İstikrar? Nerede İstikrar? Neyde İstikrar? İstikrar kelimesi bize neyi çağrıştırıyor?

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler
  • ilhan
    • 21.01.2007
    • 36196
    • İzmir

İstikrar? Nerede İstikrar? Neyde İstikrar? İstikrar kelimesi bize neyi çağrıştırıyor?

İstikrarı doğru yerde mi arıyoruz?

Türk futbolunda son zamanlara damgasını vurmuş bir kelimedir. Taraftarlar için artık bir umuttur. İstikrar kelimesi anlamı bakımından “aynı konuda devamlılık” anlamına gelmektedir. Peki, istikrarı nerede ve ne şekilde arıyoruz?

Trabzonspor camiası olarak en son Ersun Yanal döneminde ciddi bir biçimde ve yüksek bir sesle istikrar olgusu ön plana çıkmıştı. Doğru isim ya da yanlış isimdi Ersun Yanal. Konu bu değil, konu istikrarı ne şekilde ve ne yönde istiyoruz?

Dünya futbolundan örnekler vermek gerekirse, Alex Ferguson, Arsene Wenger ilk aklımıza gelen örnekler. Peki, nedir sistem? Mesela ülkemizde kaç kişi Manchester United’ın kulüp başkanının ismini biliyor? Çok az bir kesim biliyordur. Ama ciddi bir hoca istikrarı yakaladılar. Hoca istikrarı demek, kadro istikrarı demektir. Buna katılmayanlar olacaktır. Ama ben bu şekilde düşündüğümü belirtmeliyim.

Bu sezon Hugo Broos ile inişli-çıkışlı ne olduğu belli olmayan bir süreçten geçiyor Trabzonspor. Peki, geçen seneden farkı nedir? Kadro hemen hemen aynı isimlerden oluşuyor. Hoca suçludur, takım kötüdür, kadro yetersizdir, yönetimsel hatalar vardır. Bunları da kendi aramızda konuşuyoruz zaten.

Konumun başına dönerek herkese sormak istiyorum. Biz istikrarı doğru yerde mi arıyoruz? Hangi istikrarı sağlamak istiyoruz?

- Hoca konusunda istikrar mı?
    - Kadro konusunda istikrar mı?
    - Yönetimsel açıdan mı istikrar?
    - Hepsi bir arada nasıl bir istikrar oluşturabiliriz?

— Hoca konusunda istikrar mı?

Hoca konusunda istikrar çok önemli ama doğru hocayla bunu yapmak gerekiyor. Broos ne kadar doğrudur? Ya da Broos’un yanındaki teknik heyeti ne kadar uygundur? Bunları konuşmalıyız.

— Kadro konusunda istikrar mı?

Kadro konusunda istikrar şu yönden önemlidir. Bir iskelet vardır ve hiç bozulmaz. Mourinho’yu tanıyoruz. Chelsea’da kurduğu kadroyu belki hepimiz ezbere sayarız. Chelsea’dan ayrıldıktan sonra sırasıyla, Avram Grant, Guus Hiddink ve şu sıralarda Carlo Ancelotti takımı çalıştırıyor. Kadrolar ise neredeyse hep aynı…

Chelsea çok mu başarılı? Başarılı olması önemli değil bir bakıma… Çünkü bir sistemi oluşturdular ve bir ekolleri var. Ligde sürekli zirve yarışındalar, Avrupa kupalarında hatırı sayılı yerlere kadar geliyorlar.

— Yönetimsel açıdan istikrar?

İşte burada bende tıkanıyorum. Çünkü bunu sağlamak gerçekten çok güç… Çünkü yönetimler önce çalışacakları hocayı doğru seçmeliler. Seçemiyorlarsa kendi iplerini kendi ellerine alıyorlar zaten.

— Hepsi bir arada nasıl istikrar sağlayabiliriz?

İşte burada biz taraftara yapacak çok iş düşüyor. Günü ve zamanı, dönemi kurtaracak başarıların peşinde olmamalıyız. O sezon şampiyon olmak demek ertesi sene şampiyon olunacağı anlamı taşımıyor. Geçen sene Hollanda ligi şampiyonu AZ Alkmaar, Türkiye ligi şampiyonu Beşiktaş ve Belçika ligi şampiyonu örneklerini bu sene ligdeki konumlarına dikkat çekmek için veriyorum.

