Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Basketbol Transfer Dosyası

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Faruk Hoca'nın şampiyonluktaki emeğine teşekkür ederim.

Konunun bütçe olmadığı açık. Faruk Hoca'nın kabul etmeyip Ernak'ın kabul ettiği bir bütçe olacağını sanmıyorum. Bu karar Cömert Hoca'yı da aşmış olabilir. Afyon'daki yol arkadaşını, Ernak küfürbazına değişmezdi. Geçen sezon verdikleri mücadeleyi de düşününce... Diğer boyutu teknik olabilir. Faruk Koçla BSL'ye başlamamak düşünülmüş olabilir. En rasyoneli bu.

Selçuk Ernak'ın en bilinen özelliği benchteki agresifliği. Bu tarz tavırlar taraftarın hoşuna gidiyor nedense... Geniş rotasyon kullanır. 30 dk. oynattığı oyuncu pek olmaz.

Bekleniyordu. Dün Anwil elenince bu sabah önce Petkim, sonra bizimle ilgili haberler çıktı.

IstBasket'ten koç alırsan, takımı da o kurar. Bu bataklıktan çıkış yok.
    En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 03.06.2025, 17:20.
    Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• TBL şampiyonu olarak BSL'ye yükselen Trabzonspor'un devam etmeme kararı aldığı koç Faruk Beşok veda mesajında teşekkür ve sitem etti.

"Yetkili genel menajerle anlaşmamıza rağmen..."

Üstteki mesajda belirttiğim gibi, Cömert Hoca'yı da aşmışlar.

Yazık...

Kulübün yaptığı açıklamanın dili üstünkörü ("Kendisine teşekkür ederiz" olunca, koç da "yetkili genel menajer" diyerek yol arkadaşını anmamış.
      En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 04.06.2025, 13:41.
      Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Yakinda genel menajer de gider yetkisi olmayip orada durup ne yapacak
        Oyun bitince şah da piyon da aynı kutuya konur...

Yorum

• Sezon baslamadan skandallar basladi tipik trabzonspor..kurumsallık sıfır , parayi ben veriyorsam dudugu ben calarim vizyonsuzlugu..bu kafa yapisinin ne futbol ne diger braslarda klube katabilecegi birsey yok malesef uzun vadede..2 seneyi gecmez yine kume duseriz bu sekilde devam edilirse bir daha acilmamak uzere de kapanir sube..
          En son gurur6134 tarafından düzenlendi; 04.06.2025, 07:29.
          1-Önce TRABZONSPOR diyeceksin.
          2-Kraldan çok kralcılara ,hadsizlere tahamülüm yoktur.
          3-Saygısızlık yapanlara aynı şekilde cevap verilir.

Yorum

• SELÇUK ERNAK KARNESİ

Banvit - Sakarya - Darüşşafaka - Türk Telekom - Anwil Wloclawek

BSL (Normal sezon): 306 maç 157 galibiyet 149 mağlubiyet (51,3%)

BSL (Play - off): 25 maç 5 galibiyet 20 mağlubiyet (20%)

EUROLEAGUE: 19 maç 4 galibiyet 15 mağlubiyet (21%)

EUROCUP: 59 maç 28 galibiyet 31 mağlubiyet (47%) *** Banvit'le Eurocup yarı finali oynadı

FIBA BCL: 35 maç 15 galibiyet 20 mağlubiyet (43%)

FIBA Euro Cup / EuroChallenge /Europe Cup: 30 maç 11 galibiyet 19 mağlubiyet (37%)

Bu sezon Polonya Ligi'ni Anwil'le lider tamamladı. Play-off yarı finalinde Legia'ya 3-0 süpürüldü.
            En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 04.06.2025, 08:17.

Yorum

• Kartal ve Emre Tanışan‘la beraber Mersin’in koçuna giderdim ben olsam ama onların da fena bütçesi yok sanırım, gelmeyebilirdi adam

Yorum

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                SELÇUK ERNAK KARNESİ

Banvit - Sakarya - Darüşşafaka - Türk Telekom - Anwil Wloclawek

BSL (Normal sezon): 306 maç 157 galibiyet 149 mağlubiyet (51,3%)

BSL (Play - off): 25 maç 5 galibiyet 20 mağlubiyet (20%)

EUROLEAGUE: 19 maç 4 galibiyet 15 mağlubiyet (21%)

EUROCUP: 59 maç 28 galibiyet 31 mağlubiyet (47%) *** Banvit'le Eurocup yarı finali oynadı

FIBA BCL: 35 maç 15 galibiyet 20 mağlubiyet (43%)

FIBA Euro Cup / EuroChallenge /Europe Cup: 30 maç 11 galibiyet 19 mağlubiyet (37%)

Bu sezon Polonya Ligi'ni Anwil'le lider tamamladı. Play-off yarı finalinde Legia'ya 3-0 süpürüldü.
                Son haberlere göre Ernak, kulübüyle 1 sene daha devam edecek deniyor kulübünün resmî X hesabındaki açıklamaya göre..

