İnşaallah altyapıda yaşanan torpil rezaletleri son bulur !!!
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Sadi Tekelioğlu Altyapının Başında
Daraltma
X
-
Önce şu "altyapıda torpil var" kısmından başlayalım; İki ay önce tam da bu konuda bir yazı yazmaya niyetlendim. Sağa sola sordum. Hatta içeriden birilerine sordum. Evet Trabzon da böyle yaygın bir kanaat var. Ama bunu gerçekliği sandığımız gibi değil. Torpil altyapıdaki temel belirleyici değil. Altyapıda özensizlik var altyapıda ihmal var altyapıda heyecansızlık var ama torpil var denecek veriler yok. ( Poetricus lütfen Ergin Keleş deme..) Hiç mi yok altyapıda torpil var elbette Türkiyede her kulüptekinden ne eksik ne fazla...Altyapının başarısızlığının sebebi "torpil var" değil..Emin olun değil...Üstelik bu konuda halen altyapıda oynayan arkadaşlara haksızlıkta yapmış oluyoruz. Dedim ya altyapıda torpil her yerde olduğu kadar var. Birebir şahit olduğum bir olaydır.Bir sohbet arasında bir tanıdığım yeğeninin çok yetenekli olduğunu anlattı önce sonra da yemekte bulunan eski bir bjk yöneticisinden yardım istedi...Trabzonspor taşralı olmaktan gelen ezikliğin, merkez karşısında ikinci derecede veya gölgede bırakılmış olmaktan sıyrılmak isteyen kompleksli yaranma tutumunun değil, otantik inisiyatifin sembolüdür İsmet Özel
Yorum
-
Trabzon da ağırılığı olan önemli bir kitlenin hoca ile aralarının ezelden bozuk olduğu bilinen bir durum. Sebebini eminim siz de biliyorsunuzdur. Samet hoca nın ayrıldığı dönemi hatırlarsanız o dönemdeki yeni hoca bulma sürecini ( haklı-haksız) kolay unutamıyor insanlar....Aynı süreç Nuri bey döneminde de bir kez yaşandı. Yani Ersun hoca ilk seferinde bize gelmiş değil. Ondan önce 2 deneme esnasında yaşananların bu gün ki tavırda rolü var...Bence de haksızlar haksızlar zira kendileri dahil kulüple benzer süreçler yaşamış nice insan var. Haklı bulmuyorum ama anlıyorum....Trabzonspor taşralı olmaktan gelen ezikliğin, merkez karşısında ikinci derecede veya gölgede bırakılmış olmaktan sıyrılmak isteyen kompleksli yaranma tutumunun değil, otantik inisiyatifin sembolüdür İsmet Özel
Yorum
-
Eski futbolcuların tavsiyelerine harfiyen uyulmuş gibi bir şey sözkonusu değil...Aynı şekilde kulübün anlaştığı ancak hocanın hayır dediği iki futbolcu biliyorum vazgeçilmiş olan...Yani bu anlamda ne Ersun hoca her söylenene evet diyerek ne de yönetim hocaya rağmen transfer yapmakla suçlanabilir. Benim bildiklerim dışında ne biliyorsunuz bilmiyorum ama benim bildiklerim bu söylediğimi destekler nitelikte..Aksi zaten mümkün olmazdı...Trabzonspor taşralı olmaktan gelen ezikliğin, merkez karşısında ikinci derecede veya gölgede bırakılmış olmaktan sıyrılmak isteyen kompleksli yaranma tutumunun değil, otantik inisiyatifin sembolüdür İsmet Özel
Yorum
-
kirli çamaşır dökmek konusunda dilediğiniz gibi davranın... Bildiğim bir şey varki herkesin ama herkesin( siz ve ben dahil) kirli çamaşırları vardır...Ersun hocanın da elbette..Ya da ne bileyim herkesin dört gözle beklediği Ajax lı altyapı antrenörlerinin bile...Üstelik bu kirli çamaşır dökme tehdini bana niye yaptınız anlamadımTrabzonspor taşralı olmaktan gelen ezikliğin, merkez karşısında ikinci derecede veya gölgede bırakılmış olmaktan sıyrılmak isteyen kompleksli yaranma tutumunun değil, otantik inisiyatifin sembolüdür İsmet Özel
Yorum
-
Alt yapının başına Sadi Hoca'nın gelecek olması gibi bir durum beni hiç hazetmiyor. O görevde daha kaliteli ve yeni jenerasyondan birisinin getirilmesini isterim. Artık şu eski hocalardan eski anlayıştan kutulmak lazım. Kulüp yıllardır Özkan Sümer, Sadi hoca ekseni etrafında döndü durdu, Trabzonspor iş verme kurumu değil ki. O görevi hak edenlere vermek lazım. Sırf kimliğinde Trabzon yazıyor, Trabzonspor'da oynamış az çok takım da çalıştırmış diye insanlara görev vermek alt yapıyı bitirir. Tabi hem Trabzonlu olup hem eski futbolcumuz olan ve üstüne bir de kaliteli iyi bir hocamız varsa buyursun gelsin.Bazen Sevinç Bazen Keder, Trazonsporlu Olmak Yeter!