Şimdi Trabzonspor taraftarı olarak kendimize bir özeleştiri yaparak istikrarı nerede ve ne yönde aradığımızı kendimize sormalıyız.

Unutmadan yazıma şunu da eklemek istiyorum;

Şampiyonluk anlık bir başarı değil, bir süreç sonrası geldi mi daha anlamlıdır.

İlhan ÖZMEN
    En son ilhan tarafından düzenlendi; 20.10.2009, 16:44.
    Türkçe, Turkche olmasın! Dilimizi koruyalım! Türkçeye 29 harf yeter!

“Ben basit bir '
    iyi futbol dilencisiyim'. Elimde şapkam, dünyanın dört bir yanını geziyor ve stadyumlarda yalvarıyorum:
    “Tanrı rızası için, güzel bir maç lütfen!”
    Eduardo Galeano

"İhaneti severim, ama hainlerden nefret ederim." Cesar
  • Serdar Ersoy
    • 09.08.2006
    • 3343
    • İstanbul

istikrar kelimesinin uygulanması futbol camiasında yasaklanmış gibi davranılıyor...
    Türkiye'de Futbol'un Tanrısı TRABZONSPOR...
    #20 COLMAN

Yorum

• ilhan
      • 21.01.2007
      • 36196
      • İzmir

İlk olarak Serdar Ersoy tarafından gönderildi
      istikrar kelimesinin uygulanması futbol camiasında yasaklanmış gibi davranılıyor...
      Biz istikrarı doğru yerde mi arıyoruz? Hangi istikrarı sağlamak istiyoruz?

Cevap vermemişsin Serdar?

“Ben basit bir '
      iyi futbol dilencisiyim'. Elimde şapkam, dünyanın dört bir yanını geziyor ve stadyumlarda yalvarıyorum:
      Eduardo Galeano

Yorum

• BAHADIR33
        • 07.08.2007
        • 4202
        • İçel

İlk olarak ilhan tarafından gönderildi

Hoca konusunda istikrar sağlarsak kadro istikrarı gelir. Bunun sonucunda da yönetim istikrarı başarıya bağlı olarak gelebilir.
        Tersten gidersek sonuca ulaşmak zor. Yani Yönetimde istikrar maalesef Hoca konusunda istikrar getirmiyor.
        Uzaktayız sanma,hep yanındayız...

Yorum

• Serdar Ersoy
          • 09.08.2006
          • 3343
          • İstanbul

şimdiye kadar hangisinde istikrar sağladık ?
          #20 COLMAN

Yorum

• ilhan
            • 21.01.2007
            • 36196
            • İzmir

Ben de hangisini istediğimizi soruyorum.

“Ben basit bir '
            Eduardo Galeano

Yorum

• SEDAT
              • 13.07.2009
              • 20950
              • Amele
              • Sakarya

bizim ülkede malesef istikrar çok zor..bir ferguson düşünün adamın kaldırmadığı kupa kalmamış ama hiç bozmamış sir ancak olmuş..bir terim düşünün yılmaz özdilin deyimiyle bir kupayla imparator olmuş yani medya olsun şak şak çılar yüzünden adam kendini bozdu artık egoları devreye girdi..aslında kadro olarak istikrar sağlanabilir ama yönetim ve hoca olarak çok zor..hele bizde daha zor
              Trabzonspor demek inancın zaferi demektir ''Ben Trabzonspor'un kaptanıyım, başka bir kaptanın arkasından, başka bir takımın formasıyla sahaya çıkmam'' Dozer CEMİL Hopa & Beşikdüzü & Şahmelik
              Trabzonspor Trabzonspor Trabzonspor !
              ....................................................................................................TERTEMİZ82

Yorum

• Serdar Ersoy
                • 09.08.2006
                • 3343
                • İstanbul

Ben de hangisini istediğimizi soruyorum.
                o zaman cevap veriyorum

herşey hoca'da bitiyor hocada istikrar başarıyı getirecektir...
                #20 COLMAN

Yorum

• magicyattara
                  • 12.04.2006
                  • 10940
                  • Elektronik Müh.
                  • Trabzon