Bizim tercihimiz nasıl olur Hocam?

Yorum

• İlk olarak haas tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Son haberlere göre Ernak, kulübüyle 1 sene daha devam edecek deniyor kulübünün resmî X hesabındaki açıklamaya göre..

Bizim tercihimiz nasıl olur Hocam?
                  Üstadım, son iki günkü gelişmeler hiç şık değil. Pazartesi günü, bir basketbol duayeniyle karşılaşmıştım. Trabzon ve Trabzonspor'u iyi bilir. "Trabzonspor'u yiyecekler" dedi.

İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Dün yürüyüş yaparken basketbol camiasından sevip saydığım bir hocamıza denk geldim. Konu bizim takıma geldi. Sohbetin en vurucu kısmını arkadaşlara mesaj olarak ilettim. Cümlenizle pişti olmuş:

[ATTACH]22610[/ATTACH]

Niye hep Trabzonspor'u yoluyorlar? Menajerler... Yöneticiler...
                  Konu Ahmet, Mehmet değil... 2018'e gelinen süreçten ders alınmış mı?

Geçen yaz zaman dardı. Yapılan yanlışlara kimse ses çıkarmadı. Ama bu takım şampiyon olalı bir buçuk ay oldu. Zamansızlık bahane değil. Anlaşılan o ki bütçe de sorun değil. Geriye kalıyor usül. Hocaya veda mesajını ilk okul öğrencisi yazmaz. Hoca da isim anmadan "yetkili genel menajer" demiş.

Faruk Hoca açıklama yapmış: "Cömert bana yalan söyledi"

Trabzonspor'da sürpriz kararla yolların ayrıldığı Basketbol Takımı Başantrenörü Faruk Beşok, ayrılığı sonrası Kuzey Ekspres'e özel açıklamalarda bulunarak Genel Menajer Cömert Küce'yi hedef aldı.

Tercihimiz ne olur sorusu güzel. Türkiye'de federasyon ve menajerler çetesinşi aşıp özgür ve özgün karar alınmıyor ki... Federasyon genel menajer ve koç atıyor takımlara. O koçun çalıştığı menajer, takıma oyuncular getiriyor. Sürdürülebilirlik, planlama, hedef, bütçe, başarı havada kalıyor. Bunu herkes biliyor, kşmse ses çıkarmıyor.

KSK Başkanı, Merkezefendi'nin aldığı galibiyetlerden sonra ne dedi:

"Aynı menajere hocaların takımları birbirine yatıyor (Mealen..."

Kimse çıkıp "Kardeşim ne diyorsun" diyemedi.

Özetle bu ortamda Selçuk Ernak bir aydır basında Petkşm haberleri yaptırıyordu. Niçin o gün çıkıp "Benim play-offum var. Bir yıl da kontratım..." demedi de, Trabzon karışınca kulüp resmi sitesinden açıklama yaptı?

Altar Tunçkol'u Trabzon'a sokturmamıştık. Biz saf değiliz, her şeyin farkındayız.
                  En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 05.06.2025, 09:23.

Yorum

• Sürecin plansız ilerlemesi çok can sıkıcı. Federasyon davetiyle TBL'ye alındığımız geçen yılda da önce hatırı sayılır bir bütçeyle yola çıkılacağı söylenmiş, sonra direkt Ertuğrul Doğan'ın bütçeyi artırmasıyla Semih Soğuksu, Şemsettin Baş gibi isimlerle anlaşma noktasına gelinmiş olmasına rağmen bir anda Faruk Beşok açıklanmıştı. BSL'ye direkt çıkış kadrosu kuruldu ve başarı da geldi.

Bu yıla başlarken planlar çok daha oturaklı yapılmalıydı elbette. Ben de dahil buradaki herkes, sezona Beşok'la başlanacağı konusunda hemfikirdi. Beklenti netti: Takım, sezonu play-off potasında bitirsin ve en kötü çeyrek final oynasın. Doğru bir planlamayla gayet gerçekleştirilebilir bir hedefti bu (Mersin örneği). Ancak ne olduysa önce sürpriz bir şekilde Faruk Beşok'la yollar ayrıldı, daha sonra da Ernak haberleri çıkmaya başladı. Bir kere süreç çok sağlıksız ve etik dışı ilerledi. Faruk Beşok'un açıklamalarından bunu anlamak mümkün. Selçuk Ernak ismi çıkınca da Polonya kaynaklarından olayın yalanlanmasıyla menajer kucağına oturduğumuz net bir şekilde anlaşıldı.

