Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Son Dakika Haberleri | Bu Başlıkta Üye Yorumu Yok!

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Yattara idmana katılmadı!

G.Saray maçı hazırlıklarına başlayan Trabzonspor'da, sakat oyuncuların çokluğu dikkat çekti.
    05/10/09 19:18

Turkcell Süper Lig'de deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak olan Trabzonspor, 1 günlük iznin ardından hazırlıklarına yeniden başladı.

Teknik direktör Hugo Broos yönetiminde, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yapılan antrenmana Almanya'da ameliyat olan Zafer, sakatlığı bulunan Yattara, milli oyuncular Song, Cale, Gökhan ve Ceyhun katılmadı. Sakatlığı nükseden Egemen ise çalışmayı yarıda bıraktı.

Bordo-mavili oyuncular, antrenmanda koşunun ardından yarı sahada çift kale maç oynadılar. Kulüp asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin çoğunluğu da antrenmanı izledi.

Bu arada bordo-mavili kulübün yönetim kurulu, eski takım kaptanları Fatih Tekke'nin kayınpederi ve kayınbiraderine yapılan saldırıyı kınadı. Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, ''Geçtiğimiz günlerde darp edilen eski futbolcumuz ve aynı zamanda eski kaptanımız Fatih Tekke'nin kayınpederi Aziz Yeralan'a ve oğlu Murat Yeralan'a geçmiş olsun diyor, saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyoruz'' denildi.

A.A / htspor.com
    Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
    Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
    Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
    Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• Broos'a güveniyoruz

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Hasan Yener, teknik direktör Hugo Broos'a güvendiklerini ve herhangi bir teknik adam arayışlarının bulunmadığını söyledi.

Yener, yaptığı açıklamada, şu anda Trabzonspor'un gündeminde teknik adam konusu olmadığını belirterek, ''Her puan kaybında teknik direktör gönderilecek diye bir anlayış olamaz. Biz hocamıza güveniyoruz. Herhangi bir teknik adam arayışımız yok'' dedi.

Gaziantepspor beraberliği sonrası kaybettikleri 2 puanın kısmetsizlik olduğunu kaydeden Yener, ''10 gol pozisyonuna giriyoruz, penaltı kaçırıyoruz, kazanamıyoruz. Arzu etmediğimiz bir sonuçla karşılaştık. Artık puan kaybetmek istemiyoruz'' diye konuştu.
      Ligde sadece Fenerbahçe'nin yenilgisinin bulunmamasına ilişkin olarak ise Yener, şunları söyledi:

''Fenerbahçe de yenilecek. Yenilmeyecek takım yok. Dünya futbolunda da her takım yeniliyor. İspanya Ligi'nde de Real Madrid bu hafta yenildi. Aradaki puan farkı fazla ama daha ligin ilk bölümündeyiz. İyi bir çıkış yakalayacağımıza inanıyoruz. Galatasaray maçı da her maç gibi önemli. Milli maç nedeniyle verilen arada iyi bir hazırlık dönemi geçirerek, bu maçtan iyi bir sonuçla ayrılmak istiyoruz.''

ligtv.com.tr
      - you either die a hero or you live long enough to see yourself become the villain.

Yorum

• GÜNEŞ: Aralıkta konuşalım
        06 Ekim 2009 / 00:02
        Şenol Güneş, haber61.net'e çarpıcı açıklamalarda bulundu.
        Türkiye'yi Güney Kore'de başarılı bir şekilde temsil eden Trabzonspor eski teknik direktörü Şenol Güneş, haber61.net'e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haber61.net Genel Yayın Yönetmeni Selahattin Aydınlı, Şenol Güneş ile tele-röportaj yaptı.

Aralık ayında Güney Kore'de sözleşmesi dolacak olan Şenol Güneş, mukavelesini uzatacak mı?

Trabzonspor yönetimin sezon başında takımın başına getirmeye çalıştığı ve hatta Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, Güney Kore'ye giderek, FC Seoul kulübü yetkilileri ile görüşmüştü.

Seoul kulübü Yener'e “Güneş burada bir tablo yapıyor, bu Güneş'i size verirsek, bu tablo yarım kalacak” demiş ve FC Seoul kulübü ile de sözleşmesi devam eden Güneş'in Trabzonspor'a transferi gerçekleşmemişti.

Şenol Güneş'in Aralık ayında FC Seoul kulübü ile sözleşmesi sona erecek.

Kötü bir sezon geçiren Trabzonspor'da Güneş'in ismi Trabzonspor teknik direktörü olarak yeniden gündeme gelmeye başladı..