(Hepimiz TÜRKÜZ Ulan!)
Yorum
-
Rukavina hadisesini de sanırım yanlış biliyorsunuz. Üstelik siz de başkan ı kolay kandırılabilir biri sanıyorsunuz...Olmadığını benden iyi bilmelisiniz... Gazetelerin bu gün fb nin istediğini yazdığı adam da birileri istemediği için değil para konusunda anlaşılamadığı için alınmadı...Başkan ın hoca ya destek mesajına niçin gerek olsun anlamıyorum. Mahalli medyayı sizin kadar önemsemiyor başkan...Önemseseydi sezona hoca ile başlamazdı....Trabzonspor taşralı olmaktan gelen ezikliğin, merkez karşısında ikinci derecede veya gölgede bırakılmış olmaktan sıyrılmak isteyen kompleksli yaranma tutumunun değil, otantik inisiyatifin sembolüdür İsmet Özel
Yorum
-
Toparlarsak hocam ben çok basit bir şey söylüyorum. 4 hafta önce herkesin iyi dediği bir futbolcu 3 haftadır kötü oynuyor diye o futbolcuyu tavsiye edene "giydirmek" neden?? ...Lemi nin hangi futbolcudan ne zararı olmuş bu kulübe..Robinho geyiği yapmak da şık olmuyor ayrıca sağolsun Serdar o meseleyi özetlemiş...
Emorfo, bir insanın mesleki anlamda "kaliteli" veya "kalitesiz" olmasını belirleyen nedir bir söylermisiniz? Yahu ne kadar kalitesiz adamımız varmış. Kalitesizbir camiayız biz demekki bu durumda...Hami leri de o kalitesiz adam yetiştirdi..Trabzonspor taşralı olmaktan gelen ezikliğin, merkez karşısında ikinci derecede veya gölgede bırakılmış olmaktan sıyrılmak isteyen kompleksli yaranma tutumunun değil, otantik inisiyatifin sembolüdür İsmet Özel
Yorum
-
İlk olarak Erdal tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleYa da ne bileyim herkesin dört gözle beklediği Ajaxlı altyapı antrenörlerinin bile...Üstelik bu kirli çamaşır dökme tehdini bana niye yaptınız anlamadım.
Kovboy filmlerinde sürüye sonradan katılan ve çiftliğe ait olduğu belli olsun diye damgalanan inekler gibi bana "öz evlat düşmanı" yaftası yapıştırdığınız için.
Size niye yazdığımı anlamamanız hadi normal diyelim de bari tehdit olmadığını anlasaydınız.
Eskiden böyle durumlarda nezaketle "galiba anlatamadım." denirdi. Ben öyle demeyeceğim. Anlamak istemiyorsunuz; ben ne yapayım? Her mesajıma anlama kılavuzu koymam mümkün değil.
Son yazdığınızı da gördükten sonra ne diyeyim. Anlamıyorsunuz!
Diyalog imkânı da niyeti de yoksa monolog olarak devam ettirmenin bir âlemi yok.
İstediğiniz kadar bana "öz evlat düşmanı" ya da aklınıza ne geliyorsa yaftası yapıştırabilirsiniz.
Bu mübahese benim açımdan kapanmıştır.En son poetricus tarafından düzenlendi; 13.11.2008, 17:36.