Şimdi ne yapılacak? Ernak'ın ihtimal dışı kaldığı senaryoda yerli olarak iki isim var: Özhan Çıvgın ve Ufuk Sarıca. Özhan Çıvgın'ın Anadolu Efes staff'ına katılacağına dair söylentiler var ama ne boyutta bilmiyorum. Ufuk Sarıca için de Türk Telekom ismi gündemdeydi bir ara sanki. Ben, Ufuk Sarıca'yı istemem. Uzun vadeli bir proje için yola çıkıyorsak Sarıca doğru isim değil. Kaldı ki kendisinin bütçe beklentisi de bir hayli yüksek olacaktır.
                    İnsan kaImanın tek yoIu, insanIık dışı bu sisteme karşı savaşmaktır.
                    Karl Marx
                    анархія-мама

Yorum

• Resmen rezalet bir surec yasiyoruz sampiyon olali 1.5 ay olmus yasadiklarimiza bak
                      Oyun bitince şah da piyon da aynı kutuya konur...

Yorum

• çok büyük ihtimalle küme düşeceğiz. daha da açılmaz bu şube. iş bilmez embesiller ben 1 ay önceden yazdım böyle olacağını.
                        https://youtu.be/a8MJx39dfuI?si=p_VoeTY8ERg87inV

Yorum

Aslında her gün bir oyuncuyu, özelliklerinden bahsederek yazacaktım. Zaman olmadı, bu mesajda toplayayım.

Genel olarak genç, düşük bütçeli takımlar için, takım oyununa uygun oyuncuları derledim. Hepsinin (Kolejdekiler dahil) maçlarını seyrettim. Menajer tuzağına düşmeden, ikilik oyuncuya beş vermeden taraftarı salona çekecek bir takım kurulur inşallah.

(Yedi yabancı kuralına göre)

SKORER PG

Tavis Pistol SMITH - 1999 - Handlova (Slovak Ligi) / Montreal (Kanada)

SAVUNMACI COMBO GARD

Joel AMINU - 1997 - Rasta Vechta (Almanya)

Drew THELLWELL - 2002 - Iowa (NCAA)

SKORER KANAT

Rawle ALKINS - 1997 - H. Galil Elyon (İsrail)

Chris CLARKE - 1996 - Obras (Arjantin)

3D

Keith JORDAN - 1998 - Prievidza (Slovakya)

Savion FLAGG - 1999 - L. Rytas (Litvanya)

Jeremy JONES - 1996 - Rio Grande (G-League)

PF

Damiree DJ BURNS - 2001 - Prishtina (Kosova) / M. Rishon (İsrail)

Will VORHEES - 1995 - Obera (Arjantin)

PİVOT

Chris SILVA - 1996 - B. Herzeliya (İsrail)

Chris HORTON - 1994 - Trapani Shark (İtalya)

Aziz BANDAOGO - 2001 - Cincinnati (NCAA)
                          Ağabey iyi bayramlar, Gordon'ın kaldığı senaryoda Justin Simon nasıl bir ekleme olur sence bizim için?

Onu tamamlayabilecek fizikte, sağlam bir savunmacı olarak düşünüyorum. Şutundan feragat etmemiz gerek tabii ama...

Yorum

• İlk olarak BatuhanB tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Ağabey iyi bayramlar, Gordon'ın kaldığı senaryoda Justin Simon nasıl bir ekleme olur sence bizim için?

Onu tamamlayabilecek fizikte, sağlam bir savunmacı olarak düşünüyorum. Şutundan feragat etmemiz gerek tabii ama...
                            Teşekkür ederim, iyi bayramlar Batuhan.

Dört numarada Alec Peters gibi ekstra bir şutörle parkede olmak gerekir. Onun yan parçası olduğu Paris, Eurocup şampiyonu oldu. Herkesi şaşırtan tempolu oyunun görünmeyen tarafı savunmaydı. Takıma katıldıktan sonra, savunmanın temel elemanı da Simon'u. Iisalo onu Almanya'dan tanıyordu. Şut handikabını, savunma agresifliğiyle kapatacağına inanılıyordu. Gayet iyi parça. Pistons'daki Ausar Thompson gibi, savunmada getirdiği, şutsuzluğunun götürdüğünden daha fazla.

Trento, MHP, Lavrio gibi takımların ekmeğini yemiş Amerikalılar bir şekilde iş yapıyor. Üstteki listede paylaştığım Savion Flagg mesela, Lavrio'da oynamıştı. Alpha Diallo'dan sonra orayı takip etmeye başlamıştım. Tyson Carter, Avrupa'ya Lavrio'yla gelmişti, şimdi Unicaja'da... Kısacası oynadığı takım da referans olabiliyor.
                            En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 07.06.2025, 08:52.

