Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• hımm.. anladığım kadarıyla ihale başarılı bi şekilde olmuş bitmiş..ekimde açıklanacak kazanan kim kazanırsa kazansın yeterki yapılsında...açıklandıktan 5 gün sonra dolguya başlanacak 540 günde bitecekmiş...540 gün 1.5 sezon felan ediyor nerdeyse yani 2011-2012 yazında dolgu bitse stad dolgudan uzun sürmezmi o zaman en az 3-4 sezon daha var yanlışmı anlamışım ..
    '7' ''ŞAMPİYON'' '7'

Son "Güneş" de çekildiğinde oluşacak karanlığı anladıklarında... Ne kadar geç olduğunun farkına varacaklar...!!

Yorum

• İlk olarak emreyavuz61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      hımm.. anladığım kadarıyla ihale başarılı bi şekilde olmuş bitmiş..ekimde açıklanacak kazanan kim kazanırsa kazansın yeterki yapılsında...açıklandıktan 5 gün sonra dolguya başlanacak 540 günde bitecekmiş...540 gün 1.5 sezon felan ediyor nerdeyse yani 2011-2012 yazında dolgu bitse stad dolgudan uzun sürmezmi o zaman en az 3-4 sezon daha var yanlışmı anlamışım ..
      540 günde bitecek değil , en geç 540 günde bitirilmek zorunda.

Yorum

• İlk olarak Hazar Kolcu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        540 günde bitecek değil , en geç 540 günde bitirilmek zorunda.
        hıım yani 300 günde olabilir bu...peki genel bir tahmin varmı burada..okuldaydım pek takip edemedim...300-400-500 ??
        '7' ''ŞAMPİYON'' '7'

Son "Güneş" de çekildiğinde oluşacak karanlığı anladıklarında... Ne kadar geç olduğunun farkına varacaklar...!!

Yorum

• İlk olarak Burçak tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          herşey tabiki para değil .
          adamlar oturmuş hesaplamış 87 trilyona bu iş yapılır diye bulmuşlar.
          biri çıkıp bunu 36 ya yaparım derse bu işte bir iş vardır.
          ya birşeyler eksik olur yada ne bilim işte....

örneğin, 50 milyarlık bir boyama işi düşün .
          ihaleye çıkmış. vatandaşın teklifi düşük.
          savunmasını istemişler..
          vatandaş ın elindede istenen şartları sağlayacak kadar boya var.
          bunu belgeleyip savunmasını yaparsa o işi düşük teklif bile verse alır.

Ama bizim içinde bulunduğumuz konuda bu zor bence. 36 trilyonun savunması falan yapılamaz bence.
          Toki maliyet hesaplamasını Bayındırlık pozları ile yapmış ise belirlenen rakamın %20 düşüğü mantıklı olabilir. Bayındırlık pozlarında fiyatlar genelde piyasa fiyatının %30 üzerinde oluyor (müteahhit kârı dahil) Bu fiyat üzerinden %20 kırım yapılarak piyasadan temin sağlanabilir, bu da 70M civarına denk geliyor sanırım
          36M'luk teklif yaklaşık %60 kırıma denk geliyor ki bunun mantıklı açıklaması imkansız gibi bir şey (teklifi verenin elinde önceden kalan yeterli miktarda dolgu malzemesi, iş makinalarının yakıtı, boğaz tokluğuna çalışan işçileri varsa durum değişebilir)
          En son bkandil tarafından düzenlendi; 22.09.2010, 15:26.

Yorum

• Burda birisi benden özür dileyecekti bu ihale yapılırsa nerelerde o çıksın özür dilesin
            FIRTINA

Yorum

• İhaleyi alan firma bu işin takvimini falan açıklar mı? 540 gün bana abartılı geldi.

