O zaman şuna geliyoruz abi,hani hep düzenden,organizasyondan bahsediyor yöneticilerimiz ya,en baştan sınıfta kaldık o zaman.Penney'de yeri geldiğinde üç numarada değerlendirilecekse Kelati gereksiz olur dediğin gibi.Sorun,hocanın kafasında yeri geldiğinde Penney'i üçte kullanma seçeneği varsa Kelati transferine olur vermesi.Neyse,madem Kelati olmuyor,dediğin gibi atlet,savunması biraz daha iyi olan bir forvet alalım abi.
Düzen? Organizasyon?
Yoksa günlük uygulamalar?
Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yapmayın. Sadece okuduğunuz cümleden bu DUYGULARI nasıl çıkarıyorsunuz? Ben size diyor muyum "yorumuma sinirlendin, diğerlerini göz ardı ettin, tek cümleyi çektin aldın"... Yok böyle bir durum, kabul etmiyorum.
Devam edelim...
2) Zuza meselesi...
Diyorsunuz ki, "Zuza yı görev adamı olabilir demek kulübe zarar vermektir".
Ben de sordum: Neden? Niye zarar verecekmiş?
(Gerçi şimdi değiştirmişsiniz: "Zuza nın kalması kulübe zarar verir.") İşte buna katılırım. Çünkü iki cümle arasında dağlar kadar fark var.
3) Zuza'yı kabullendirme politikası!
Bunu ben mi yapıyorum?
Açık yazın, böyle şaibe yaratıp, ucundan gösterip bırakmak yakışmaz. Kimseye bir şeyi kabullendirmeye çalışmıyorum. Zaten böyle bir çabam olsa ve başarılı olsaydım, korkmayın, geçen sene Zuza gelmezdi. Ya da o konuda tek başıma kalmazdım. Çünkü bakın, siz de ne yazmıştınız o konuda:
4) "2 senede Tofaş’ta etkili pota altı performansı gösteren Zuza, profesyonelliği ile de takımımıza önemli bir katkı sağlayacaktır. Kaptanlığının da doğru bir tercih olduğunu düşünüyorum. "
Zuza gelmeden önce onu o kadar çok izledim ki... TB2L için dominant uzun görevini yapamayacağını önceden söyledim, yazdım. O zaman destek verenler, methiye düzenler gerçeği Hayri Gür'de gördü.
Hayri Gür'e bu sezon da çok geldim. İBB, Final Gençlik, İzmir Bld. maçlarını İstanbul'dan gelip Trabzon'da izledim;Sacit'le, Hami'yle, Semih'le, Murat'la ve SİZLE yanyanaydık. İstanbul ve civarındaki maçları saymıyorum, Daçka filan... Belirttiğiniz gibi: Hem de askerlik senemde!
Boş konuşmuyorum emin olabilirsiniz.
6) 150 Bin Dolar meselesi...
Kontratı geçen seneden kalan oyuncu için 150 bin dolar verilmez. Onlar zaten kontenjana dahildir. Bu da benim Zuza'yı eleştirmemden veya savunmamdan bağımsızdır. Ne alakası var?
Geçen sene yapmasaymış yönetim o sözleşmeyi.
Tekrar ediyorum: Zuza ve el-Amin'le devam etmek istemiyorlardı. Belli ki anlaşamamışlar. İptal edememişler. Zuza yerine L. Zoric, P. Davis, A. Glyniadakis geldi de ben mi hayır dedim...
ÖZET: Zuza'nın eksiklerini farketmenize sevindim. Kalacaksa, kenardan gelip high post civarından sıcak el olacağını düşündüm. Bunu belirttim.
Yani Zuza'yı ilk ve en çok eleştiren kişiye, Zuza fan'ı muamelesi yapıyorsunuz. Sıkıntı burada.
"Zuza yı görev adamı olabilir demek kulübe zarar vermektir" iddianızadır cevaptır tüm bu yazılanlar.
*
Burası bir forum, herkes özgürce fikrini yazar. Size de saygım var. Hukukumuz var ayrıca.