İşte Güneş'in haber61.net'e yaptığı açıklamadan satır başları:

-Trabzonspor'un şuan bir teknik direktörü var

-Aralık ayında sözleşmem doluyor, Trabzonspor teknik direktörlük konusunu şimdi konuşmak şık olmaz…

-Herkes bu takıma destek olsun

-Trabzonspor'un başarısızlığı bizi de çok üzer

-Trabzonspor yönetimi ve taraftarı hocanın arkasında olmalı

-Güney Kore Ligi'nde şampiyonluğu hedefliyorum.

Trabzonspor Teknik Direktörlüğü için isminiz gündemde, bu konuda neler söyleyeceksiniz?

TRABZONSPOR'UN BİR TEKNİK DİREKTÖRÜ VAR

“Bu konularda konuşmak için erken, Trabzonspor'un bir yönetimi ve teknik direktörü var. Herkes şu aşamada bu Trabzonspor'a destek olması gerekiyor”

Aralık ayında FC Seoul Kulübü ile mukaveleniz sona erecek, Trabzonspor'dan teknik direktör konusunda teklif gelirse ne yaparsınız?

TRABZONSPOR'UN BAŞARISIZLIĞI BENİ DE ÇOK ÜZÜYOR

“Aralık ayı gelmeden şimdiden bir şey söylemek erken, bu konuları Aralık'ta konuşmak lazım, Aralık ayında mukavelem doluyor ama bu o ayrı bir konu. İsmimin Trabzonspor ile her zaman anılması normal. Trabzonspor'a bugüne kadar hizmet ettik ve de her zaman da hizmet ederiz, Trabzonspor'un başarısızlığı bizi de üzüyor”

YÖNETİM HOCANIN ARKASINDA DURMALI

“Trabzonspor'un başarısızlığı karşısında nasıl üzülüyorsan, herkesten çok da bu takımın başarısına sevinen bir kişiyim. Trabzonspor'un bir hocası olduğu bir zamanda Trabzonspor'un teknik direktör konusunda konuşmam şuan şık olmaz ve de bana da yakışmaz. Şu aşamada Trabzonspor yönetimi ve taraftarı hocasının arkasında durmalı, bu takıma destek olmalı”

Türkiye'yi Güney Kore'de başarılı bir şekilde temsil ediyorsunuz, Asya Şampiyonlar Kupasına geçen hafta veda ettiniz, lige döndünüz, ligde de iddialı durumdasınız ve lider durumdasınız. Bu konularda neler söylemek istersiniz?

“Geçen hafta Asya Şampiyonlar Kupasına veda ettik, ilk maçta çok şansız bir şekilde yenildik ve kendi sahamızda da rakibimizi yenemedik. Asya Şampiyonlar Kupasına veda ettik, çok istedik ama olmadı, çok üzüldük. Güney Kore Ligi'nde lider durumdayız. Ligin bitimine 4 hafta kaldı. 4 haftanın sonunda 6 takım play off grubuna katılacak. Bu takımların kendi arasındaki maçlar şampiyonluğu belirleyecek. Biz play off grubuna lider olarak gidersek, şansımızı çok artar, Şampiyonluk konusunda iddialıyız. Bunun yanında Bolton ve Celtic'e de önemli 2 oyuncumuzu verdik ve de yinde ligin lideri durumdayız.Geçen sezon kaçırdığımız şampiyonluğa inşallah bu sene ulaşırız”

Selahattin Aydınlı / haber61.net

Yorum

• Dev Maç 18 Ekim'de

Turkcell Süper Lig 9. hafta karşılaşma programı açıklandı. Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Galatasaray - Trabzonspor karşılaşması 18 Ekim Pazar günü Ali Sami Yen Stadı'nda oynanacak.

Haftanın programı şöyle:

17 Ekim Cumartesi:

16.00 Denizlispor - Bursaspor (DENİZLİ ATATÜRK)
          20.00 Beşiktaş - Kasımpaşa (İNÖNÜ)

18 Ekim Pazar

15.00 Büyükşehir BLD.Spor - Manisaspor (ATATÜRK OLİMPİYAT)
          15.00 Gençlerbirliği - Sivasspor (ANKARA 19 MAYIS)
          15.00 Kayserispor - Ankaragücü (BŞ.BLD.KADİR HAS)
          16.00 Gaziantepspor - Fenerbahçe (KAMİL OCAK)
          18.00 Antalyaspor - Diyarbakırspor (ANTALYA ATATÜRK)
          20.00 Galatasaray - Trabzonspor (ALİ SAMİ YEN)

sporx.com

- you either die a hero or you live long enough to see yourself become the villain.

