Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Basketbol Transfer Dosyası

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Jamison takıma katıldıktan sonra gözle görülür bir sertlik kattığına hepimiz şahit olduk. Hatta onunla birlikte rakiplerimizden bir kademe daha üste çıktık. Zaten dörtlü finallerde bu durum kendini iyiden iyiye hissettirdi.

Transferle ilgili görev paylaşımı hakkında bilgim yok. Ancak Jamison transferi gelecek için olumlu bir işarettir.

Çünkü Doğan Hakyemez'in ilk basın toplantısında üzerinde durduğu eksiklikler, son derece doğruydu. Zaman ve eldeki imkanlar düşünüldüğünde yerinde bir hamle gelmişti.

Özellikle 2.ligin yapısının Beko'dan çok çok farklı olduğunu söylemeyen yok. Temposu, sertliği, taktik çeşitliliği...vs.

Bunu göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Artık Beko'ya göre durum değerlendirmesi yapmalıyız.

Ligi kısaca analiz ettiğimizde bütçe ve hedefler açısından Efes Pilsen ve FB Ülker'i ayrı tutmalıyız diğerlerinden. Bu iki takım Euroleague takımları, bu seneki yatırımlarının maddi karşılığı 20 M Euro dolaylarında ( net verileri daha önce yazmıştım).
    Bu takımların yabancıları inanılmaz skorer, çılgın ribauntçu filan değil... Lig istatistiklerine baktığınızda tepedeki isimler arasında bu takımlardan oyuncular göremememizin sebebi, bu takımların en az 10 oyuncuya minimum 10-15 dk. süre vermesindendir. Süreler bölündükçe ve kadro derinliğinden faydalanılınca her oyuncu neredeyse eş sorumluluk alıyor. Hücum gerektiğinde Shumpert giriyor, savunmaya ihtiyaç duyulduğunda Smith... Yani herkesin görevi belli. Sonuç: Takım oyunu bilen isimler var bu kadrolarda...

Alt grupta ise BJK CT, GS Cafe Crown, Banvit ve Türk Telekom (kenarından köşesinden Karşıyaka) yer alıyor. Aslında bu takımların kendilerinden aşağıdaki takımlardan farkının bütçe olduğunu belirtmek gerek. Haliyle az sayıdaki Türk oyunculardan göreceli olarak daha iyi olanları ve yabancı seçimlerinde de daha faydalı olanları bünyelerinde barındırıyorlar.
    Burada Banvit-Telekom-Karşıyaka için verimli alt yapılarına da yer açmak gerekir. Banvit ve Telekom'un ikinci ligde pilot takımları var.

Erdemir ve diğer belediye takımları ise kısıtlı bütçelerle çoğunlukla hatalı yabancı seçimleri ve maddi ödeme zorluklarıyla dipte tutunma mücadelesi veriyor.

Bizim kendimizi nerede konumlandıracağımız, gerçekçi hedeflerimizin tespit edilmesi çok önemli bir konu.

Yukarıdaki kabataslak 3 grup içerisinde ilk sezon nereyi hedefliyoruz? Orta ve uzun vadeye yayılmış planlar neler?

Bu soruların cevapları açıklandıkça oyuncu seçimlerimiz de netleşecektir.

Tüm bunlardan bağımsız, biraz da duygusal bir şekilde inşallah GS Cafe Crown'dan Caner Topaloğlu'nu Trabzon Basketbol'da izleriz.

Kendisi ligdeki oyuncular arasında yegane Trabzon doğumlu oyuncudur (Kaynak: tbl.org).

Takımda Trabzonlu olup olmaması çok mu önemli, bence hayır. Ancak artık kontrol edilemez bir motto olan "Bize Her Yer Trabzon" ve "61" gibi hoş olayların basketbol takımındaki karşılığı neden Caner olmasın.