Eğer Zuza'nın tamamlayıcılığını söylemek kulübe zarar vermekse, geçen sene için esas oğlan rolünü ona layık görmek hangi ZARAR ifadesiyle açıklanır, vicdanınıza bırakıyorum.
NOT: Dikkat ederseniz tamamen basketbol içeriğiyle yazıyorum.
Selamlar...
Yorumuma yazı yazdığı için teşekkürler. Yalnız alıntı yaparken veya bir konuyu açıklarken eksik bırakıyorsun. Cımbızla bir cümle seçtiğinde eksik kalıyor. Yazı işi zordur karşılıklı olduğunda daha kolay tartışabilir. Seni yakından tanımış biri olarak ani feveranlarını görmüştük. Kestirip atma da yaptığımız muhabbetlerde görmüştüm, detay vermeyeyim. Biz de kaybedince, bariz hatalar görünmeyince kızıyorduk. Sadece ben değil buradaki diğer kişilerde sinirlendiğini düşünmüş. Örnek mi yazı ile ilgili “Eğer verecekse tüküreyim öyle kulübe!” Buyrunlu olan cümle… Sana normal gelebilir ama dışarıdan öyle gözükmüyor demek.
Aralık 2012 celbinde askere uzun dönem asteğmen olarak gittiğini hatırlıyorum. Askerden önce dediğin gibi Trabzon da maçları beraber izledik. İstanbul da olanları da sen izlemişsindir. Sen gitmeden de Zuza ile olmayacağı anlaşıldı. Zuza alındığında nasıl bir oluşum takım kimyası kurulması gerektiğini sitelere yazmasak da bizzat kendilerine ilettim,beraber de konuşmadık mı?. Hoca değişti belki bir şeyler olur diye beklendi yine hüsran. İzinde tekrar Trabzona geldiğinde maçta karşılaştık. Ayrıca İnternetten maçları izleyebildin mi diye sormuşum? Zannedersem hala askerdesin Ekim ortası-Aralık ayı arasında terhis olacaksın. Daha önce sana söylediğim gibi hayırlı teskereler.
Zuza ile ilgili ne yazdığımı zaten söyleyen benim. Temmuz sonu köydeydim, dedikodulardan haberim yoktu, uzak kaldım. Ciddi Zuza haberi çıktığında yanlış hatırlamıyorsam zaten imza atılmıştı. Zuza ilk transferlerdendi. Kaçırdığın nokta şu ki alıntı yaptığın, belirttiğin yazının yazılış tarihi 28.08.2012 belirtmemen veya dikkat etmemen. Yani Zuza kulübe imza atalı 1 ay olmuştu ki kadroda çoğu oyuncu belirlenmişti. İlk etapta imza atan oyuncuyu gönderme ihtimalin var mı? Madem bu kadro var, istemesekte kadroyu takıma sahip çıkalım neler yapılması gerektiğini belirtelim diye yazdık. Kadro kurulmadan hoca ile kavgasını vermiştim, yöneticilere söylemiştim. KAdroya yönetimin denetimsizliği nedeniyle Halil Üner kurmadı mı? Zuza yı Halil Üner almadı mı? Zaten genel durum sezon öncesi kadronun yaşlı olduğu fikri değil miydi? Yazdığım yazıda da 32 + üzerinde 7 oyuncu olduğu gözükmüyor mu? Amaç herkesin sayı katkısı verdiği bir takım değil miydi? Bilmiyor olabilirsin ama hoca eleştirilerimden, doğruları söylediğim yazdığım için İBB maç yorumumu abartarak bahane göstererek idmanlara girişimi, maç sonu çıkışlarına gitmemizi Cömert Küce aracılığı ile yasakladı. İzlemek istersen maçı ben de, Hami de Semih de videosu var. Nasıl şu an yazarak belirtiyorsam bu sefer kendilerine söylemiyorum. Bekle gör taktiği uyguluyorum. Nedeni mi 4 sene söyledik de ne oldu?
