönemde pek oynamıyordu sanırım yoksa benmi yanlış biliyorum bu arada hüseyin beşok gerçekten çok iyi olur inşallah alırlar ne diyim.
                                2010-2011 sezonu şampiyonu trabzonspor

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X