İlk olarak art(w)in tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Bugün Hollanda denizle aynı seviyede bir ülke,tahliye kanalları ile korunuyor.Ne yapacağız peki?Hesap kitap işleri yapılan şeylerde yoldan geçen çocuğun bu minare yamuk demesi gibi ipi alıp çekecek mi mimarlar çocuğun gönlü olsun diye.
Çöken kule ile ilgili olarak Sarıdağlar firmasının suçlu bulunduğuna dair bir bilgin varsa herkesle paylaş.Yoksa olmayan bir şey sebebiyle insanları suçlama.
- işi yapan firma birilerinin yandaşı olarak işi aldıysa 6 milyon TL çok güzel bir paradır. ben 500.000-TL için kırk takla atan adamlarda gördüm. insanıma neden güvenmiyorum onu da söyleyeyim. Körfez köprü geçişinde halat koptu diye japon mühendis intihar etti. üstelik bir kişinin canına zarar bile gelmemişti. Söyle bakayım benim ülkemde böyle bir iş sorumluluğuna yada ahlakına sahip kaç kişi var? kim böyle birşey yapabilir? bizim çalışanımız ''yav nolacak bi kazıktan kapa go a...na'' der geçer gider. o yüzden ben insanıma güvenmiyorum. hiç kimse kusura bakmasın. insan güvenliğinden çok cebin güvenliği düşünülen bir ülkede bu kadar riskli yapılar beni korkutuyor. size sonsuz güven duyduğunuz projenizle mutluluklar dilerim. benim endişelerim sizin cahilce konuşmalarınızla kaybolmuş değildir. inşallah hiç bir sorunun çıkmadığı zaferler yaşayacağımız bir stad olur. tek temennim budur. selametle kalın..
- Asıl cahil olan sen ve senin gibiler,insanlık bundan yıllar önce sürekli yeni bilgiler ve imkanlarla daha önce yapamadıklarını yapmaya başlamış,senin zekanla bakarsak bugün uzaya gitmekte insana çizilen doğal alanın dışına çıkmak,uzay da bir gün verdiklerini geri alır mı?
Japon mühendisi intiharı yapılan hatayı düzeltti mi?O kadar büyük bir projenin sorumluluğuna gelmiş bir insanı yetiştirmek kolay mı?Gurur meselesi yapılmış olması ile o hata dahil bütün bilgi ve birikimini kaybetmiş olmanın nesini savunuyorsun?
İş yapan hata yapar bu işin kanununda var,önemli olan bilgi birikim ve tecrübeler ile bu hataları en alt seviyeye indirmek ve öngörülebillir hale getirmektir.Ve bu tesbitlere göre kontrol mekanizmasını kurup,takip etmektir.
Sen ise ülkedeki kanun ve yasalara göre herkese açık olan ihaleye girmiş kazanmış,işin büyük kısmını tamamlamış insanlara elinde en ufak bilgi belge yokken iftira atıyorsun,adamlara yandaş diyorsun.
İşte senin ahlak seviyen bu,daha kazık hesabı yaparken en adi malzeme bile kullanılsa bir maliyeti olacağını hesaba katmayan mühendis adayından beklenen de tam da budur.
Bundan sonra senin gibileri hesaba katıp,bilgi ve tecrübeye olan güvenimi biraz azaltacağım. - Bugün, 10:14

Yorum