Yazdıklarımı ya ben anlatamıyorum, karışık yazıyorum ya da sen algılamakta zorluk çekiyorsun. Zuza nın kalması kulübe zarar verir fikrine katılıyorsun. Sen bu sitede fikirleri dikkate alınan, fikirlerin doğrultusunda insanların yorum yaptığı, bilgi kaynağı olarak gördüğü, hörmet gören birisin. Haliyle Zuza fikrin insanları etkiliyor. Zuza nın görev adamı olacağı fikri benimseniyor. Yani Zuza kalsa da olur değil mi? Zaten yönetimden bazıları da bu görüşte. İşte burada Zuza yı görev adamı demek kulübe zarar verir. Olayın diğer boyutu daha önce belirttiğim “Takip edilen birileri olduğumuzdan üstekilerin işlerine geldiğinde bizlerden alıntı yaptıklarından bu fikrinin kullanılacak olup Zuza nın kalmasında bir faktör olarak kullanabileceğinden kuşkun olmasın. Nerden mi biliyorum daha önce örnekleri çok yaşandı. Korkum da Zuza yı kabullendirme politikası”. Kabullendirme politakası yöneticiler tarafından Senin yazdıkların ve destekleyen yorumlar baz alınarak uygulanabilir. Aynı şekilde bu durum yöneticilerin tanıdığı İsmail Alkan Emre Ergenç ve benim için de geçerli. Zuza ile neden olmayacağını detayları ile son iki yazıda belirttim. Altar Tunçkol un TS ye gelmemesinde internette çıkardığın fikirler,tweetler etkili olmadı mı? Kelati nin gündeme gelmesinde Batuhan ın rolü yok muydu? Dobbie ve Zuza ile olmayacağını defalarca söylemem ve yazılarımın sence geç de olsa transfer yapılmasında etkisi olmadı mı?... El amin ve Pinkney ide önermedim. Örnekler çoğaltılabilir ama genel olarak bahsettiklerimizin çoğu yapılmadı ya da geç yapıldı. Geçen sene futbolda kombine almamalarımın nedenlerinden biri de Serkan ve Halil i canlı izlememekti. Geçen sene parkede Kaan ı seyretmekten nefret ediyordum. Sence gitmesinde etkim hiç olmadı mı? Bu sene kombine alcaz, parkede Zuza yı görmeyi istemiyorum. Bu fikirde olanlar da çok. Trabzondaki basketbolu İsmail abi, sen,ben, emre,Batuhan ve diğerleri sence etkilemiyor mu? Zuza için Yönetim 2 senelik kontrat yapmasaymış fikri de doğru.
Tofaş ta Ruzic varken Ruzic-Buckman ana rolde idi. Ruzic sakatlıktan sonra Zuza-Buckman ikilisine dönüştü. Biri içerdeyken diğeri dışarıda oluyordu. 3 numarada İnanç savunma ribauntlarına iyi katkı veriyordu. Yani bu 3 lüden ikisi pota altında kalıyordu. Savunma takımı idi, kimya oturmuştu . Biz ise sezon başı iyi anternman yapamayıp, hücum basketbolunu 32+ oyuncularla oynamaya çalışınca ne savunma yapabildik ne hücum ne de kimya. Bu arada farkında olmadan Zuza nın basketbol hayatını bitirdik. “El amin, Cooley,Penney ve Zuza ile yabancı sayımız 4 değil mi? 1 yabancı oyuncu daha alırsak sayı 5 e çıkacak. 5 yabancı kadroda olursa Zuza için TBF ye 150 bin dolar vermeyecek miyiz? Kalve ye yarım sezon için 30 bin dolar verilmişti. Ama maliyeti bu muydu? Hayır, dış transfer yasağı için Beobaskete belli miktar ödenmişti üzerine 150 bin dolarda TFF ye. 150 bin dolar+ maaşı da 200 bin dolar olsa maliyeti 350 bin dolar olmuyor mu? Ali bu paraya gelebilir mi? Piyasada geçen 400 bin dolar istediğini. Zuza yı yerli yapamayacağımızı sen belirtmiştin. Zuza yı fesih bedeli ne olur bilemem. O zaman geçen sene yerlerdeki Zuza mı Sayı kralı Ali Karadeniz mi?” Bu cümleyi farklı algılamışsın. Zuza yerli statüsünde mi? Hayır, peki geçen sene de biz de olmasına rağmen yabancı statüsünde değil mi? O olmadığında şu anki yabancımız sayısı 3 te kalmıyor mu? 1 yabancı aldığında sayı 4 e çıkıp federasyona para yatırmayacaksın doğru mu? O zaman dolaylı olarak Zuza kalırsa 150 bin dolar federasyona yatırılmayacak mı? Orada ya ben karışık yazdım ya da sen inceyi algılayamadın.