Yorum

• İlk olarak adiloş bebe tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Sürecin plansız ilerlemesi çok can sıkıcı. Federasyon davetiyle TBL'ye alındığımız geçen yılda da önce hatırı sayılır bir bütçeyle yola çıkılacağı söylenmiş, sonra direkt Ertuğrul Doğan'ın bütçeyi artırmasıyla Semih Soğuksu, Şemsettin Baş gibi isimlerle anlaşma noktasına gelinmiş olmasına rağmen bir anda Faruk Beşok açıklanmıştı. BSL'ye direkt çıkış kadrosu kuruldu ve başarı da geldi.

Bu yıla başlarken planlar çok daha oturaklı yapılmalıydı elbette. Ben de dahil buradaki herkes, sezona Beşok'la başlanacağı konusunda hemfikirdi. Beklenti netti: Takım, sezonu play-off potasında bitirsin ve en kötü çeyrek final oynasın. Doğru bir planlamayla gayet gerçekleştirilebilir bir hedefti bu (Mersin örneği). Ancak ne olduysa önce sürpriz bir şekilde Faruk Beşok'la yollar ayrıldı, daha sonra da Ernak haberleri çıkmaya başladı. Bir kere süreç çok sağlıksız ve etik dışı ilerledi. Faruk Beşok'un açıklamalarından bunu anlamak mümkün. Selçuk Ernak ismi çıkınca da Polonya kaynaklarından olayın yalanlanmasıyla menajer kucağına oturduğumuz net bir şekilde anlaşıldı.

Şimdi ne yapılacak? Ernak'ın ihtimal dışı kaldığı senaryoda yerli olarak iki isim var: Özhan Çıvgın ve Ufuk Sarıca. Özhan Çıvgın'ın Anadolu Efes staff'ına katılacağına dair söylentiler var ama ne boyutta bilmiyorum. Ufuk Sarıca için de Türk Telekom ismi gündemdeydi bir ara sanki. Ben, Ufuk Sarıca'yı istemem. Uzun vadeli bir proje için yola çıkıyorsak Sarıca doğru isim değil. Kaldı ki kendisinin bütçe beklentisi de bir hayli yüksek olacaktır.
                              Sarica neden yanlis isim olsun ? hem de uzun vâdeli projede ? Karsiyaka'da kaç yil kaldi çok iyi isler yapti, bizde neden olmasin eger bütçe varsa tabi... yoksa ztn kendisi de gelmez... Faruk hocayla yollar ayrildiysa, anlasilan hiç de yakisacak sekilde olmadi ve bence de haksizlik yapildi kendisine, ama bu durumda yerine gelecek isim bi nebze "degdi" dedirtsin... "haksizlik yapmaya degdi" degil de, gelen hoca daha üst seviye hoca olsun bâri anlaminda... Ernak falan yok Efes'in stafina katilacagi söylenen birileri falan bunlar bizi basariya ulastirmaz hikâye o isler... herif kaç yildir koçluk yapiyor, gidip 2. 3.adam olacak falan o düsüncedeyse kalsin ztn gerek yok...

Parantez, ayni sey Banchi ile yollari ayirmayi düsünüp Kokoskov getirmek isteyen Efes için de geçerli, bombos saçma sapan bir hamle, at fava bekle
                              Trabzon futbolunun kralı, Ahmet Suat Özyazıcı

Yorum

Teşekkür ederim, iyi bayramlar Batuhan.

Dört numarada Alec Peters gibi ekstra bir şutörle parkede olmak gerekir. Onun yan parçası olduğu Paris, Eurocup şampiyonu oldu. Herkesi şaşırtan tempolu oyunun görünmeyen tarafı savunmaydı. Takıma katıldıktan sonra, savunmanın temel elemanı da Simon'u. Iisalo onu Almanya'dan tanıyordu. Şut handikabını, savunma agresifliğiyle kapatacağına inanılıyordu. Gayet iyi parça. Pistons'daki Ausar Thompson gibi, savunmada getirdiği, şutsuzluğunun götürdüğünden daha fazla.

Trento, MHP, Lavrio gibi takımların ekmeğini yemiş Amerikalılar bir şekilde iş yapıyor. Üstteki listede paylaştığım Savion Flagg mesela, Lavrio'da oynamıştı. Alpha Diallo'dan sonra orayı takip etmeye başlamıştım. Tyson Carter, Avrupa'ya Lavrio'yla gelmişti, şimdi Unicaja'da... Kısacası oynadığı takım da referans olabiliyor.
                                Teşekkür ederim ağabey.

Ben de tam bahsettiğin gibi o kadar bahsedilmemesine rağmen sahada çok kıymetli işler çıkardığına düşünüyorum. İlgimiz olur mu bilmem ama Gordon'la birbirlerini tamamlayacaklarına inandığım bir profil, sen de yorumlarınla desteklemişsin zaten.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X