Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Son Dakika Haberleri | Bu Başlıkta Üye Yorumu Yok!

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Volkan Konak’tan Trabzonspor marşı
    Bu habere 3 oy kullanılmış. Ortalama 5 üzerinden 5 !

Trabzonlu ve Trabzonsporlu ünlü sanatçımız Volkan Konak, takımımız için bir marş hazırlayacak.

Yönetim kurulumuzun bu yöndeki talebini olumlu karşılayan Volkan Konak, kendisinin de bu yönde bir çalışmasının olduğunu belirtti.

Çalışmalarını sürdüreceğini dile getiren Konak, belli bir süre içerisinde marşı taraftarlarımızın beğenisine sunacağını ifade etti.
    ...TRABZONSPOR...
    "Bize Her Yer Trabzon"

Yorum

• Sporcu ailelerine konferans
      Kulübümüz Gençlik Geliştirme Merkezi Psikolojik Destek Departmanı tarafından sporcu ailelerine bir konferans verildi.

Konferansın açılışında bir konuşma yapan Gençlik Geliştirme Merkezi Koordinatörümüz Sadi Tekelioğlu, ailelerin futbolcularla olan ilişkilerini ve takımla olan diyaloglarını sağlıklı bir temele oturtmanın yararlarına değindi.

Ailelerin, antrenörlerin, yöneticilerin ve psikologların yapacağı ortaklaşa çalışmanın başarı ve mutluluğu getireceğini ifade eden Tekelioğlu, daha sonra sporcu ailelerinden gelen soruları yanıtladı.

Tekelioğlu’ndan sonra söz olan Uzman Psikolog Faruk Bozkır sporcu ailelerine ergenlik dönemi psikolojini anlattı. Ailelerin bu döneme yönelik yanlış tutumlarını örneklerle açıklayan Bozkır, sağlıklı iletişimin kurulması için gerekli şartlara vurgu yaptı. Daha sonra özellikle altyapı sporcularında görülen performans kaygısına değinen Bozkır, ailelerin sporcuya yönelik yoğun bir beklenti içine girmelerinin futbolcularda başaramama korkusu oluşturduğunu belirterek bunu önlemek için hassas olunması gereken noktaları açıkladı.

İlgiyle takip edilen konferans sonunda sporcu aileleri konularla ilgili sorularını uzmana yönelttiler ve bu tip bilgilendirici çalışmaların devam etmesini dilediklerini ifade ettiler.
      25# Alan Carlos Gomez da Costa
      Ne Yönetimspor ne Tekkespor ...Alayina TRABZONSPOR !!!
      / Rize Ardesenli

Yorum

• Volkan Konak'tan Trabzon marşı!

Türkiye'de "kaliteli müzik" dendiğinde akla gelen isimlerden olan, Trabzonlu ünlü sanatçı Volkan Konak Trabzonspor'a marş hazırlayacak !

Bordo-mavili yönetim kurulunun Volkan Konak'tan Trabzonspor marşı talebinde bulunduğu, Konak'ın da bu yönde bir çalışmasının olduğunu yönetime bildirdiği kaydedildi.

Marş konusunda çalışmalarını sürdüreceğini dile getiren Konak'ın, belli bir süre içerisinde marşı taraftarların beğenisine sunacağını da yönetime ilettiği belirtildi.

Başka hiçbir yerde bulamayacağınız goller, en güçlü, hızlı, doğru haber, özel röportajlar, canlı sonuçlar, istatistikler, oyunlar 365 gün 24 saat beIN SPORTS'ta!

Yorum

• BMN Haber:

'Trabzon'u büyük bir heyecanla bekliyorum'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum'un Trabzonspor maçı ve Trabzon'la ilgili açıklamaları

Fenerbahçe TV'ye açıklamalarda bulunan Daum, Trabzon'un her zaman heyecanla beklediği bir deplasman olduğunu vurguladı.