Yorum

• Tekke'den çifte standart isyanı
            06 Ekim 2009 Salı 11:25
            Rusya’nın Zenit St. Petesburg takımında forma giyen Fatih Tekke, gündeme damga vuracak açıklamalarda bulundu...

Radyospor’da Özgür Sancar’la Haber Özel Programı’na katılan Fatih, “Milli takımı hak ettiğimi düşünüyorum. Rusya’da her hafta gol atıyorum. Çok formdayım. Birisi çıkıp neden seçilmediğimi açıklasın. Milli Takım’a seçilememek kariyerimi sekteye uğrattı. Kariyerime Avrupa’da devam etmek istiyorum. Trabzonsporlu futbolculara haksızlık yapılıyor” dedi.

İşte Fatih Tekke’nin Trabzonspor’a transferinden Gökhan Ünal ve Umut Bulut’a, Milli Takım’dan Beşiktaş ve Fenerbahçe’den aldığı transfer teklifine kadar pek konuda yaptığı çarpıcı açıklamalar:

AVRUPA’DA KALACAĞIM

Herkes benim Ocak’ta serbest kalacağımı düşünüyordu, ama bu doğru değil. Benim mukavelem 2010 Ağustos’ta bitiyor. Zenit, benimle tekrar anlaşmak isteyebilir, henüz konuşmadık; ama bu performansım ligin sonuna kadar devam eder ise tercihim Avrupa’da kalmaktan yana olacak. Türkiye’ye dönersem, önceliğim her zamanki gibi Trabzonspor’dan yana olacak.

TRABZONSPOR ÇOK GEÇ TEKLİF YAPTI

Trabzonspor yönetimiyle transfer döneminin bitimine 1 gün kala konuştuk. 10 dakika içerisinde anlaştık, Zenit izin vermedi. O dönem arka arakaya 4 gol attım. “Seni bırakmayız” dediler. Zenit izin verseydi bile geç kalınmış bir teklifti, prosüdür son günde halledilemezdi.

TARAFTAR EN ÇOK BENİ SEVDİ

Trabzonspor taraftarı, hiçbir futbolcuya göstermediği kadar sevgi gösteriyorlar. Beni takımda görmek istiyorlar. Bu benim için gurur verici bir şey. Trabzonspor’a transferimle ilgili yapılan yorumlar, iddiaların hiç biri gerçeği yansıtmıyor.

GÖKHAN VE UMUT İYİ OYUNCU, AMA BASKIYI KALDIRAMIYORLAR

Trabzonsporlu futbolcuların esas sorunu gol atamamak değil. Güven sıkıntısı… Avni Aker’de oynamak çok zor, bu baskıyı kaldırmak kolay değil. Televizyondan baktığınızda bile görüyorsunuz. Futbolcular rahat değil, baskı altında hissediyorlar. Trabzonspor’un forvetleri (Gökhan ve Umut) ikisi de iyi oyuncu, ama baskının altında biraz bocalıyorlar. Baskıyı üzerlerinden atamadılar. Arkadaşlara yardımcı olmak gerekir. Sonuç olarak, Trabzonspor’a bu futbolcular gol üretecek. Son maçta penaltıyı yabancı futbolcu atmış olsa belki bunlar konuşulmayacak.

MİLLİ TAKIM’I HAK EDİYORUM

Söz konusu milli takım olmasaydı çok ağır şeyler söyleyecektim. milli takım’da karar veren bir grup var. Onların görüşüne de saygı duymak lazım. Ama ortada ciddi bir sorun var. Gökdeniz de Rubin Kazan’da müthiş bir performans sergiliyor; milli takımda yok.

Türkiye’de bir oyuncu sadece iki maç oynayıp, bir anda milli takıma çağrılabiliyor ya da bir oyuncu birileri tarafından bir yerlere getirilmeye çalışılıyor. Biz neden oynatılmıyoruz. Milli takımı hak etmediğimi düşünmüyorum.

BİRİSİ BİR GEREKÇE GÖSTERSİN (!)

Milli takıma alınmamam konusunun kişisel olmadığını söylüyorlar; peki o zaman neden nedir. Performans mı, değil; çünkü şu anda Rusya’nın en formda oyuncularındanım. Sağlık sorunum yok. Tecrübe mi değil, yetenek mi değil. Ortada hiçbir gerekçe yok.

Daha önce milli takımın oyuncusu olduğumuz dönemle, şu son iki senede ki tutum arasında 180 derece fark var. Bunun sebebini birinin çıkıp söylemesi gerekir. Neticesinde bu herkesin takım… ne Trabzon’un, ne Galatasaray’ın Türkiye’nin takımı…

BEŞİKTAŞ VE FENERBAHÇE’NİN TEKLİFLERİ CAZİP DEĞİLDİ

Beşiktaş ve Fenerbahçe’den teklif aldım, ama yeni değil. İstediğimiz şekilde değildi. Gerçekleşmedi. Bunları konuşmak artık yersiz.