*Kendisi Ülker alt yapısından yetişti. 2 ve 3 numaralı pozisyonları oynuyor. Savunma özellikleri ön planda. 25 yaşında ve Büyük Kolej, Banvit ve GS'de lig tecrübesi yaşadı.
    En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 10.05.2010, 11:52.
    Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

İlk olarak Keleşoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      ilk görüşmelerde kobi bryantla büyük ölçüde anlaşma sağlandı tek sorun eşinin Türkiye de yaşamak istememesi..
      yok artık lebron james..
      Ñâpî¥Ìm ß€Ñ ßØRDØ DÎ¥ÎÑ¢€ MåVÎ D€MÎ¥£Ñ
      • MåÑÎŦà¥I •

Yorum

YOK Artık ! bu gidişat ile Mehmet Okur'uda transfer edebiliriz !
        En son Deniz Telci tarafından düzenlendi; 10.05.2010, 12:21. Sebep: :)
        Yar o gözlerin kanlı yaş döksün
        Bu dünyada ben yandım sende yanasın.

Yorum

Pota altına Kerem ve Hakanın yerine iki adam

Oyun kurucu mevkiine İlker'in yanına Volkan'ın yerine bir guard

ve rakibin power forvetini kilitleyecek Sinan Güler tarzı savunma yönü çok kuvvetli hucuma katkısı olan bir oyuncu

Yorum

Anadolu Ajansı'nın haberine göre ilk yıl hedefimizin ilk altı olduğunu beyan etmiş Doğan Hakyemez. Buna göre 3-4 yabancı, 1-2 yerli oyuncu gelecekmiş. Takımın temel isimleri kalacakmış.
            Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

Ben en fazla 5-6 isimin transfer edilmesi taraftarıyım, Eddy Trabzon'da mutlu görünmüyor muhtemelen yollar ayrılacaktır, Jamison ise Trabzon'da kalmakta bir o kadar hevesli bence takımda kalacaktır.Takımdan şu ayrılacak şu gelecek diye konuşmak şu anda bu başarıyı yakalayan sporcularımıza büyük haksızlık olur o yüzden diyorum ki şampiyonluğun tadını çıkartalım hem önümüzde çok uzun bir zaman var.Lig bir daha Ekim ayının ortasında başalayacak.

Yorum

Oyun kurucu pozisyonuna Hakan Köseoğlu veya Barış Ermiş'i katabilsek süper olur.2 numara pozisyonunda Chris Lofton ilk adayım.Ayrıca Gary Neal alınabilirse o da olabilir.3 numarayı Caner'le birlikte taşıyabilecek Türk oyuncu pek göremiyorum.Aslında 3-4 karışık oynayabilen Cevher bu takıma büyük sertlik katabilir.Olmazsa iyi bir yabancı alınabilir.Pota altına da Chuck Davis, Lance Williams etkili isimler.Jamison tutacaksak Chuck Davis çok yerinde bir transfer olur.
                Colmandante

Yorum

Şu anda Beko da parlayan Türk oyuncu az zaten. Biri Karşıyaka'dan Furkan Aldemir. Bu çocuğun peşinde Efes Fb vs var. Yani almamız zor. Diğeri asist canavarı Hakan Köseoğlu. Hakan'ı alabiliriz. Hacieva da tb2l de çok prim yaptı. Alırlar mı takıma orasını bilemem.
                  61>34 Trabzonspor
                  En büyük Trabzonsporlu Kazım Koyuncu'yu rahmetle anıyoruz.
                  Sahte mutlulukların peşinde koşacağına, gerçek hüzünlere gömül...

Yorum

yabancı statüsü karışık biraz maç kadrosu 12 kişiden oluşmalı ve bu kadrodaki oyuncuların en az 5 tanesi 24 yaş ve altı olmalı ayrıca 6 yabancı oyuncu maç kadrosunda olabiliyor ancak ilk 5'te 3 yabancı oynuyor ancak kenarda 3+2 3+3 şeklinde yabancı oyuncu bekletilmek istenirse federasyona 125 bin dolar veriliyor yani bu yıl böyleydi.3 yabancı oyuncu ile sezona giren takımlar bu parayı kendi aralarında paylaşıyor.3+1 yabancı kullanan takımlar ise parada vermiyor parada almıyor.Eğer ligde 3 yabancı ile sezona giren takım yoksa bu para federasyon tarafından alt yapı çalışmlarına aktarılıyor.

ayrıca takımında 3 yabancı oyuncu olan takımlar istediği ülkeden oyuncu alabiliyor.4 yabancı olan takımlar 1;5 veya 6 yabancı oyuncu alan takımlar ise en az 2 avrupalı oyuncu almak zorunda.