Trabzonspor deplasmanının her zaman en zor ve en zevkli deplasmanlardan biri olduğunu ifade eden Daum, "Trabzonspor karşılaşması bizim için büyük önem taşıyor. Trabzon`daki maçları her zaman büyük bir heyecanla bekliyorum. Çünkü Avni Aker Stadı`nda her zaman futbol adına güzel bir hava oluşuyor, gerçekten çok iyi bir taraftarları var, bizim için bu maç iyi bir şans. Orada iyi bir sonuçla dönmemiz için, sezonun ilk yarısını zirvede tamamlamak için iyi bir şans olarak görüyorum. Zor bir maç olacak biliyorum ama eminim ki iyi bir sonuçla döneceğiz. Trabzonspor`la oynadığımız maçlar her zaman büyük maçlardır. Galatasaray ve Beşiktaş maçları gibi çok özel maçlardır. Bizim takımımız da büyük maçlarda nasıl bir performans gösterdiğini ve nasıl sonuçlar aldığını defalarca göstermiştir. Onun için takımıma güveniyor, İyi bir sonuçla döneceğimize inanıyorum. Aynı zamanda iyi bir skorla dönüp sezonun ilk yarısını avantajlı bir noktada tamamlamak istiyoruz. Biz sezona iyi başlamıştık ve çok iyi bir seri yakalamıştık, şimdi bunun avantajlarını yaşıyoruz. Eğer ilk yarıyı iyi bir noktada bitirebilirsek sezonun ikinci yarısı için her şey bizim için çok daha kolay olur. İlk yarının son maçında taraftarımıza bir galibiyet daha hediye etmek istiyoruz" dedi.

Biz de Daum'u değil belki ama Fenerbahçe'yi ayrı bir heyecanla bekliyoruz.

bordomavi.net

TIKLAYIN!
          Trabzonsporlu olmak...
          Zor ama güzel be kardeşim!

Yorum

• Asla yalnız yürümemeliyiz

Futbolcuları canlandıran teknik patron Şenol Güneş, son mesajını 12. adama verdi: Takım hazır, moralli. Destek ve coşku bekliyor. Tribün de bu sorumluluğu yerine getirirse her işimiz kolaylaşır.

Atıl durumdaki yıldızları yeniden canlandıran, takıma ve camiaya pozitif enerji aşılayarak bu durumun saha sonuçlarına da yansımasını sağlayan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fenerbahçe maçı öncesinde önemli açıklamalar yaptı. Sarı-Lacivertli ekibe karşı oynayacakları maçı kazanmaları halinde ligin daha da renkleneceğini iddia eden deneyimli çalıştırıcı, camiaya, özellikle de 12. adam olan taraftara seslendi. Bütünlüğün Trabzonspor adına her zaman için büyük bir avantaj olduğunu ifade eden Karadeniz temsilcisinin antrenörü, “Sadece takımın bir bütün olması yetmez. Yönetim, teknik heyet, oyuncu, taraftar ve medya bu topluluğun parçası olduğunu düşünerek hareket etmelidir. Bu takımın sevgiye, oyuncularının destek ve ilgiye ihtiyacı var. Trabzon taraftarı da buna karşılık verecek hissiyata fazlasıyla sahiptir” diye konuştu.

‘Özel motivasyon gerekmez’
            Büyük maçların havasının da her zaman için farklı olduğunu ve ekstra motivasyon gerekmediğini belirten Şenol Güneş, “Şu an için her şey pozitif. Umarız bu artılar maç günü sahaya ve sonuca da yansır” ifadesini kullandı. Trabzon’un hocasının ayrıca vaktinin önemli bir bölümünü Fenerbahçe taktiği üzerinde harcadığı, ancak son 3 maçtaki yapılanmanın bir adım önde olduğu bildirildi.

İbrahima Yattara sezonu kapatıyor!
            Tedavi için İngiltere'ye giden İbrahima Yattara'dan Trabzonspor Yönetimi'ni ve taraftarını üzecek haberler geliyor...

Doğru tespit ve tedavi programı uygulanamayan Bordo-Mavili oyuncunun ameliyat olma ihtimalinin yükseldiği, konuyla ilgili olarak yönetimin de bilgilendirildiği kaydedildi. Gineli’nin ameliyat olması halinde her şey yolunda giderse en az 2-2.5 ay sahalardan uzak kalacağı, bu tip durumlardaki ürkekliği bilinen Yattara’nın sahalara dönmesinin ise neredeyse sezon sonunu dahi bulacağı ileri sürüldü. Kontrolleri süren 61 numaranın sahibinin de moralinin hayli bozulduğu öğrenildi.