TRABZON’A VE ANADOLU TAKIMLARI’NA ÖN YARGILI BAKIYORLAR

Trabzonsporlu futbolculara karşı bir önyargı var. Kazayla bir hata yaptıklarında olumsuz olarak çok fazla basında yer alıyorlar. Fakat iyi bir şey olduğu zaman bundan hiç bahsedilmiyor. Bir haksızlık, adaletsizlik var. Anadolu takımlarının hepsi bu haksızlığa uğruyor.

Örneğin Ceyhun Eriş, bugün milli takıma alınıyor. Neden bugüne kadar alınmadı diye kimse sormuyor. Yusuf neden 34 yaşında milli takımda… Gökdeniz, Fatih neden alınmıyor. Hüseyin vardı neden gitti. Yıldıray gibi çok yetenekli oyuncu zamanında neden değerlendirilmedi. Türkiye’de birileri istediği gibi bu olayları yönetiyor.

ÇİFTE STANDART VAR

Galatasaray, F.Bahçe ya da Beşiktaş’ta oynayan oyuncular Trabzonspor’dakilerden yetenekli değiller ama hep gündemin üst sırasında yer alıyorlar, maalesef hak edene hakkı verilmiyor. Trabzon’da bir oyuncu 10 gol atıyor gündeme geliyor İstanbul’daki bir oyuncu 3 golle gündemin bir numarası oluyor.

Ne Rusya’da ne Avrupa’da böyle bir çifte standart yok.

MİLLİ TAKIM’A SEÇİLEMEMEK KARİYERİMİ SEKTEYE UĞRATTI

Galatasaray’da ya da Fenerbahçe’de olsaydım, milli takıma seçilmem çok daha kolay olurdu.

Zenit’te Avrupa şampiyonu olduktan sonra milli takıma seçilen oyuncuların çoğu İngiltere’nin en iyi kulüplerine seçildiler. Milli Takım’da olsam inanın ben de Avrupa’da üst düzey bir takımda oynuyor olurdum. Milli Takım’a alınmamam kariyerimi sekteye uğrattı.

Yorum

• Kulübümüzden açıklama

Kulübümüzden yapılan açıklamada son günlerde özellikle yerel medyada, yönetimimiz, teknik heyetimiz ve oyuncularımızla ilgili gündeme taşınmaya çalışılan haberlere tepki gösterildi.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Takımımızın bu güne kadar aldığı talihsiz sonuçlar nedeniyle özellikle yerel medyada yönetimimiz, teknik heyetimiz ve oyuncularımızla ilgili bazı haberler gündeme taşınmaya çalışılmaktadır. Bu haberlerin tamamı gerçeği yansıtmayan, spekülasyona yönelik haberlerdir. Trabzonspor gibi büyük bir kulüp bu tür kısa vadeli gelişmeler karşısında anlık reflekslerle karar vererek planlarını belirlemez. Yönetim kurulumuz kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda elinden geldiğinin en iyisini yapmaya devam edecektir Bu nedenle gerek medyamızdan gerekse de kulübümüzü sevenlerden beklentimiz, yaşadığımız bu süreçte bizlere gereken katkıyı ve desteği vermeleridir. Geçiş döneminde herkesin daha duyarlı davranarak sanal gündemlerle kulübümüzü ve camiamızı meşgul etmemelerini diliyor, kamuoyunu sağduyuya davet ediyoruz.”
              bordomavi.net
              Trabzonspor'un ilk ve en büyük taraftar sitesi

Yorum

• Futbolcularımız laktak testinden geçti

Futbolcularımız sabah idmanında laktak testinden geçtiler.

Hazırlıklarını bugün çift antrenman yaparak sürdürecek olan takımımız, saat 10.30’da yapılan günün ilk çalışmasında laktat testinden geçti.
                Çalışmaya milli takım kamplarında bulunan Song, Cale, Gökhan, Ceyhun ve ameliyat olan Zafer katılmadı.

bordomavi.net

Yorum

• ALS moral gecesi yapıldı

06.10.2009ALS Derneğinin organize ettiği moral gecesi, spor ve sanat dünyasının ünlü simalarının da katılımıyla Polat Renaissance Otel’de gerçekleşti. Eski Fenerbahçeli ve Galatasaraylı futbolcu Sedat Balkanlı’nın vefatının ardından yapılan bu ilk geced
                  Tarık Tüfekçi, Berrin, Nadide Sultan, Davut Güloğlu, Umut Akyürek, Koray ve Alişan’ın sahneye çıkarak şarkılar söylediği geceye, Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, eski futbolcu Hasan Şaş, teknik direktör Giray Bulak başta olmak üzere çok sayıda spor adamı da katıldı.