ZUZA NIN GÖNDERİLMEK İSTENDİĞİNE BAŞTAN BERİ İNANMIYORDUM. KULÜP İÇİN BELİRSİZLİK VARDI, DEVAM KARARI ÇIKTI.YÖNETİM SEÇİLDEKTEN SONRA GÖRÜŞÜM DAHA DA NETLEŞTİ. ALİ NİN PARASI FAZLA BULUNUP ZUZA KALSIN FİKRİ BENİMSETİLDİ. ZUZA NIN GİTMESİ İÇİN TARAFTARIN VEYA YORUMLARIN OLMASI GEREKİYORDU. HALA GEÇ DEĞİL!
El amin in kontratı opsiyonlu değil miydi? Opsiyonu mu uzatıldı. Bu konudan tam emin değilim farklı maddeler mi var? Örneğin Bekoya çıkarsak kontrat otomatik devam eder diye mi?
Fikir yapın birkaç açı olabilir ama yazılanları tek taraftan algılayıp yorumluyorsun. Yorumlarıma cevap yazarken sadece ters gelen noktalarımı söylüyorsun yoksa diğer cümlelere katılıyor musun? Detaycı biriyim ve açıklamak için maalesef uzun yazıyorum.
En son dread61 tarafından düzenlendi; 22.08.2013, 05:31.
Geçen seneyi boş geçen Göksenin mi, yoksa büyük ihtimalle kiralanacak olan ve iki sezondur ciddi sürelerde oynayan Can M. Mutaf mı?
Can Maxim Mutaf'in Besiktas'a gitme durumu vardi. Olmadi mi o?
Tercihim Goksenin olurdu cunku savunmasi daha iyi ve illa sut kullanmak istememesi.
Kelati durumu ne olacak bilmiyorum ama alindigini varsayarak, Penney ve Kelati disaridan sut atmayi seven iki oyuncu. Can'da gelirse bu oyuncu sayisi uc olacak. Oyunumuz cok tek boyuta inecek.
Seninde soyledigin gibi Kelati yerine ortalama ustu savunma yapabilen, iceri penetresi kuvvetli bir oyuncu tercihi daha yerinde olur.
Bu arada Pinar Karsiyaka'nin Leo Lyons transferine dikkat. Gelecek sene 4 numara arayan (muhtemel Galatasaray ya da Efes) takimlar bu oyuncuyu almak icin birbiriyle yarisacak. Gecen sene cok macini izlemedim ama izledigim maclarda inanilmaz etkiliydi. Buyrun gecen sene ki Eurocup istatistikleri:
The official site of Euroleague Basketball. Check out live matches, stats, standings, teams, players, interviews, fantasy challenge and much more.
Istanbul'un eziklerine bir Istanbullu olarak "TRABZONSPORLUYUM" demenin gururunu her zaman yasadim, yasiyorum ve sonsuza dek yasayacagim...
You'll Never Walk Alone... https://twitter.com/UgurBerkin
Abi sana kalsa, ben hep tek taraflı bakıyorum, yanlış bakıyorum, öyle bakıyorum böyle bakıyorum, dikkat etmemişim, algılamamışım, atlamışım, eksik görmüşüm... Tamam, siz haklısınız. Ne diyeyim...
