Biz bosunuza konusuyoruz,anlasildi...[img]smileys/smiley18.gif[/img]
Anadolu?yu Uyandirmaliyiz!...
Daraltma
X
-
Anadolu bize ; öyle ki gerçekten Türkiye'yi bir Istanbul masalindan uyandiran bir kulübe destek verecegine onu kendi ' seviyelerine ' çekmeye çalisiyorlar. Ne destegi ? Gerçekçi olalim onlar eskidendi. Biz yeterince kenetlenemezken TS'yi tanimayan Anadolulularin bu savasa kendilerini ortak görmelerini ben bir hayal olarak tanimliyorum.
Insallah beni yaniltirlar ( ? )Elveda sair ceketli çocuk,
Elveda halklarin ugruna selam getirdigi,
Denizin çocugu...Yorum
-
sevgili BERAT TEKKE oncelikle eline ve yuregine saglik .gercekten cok hassas bir noktaya deginmissin .onuru ve gururu olan her insanin istanbul eziklerinin bu futbol emperyalizmi politikasina karsi kisiligini bulmasi lazim gercektende.yoksa bu isin sonu hic aydinlik gorunmuyor.umarim cok zor olsada eziklere karsi bir tavir koyulabilir ve anadalu insani (koylusu) artik sadce kendini bir yerde gorme zihniyetiyle isatnbulun 3 kizkardeslerini tutmayti birakirYorum
-
İlk olarak tsmaniac tarafından gönderildiBizde artik anadolu klübüyüz demiyelim artik çünkü gördük anadoluyu biz Trabzonsporuz Trabzonspor Tektir lan akçaabat bile sampiyonluk yolunda kaç puanimizi yedi.Biz sampiyonluk yolunda tek basimizayiz [img]smileys/smiley7.gif[/img]
ya gerçekten okumadan karninizdan yorum yapiyosunuz. ne yani sebat bizim puanimizi yemis. simdi sebat bize yatsaydi ne farkimiz kalacakti digerlerinden. elestirdigimiz seyi savunmayalim tekrar. bizim degerlerimiz var. öncelikle o degerlere sahip çikmamiz gerekiyor. sebat iyi oynayip bizi yendiyse helal olsun. veya herhangibir takim. bizden iyi oynayip yeniyosa yensin. helal olsun. biz haketmeden yenmeye karsiyiz zaten. bu hafta niye zipladik o kadar. çünkü maç bizim hakkimizdi. sampiyonluk bizim hakkimizdi. ama haketmeyene veriliyor. mesele bu.
sebat bile derken ne demek istedin. adam oynamis 1 puanini almis iste. ben istemem öyle havadan 3 puan falan. ayrica asil konu bu degil. anadoluyu uyandirmaktan kastimiz anadolu takimlari istanbula degil bize yalakalik yapsin demek istemiyoruz ki. bize yatsinlar istemiyoruz ki. diyarbakir bize nasi oynadiysa fenerede ayni oynasin mesela. ama olayin asli sadece bu da degil. anadoluda bir bilinç eksikligi var. mesele bu bilinçsizlige dur demek.
ingilterede herkes manchester, arsenal, chelsea taraftarimi ? hayir. west bromwich in de everton unda hatta hatta 3. ligde oynayan queens park rangersin bile en az arsenal kadar taraftari var. insanlar kendi sehirlerini sonuna kadar savunuyorlar. bizde ne var biliyomusunuz. 1-güce tapinma( ve paraya ) 2-dislanma kompleksi 3-basariyi özdeslestirme vs.vs.vs. dahada arttirilabilir. mesele bu iste.