Basketbolda çok bilgim yok oyuncular konusunda yani pek takip etmiyordum kim iyi kim kötü gibisinden bayadır bu konuda teknik ekibe sonsuz güvenim var çok bilgili işin ehli bir ekip yönetiyor basketbol takımımızı
                    En son Süleyman Baykan tarafından düzenlendi; 10.05.2010, 18:48.
                    KASTAMONUSPOR 1966 - TRABZONSPOR

Yorum

Mevcut kadroda 1. lig tecribesi olan varmı ? Yada elde mutlaka kalması gerekenler kimler ?
                      Mario Alberto Kempes - El Matador

Yorum

Oyun Kurucu pozisyonuna Hakan Köseoğlu iyi olur. Bir de gerektiğinde oyun kurucu gerektiğinde forvet oynayabilecek bir yabancı transferi yapmalıyız. İlker, Volkan ve Umut üçlüsünden en az biri ile yollar ayrılmalı. Benim tercihim Volkan olur. Yabancı transferlerinde dikkatli olmalıyız. Hadi ve Hakan kalmasını istediğim ilk oyuncular.

Fakat şu an için kadromuza Ömer Aşık vb oyuncuları katmamız imkansız. Ki Ömer NBA'ye gidebilecek oyuncular arasında.

Yorum

İlk olarak Gökhan KAN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Mevcut kadroda 1. lig tecribesi olan varmı ? Yada elde mutlaka kalması gerekenler kimler ?
                          İlker Türel - Selçuk Üni ve Darüşşafaka
                          Volkan İncekara - Alpella
                          Fırat Aydemir - Göztepe, Erdemir, Mersin, Daçka
                          G. Orçun Tunca - Büyük Kolej, İtü, Antalya Bşb
                          Hadi Özdemir - Tofaş
                          Melih KAbakçı - Tofaş
                          Umut Tınay- İtü, Troy Pilsener, Bjk, Gs, Fb, Tekel, Mersin, Beykoz
                          Serhat Büker - Oyak Renault
                          Caner Öner - Ülker, Alpella, Beykoz, TED Kolej
                          Kerem Öztoprak - İTÜ, Tofaş, Büyük Kolej, Antalya Bşb.
                          Erdal Albayrak - Banvit

Bu oyuncularımız, daha önceki yıllarda isimlerinin yanında belirtilen taımların birinci lig kadrolarında yer almışlardır.

Yorum

Yabanci secimini cok iyi yapmamiz lazim...

Dogan Hakyemez'e güveniyorum bu konuda.

Yugoslav kökenli Pivot almamizi isterim.
                            *
                            * Ağızdan çıkan söz muallakta kalmaz, ya sağ tarafa yazılır ya da sol tarafa *

~Tasavvuf, Dünya adamını ALLAH adamı yapma Sanatı'dır ~

Yorum

Sinan Güler diyorum başkada bişey demiyorum.Takıma ruh,savaşma azmi getirir,harika bir oyuncu.Rako diyen arkadaşlar Rako yılda 2 milyon euro civarında bir para alıyorBizim gelecek yıl bütçemiz 4 milyon dolar civarında olacak.

Yorum

İlk olarak süleyman baykan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                yabancı statüsü karışık biraz maç kadrosu 12 kişiden oluşmalı ve bu kadrodaki oyuncuların en az 5 tanesi 24 yaş ve altı olmalı ayrıca 6 yabancı oyuncu maç kadrosunda olabiliyor ancak ilk 5'te 3 yabancı oynuyor ancak kenarda 3+2 3+3 şeklinde yabancı oyuncu bekletilmek istenirse federasyona 125 bin dolar veriliyor yani bu yıl böyleydi.3 yabancı oyuncu ile sezona giren takımlar bu parayı kendi aralarında paylaşıyor.3+1 yabancı kullanan takımlar ise parada vermiyor parada almıyor.Eğer ligde 3 yabancı ile sezona giren takım yoksa bu para federasyon tarafından alt yapı çalışmlarına aktarılıyor.

ayrıca takımında 3 yabancı oyuncu olan takımlar istediği ülkeden oyuncu alabiliyor.4 yabancı olan takımlar 1;5 veya 6 yabancı oyuncu alan takımlar ise en az 2 avrupalı oyuncu almak zorunda.