Melih Gümüşbıçak’ın sunduğu gecede, ALS-MNH Derneği’ne katkıda bulunan isimlere de birer plaket takdim edildi. Show TV Genel Müdürü ve ALS Derneği Onursal Başkanı Saner Ayar’a dernek adına plaketini ALS Derneği Başkan Yardımcısı Şükran Balkanlı, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’e plaketini Tufan Aker, gazeteci ve yazar Tahir Kum’a plaketini Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Adalet Gökçek, İş Adamı ve ALS Derneği Onursal Başkanı Ayhan Bermek’e plaketini ALS Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Güllü Gökçek, İbrahim Polat ve Adnan Polat adına Polat Renaissance Otel müdürlerinden Aytekin Karakaya’ya plaketini Ersin Açılan, Turkcell adına spor faaliyetleri sorumlusu Harun Velioğlu’na plaketini Filiz Özbey, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak adına danışmanı İlker Dilek’e plaketini Adalet Gökçek, Spor Toto Teşkilat Müdürlüğü adına Şehnaz Yeygel’e plaketini Şükran Balkanlı verdiler...

Futbol dünyası gecenin sonunda bir de jest yaptı ve geliri ALS-MNH Derneği’ne kalacak bir turnuvanın sözünü verdi. Fenerbahçe, Bursaspor, Kasımpaşa ve Büyükşehir Belediyespor, tarihi sonradan tespit edilecek bir turnuvada karşılaşacak ve toplanan gelirler ALS hastalığı ile mücadele eden hastalara bırakılacak...

Bmn haber
                  bordomavi.net

Yorum

• TrabzonCell, 5-8 Ekim ve 19-21 Ekim tarihleri arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştireceği aktivitelerle üniversitelileri avantajlı konuşma fırsatıyla buluşturuyor.

TrabzonCell, üniversitelileri de iletişim ağı kapsamına alıyor ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde öğrencilerle bir araya geliyor. Düzenlenecek olan aktivitelerde öğrencilere avantaj sağlayacak pek çok tarife ve servisler hakkında bilgiler aktarılacak. Ayrıca öğrenciler, 100 kontör yükleme yaptıklarında kendi aralarında ve AVEA MobilÖğrenciler'le 10 dakikası 1 kontörden diledikleri gibi konuşabildikleri, diğer operatörlerle de dakikası 2 kontörden iletişim kurmalarına olanak sağlayan “10 Numara Mavi” tarifesiyle TrabzonCell’li olmaya davet edecekler.

Resmi Site
                    25# Alan Carlos Gomez da Costa
                    Ne Yönetimspor ne Tekkespor ...Alayina TRABZONSPOR !!!
                    / Rize Ardesenli

Yorum

• İlk olarak UğuR tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Futbolcularımız laktak testinden geçti

Futbolcularımız sabah idmanında laktak testinden geçtiler.

Hazırlıklarını bugün çift antrenman yaparak sürdürecek olan takımımız, saat 10.30’da yapılan günün ilk çalışmasında laktat testinden geçti.
                      Çalışmaya milli takım kamplarında bulunan Song, Cale, Gökhan, Ceyhun ve ameliyat olan Zafer katılmadı.

Diğer Fotoğraflar

Görüntülenme Sayısı: 2009
                      06.10.2009 14:30:06

TRABZONSPOR.ORG.TR
                      En son Travelair tarafından düzenlendi; 06.10.2009, 22:13.
                      Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• Kaptan Almanya’ya gidiyor

Kaptanımız Egemen Korkmaz sol ayak topuğundaki ağrılı durum nedeniyle tedavi için Almanya’ya gidecek.

Futbol Şube Sorumlumuz Dr.İhsan Alioğlu tarafından yapılan açıklamada Egemen’in bir süredir topuk ağrısı çektiğine dikkat çekilerek oyuncunun milli maç arasından yararlanılarak Perşembe günü yurt dışına gönderileceğine dikkat çekildi. Alioğlu, “Egemen, Almanya’da söz konusu rahatsızlığı nedeniyle ayak sağlığı uzmanı tarafından konsulte edilecek ve büyük bir aksilik olmazsa hafta başından itibaren yeniden Galatasaray maçı hazırlıkları için takımla çalışmalara başlayacak” değerlendirmesinde bulundu.

Görüntülenme Sayısı: 1206
                        06.10.2009 11:09:13

TRABZONSPOR.ORG.TR
                        En son Travelair tarafından düzenlendi; 06.10.2009, 22:15.