Yorum
-
Bu hoca ile devam kararı alan bu takımdaki futbolcuları alan bu yönetim bu başkan....Yakın zamanda şampiyonluk olmasa bile geleceğe daha ümidvar bakabilmemizin vesilesi bu adamlar bırakında altyapıda da düşündüklerini bir yapsınlar...Seçim zamanı geldiğinde iyiyseler devam deriz kötü iseler demeyiz...Hoca değişikliği dahil ( ki aklından bile geçirmediğini biliyorum) tüm eylemlerde başkanın elini zayıflatmak yerine güçlendirmekdir taraftarın yapabileceği en iyi şey...Bence tabi ...Aksi takdirde kusura bakmayın ama mütemadiyen eleştirdiğimiz mahalli medyanın Türkçe bilir hali olmaktan öte gitmeyeceğiz...Trabzonspor taşralı olmaktan gelen ezikliğin, merkez karşısında ikinci derecede veya gölgede bırakılmış olmaktan sıyrılmak isteyen kompleksli yaranma tutumunun değil, otantik inisiyatifin sembolüdür İsmet Özel
Yorum
-
İlk olarak Erdal tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBu hoca ile devam kararı alan bu takımdaki futbolcuları alan bu yönetim bu başkan....
Yerel medyanın Türkçe bileni olmak galiba ulusal medyanın Türkçe bilmeyeni olmaktan iyi.
Yorum
-
İlk olarak Erdal tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleEmorfo, bir insanın mesleki anlamda "kaliteli" veya "kalitesiz" olmasını belirleyen nedir bir söylermisiniz? Yahu ne kadar kalitesiz adamımız varmış. Kalitesizbir camiayız biz demekki bu durumda...Hami leri de o kalitesiz adam yetiştirdi..Bazen Sevinç Bazen Keder, Trazonsporlu Olmak Yeter!
(Hepimiz TÜRKÜZ Ulan!)
Yorum
-
İlk olarak poetricus tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleErdal Bey;
Bana salakmışım muamelesi yapmayı bırakmanızı istesem çok şey mi istemiş olurum? Hani vazgeçemeyeceğiniz bir prensipse sözüm yok ama bilginiz olsun diye söylüyorum: Ne zannedildiğim kadar zekiyim ne de umulduğum kadar salak. Orta halli bir "öz evlat düşmanı" işte.
Ben ne diyorum?
Ersun Yanal'ı transfer zamanı takındığı "evet efendim", "doğrudur efendim", "münasiptir efendim" tavrı yüzünden affedemiyorum.
Ne diyorum?
Ersun Yanal'ın; "Pazar'dan Cuma'ya ağlayacak hoca isterim.", "O bilgisayarını açana kadar çıktıyı alır önüne koyarım." "Transfer için hocanın veri tabanına ihtiyacım yok. Benim Hami'm, Lemi'm, Abdullah'ım, Tolunay'ım, Archil'im var." geyiklerine sessiz kalışını normal bulsam da doğru bulmuyorum. Eski değerleri onore etmenin yolu baştaki hoca’ya giydirmekten -Nike yapımı forma demek istedim- geçiyorsa sorun yok.
Bunlar sadece lafta kalmadı;
Ersun Yanal'ın istediği kadar istemediği oyuncular da alındı. Hoca da onları noter gibi tasdik etti. Tekrar söyleyeyim bu tavrı yüzünden Ersun Yanal'ı affetmiyorum.
Pekiyi bugün Çale dökülüyor, Trabzon'da eli kalem ve klavye tutan neredeyse herkes Hoca'ya yükleniyor.
Gökhan sahada malulen emekli gibi dolaşmakta, pası e-mail yoluyla alıp “enter” tuşuna basarak gol atacağı pozisyonları beklemekte, zaman zaman da topla üç dört adam geçmeye çalışmak gibi hiçbir zaman yapamadığı ve yapamayacağı şeylere girişmekte. Yine Hoca'nın kellesi isteniyor.
Bu adamları yedek bıraktığında da yüklenilecek. "Gökhan kesilir mi?", "Çale oyundan alınır mı?" lafları uçuşacak ve suçlu yine Ersun Yanal olacak. Kimse çıkıp da; "Bunları bu kulübe önerenler de transfer edenler de rıza gösteren Ersun Yanal kadar sorumludur." demeyecek.