Basketbolda çok bilgim yok oyuncular konusunda yani pek takip etmiyordum kim iyi kim kötü gibisinden bayadır bu konuda teknik ekibe sonsuz güvenim var çok bilgili işin ehli bir ekip yönetiyor basketbol takımımızı
                                Birbirimize öğreteceğimiz çok şey varmış gerçekten de ben bu konuda hiçbir şey bilmiyordum paylaştığın için gerçekten de çok sağol.TB2L'de yanılmıyorsam 14 kişilik kadro kurulabiliyordu Beko Basketbol Ligi'nde bu sayı kaç kişi bilmiyorum ama galiba 18 kişilik kadro kurulabiliyor.

Şu anda takımımızda 24 yaşaltı iki tane oyuncumuz var bunlardan bir tanesi 90 doğumlu Volkan İncekara bir diğeri de 87 doğumlu Caner Öner burdan bu iki ismin takımda kesinlikle kalacağını anlıyorum.Yani takıma katılması gereken en az 3 oyuncu daha gerekli 24 yaşın altında, bunlardan bir tanesi bir ihtimal İsmet olabilir diğer bir ihtimal de altyapıdan bir oyuncu kadroya dahil edilebilir.24 yaşaltı en az üç ismin kadroya katılacağını düşünüyorum bu mevkiler için iki isim öneriyorum bunlardan bir tanesi Pertevniyal'den Orhan Hacıyeva diğer isim de genç Telekom'da oynayan Can Uğur Öğüt.İkinci ligden genç oyuncular alacaklarsa bu iki isim kesinlikle olmalı.Belki birinci ligde çok daha kaliteli ve yetenekli oyuncular vardır ama bu sene Beko Basketbol Ligi'ni pek takip edemediğim için bilemiyorum onu da ilgili arkadaşlar söyler artık.

Jamison Trabzon'da kalmak konusunda çok hevesli görünüyor uyum sorununu aşmış görünüyor o yüzden kalacaktır.Eddy ile yollar büyük ihtimalle ayrılacak geriye de iki tane amerikalı hakkımız kalacak.Bu iki isimde 12'den vurabilirsek takım beklediğimizden çok daha üst noktalarda bitirecektir ligi.(Bornova örneğinde olduğu gibi) Geriye kalan 3 hakkımız için gürcü,litvanyalı ve rus oyunculara yönelmeliyiz.

23.2. Takımlar, resmi müsabaka kadrolarında ülkemiz ümit, genç veya yıldız
                                takımlarından yetişmiş en az beş (5) Sözleşmeli Sporcuya yer vermek
                                zorundadırlar.
                                23.3. Müsabakaya katılacak olan sporcuların ad ve soyadları, oyundaki
                                numaraları ve lisans numaralarını ihtiva eden liste ile sporcular ve
                                antrenörlerin lisansları müsabakadan 20 dakika önce Hakemlere verilir.
                                23.4. Lisansların müsabakadan önce Hakeme gösterilmesi şarttır. Ancak,
                                kulüpler, sözleşmeli sporcuların o mevsime ait vizeli lisanslarını Ligler
                                Direktörlüğüne ibraz ederek kadrolarını tasdik ettirmeleri halinde o sezon
                                içinde müsabakalara takım listeleri ile çıkabilirler.
                                23.5. Müsabakadan önce sayı Hakemi tarafından resmi maç kağıdına adları
                                yazılan sporcuların yerine başkaları oynatılamaz.
                                23.6. Oyuna beş (5) kişi ile başlanır. Herhangi bir sebeple oyun esnasında bir
                                (1) sporcusu kalan takım kendiliğinden yenik sayılır.
                                24. Sözleşmeli Sporcuların Ümit, Genç ve Yıldız Takımlardan
                                YetişmişOlma Şartları
                                24.1. Bir Sözleşmeli Sporcunun ümit, genç veya yıldız takımda oynamış veya
                                bu takımdan yetişmiş sayılabilmesi için, o kulübün ümit, genç veya yıldız
                                takımından en az bir basketbol yılı (sezonu) oynamış olması gereklidir.
                                24.2. 24 yaşından büyük sporcular bu haklarını kaybederler.

Bu maddeleri okuduktan sonra Ülker altyapısından yetişmiş en az iki oyuncuyu daha kadromuza katmamız gerektiğini anladım.Belki bir iki tane de şimdiki altyapımızdan oyuncu kadroya dahil edilir.
                                En son Murat' tarafından düzenlendi; 10.05.2010, 22:14.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X