Selametle...
Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Abi sana kalsa, ben hep tek taraflı bakıyorum, yanlış bakıyorum, öyle bakıyorum böyle bakıyorum, dikkat etmemişim, algılamamışım, atlamışım, eksik görmüşüm... Tamam, siz haklısınız. Ne diyeyim...
Selametle...
Yazılarımı yorumladığında öyle gözküyor. Açıklamadan belli olmuyor mu? YAzdıklarım,açıklamalarım yanlış mı?Dikkat ettiysen ben mi anlatamadım,karışık mı yazdım da diyorum. El amin kontrat konusunu sordum?
Yazılarımı yorumladığında öyle gözküyor. Açıklamadan belli olmuyor mu? YAzdıklarım,açıklamalarım yanlış mı?Dikkat ettiysen ben mi anlatamadım,karışık mı yazdım da diyorum. El amin kontrat konusunu sordum?
Kimseye yönelik olmayan şekilde "Zuza kalırsa diğer uzunları tamamlar, kenardan gelip skor yapar" filan şeklinde yorum yazdım.
Siz tuttunuz, "Zuza kalsın demek takıma zarar vermektir" diye yazdınız. Buna cevap verdim.
Sonra ben algılamıyorum, anlamıyorum, tepki gösteriyorum, kesip atıyorum, tek taraflı yorumluyorum... vs.???
Yaşça büyüğümsünüz, basketbol dışına çıkmadım, çıkmam da. Yorumlarımda sizi incitecek hakaret de yok.
O yüzden burada noktalamak en iyisi.
Savunmayı geçtim. Bunun hücum yönünde de sıkıntıları var:
Top paylaşımı! İki net şutör skorerin hangisi üzerinden oynanacak setler.
Ayrıca, Kelati olmaz bir başkasını bulursun; paran varsa, penetre edenini, savunması bir iki tık yukarıda olanını alırsın... Dert etmeye gerek yok.
Bu konuda sana katılıyorum. Kelati alınsa idi eğer o zaman Penney-Kelati ikilisi birbirini yedekleyecekti. Bunlardan biri oyunda iken 2-3 hücum setinden biri bu oyuncular üzerine olmalıydı.JAsikevicius ve Bonsu da aynı fikirdeyim.
Penney 2 oynarsa Tutku-Penney veya El amin-Penney ikilileri guard savunması yapabilirmi?
Pota altına gelirsek savunmada Kaya, Eren, Cooley sertlik katar. Hücumda boyalı alanda esas adam kim olacak? Kaya, Eren,Zuza,Önder yapamaz. Amerika dışına ilk kez çıkan genç oyuncunun hemen takıma adapte olup esas hücumcu olma fikri doğru geliyor mu?
3 numara fikrinde zaten aynı fikirdeyiz.
Kimseye yönelik olmayan şekilde "Zuza kalırsa diğer uzunları tamamlar, kenardan gelip skor yapar" filan şeklinde yorum yazdım.
Siz tuttunuz, "Zuza kalsın demek takıma zarar vermektir" diye yazdınız. Buna cevap verdim.
Sonra ben algılamıyorum, anlamıyorum, tepki gösteriyorum, kesip atıyorum, tek taraflı yorumluyorum... vs.???
Yaşça büyüğümsünüz, basketbol dışına çıkmadım, çıkmam da. Yorumlarımda sizi incitecek hakaret de yok.
O yüzden burada noktalamak en iyisi.
Zuza ile ilgili yorum yaptım sen cevap vermedin. Peşine özel mesaj attım. Bu fikir başka üst düzey kaynaklardan da duyduğum için yazdım. Sen üzerine alındın. CEvap yazdın ve devam etti durum. Seninle basket konuşmayı da yazışmayı da özledim ne yalan söyleyeyim. Seni kırmış olabilirim ama daha öncesinden kırıldım ben. Yine de özür dilerim.
El amin kontrat konusunu detaylı biliyor musun?
En son dread61 tarafından düzenlendi; 21.08.2013, 08:19.
Yorum