Rusya'da da tribün 'Tekke' diye inliyor
            Son günlerde Zenit'te yaşanan hareketlilikler Fatih Tekke'nin tribünler tarafından ne kadar çok sevildiğini gözler önüne serdi.

Trabzonspor taraftarının, gittiği günden beri adını sayıkladığı yıldız futbolcuya Rus kulübünün sevenleri de sahip çıktı. Taraftar anketlerinde Fatih’in Zenit’te tutulması için kulübe büyük baskı var. Diğer yandan Zenit’in kurmaylarının takımın bir başka golcüsü Kezman ile sözleşme yenileme fikrine fazla sıcak bakmadığı öğrenildi. Fatih’in adı hâlâ gönderilecekler arasında geçmezken Kezman’ın alternatifinin ise Mutu olarak belirlendiği kaydedildi.

Haydi ünlüler! Maça, maça...
            Trabzon şehri Fenerbahçe maçının havasına girerken, yönetimin girişimleri de sürüyor. Taraftarlara yönelik ürün satış kampanyalarının ardından yeni bir adım daha atıldı.

Bordo-Mavili ekibin idarecileri, Trabzonlu ünlüleri Fenerbahçe sınavına davet etti. Nihat Genç, Volkan Konak, Rafet El Roman, Fuat Saka, Sunay Akın, Tanju Gürsu, İbrahim Can ve Hüseyin Avni Danyal’a kulüp tarafından resmi çağrı yapıldı. Bu isimlerin yanı sıra bölge milletvekilleri ve ünlü işadamlarının da protokol başvurusunda bulunduğu, ancak oluşan yoğunluk sebebiyle yönetimin ciddi bir sıkıntıyla karşılaştığı belirtildi. Bilindiği gibi Fenerbahçe maçı için satışa çıkan 6 bin 700 bilet ilk gün tükenmişti. Diğer taraftan Volkan Konak’ın da bir Trabzonspor Marşı hazırlığında olduğu duyuruldu.

Özel prim yok ödeme var
            Yönetim, Fenerbahçe maçına yönelik özel prim uygulaması yerine farklı bir adım atma kararı verdi.
            Buna göre takıma birikmiş alacakların bugün mesai saati bitimine kadar ödeneceği öğrenildi. Bu yolla futbolcuların moralinin artırılması hedefleniyor.

'Ekstra önlem almıyoruz'
            Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ın gündeminde de Fener maçı var.
            “Mücadelenin 2 takımın da şanlarına ve şereflerine yakışır şekilde, huzur içinde ve centilmence geçeceğini düşünüyorum. Ekstra bir güvenlik önlemi almadık” diyen Kızılcık maç içinse şunları söyledi: Gönlümüz Trabzon’un zirvede olmasından yana. İki takım da açık oynayacaktır. Seyir zevki olan bir maç bekliyorum.

Yönetimden ilginç çıkış
            Yönetim, adı transfer söylentilerinde geçen Gökhan Ünal için sert bir açıklama yayınladı.

Duyulan rahatsızlığa değinen Bordo-Mavili idareciler, bu konuların hep büyük maçlar öncesinde ortaya çıkmasının da manidar olduğunu vurguladı. Öte yandan hatırlanacağı gibi Gökhan Ünal, daha 3 hafta öncesinde yönetimin kararıyla kadro dışı kalıp Şenol Güneş tarafından affedilmişti.

Sadri Şener antrenmanda
            Dünü Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yaptığı tek antrenmanla tamamlayan Trabzonspor, bugünden itibaren dış dünya ile ilişkisini kesiyor.
            Bugün gerçekleştirilecek olan iki idmanın da basına ve taraftara kapalı olarak yapılacağı belirtildi. Teknik direktör Şenol Güneş’in artık taktik ağırlıklı idmanlara başlayacağı ve bazı oyuncularıyla özel olarak ilgileneceği ifade edildi. Bu arada maç için şehre erken gelen Başkan Sadri Şener de akşamki çalışmayı izleyip başarı dileklerinde bulundu. (Fanatik)

Yorum

• Devre arası kampı 29 Aralık’ta başlayacak

Takımımızın devre arası hazırlık programı belli oldu.

