Oğuz'a katılıyorum, 3 sene önce de aynı noktadaydık dar bütçe yapıp geleceği mi planlasak yoksa paraları saçıp kredimizi bitirsek mi derken 2. seçeneği önümüzde bulduk...sonrası herkesin malumu....yeni yönetimden benim beklentim önce basketbol kulübünü bünyemize dahil edip daha sonra mütevazi bütçeyle yola çıkılması ve altyapıya ciddi kaynak ayrılmasıdır....
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Basketbol Transfer Dosyası
Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
İlk olarak Sacit tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
Küçük takımların büyük oyuncusu olur Sykes, şu anda Venezuela'da oynuyor.
Yorum
-
İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleNCAA'den yeni mezun oyuncuların maliyetlerini forumda örneklendirmiştim daha önce.
Bir örnek daha buldum:
Malcolm Thomas (San Diego Uni.) draft edilmedi. Parlak bir oyuncu da değil bence. Güney Kore Ligi'ne gitti. Kazanacağı para 350 bin $.
Yukarıdaki adreste de görüldüğü üzere çoğu insan bu transfere şaşırmış durumda.
*
David Lighty ise İtalya'nın Euroleague'deki takımı Cantu'ya 150 bin $'a imza attı; ki bu oyuncu gerçekten iyi. Avrupa'ya gelecek bu tarz oyunculara 150 bin'den fazla verilemeyeceğini gösterir bir nevi...
Bu kaçıncı oldu hatırlamıyorum, kendisine dikkat çekmiştim yıllar önce. Banvit'teki S.Meija'yı andırıyor. Şimdi Eurolegue oynayacak. Ya da daha büyük bir takıma gidecek.Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yorum
-
İlk olarak Murat' tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleOğuz yerlilerden kimi önerebilirsin oraya, Karşıyaka Soner Şentürk'ü bırakır mı?
Soner'i Daçka günlerinden beri beğeniyle izlerdim. Özellikle sürati ile tam saha oyunlarda başarılıydı. Ama üstüne çok şey koyamadı. Şut? Savunma? Oyunu okuma? Yani bu çocukta bir şeyler hala ham.
el-Amin tercihine saygı duyarım. İki sezon öncesine kadar Eurolegue oynuyordu bu adam. Ama arkasına onu dinlendirecek sağlam biri şart.
Hatta şöyle düşünüyorum: O ki el-Amin var, yanına/arkasına bir combo gard düşünülebilir. Bazen yanyana kullanabileceğimiz. Çift gard gibi oynatabileceğimiz.
*** Burası şu yüzden önemli; koç çift gard oynatmayı tercih ediyor. Daha önce çalıştırdığı takımlardan da bunu hatırlıyoruz.
TED'deki ilk sezonunda M. Green - Berent;
İkinci sezonunda Dobie - Berent
Üçünccü sezonunda K. Bell/M. Strickland - Özgür Adıgüzel ikililerini oynatmıştı.
Soner, M. Yağmur, Can Akın... Bunlar zaten az sayıdaki yerli oyun kuruculardan düşünebileceklerimiz. Ancak Bir de bütçe tarafı var. Bir iiki sezondur oyununu olgunlaştıran Barış Güney'e yönelebiliriz diye geçiyor içimden.
Harika bir oyuncu mu, diğerlerinden çok mu iyi? Bunlara EVET demiyorum. Ancak sonuçta ana parça değil tamamlayıcı rolde biri olacak.
***En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 09.06.2013, 11:56.Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yorum
-
4 numarada yüzü dönük oynayan, dış şutu olan skor yapabilen oyuncuları tercih ediyor hoca. Chuck Davis'i, Jensen'i, Dearmen ve Prowell'ı almış daha önce.
Önder'i de tutacaktır büyük ihtimalle.En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 09.06.2013, 12:01.Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yorum
-
Oğuz ZEYTİN ; konu dışı olacak ama JSF Nanterre 9.sıradan bitirip şampiyon olmasına kısa bir yorum alabilirmiyim. Ben daha önce böyle birşey görmedim de.yasamak sakaya gelmez büyük bir ciddiyetle yasayacaksin bir sincap gibi mesela,yani yasamin ötesinde disinda hiç bir sey beklemden yani tek isin gücün yasamak olacak....