Yorum

• Maçtan detaylar ve maç fotoğrafları
                          Gurubumuzda 8. hafta Skorları ve Oluşan Puan Durumu ..
                          8.Hafta l A.Sebatspor 1 - 1 Tokatspor l 15:00 l 07.10.09
                          2010 - 2011 Şampiyonu Trabzonspor'dur
                          Gerçek budur. ☆

Yorum

• Bombacı Hami Mandıralı, bombaladı...
                            07 Ekim 2009 / 17:33
                            Trabzonspor'un efsana futbolcusu Hami Mandıralı'dan çarpıcı açıklamalar...

Hakan Yoloğlu’nun yaptığı spor programına konuk olan Trabzonspor’un efsane futbolcusu Hami Mandıralı, Trabzonspor’la ilgili gündemde olan konular hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

TRABZONSPOR KİMSENİN BABASININ ÇİFTLİĞİ DEĞİLDİR

Trabzonsporlu futbolcu Tayfun Cora’ya yapılan eleştirileri haksız bulduğunu söyleyen Hami Mandıralı, yerli futbolcu tartışmalarına da değindi. Mandıralı, “Bunlar klasik laflar oldu artık, hep kendi çocuğumuza sahip çıkalım, dedik. Bu konularda bizlerde çok acılar çektik. Ağır eleştiriler aldık bireysel olarak. Fakat ben hep şunu söylüyorum, insan işine odaklanmalı ve işini sahada en iyi şekilde yapmalı. Tabiî ki bu eleştiriler bizi rahatsız ediyor. Huzursuz ediyor ama bunlara takılmamak lazım. Ama çok acıdır ki, maalesef şehir, benim Trabzon’um, bizim Trabzon’umuz, kendi çocuğuna, kendi içinden çıkan çocuğuna maalesef sahip çıkmak istemiyor. Onu başarılı veya varlıklı görmek istiyor. Trabzon maalesef yabancı oyunculara gösterdiği hoşgörüyü Trabzonspor’a göstermiyor. Biz de bunun mücadelesini veriyoruz. Değişen bir şey yok. Tayfun Cora bir Kayseriye gitti. Geçen sene çok iyi performans sergiledi. Bana göre takımda oynaması gereken bir futbolcudur. Yüreğiyle oynayan Kaybettiğimiz zaman ciğeri yanan, üzülen, ağlayan bir kardeşimiz. Onun yaşadığı bu sıkıntılar, acımasız eleştirilere ben de şahit oluyorum. Ama ona gösterilen bu tavır, acımasız eleştiriler diğer oyunculara gösterilmiyor. İnsanlar şunu unutmamalı; Trabzonspor, bu ülkenin en büyük kulüplerinden biridir. Her yerde taraftarı olan bir takımdır. Ama Trabzon kimsenin babasının çiftliği değildir. Çok üzülerek söylüyorum; üzülüyorum, Trabzonspor’u şikayet eden futbolcular hala ilgi, alaka, saygı görüyorsa, o zaman insanlar şapkalarını önüne koysunlar ve Tayfun’u kucaklasınlar” dedi.

KAFAMA AYRAN ŞİŞESİ YİYEN BİR FUTBOLCUYUM

Bir maçta kafasına ayran şişesi yediğini hatırlatan Mandıralı, “Tayfun önündeki yabancı bir futbolcuya top atmamış. Yıllar önce ben de yaşadığım için biliyorum bunu. 3 gol attığım bir maçta önümdeki futbolcuya topu atmadığım, yanımdaki arkadaşıma pas attığım için kafama ayran şişesi yiyen bir futbolcuyum ben. Onun için beni, benim Trabzonspor’umu UEFA’ya şikayet eden oyuncu hala o kadroda ise benim için söyleyecek başka bir şeyim yok” dedi.

BİZ DE PARA ALAMADIK YILLARCA AMA ŞİKAYET ETMEDİK

Taraftardan gelen‘Tayfun’un dışında alt yapıdan futbolcu çıkmayacak mı’ eleştirilere ise Hami Mandıralı, “Ben Tayfun’u örnek veriyorum. Tayfun, Trabzonspor’un Has çocuklarından birisi. Fakat sahada yapmak istediklerini baskıdan dolayı yapamıyor. ‘Kötü mü atacağım, kötü mü yapacağım’ korkusu yaşayan bir futbolcu. Ayakları titreyen bir futbolcunun sahadaki performansının yüksek olmasını nasıl bekleyebilirsiniz. Bu tartışılacak konudur. O zaman sen bu çocuğu yerden yere vur, diğerlerine hiçbir şey deme. Bunun konuşulur bir tarafı yok. Hem Trabzonlu çocuklar fazla olsun diyoruz, hem de onları yerden yere vuruyoruz. Ben bunu anlamış değilim. Bizim ciğerimiz yanıyor. Bizim takımımız bu. Benim Trabzonspor’u mu oynayan oyuncu UEFA’ya şikayet ediyor, parasını alamadığı için. Biz de yıllarca almadık ama UEFA’ya şikayet edeceğiz demedik. Çünkü biz Trabzonsporluyuz. Ölene kadar da demeyiz” ifadelerini kullandı.