önce okuyup sonra yazin lütfen.KAZIM KOYUNCU\'YU UNUTMAYACAGIZ UNUTTURMAYACAGIZ !!!Yorum
-
burada bahsedilen ANADOLU kelimesinin içersindeki assagilayici vurguyu hissedebiliyorsunuz degilmi. Beratin özellikle vurgulamak istedigi sey buydu iste. Ya anadoluyu seçer ASSAGILIK olursun, ya da 3 istanbulludan birini seçer sinif atlarsin.İlk olarak Berat Tekke tarafından gönderildiTürk Futbolu?ndan bahsederken, Anadolu kelimesinin anlam kaymasina ugrama sebebi; Türk Futbolu?nda yillardir süregelen kurulu düzen ve varolan Istanbul-Türkiye ayirimidir. Türk Futbolu?ndaki mevcut duruma göre ?onlar? disindaki diger tüm takimlar, temsil ettikleri sehirlerin cografi konumlarina bakilmaksizin Anadolu takimi olarak kabul edilirler. Örnegin Trakya topraklarinda yer alan Çorlu ilçesini temsil eden Çorluspor Türk Futbol literatürüne göre bir Anadolu takimidir.
Ayrica Berat sadece bu konuyu yazman degil düsünmen, kafa yorman bile çok önemli bence. Seni tekrar tebrik ediyorum.
Aslini inkar eden bizden degildir-- Hz. Muhammet
Ya göründügün gibi ol , ya oldugun gibi görün-- Mevlana Celaleddin-i RumiKAZIM KOYUNCU\'YU UNUTMAYACAGIZ UNUTTURMAYACAGIZ !!!Yorum
-
[img]smileys/smiley32.gif[/img]İlk olarak ozgur tarafından gönderildi
Sonucta cozlmesi gereken sorun, futbolla , sporla sinirli kalmamakta butun duzenin her alanda sorgulanmasini gerektirmektedir. Ornegin bugun butun anadolu klupleri karar alsa biz istanbula oyuncu satmayacagiz diye finansal acidan hicbiri ayakta kalamaz cunku baska dogru durust gelir kaynaklari yoktur. O zamandevletin ekonomik politikalarinin dagilimina bakmak gerekir. Neden zaten zengin olan gs klubu 150 milyon dolarlik seyrantepe arazisini devletden alirken, yardima muhtac bir anadolu klubu uc kurus yardim icin federasyona dilenmektedir. Bu ulkede herkes Turkse neden bu istanbul-anadolu ayrimciligi yapilmaktadir( ozellikle bu sorum milliyetcilik deyince mangalda kul birakmayanlara) Sonucta ben Trabzonsporu devrimci bir ruhu ve durusu oldugu icin, bu konlarda direnis gosterdigi icin destekliyorum. Benim takimimin bir misyonu oldugunu biliyorum ve bunu her yerde ifade ediyorum.
Yakin vadede cozum onerime gelince bu naklen yayin ihalesi ilk5 yil her takima esit sekilde dagitilsin, ondan sonraki yillardada basariya endeksli olarak verilsin. Boylece ilk 5 yil anadolu kluplerini gelir duzeylerini yukseltip tessislesmeleri saglanir. Sonraki senelerdede basari cekismeli bir ligde daha heyecanlli bir sekilde yasanir.
[img]smileys/smiley32.gif[/img][img]smileys/smiley32.gif[/img][img]smileys/smiley32.gif[/img][img]smileys/smiley32.gif[/img][img]smileys/smiley32.gif[/img][img]smileys/smiley32.gif[/img][img]smileys/smiley32.gif[/img][img]smileys/smiley32.gif[/img][img]smileys/smiley32.gif[/img][img]smileys/smiley32.gif[/img][img]smileys/smiley32.gif[/img][img]smileys/smiley32.gif[/img][img]smileys/smiley32.gif[/img][img]smileys/smiley32.gif[/img][img]smileys/smiley32.gif[/img]KAZIM KOYUNCU\'YU UNUTMAYACAGIZ UNUTTURMAYACAGIZ !!!Yorum
-
Arkadaslar ISTANBUL Türkiyenin kalbidir. Fakat ANADOLU olmadigi sürece bir hiçtir. Güzelim Istanbulumuzu batidan degil ANADOLU dan fethettik ve aldik. Ancak Istanbul Osmanlinin son dönemindeki gibi ANADOLUYU yalniz birakmaktadir. Bunun tek çaresi ANADOLU kivilcimini atesleyebilmektir. Bunu yapabilecek tek takim ise TRABZONSPORdur.Yorum
-
[QUOTE=izin vermezler,
Trabzonspor dergisinde de bir yazi yazmisti bir ablamiz;Trabzonsporlu olmak bir taraftarliktan öte bir siyasi tavir,bir baskaldiristir ezilmislige ve haksizliga bir isyandir.