Yorum

• birkaç sayfadır okuyorum cahil halimle benim anladığım,Trabzonspor'un o stadda gol atması minimum 5 sene sürecek
                Türkiye şartlarını düşünürsek 217 gibi falan stad hazır olur sanırım
                Hes Trabzonspor'a Kazım'a ve Trabzonspor'un ifade ettiği tüm değerlere küfürdür
                Trabzonspor Hes yapma kendi kalene gol atma!!!

Yorum

• aşırı düşüğe giren firmalar büyük ihtimalle elenir. Özellikle ilk 5 firma. Aşırı düşük savunmasını istemek ihale sürecini kısa sürelide olsa uzatır. Yasal olarak savunmaları beklemek gerekiyor. Gerekli savunmaları yapamazlarsa 8. firmanın eksikleri yoksa ona kalabilir. İnşALLAH aşırı düşük firmalar elendikten sonra diğer firmaların belgeleri eksik olmazda ihale iptal edilmez...
                  BMN|KOCAELİ

Yorum

• tamı tamına böyle bir şey yapsınlar 5 seneye razıyım.. Yeter ki bitireceklerini bileyim
                    FIRTINA

Yorum

• İlk olarak bkandil tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Toki maliyet hesaplamasını Bayındırlık pozları ile yapmış ise belirlenen rakamın %20 düşüğü mantıklı olabilir. Bayındırlık pozlarında fiyatlar genelde piyasa fiyatının %30 üzerinde oluyor (müteahhit kârı dahil) Bu fiyat üzerinden %20 kırım yapılarak piyasadan temin sağlanabilir, bu da 70M civarına denk geliyor sanırım
                      36M'luk teklif yaklaşık %60 kırıma denk geliyor ki bunun mantıklı açıklaması imkansız gibi bir şey (teklifi verenin elinde önceden kalan yeterli miktarda dolgu malzemesi, iş makinalarının yakıtı, boğaz tokluğuna çalışan işçileri varsa durum değişebilir)
                      evet 68 921 478,24 TL çıkıyor sınır değer..
                      Bu fiyatın altındakiler yukarıda belirtildiği gibi savunma hazırlamak durumundalar

2010 - 2011 Şampiyonu Trabzonspor'dur
                      Gerçek budur. ☆

Yorum

• Avni Aker'in şeref tribünü tarafındaki köşeler halledilse, ışık ve skorbord sorunu çözülse ve stadın üzeri tamemen kapatılsa 5 sene de beklenir akyazı için.

Yorum

• Ben bu ihale işinden hiçbirşey anlamadım en düşük teklifi verenmi kazanıyor şimdi?

Yorum

• İlk olarak KrAl_TsLi tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Ben bu ihale işinden hiçbirşey anlamadım en düşük teklifi verenmi kazanıyor şimdi?
                            Şimdi sen bi iş yaptırcaksın 350 TL lik yapan var, aynı işi 750 TL ye yapan bir adam var hangisine yaptırırsın ? 350 TL lik yapana bide bu işi 50 TL ye yapan var.. Bu adama yaptırmazsın dimi malzemeden çalar veya kesin bi iş var diye.. Bu ihalede aynen böyle en ortadaki teklifi verene gidecek gibi görünüyor.
                            FIRTINA

Yorum

• Hayırlısıyla ihaleyi bitirdik şimdi kazananı bekleyelim ve başlasın artık şu Akyazı.
                              Hayat bir gündür o da bugündür.

Yorum

• fenerli bile yapsa tesekkür etmeliyiz

bu ihaleye en yüksek fiyatla giren fenerbostan 2. baskani mühittin öztürkun baskan oldugu limak sirketi.

ama o da yaparsa tesekkür ederim. bilmiyorum ama bu isin icinde bir trabzonluy yoksa eger, yerlerinde olsam utanirim ve trabzon sinirlari icine girmem. saygilar ve sevgiler.
                                „Choose a lazy person to do a hard job.
                                Because a lazy person will find an easy way to do it.“
                                BILL GATES

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                                Yükleniyor...
                                X