O FORMAYI ELİNDEN ALIRLAR, AĞLARSIN!

Trabzonlu oyuncu Barış Memiş’e de dikkat çeken Mandıralı Barış’ı uyardı; “Barış’ta şapkasını önüne koyacak. Kulübede oturmak da memnun. Oyuna girerken gülüyor, gol kaçırıyor gülüyor, Trabzonspor forması bu ya. Bunun kıymetini bileceksin. Yarın alırlar bu formayı elinden. Ondan sonra ağlarsın ben bunu neden yaptım diye. Onun için Tayfun gibi güzel çocuklara sahip çıkmamız gerekiyor. Korumamız lazım” şeklinde konuştu.

HERKES KENDİSİNİ SORGULASIN

Trabzonspor’un çok fazla pozisyon bulmasına rağmen bu pozisyonları sonuçlandıramamasını değerlendiren Mandıralı, “Trabzonspor’da gidenler oldu, gelenler oldu. Bu kadro şampiyonluğa oynayan bir kadroydu. Neler oldu da, Trabzonspor bugün istenilen sonuçları alamıyor. Çok güzel başladılar. Ama sonrası kötüydü. Tabi bu sonuçları araştıracak olan teknik kadro ve o ekiptir. Biz fazla bu konuya giremeyiz. Trabzonspor’un oyun iştahı var ama oyuncular kalitelerini sahaya yansıtmadıkları için sıkıntı yaşıyorlar. Yani o kadar pozisyona gireceksin ve gol atamayacaksın. O zaman herkes kendisini sorgulamalı. Daha iyisini nasıl yaparız, bunun mücadelesini vermek zorundalar. Bizim yediğimiz baskıyı, hatırlayın. Bunlar şimdi o kadar yaşanmıyor. Onun için bu futbolcu kardeşlerimiz kendilerini sıkıntıya sokmasınlar, kendilerine yapılan çok baskı yok. Müsaade etsinler de, o kadar küçük sahada sesler de çıksın yani. Çünkü biz kendimizi kıyasladığımız zaman arada uçurum var. Biz başarılıyken çok çok dibe vurduk, aşağılandık. Bu futbolcular o formanın kıymetini bilecek ve terleteceklerdir. Çünkü onun karşılığında ödül alıyorlar. Onun için Trabzonspor’a herkes sahip çıksın” dedi.

FORVET SIKINTISI…

Trabzonspor’da forvet sıkıntısı olup olmadığını da değerlendiren Mandıralı, “Futboldan anlayan herkes şunu bilmeli; Trabzonspor benim mantığımla tek santraforla başarılı olamaz. Futbolculara baktığımız zaman kalite ve yetenek olarak, kendini işe vermek olarak, şunu söylüyorum Umut, insan üstü mücadele ediyor, savaşıyor ama o kadar yetenekli. Gökhan ondan vuruş tekniği olarak daha önde fakat o kadar çok koşuyor ki, ama iş bitiremiyor. Pozisyona da giriyor Trabzonspor. Girdiğin pozisyonu atamazsan o zaman kime kızacaksın. Sadece son darbeyi yapamıyorlar. ‘İnsan ben her şeyi biliyorum, ben oldum’ demeyecek. Biraz daha fazla fedakarlık yapmaları lazım. Yoksa Trabzonspor pozisyona girmiyor değil, aslanlar gibi giriyor” ifadelerine yer verdi
                            BİR AĞAÇ BİR CAN, BİR CAN BİR TRABZONSPOR

Yorum

• Arayı iyi değerlendireceğiz

Trabzonspor'un sol kanat oyuncusu Engin Baytar, lige verilen arayı en iyi şekilde değerlendirip, tekrar sezon başındaki formuna ulaşacağını söyledi.

Engin Baytar, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, hastalığının kendisini engellemesi nedeniyle bir süredir takımdaki yerini alamadığını belirtti.

