1461 küme düştü! Evet bu rezillikte aslan payı İho denen çapsızın ancak Usta yönetimi de masum değil. 5-6 anahtar kelimeyle özetleyeyim; Muhtar-Yılmaz Büyükaydın-Sebahattin-Mbarga-Barış Memiş.
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Yönetime Yönelik Eleştiriler...
Daraltma
X
-
Yahu arkadaşlar,bir önümüzdeki sezon başlasın,görelim bakalım neler olacak?
Şu rezil takıma ne yapacaksın?
Takımın hocası yok,kadro çöküntü,moraller sıfır,rezil bir sezon...
Bir anda bu ortam nasıl değişir?
3 yılda içine edilen bir yeri hemen temizlemek ne kadar mümkün?
Biraz sabretmek lazım...Arafilboylu
Ve mikrofonlarımız Avni Aker'de...
Yorum
-
Kavga etmeyi bırakmalı ve önümüze bakmalıyız. Herşeyle herkesle kendi kendimizle bile kavgamız var.
Şenol hocanın şike sürecinden sonra önümüze bakmalıyız geçmiş geçmişte kaldı diyip camiayı kurtarmaya çalışmasını anlayamadık.
Adam doğrusunu yapıyordu ama hala anlayamayanlar var.
Yorum
-
Serhat Demirtasin yazisini aynen aktariyorum. Bizim elestirilerimizi duzgun yaziya dokmus:
Muharrem Usta zorda!
Trabzon için üzüntü ama sebep olanlar için utanç denilebilecek o Antalya hezimeti sonrasında yönetimin ilk hamlesi Hami Mandıralı ile yolları ayırmak oldu.
Hami Mandıralı’nın 7 farklı hezimet sonrası tek sorumlu olmadığını, olamayacağını herkes kadar onu görevden alan Başkan Usta da biliyor. Günlük bir hamleydi, bitime 1 hafta kala.
Ancak yine başkanın da bileceği üzere, günü kurtarmakTrabzonspor’un stratejisi olamaz. Ekonominin de izin vermediği bir ortamda Usta’nın yeni tercihler yapması lazım.
Yani yeni şeyler söylemek gerek. Doğruları özellikle. Kenti ‘illa şampiyonluk’ fikrine kanalize etmek ve popülist olmak yerine kademeli bir geçiş süreci tek formül gibi.
Trabzon için üzüntü ama sebep olanlar için utanç denilebilecek o Antalya hezimeti sonrasında yönetimin ilk hamlesi Hami Mandıralı ile yolları ayırmak oldu. Yani zor zamanda göreve gelen, şartlarıyla fazla zorlamayan, birçok noktada da yönetime ‘tampon’ vazifesi gören bir teknik adamla yolları ayırmak. Üstelik 1 maç kala.
Rize aldatmacası
Kolaycılık, bir hamle hatası demek de mümkün, büyük takım refleksi demek de. Ancak az çok işin içindeki herkes bilir ki, hezimetleri tek başına bir kişiye fatura etmek, onun organize ettiğini öne sürmek işin doğasına aykırıdır. Bu kadronun bir gün patlayacağı cam gibi netti. O Rize karşısındaki patlayış sadece rakibin kötülüğünden günlük olarak her şeyin Trabzonspor’un istediği gitmesinden öte bir durum değildi.
Artık fiş çekilmiş
Tersi bir patlayıştı beklediğimiz. Çünkü bu kadro birçok saha içi ve dışı sebeple, dönem dönem kendi uydurduğu mazeretlerle misyonunu tamamladı. Öyle ki, mevcut kadrodan gelecek sezonun hedeflerini paylaşacak, camianın duygularına ortak olacak futbolcu sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Genciyle, yerlisiyle, yabancısıyla bu durum böyle.
Çözüm yolu elbette var
Çözüm ise kademeli olarak yenilenmek, yeniden yeni ve taze zihinlerle yola devam etmektir. Bunun içine elbette ki, defalarca otoritesi sarsılan, böyle zeminden vazife çıkaran oyunculara malzeme olan Hami Mandıralı’nın da ayrılığı kaçınılmazdı, burada kimse farklı bir şey düşündüğümü zannetmesin. Sadece şu var, 1 maç kala bu hamle yönetimi de, gerçek tablonun ağırlığını da kurtarmaz.
‘Silbaştan’ mümkün değil
Trabzonspor’un başkanı Muharrem Usta ve ekibinin, malum UEFA kısıtlarından ötürü o sürekli telaffuz edilen ‘silbaştan kadro’ durumunu da hayata geçiremeyeceğini düşünürsek geriye tek bir şey kalıyor: Gerçekçi ve samimi hedefler koymak, bunu inandırıcı bir şekilde anlatmak ve en azından kenti takımın arkasında, etrafında birleştirmeyi sağlamak.