Her şey yönetimde başlar.
                  İyi yönetilen her yerde başarı gelir.
                  Ne yapacağını bilmek ve hedefe adım adım yürümek için,doğru insanları bulmakta istikrar.
                  Herkese Merhaba

Yorum

• Mehmet Fatih Yavuz
                    Trabzonspor Kongre Üyesi
                    • 12.01.2007
                    • 20711
                    • sistem mühendisliği
                    • Rusya

Elinde istikrarsızlığı bertaraf edecek maddi güç olmadığı aşikâr olduğuna göre saha içi istikrar için hoca-kadro istikrarı şart. Zaten hoca istikrarı kadro istikrarını da yanında getirecektir. İsterim ki yönetimler gitsin gelsin, hocalar ve kadro aynı kalsın. Yönetimde istikrârın önemi elbet vardır, ama diğer ikisi kadar önemli değildir. Eğer sistemi doğru kurarsan, yöneten kim olursa olsun sistem işleyecektir. Önce düzgün işleyen "istikrarlı" bir sistem kurmamız lazım. Bunun için de hoca-kadro istikrarının kesin olarak sağlanması lazım. Sürekli yeniden kurulan bir sistem varken ortada, istikrar aramak çölde kutup ayısı aramak gibi.

Yorum

• macuka
                      Trabzonspor Kongre Üyesi
                      • 20.03.2008
                      • 4272
                      • ithalat,ihracat
                      • İstanbul

malesef türklerle iligli bir söz mevcut bununla ilgili
                      türkler gibi başla
                      almanlar gibi dewam et
                      japonlar gibi bitir
                      derler
                      Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim.
                      Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim.
                      Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz.

Yorum

• lazkopatfaroz
                        • 01.01.2009
                        • 4483
                        • İstanbul

İlk olarak macuka tarafından gönderildi
                        malesef türklerle iligli bir söz mevcut bununla ilgili
                        türkler gibi başla
                        almanlar gibi dewam et
                        japonlar gibi bitir
                        derler
                        biz başlar başlamaz arttıgımız ilk adımda ister istemez zaten japonlar gibi yapıyoruz
                        DİK DURUŞUN SİMGESİDİR 'TRABZONSPOR'..

Yorum

• ilhan
                          • 21.01.2007
                          • 36196
                          • İzmir

Daha doğrusu biz ilk doğru adım attık mı ondan sonra attığımız her adımın doğru olduğunu düşünüyoruz. Yanılgılarımızın farkına varamıyoruz. İşte bu yüzden her gelen bir önce gideni aratıyor.

“Ben basit bir '
                          Eduardo Galeano

Yorum

• İHTİLALL
                            Forumdan Uzaklaştırılmıştır
                            • 11.08.2007
                            • 3947
                            • YÖNETİCİ
                            • İstanbul

Herşeyin başı yönetimdir..

Yönetim doğru hamleler yaptıkça, elde ettiği artılarla üretimini büyütür,büyüttükçe sonuç elde etme şansını artırır..
                            Ben tüm eleştirilere rağmen Trabzon'da bile, samimi,doğrunun peşinde koşan bir yönetimin kredibilitesi olabileceğini düşünüyorum..

Şimdiki yönetim , Gökdeniz'in satışında açıkça kendisini tekzip etmiş olmasına rağmen,o olayı ve ondan sonraki birçok yanlışı görmezden geldik ve "nihayet" oldu zannettik..

Ancak "Ersun Yanal'ın kovulması" olayı foyalarını döktü,tabiri caizse takke düştü,kel göründü..

"Kaliteli" en azından "tutarlı" bir yönetim,sadece Trabzonspor'da değil,tüm kurumlarda kötü gidişatları tersine çevirebilir..
                            ÇOK GEÇ, ARTIK!..

Stadyum projene sahip çık;Tamamlanması için kamuoyu oluştur;Bu proje en az şampiyonluk kadar önemli!

Yorum

• Emrah Akcagöz
                              • 19.05.2009
                              • 12437
                              • Eczacı Teknisyeni
                              • İstanbul

İstikrar ve Trabzonspor "+" ile "-" gibi..
                              "Arsız güçlü olunca, haklı suçlu olurmuş ..!"

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                              Yükleniyor...