Pekiyi bu oyunculara referans olanlar ve o referansları ilahi emirler şaşmaz doğrular olarak kabul edenler ne yapıyor? Hoca'ya giydiriyor. -Forma anlamında.-
Selçuk ve Isaac'ın başarısızlığının sorumluluğu Ersun Yanal'ındır. Bütün mesele ve lider olan bu takımın "kötü gidişinin" sebebi bu ise ve bu yüzden de Hoca'nın kellesi gitmeyi hak ediyorsa söz veriyorum baltayı bizzat ben bileyeceğim. Her ne hikmetse iki gol atıp alkış aldığı Konya maçından sonra Isaac'ı kimin aldırdığı hiç gündeme gelmedi ama döküldüğü son maçlarda birden bire Ersun Yanal'ın isteğiyle alındığı ortaya çıktı. "Hafıza-i beşer" diyelim...
Ante Rukavina örneğini verdim: Hoca istiyordu, hatta Başkan da istiyor; "Eğer almazsak ileride çok pişman oluruz." diyordu. Ama ne oldu; Ulusal Medyadaki tek âlimimiz, Skippe'ye destek çağrısı yaparken kendi takımın hocasının aldığı paraya, hanımının, çocuğunun kıyafetine laf atan Serdar Bali'nin; "İkinci bir Tomas Jun vakası olur." lafı bir anda aklını çeldi. Sorumlu kim? Tabiî Ersun Yanal.
Başkan ve yöneticiler; "Bu transferleri birlikte yaptık başarıda da başarısızlıkta da sorumluluk hepimizin." desinler canımı yesinler. Ama yok işte, yok oğlu yok.
Leekens'i göndererek Şenol Güneş'i Trabzonspor'un başına getiren kişi Sadri Şener'di. Hoca sözleşmeyi imzalar imzalamaz Başkan'ın şu açıklamasını duyduk:
"Şenol Güneş Trabzonspor'un hocasıdır. Ezmem de ezdirmem de. Bindiği arabadan giydiği takım elbiseye kadar her şey birinici sınıf olacak."
O zamanki Şenol Güneş tercihi doğru muydu tartışılabilir elbette ama Başkan'ın hocayı benimseyen ve destekleyen o tavrı sonuna kadar doğruydu.
Aynı şeyi Faruk Özak'ta da gördük:
"Bana; Şenol'u istemeyiz diye baskı yapıldı ama ben yumruğumu masaya vurdum ve Şenol'la çalışmaya devam ettim."
Üslup belki tartışılabilir ama tavır doğruydu.
Pekiyi Sayın Başkan'dan Ersun Yanal için destekleyici bir açıklama duyan oldu mu? Ben sadece bol miktarda laf sokmalar duyuyorum. Belki Ersun Yanal'ı istemeyen malum lobiye karşı bir denge siyaseti güdüyordur diyerek hüsnü zannetmeye ne kadar devam edebilirim bilmiyorum.
Mazbatasını aldığı gün; "Ben Ersun Yanal'la çalışmayacağım" deseydi, yerine getireceği isme bakarak doğru ya da yanlış derdim ama mutlaka Yönetimin kendi seçtiği hocayla çalışma hakkı vardır diyerek normal karşılardım.
Bugünse lider takımın hocası galip geldiği maçlardan sonra futbol oynatamamakla, resital sunduğu müsabakaların bitiminde "sonuç alamamakla" eleştirilip yerden yere vuruluyor, transferine kerhen onay verdiği futbolcuların başarısızlıklarının faturası ona kesiliyor ama Başkan ve yönetimden ses yok.
Madem adamı ağzından müzahrefat damlayan kesimlere peşkeş çekecektin ne diye onunla çalışmaya devam ettin?
Adama sormazlar mı?
Madem kaybedilen maç sonrası Pazar'da Cuma'ya kadar ağalayacak olan öz evlatlardan birini istiyordun neden göreve geldiğin gün hatta gelmeden önce bu adamla çalışacağını deklere ettin?
Bitmedi:
Niye gazete ilanlarıyla bu takımı şampiyon yapacağını ilan eden Giray Bulak'ı getirmedin, yoksa takımda geçmişte hanımının hanımıyla kavga ettiği biri mi vardı? Dünyanın adam gibi kulüplerinde altyapı hocaları A takım hocasına bağlıyken bugüne kadar neden Trabzonspor'da bu durum geçerli olmadı ve yeni bir hamle olarak yapmakta olduğunuz saçmalığın anlamı ne?