Kenti kucaklamak lazım
Aksi halde yine popülist söylemlerle, 50. yılda şampiyonluk hedefleriyle yola çıkacak bir Trabzonspor’un, o ana hedeften koptuktan sonra son yıllarda olduğu gibi yine hem sportif hem de psikolojik olarak oradan oraya savulacağını öngörmek kehanet değildir. Bu kentin önceliği şampiyonluk değil. Trabzon kenti öncelikle spora, futbola, yarışmaya dönmek, bu merkez üzerinden şekillenmek istiyor. Cardozolar, Mbialar, Maloudalar bile doldurmadı stadı. Heyecanın adresi isim değil, genel yarışma ruhu yani.
Kendi bileceği iş
İşi kolaylaştırmak da zorlaştırmak da kendi başkanın elinde. Yani ya kendini yine bir şampiyonluk çıkmazına sokacak, gerçekleri asıl bilmesi gereken kendi camiasından bile saklamaya çalışacak... Ya da bambaşka bir yola girecek ve samimiyeti merkezine koyup kademe kademe 3 yıllık bir plan dahilinde hem yarışacak, hem borç eritecek hem de kentin heyecanını geri getirecek. Şu an bu tercih hoca seçiminden de kadro şekillendirmesinden de önemli.
Serhat Demirtaş"Gençliğimizi büyük bir savaş beklemektedir. Bozgunculuğa, tembelliğe, ahlaksızlığa, cehalete, yalancılığa karşı büyük bir savaş." Alparslan Turkeş
Yorum
-
BAKIN !
6 ay gibi kısa bir sürede....
TS 39 senelik tarihindeki en büyük hezimeti yaşadı...
Alt yapı projesi olan 1461 küme düştü....
ki bunlar somut olanları...
bir de soyut nitelikte sayılıcak verilen sözler vardı...arada kaynatılmaya çalışılıyor ancak "destekçileri" dışında kimse yemez bu hareketleri...Ben hala "çözüm üretemezsek Lucescu gelecek veya Lucescu ayarında biri gelecek..." lafındayım.
LUCESCU ismine takılmadan (Lucescu olur veya bir başka isim olur) Lucescu (kalite) ne demek ona bi bakalım isterseniz:
- Takım ve klup içinde huzurlu bir ortam.
- Mali sorunlar öngörülebilir ve karşılanabilir (kısa ve uzun vadede) hale getirilmiş.
- Takım içinde uyumlu genç ve yeniler ile kaynaşmış bir takım.
- Sponsorluk antlaşmaları yapılmış.
- Kaliteli transferler için teknik adama şampiyonluk için verilecek iyi bir transfer bütçesi (en az 20-25 milyon euro deyin)
- 12. adam desteğinin hissedileceği birlik olmuş bir caminın vitrini olan Stad sorunu çözülmüş.
- Tff ile sorunlar normal hale getirilmiş bir ortam. (hakem hataları halen devam ediyor)
Bu sorunları halledilmemiş bir takım için "kalite bir isim" getiremezsiniz, ancak gelse gelse başka hesapları olan rantçı birini getirirsiniz....
Şimdilerde piyasada "gerçekçi olmak zamanı gerçekçi hedeflere yönelinmeli artık" lafı etrafında küçülmeden bahsedilmeye başlanmış ....Eee o zaman rakip yönetim adayından ne farkınız kaldı....
Lafın özü yönetime gelmeden önce verilen 40. şampiyonluk yolundaki sözün 2016-17 sezonu (yani Temmuz başı yeni sezona başlanmadan) başlamadan bazı doneler vermesini bekliyoruz ancak rüzgar esmiyor ne yazık ki....En son CEMEFKER tarafından düzenlendi; 15.05.2016, 11:48.''Küçük insanlar kişileri, normal insanlar olayları, büyük insanlar fikirleri tartışır''Hyman G. Ricover
Yorum
-
Yonetim su ana kadar cok buyuk hataların altına imza attı.Sonuclar cok agır oldu.Bundan sonra hata yapma lüksleri yok.Özellikle teknik ekip secimi yonetimin onundeki en buyuk sınav.Daha once denenmiş ve basarılı olunamamıs seyleri tekrar denemek akıl karı degil.ALAYINA İSYAN,ALAYINA BAŞKALDIRI,ÖLENE DEK MÜCADELE..
BÜYÜKLERLE SEVİŞEN YÖNETİM İS-TE-Mİ-YO-RUM.
Yorum
-
İlk olarak Adem Akyüz' tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle1461'in küme düşmesinde yüzde 15 pay sizindir sevgili yönetim.. Hoca değişikliğini ilk geldiğiniz anda yapsaydınız böyle olmayabilirdi.nasıl hesapladın bu payı boyle kusuratlı efsane oran..