Memleketi Trabzon'da ve çok sevdiği Trabzonspor'da bulunmaktan son derece memnun olduğunun ifade eden Engin Baytar, ''Hazırlık kampı döneminde çok iyi çalışıp oradaki hazırlık maçlarında ve sezon başında başarılı bir performans sergiledim. Ancak daha sonra yaşadığım hastalık nedeniyle antrenman ve maç tempomda düşüş oldu. Lige, milli maç nedeniyle verilen aranın da sağlayacağı zamanla bu eksiğimi gidererek eskisinden daha iyi seviyeye geleceğime inanıyorum'' dedi.

Takım olarak sezona Sivasspor galibiyetiyle iyi bir başlangıç yaptıklarını, fakat üst üste gelen talihsiz sonuçların takımdaki moral ve motivasyonu olumsuz yönde etkilediğini kaydeden Engin Baytar, şöyle konuştu:

''Takım olarak kötü futbol oynadığımız söylenemez. Ancak bir dizi şanssızlıklar da peşimizi bırakmıyor. Örneğin son Gaziantepsspor maçında penaltı da dahil, sayısız gol pozisyonuna girdik. Ancak bunları değerlendirmedik. Ligde bir önceki arayı iyi değerlendirip başarılı bir dönüş yapmıştık, şimdi de hedefimiz Galatasaray maçıyla aynı tabloyu sergilemek. Bunu başaracak kadroya ve potansiyele sahibiz.''

ligtv.com.tr

Yorum

• Trabzonspor özünden uzaklaşıyor

Geçmişte büyük çoğunluğu Trabzonlu oyunculardan kurulu takımı ile şampiyonluklar elde eden, son yıllarda da şampiyonluk gelmese de alt yapıdan önemli oyuncular yetiştirerek kadrosunda bulunduran Trabzonspor, bu sezon özünden iyice uzaklaştı.

Önceki yıllarda Fatih Tekke, Gökdeniz Karadeniz, Hüseyin Çimşir gibi önemli oyuncular yetiştiren ve bu oyuncuları milli takımlara kazandıran Trabzonspor'da, bu sezon 23 kişilik kadroda 5 Trabzonlu oyuncu bulunuyor.

Trabzonlu fulbolcular Tolga Zengin, Tayfun Cora, Barış Memiş, Engin Baytar ve son olarak alt yapıdan alınan Hasan Ahmet Sarı, takımlarında fazla forma şansı bulamıyorlar. Ligde 8 maça bakıldığında bir maçta en fazla 1 Trabzonlu oyuncu ilk 11'de görev yaptı.

Kaleci Tolga Zengin ile genç oyuncu Hasan Ahmet Sarı, bu sezon hiç forma giymezken, Engin Baytar 6 maçın 3'ünde ilk 11'de görev alarak 329 dakika, Tayfun Cora 5 maçın 3'ünde ilk 11'de sahaya çıkarak 220 dakika, Barış Memiş ise 3 maçın 1'in de ilk 11'de olmak üzere 58 dakika görev aldı.

GENÇLERBİRLİĞİ MAÇI

Trabzonspor'un, ligin 7. haftasındaki Gençlerbirliği maçında ise ilk 11'de Trabzonlu oyuncu yer almadı. Bordo-mavililerin bu kadrosu Trabzon kökenli oyuncu olmadan çıkılan bir maç olarak tarihe geçti.

En son oynanan Gaziantepspor maçında ise Tayfun Cora sahaya çıkarken, bu futbolcu Belçikalı teknik direktör Hugo Broos tarafından devre arası oyun dışına alınmıştı.

''ALT YAPINDAN ÖNEMLİ OYUNCULAR ÇIKACAK''

Trabzonspor Gençlik Geliştirme Merkezi Koordinatörlüğü görevine 22 yıl aradan sonra getirilen ve Hami, Büyük Hamdi, Küçük Hamdi, Lemi, Soner gibi oyuncuları (A) takımına kazandıran Sadi Tekelioğlu, alt yapıdan futbolcu kazanmak için tüm güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

Sadece Trabzon'dan değil Türkiye'nin çoğu illerinden bulunan oyuncuların yer aldığı seçmeler yaptıklarını ifade eden Tekelioğlu, ''Bin 700 oyuncudan seçme yaptık. Her kategoride yoğun çalışmalarımız sürüyor. Amacımız alt yapıdan iyi oyuncular yetiştirerek kulübe ekonomik olarak katkı sağlamak'' dedi.

Trabzonspor'un yakın bir gelecekte alt yapıdan önemli oyuncular kazanacağını ifade eden Tekelioğlu, ''Real Madrid, Barcelona gibi takımların isteyeceği oyuncular var. Ben inanıyorum 20-30 milyon avroya bizden oyuncu isteyecekler'' diye konuştu.

ligtv.com.tr

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                                Yükleniyor...
                                X