Buna göre ekibimiz 23 Aralık 2009 Çarşamba günü saat 21.30’da oynanacak olan Galatasaray maçının ardından 1 haftalık izne çıkacak. Oyuncularımız ligin ikinci devresi için hazırlıklara 29 Aralık 2009 Salı günü Antalya Belek Gloria Golf Otel’de başlayacaklar.
              Takımımız hazırlıklarını 06 Ocak 2010 tarihine kadar bu kentte sürdürecek.

www.trabzonspor.com
              Yaşamak Direnmektir!

Yorum

• M. Ali Yılmaz’dan Şenol Güneş Yorumu
                17 Aralık 2009 / 13:58
                Trabzonspor Onursal Başkanı ve eski bakanlardan Mehmet Ali Yılmaz, Radyospor'da Özgür Sancar’la Haber Özel Programı’nda yaptığı açıklamada “Türkiye’de hiçbir şey belli olmuyor.

Gerek duyulursa federasyon başkanı olurum. Adil, tarafsız, kimsenin tesir edemeyeceği bir yönetim isteniyorsa bizden iyisini bulamazlar. 30 yıllık bir futbol adamıyız. Federasyon başkanı olmak istiyorum” dedi.

İşte Mehmet Ali Yılmaz’ın çarpıcı sözleri:

MAÇIN FAVORİSİ TRABZONSPOR

Maçın favorisi Trabzonspor’dur. İki takımın son durumlarına baktığımızda Trabzonspor’un avantajlı olduğunu görüyoruz. Trabzonspor zirvede olmak istiyorsa bu maçı kazanmak zorunda.

ŞENOL GÜNEŞ ESKİSİ GİBİ PANİK YAPMAMALI DERBİLERİ KAZANMALI

İki takım için final için de final maçı. Bizim gönlümüz Trabzonspor’dan yana…

Şenol Güneş derbi maçları kazanmalı. Uzun yılların tecrübesini yansıtacak. Panik yapmayacak.

KULÜPLER BİRLİĞİ “GEL BURAYA KONUŞALIM” DİYEMEZ!

Kulüpler Birligi’yle Futbol Federasyonu arasında restleşme olmamalı. Kulüpler Birliği, Federasyon’un üstünde bir kulüp değildir. Futbol Federasyonu’na hükmetme eğilimdeki bir Kulüpler Birliği kabul edilemez. Eğer hükmetmek isteniyorsa, buyursun kendileri hükmetsin.

Kulüpler Birliği, oy gücüne dayanarak Federasyonu seçiyorsa bu baskı altına almak demektir. Halbuki baskıyı kuracak olan Federasyondur.

Kulüpler Birliği “Gel Buraya Konuşalım” diyemez.

GEREK DUYULURSA FEDERASYON BAŞKANI OLURUM

Federasyonla ilgili tartışmalar var. Türkiye’de hiçbir şey belli olmuyor. Gerek duyulursa federasyon başkanı olurum. Adil, tarafsız, kimsenin tesir edemeyeceği bir yönetim isteniyorsa bizden iyisini bulamazlar.

30 yıllık bir futbol adamıyız. Federasyon başkanı olmak istiyorum.

ÖZAK’IN, ÖZGENER’E ŞENOL GÜNEŞ İÇİN DAYATMADA BULUNDUĞUNA İNANMIYORUM

Devlet bakanı Faruk Özak’ın, Mahmut Özgener’e milli takımın teknik direktörlüğüne Şenol Güneş’in getirilmemesinden dolayı kırgın olduğu iddiasıyla ilgili olarak şunu söyleyebilirim. Sanıyorum sayın bakan temennisini dile getirmiştir. Şenol Güneş’in daha önce federasyonla olana mahkemelik sorunlarının çözüleceğini düşünmüştür; ama Özak’ın Şenol Güneş’i teknik direktör yapmazsanız “Sizin ananızı ağlatırım” şeklinde konuşacak bir bakan değildir. Futbolla doğmuş, futbolu düşünen bir arkadaşımızdır.

medyatrabzon`dan

Yorum

• Fatih Tekke geliyor mu?
                  Trabzonspor başkanı Sadri Şener Fatih Tekke konusunda açıklamalarda bulundu. Şener, "Fatih Tekke'nin kendi kulübünde kalıp kalmayacağı belli olduğu an transferinin bitmesi çok kolay. Öyle de olacağını umuyorum." dedi.