Hayret kimse sormuyor yahu?
Öz evlat düşmanlığı mı?
Sevgili Great White'ın bir ara kullandığı çok hoşuma giden bir imza vardı:
"Biz bu sütunlarda Fatih'e Gökdeniz'e, Barış'a methiyeler dizerken kimse bize öz evlatçı demedi."
Henüz olamadım ama beni itham eden mesajınızdan sonra söz veriyorum, hayır yemin ediyorum olmak için elimden geleni yapacağım. Her fırsatta bu sütunlarda o "hiper kahraman" öz evlatlardan birinin kirli çamaşırlarını ortaya dökeceğim.
Bir de şu para almama mevzuu var.
Saydığınız isimler ve tavsiye ettiklerinin performansına bakınca söylenebilecek en mantıklı şey galiba: “Ucuz etin yahnisi…” Bir de para almadan görev yapan Özkan Sümer var: Kendisiyle nasıl bir anlaşma imzalandığı hem gazetelelerde hem de bu forumda yayınlandı: Trabzonspor'un Sevr'i.
Şu foruma Ersun Yanal’ı eleştirmek için giriyorum ama olup bitenleri, yazılanları görünce adam gözüme masum hatta mazlum görünüyor yahu!
Hadi bana acımıyorsunuz Ersun Yanal’a merhamet edin. Benim tarafımdan eleştirilmek onun da hakkı.
bu isler bu kadar basit olsaydi Ersun hoca bize gelene kadar bu kadar kulup degistirirmiydi. sozlesme imzaladiktan 1 ay sonra istifa edermiydi... ya da turkiye de hangi teknik direktor tam olarak butun transferleri kendi calismalari dogrultusunda yonetebiliyor...
Ersun hoca nin kesin istedigi ceyhun ve selcuk tu bunlari da baskan ona aldi. yonetimin sectiklerine de mecburen boyun egmek zorunda kaldi... trabzonspor da yapilmis olan tek yanlis transfer GOKHAN UNAL di. . . 2.tomas jun vaka miz...
ama Isaac i kimler aldi diye seslenirken bu konuda ciddimisin???
isaac zaten bedava gelmis olan bir oyuncu . begenmedin oynatma o saman. zarari yok ki gokhan ve umuttan daha kaliteli daha genc ve gelecek vaadeden bir topcu.
ersun hocayi elestirmek icin sadece forumu kullaniyorsan da diyecek bisey bulamiyorum
Yorum
-
İlk olarak Emorfo tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleHocalarımızı yakından tanımıyoruz uzaktan yaptıklarını gözlemlemeye çalışıyoruz. Her bozuk saatin günde ortalama 2 kez doğruyu gösterdiğini düşürsek bu bakımdan Hami'nin yetişmiş olmasını normal karşılamak lazım. Trabzon kenti ile ilgili bir tespitim var. Trabzon kenti lider çıkarmakta zorluk çekiyor. Dikkat ettiniz mi bilemiyorum, hem siyasette kitleleri arkasında sürekleyecek lider bir şahsiyet çıkaramıyoruz hem de futbolda lider futbolcu olarak tabir edilen kaptan Ünal gibi futbolcular yetişmiyor. Alt yapıda sıkıntı olduğu aşikar, oraya gelecek hocanın biraz Avrupa futbolunu özümsemiş, o anlayışla yoğrulmuş bir hocanın ekibiyle birlikte gelmesini isterim. Bizim hocalar kötürdür demiyorum ama daha iyisi varken yetersiz kalabilirler.
Hem yakından tanımıyoruz hem kaliteli değil diyoruz...Altyapı dediğimz şey her sene 8-10 futbolcu çıkarmazki zaten...3 senede 2 yıldız...Arsenal 800 e 2 ye razı diye biliyorum mesela...Lider konusunda da katılmıyorum. Fatih hiç de fena bir lider değildi mesela...Trabzonspor taşralı olmaktan gelen ezikliğin, merkez karşısında ikinci derecede veya gölgede bırakılmış olmaktan sıyrılmak isteyen kompleksli yaranma tutumunun değil, otantik inisiyatifin sembolüdür İsmet Özel
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.
Yorum