1-Önce TRABZONSPOR diyeceksin.
2-Kraldan çok kralcılara ,hadsizlere tahamülüm yoktur.
3-Saygısızlık yapanlara aynı şekilde cevap verilir.
Yorum
-
Büyük projemiz 1461'in yetiştirdiği oyuncular ortada. Lige bu senen çıkan bir ekibin sezon başı olan planlamayla düşmesi gayet normal. O takımın en iyisi Emrullah Kokoç daha ne denebilir? Ben seçim zamanı "Bu sezon bitti artık düşmeyelim de ne olursa olsun" "Sadi Hoca gitmek istiyor. Bizi sezon sonuna kadar ancak Hami idare eder. Hem daha önce fena oynatmadı takımı" "Lucescu zaten olmaz ben Ersun'a da razıyım" yazan yüzlerce mesaj okudum. Usta da bu sezon için bir vaatte bulundu mu? Bulunmadı. Gerekli tasarruflar yapıldı mı? Yapıldı. Arkadaşlar bu sezonun planlaması transferleri mali düzenlemeleri Hacıosmanoğlu tarafından yapıldı unutuyorsunuz herhalde. Bu yönetim Ocak ayının başında geldi başa ve geldiği 5 ay bile olmadı. Eylül'e kadar atılan adımlara bakalım sonra söyleriz söyleyeceklerimizi."...Gelen Karadeniz'den Dalga Dalga Fırtına..."
Yorum
-
İlk olarak gurur6134 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleyuzde 15nasıl hesapladın bu payı boyle kusuratlı efsane oran..
1461 konusunda hoca değişikliği yapmakta geç kaldılar. Bunun dışında herhangi bir hataları olduğunu düşünmüyorum.
Yorum
-
Teknik direktör konusu çok gecikti. Biz sezonu kapatali zaten kac ay oldu. Bari gelecek sezon takimi çalıştıracak kişi bostaysa getirilseydi, degilse de sezon bitmeden anlasilsaydi.
Teknik direktör işini geciktirdik. Oyuncular takımın başında gelecek sene bulunmayacak birine ne kadar saygı duyar ne kadar ipler.
Kadro dışı bırakılmış isimler kafalarına göre yeniden kadroya alınıyor. Gonderilenlerle yeniden anlaşılıyor.
Disiplin mi kaldı takımda?
Yönetim her konuda elini çabuk tutmalı. Yeni teknik direktörle şimdiye dek anlaşılmış, onun isteği doğrultusunda gidecek kalacak hesabi yapılmış, daha sezon bitmeden istediği oyuncularla ön sözleşme yapılmış olmalıydı.
Erken havlu attığımız bütün bir sezonu boşa geçirdik. Neredeyse hala şampiyonluk yarışı yapan takımlar gelecek gidecek hesabı yaptı, biz hala bekliyoruz.
Neyi?
Yorum
-
İlk olarak Fatih Çelik tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBüyük projemiz 1461'in yetiştirdiği oyuncular ortada. Lige bu senen çıkan bir ekibin sezon başı olan planlamayla düşmesi gayet normal. O takımın en iyisi Emrullah Kokoç daha ne denebilir? Ben seçim zamanı "Bu sezon bitti artık düşmeyelim de ne olursa olsun" "Sadi Hoca gitmek istiyor. Bizi sezon sonuna kadar ancak Hami idare eder. Hem daha önce fena oynatmadı takımı" "Lucescu zaten olmaz ben Ersun'a da razıyım" yazan yüzlerce mesaj okudum. Usta da bu sezon için bir vaatte bulundu mu? Bulunmadı. Gerekli tasarruflar yapıldı mı? Yapıldı. Arkadaşlar bu sezonun planlaması transferleri mali düzenlemeleri Hacıosmanoğlu tarafından yapıldı unutuyorsunuz herhalde. Bu yönetim Ocak ayının başında geldi başa ve geldiği 5 ay bile olmadı. Eylül'e kadar atılan adımlara bakalım sonra söyleriz söyleyeceklerimizi.
Bu takımın tek bir amacı var. O da Ts ye oyuncu kazandırmak. Her sene minimum 2 oyuncu (biri star meziyetinde olmalı)
Neden sadi hocanın gencleri burda degerlendirlmedi anlamak mumkun degil.
ama 1461 Ts dene bagımsız lig mucadelesi veren takım gibi. agam pasam takımı.
Böyle olacaksa satılsın kapatılsın. ha amacına hizmet edecekse bu ligde de hizmet edebilir.13 Vitor Hugo
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.
Yorum