Yorum

• Taraftarlarımıza önemli duyuru

Takımımızın hafta sonu Fenerbahçe ile oynayacağı karşılaşma öncesi taraftarlarımıza yönelik olarak kulübümüzden bir duyuru yapıldı.

Duyuruda sahaya konfeti başta olmak üzere yabancı madde atılmaması konusunda uyarıda bulunuldu.

Duyuruda şu görüşlere yer verildi; “Takımımızın oynadığı müsabakalarda taraftarlarımızın sahaya attığı konfetiler,su bardakları,bozuk para ve çakmak gibi maddelerle kötü tezahüratlar sorun yaratmakta ve temsilci raporlarında yer bulmaktadır. Bu nedenle kulübümüzün maddi –manevi zarara uğratılmaması için tüm taraftarlarımızdan konuya hassasiyet göstermelerini ve sahaya başta konfeti olmak üzere yabancı madde atmamalarını ve kötü tezahüratta bulunmamalarını istiyoruz. Bu vesileyle tüm taraftarlarımızdan konuya hassasiyet göstermelerini, takımımızı devamlı olarak ve sadece centilmence maç sonuna kadar desteklemelerini bekliyoruz”

Görüntülenme Sayısı: 988
                    18.12.2009 10:57:19

Futbol, basketbol, voleybol, hentbol, atıcılık, judo, atletizm, masa tenisi ve boks dallarında faaliyet gösteren kulübün resmi sitesi.

Yorum

• Taraftarlarımız şova hazırlanıyor

Takımımızın Fenerbahçe’yle oynayacağı müsabaka için taraftarlarımız görsel şov hazırlıyorlar.

Buna göre Hüseyin Avni Akar Stadı yol tarafındaki kale arkası tribünü için özel kareografi hazırlandı. 400 Metrekare afiş, 3 bin karton ve 150 metrelik pankartla yapılacak olan özel gösteri için söz konusu tribüne gidecek taraftarlarımızın hazırlıklı olmaları istendi.

Taraftarlarımızın tribündeki görevlilerin uyarılarına dikkat ederek, kareografiye katkıda bulunmalarının önemine dikkat çekildi.

18.12.2009 18:12:19

Futbol, basketbol, voleybol, hentbol, atıcılık, judo, atletizm, masa tenisi ve boks dallarında faaliyet gösteren kulübün resmi sitesi.

Yorum

• Trabzonspor yönetim kurulu Formalara sırt reklamı buldu.
                        Bordo Mavili ekibin yönetim kurulu forma sırt reklamı konusunda Türkiye'nin en büyük enerji firmalarından AKSA ile anlaşmaya vardı.
                        Bordo Mavili ekibin yönetimi sırt reklamı konusunda AKSA ile sözleşme imzalarken anlaşma karşılığı Aksa firmasının Trabzonspor'a ödeyeceği ücret açıklanmadı.

Aksa firması Kazancı Holding kuruluşu

Trabzonspor yönetim kurulu Fenerbahçe maçında formalara sırt reklamı buldu.Bordo Mavili ekibin yönetim kurulu forma sırt reklamı konusunda Türkiye'nin en büyük enerji firmalarından AKSA ile anlaşmaya vardı. Bordo Mavili ekibin yönetimi sırt reklamı konusu

Kulübümüzün tüm kurumsal işleyişine ve gelişmelerine ilişkin olarak değerlendirmelerin paylaşıldığı forum bölümüdür...

Yorum

• Fenerbahçe ile 100. randevu
                          Takımımız ile Fenerbahçe, yarın oynayacaklarıyla lig karşılaşmayla birlikte 100. kez karşı karşıya gelecekler.