ölümüne ....BORDOMAVI...
Yorum
-
İlk olarak gece_bekcisi tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleOğuz ZEYTİN ; konu dışı olacak ama JSF Nanterre 9.sıradan bitirip şampiyon olmasına kısa bir yorum alabilirmiyim. Ben daha önce böyle birşey görmedim de.
David Lighty'i NCAA'den tanıyorum. Gerçekten Avrupa basketboluna uygun bir skorer. Daha önce forumda yazmıştım onunla ilgili.
Bir de Göttingen'de izlediğimiz Meacham var, oyun kurucu. O kadar gösterişsiz ve bir o kadar faydalı ki... Illinois mezunu.
Amerikalılar'ın "Cinderella" dedikleri olayAkıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yorum
-
KOÇ HASAN ÖZMERİÇ'İN TBL PERFORMANSI
2006-07 (Casa TED Kolejliler)
Normal Sezon: 30 Maç - 17 G - 13 M (Normal sezonu 6. sırada bitirdi)
Play-off: 3 Maç - 1 G - 2 M (Türk Telekom)
2007-08 (Casa TED Kolejliler)
Normal Sezon: 30 Maç - 13 G - 17 M (Normal sezonu 9. sırada bitirdi)
2008-09 (Casa TED Kolejliler) / ((. Haftada takıma katıldı)
Normal Sezon: 23 Maç - 3 G - 20 M (Son sırada yer alıp TB2L'ye düştüler)
Toplam 86 Maç - 34 G - 52 M (% 39,5)
***En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 10.06.2013, 18:11.Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yorum
-
KOÇUN YABANCI (ABD'li) GARD TERCİHİ (ANALİZİ)
2006-07 - Marques GREEN
31 Maç - Ort. 34.5 dk - 17.1 sayı - 6.9 ast - 4.1 rib - 3.1 tç - 3.6 tk - %44 2FG - % 38 3FG - % 87 FTG
Skorer ve takımı oynatan bir gard. Maç başına yaklaşık 14 top kullanıp, 7 asist yapmış. Yani 2 şuta 1 asist. Yüzdeleri de iyiydi.
*
2007-08 Henry DOBIE
30 Maç - Ort. 33 dk - 13,7 sayı - 4,8 ast - 2,6 rib -1,5 tç - 2,3 tk - %56 2FG - %32 3FG - %73 FTG
MAç başına 11 şuta 5 asist. Asist /top kaybı oranı da makul.
*
2008-09 Marshall STRICKLAND (Tam oyun kurucu değildi)
12 Maç - Ort 34,5 dk - 14,8 sayı - 3,6 ast - 3,3 rib - 1,6 tç - 2,4 tk - %31,3 2FG - % 44 3FG - %61 FTG
Bu verilerin ardından "el-Amin'le devam" tercihine değinmek istiyorum.
Takımı el-Amin gibi tecrübeli bir oyun kurucuya emanet etmek, koçların saha içindeki işini kolaylaştırır. Çalışması kolay, lider, sempatik bir oyuncu el-Amin. Diğer tarafta ise kariyerinin sonlarına doğru yaşadığı sakatlıklar ve ilerleyen yaşı.
TBL normal sezonda 30 tane sert maç oynanacak. el-Amin'in son 3 sezonda oynadığı toplam 110 maçta;
Ort. 25,4 dk - 10,5 sayı - 3,45 ast - 1,85 rib - 1,2 tç - 1,5 tk - 2,6 faul - %51 2FG - % 36 3FG - %93 FTG istatistiklerini yakaladı.
Bunlar kağıtlara yansıyanlar. Elbette bir de bunun görünmeyenleri var. Onları şimdilik es geçiyorum.
Sadece yukarıdaki verilerden yola çıkarak "Trabzonspor'un istikrarlı skorer bir dış oyuncu ve bir pota altı oyuncusuna ihtiyacı var" diyorum. Ve tabii bir de sağlam back up yerli gard.
el-Amin'in, oynatma becerisi, diğer oyuncuları yükseltme yeteneğinden olabildiğince faydalanmak lazım.
Zaten bunu TB2L'de gösterdi.En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 10.06.2013, 19:31.Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.
Yorum