QUOTE]
ATLETIC BILBAO LU BI OYUNCUDA TA CEHENDEMIN DIBINDEN BU OLAYLARIN FARKINA VARMIS OLMALIKI BU FORMATTA"TRABZONSPOR DA ADAM GIBI FUTBOLCULAR VAR" GIBI SÖZ SÖYLEYIP.KENDI MISYONLARIYLA ÖZDESLESTIRMISTI...
fenerbahçe dünya pisliğidir..
her şeyin hesabı sorulur bir gün.....Yorum
-
ISTE BU
8 Karadeniz kentinin Istanbul?daki dernek baskanlarinin yayinladiklari ortak bildiri;
ADALET, HEMEN SIMDI!

Geçtigimiz hafta sonu oynanan Fenerbahçe Trabzonspor müsabakasi, bir kez daha Anadolu-Istanbul ayriminin vardigi boyutlarinin derinligini ve korkunçlugunu göstermesi açisindan vehamet vericidir.
Sadece bizim bölgemiz Karadeniz?de degil,tüm ülkede ve ülke disinda pek çok taraftari olan, sempatikligiyle herkesin sevgisini kazanan, yetistirdigi futbolcular ve kazandigi basarilarla ülke futbolunun geldigi noktada söz sahibi olan bir kulübe yapilanlar biz Karadenizliler?i sukut-ü hayale ugratmistir. Ancak, artik üzülmek para etmiyor. Susmak, susmak, nereye kadar? Yillarca Anadolu?nun basini dik dolastiran Trabzonspor?a yapilan haksizliklari izledik ama bir tepki göstermedik. Evet, bizler de hataliyiz. Ancak bu son maç, ?Hirsizlik bu kadar da alenen olur mu?? dedirtecek seviyeye gelmisse,deniz bitmistir. Aslinda o maçta maglup olan Trabzonspor degil, Anadolu?dur. Aslinda, itilen, ezilen, haksizliga ugrayan Trabzonspor degil, Anadolu?dur; Rize?dir, Samsun?dur, Sinop?tur, Ordu?dur, Konya?dir, Malatya?dir, Izmit?tir. Biz bu anlayisa yillardir alisigiz. Olanlar, ?Anadolu piyon, Istanbul hep sampiyon? anlayisinin sonucudur. Tüm Karadenizliler olarak, futbolu yönetenlere sesleniyoruz:
?Her alanda oldugu gibi futbolda da güçlüler hep hakli olmaya ve hakli kalmaya devam edecekse biz bu oyunda yokuz. Siz de orada olmayin. Eger olacaksaniz, adaleti tesis edin.?
Hasan Eksi
Rize Dernekler Birligi Baskani
Tahsin Usta
Trabzon Dernekler Birligi Baskani
Halil Kütük
Giresun Dernekler Birligi Baskani
Salih Ziya Cörüt
Ordu Dernekler Birligi baskani
Remzi Kozal
Samsun Dernekler Birligi Baskani
Tahsin Sögüt
Gümüshane Dernekler Birligi Baskani
Adnan Çakar
Sinop Dernekler Birligi Baskani
Murat Özdag
Kocaeli Trabzonlular Dernek Baskani
1967den beri Trabzonspor Ezer GecerYorum
-
Bu sehirLerim destegini aLmamiz iyi oLdu.BakaLim baska nereLerden destek geLecek.Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

Yorum