13 Şubat 1974 tarihinde, Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapılan ve 0-0 berabere sonuçlanan Türkiye Kupası çeyrek final maçıyla başlayan 34 yıllık rekabette, Fenerbahçe 37, takımımız ise 35 galibiyet elde etti. Taraflar 27 maçta ise eşitliği bozamazken, rakip Fenerbahçe'nin toplam 119 golüne, Bordo-Mavili ekibimiz 117 golle yanıt verdi.
                          Takımımız ile Fenerbahçe, lig tarihinde şimdiye dek 69 kez karşı karşıya geldi. İki ekip arasında bugüne kadar ligde yapılan maçlarda, Fenerbahçe 27, takımımız 21 galibiyet elde etti. 22 lig karşılaşmasında ise eşitlik bozulmadı.

Görüntülenme Sayısı: 474
                          19.12.2009 08:49:16

Yorum

• Acil çağrı bekliyor

Teknik heyetin isteği üzerine harekete geçen ve önceliği forvet olan Trabzonspor'un liste başı ismi Fatih Tekke, kulübü Zenit'ten haber bekliyor.

Ocak ayı başında yeni hocası Spalletti’nin Rusya’ya gelmesiyle birlikte sözleşmesi biten ya da bitiş süresi yaklaşan futbolcularla görüşecek Zenit’in kurmaylarının yıldız golcü için tavrı belirleyici unsur olacak. Fatih’in de önümüzdeki ay başından önce gelecek daveti dört gözle beklediği ifade edildi.

Fanatik
                            FxY

Yorum

• Ahmet Suat Özyazıcı ismi ölümsüzleşiyor

Takımımızın efsane Teknik Direktörlerinden Ahmet Suat Özyacı’nın ismi yarın (pazar) düzenlenecek törenle Sahil 2 Sahası’na verilerek ölümsüzleştirilecek.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Faruk Özak’ın katılımıyla gerçekleştirilecek olan tören yarın saat 10.30’da başlayacak.

Kulübümüzün 60. Mali Genel Kurulu’nda havaalanı altında bulunan ve Trabzon Karadenizspor’un müsabakalarını oynadığı Sahil 2 Stadı’na Ahmet Suat Özyazıcı isminin verilmesi önerilmiş, bu öneri de üyelerin oy birliğiyle kabul edilmişti.

Törene bütün taraftarlarımız davetlidir…

Görüntülenme Sayısı: 196
                              19.12.2009 10:46:31

Yorum

• BRULS'TEN BÜYÜK GAF!..

Trabzonspor'un Hollanda 2. Lig takımlarından Maastricht'te kiralık olarak forma giyen futbolcusu Christian Brüls'ün, takım arkadaşları hakkında söylediği, "Benim futbolcu arkadaşlarım hıyardır" sözleri, takım içerisinde krize yol açtı.

Takımın sergilediği kötü performans yüzünden hedef tahtası haline gelen teknik direktör Fuat Çaba, Brüls'ün, Dagblad De Limburger gazetesine yaptığı açıklamalar konusunda, "Talihsiz bir konuşma yapmış" diyerek konu hakkında fazla bir şey söylemek istemediğini belirtti.

Christian Brüls'ün futbolcu arkadaşları hakkında sarf ettiği sözler yüzünden, futbolcu arkadaşları ile arasının tamamen bozulduğu ve bu yüzden ara transfer döneminde kulüpten ayrılmasının da söz konusu olduğu iddia ediliyor.

Christian Brüls'ün sözlerini kaleme alan ülkenin önde gelen futbol dergilerinden 'Elf Voetbal', "O evini kiraya verdi ve bir de veda partisi düzenledi. Ama hayal ettiği Trabzonspor transferi gerçekleşmeyince de hayal kırıklığına uğradı" şeklinde yorum yaparak haberi okurlarına duyurdu.

Kısa süre önce teknik direktör Fuat Çaba da,"Futbolcu arkadaşlarımızın bir çoğu sizinle çalışmak istemiyor" diyen takım kaptanı Ole Tobiasen'ı kadro dışı bırakmıştı. -Fanatik-

maraton.com.tr
                                Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
                                Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
                                Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
                                Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                                Yükleniyor...
                                X