Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Kamera icin Sponsor bir firma bunu üstlenmek istedigini erol agaogluna bildirmisti... Yakinda insallah buda olacaktir
    En son Magic61 tarafından düzenlendi; 24.02.2014, 15:16.

Yorum

• İlk olarak Travelair tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Yok, kamera çalınıyormuş, öyle dediler
      Hem de, gece gündüz 400 kişinin çalıştığı şantiyeden... Parola 25... Yüzde yirmibeş...

Yorum

• adamı yazdığına yazacağına pişman ettiniz
        iyi niyetle yazmış adam paylaşmış... Hadi hep beraber saldıralım adam Şaka gibi...
        Ne kaderime küstüm Ne Devlete küstüm…
        Çünkü inanmak, iman etmek varsa bir şeye, bedel neyse onada katlanır. Yarabbi Kahrında hoş, Lütfunda hoş dedik… iki saniye sonrasına garantimiz olmayan bir hayatımız için fırıldak olmaya gerek yok, ben fırıldaklık istemem…( M . Y )

Yorum

• İlk olarak ismail.tatlici tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          ilk mesajım Sarıdaglar Inş. Akyazı stadı Santiye sefiyim. aynı zamanda instagram daki Passed_Minute isimli kullanıcı...
          Forumda yazılan son 50 sayfayı dün gece okudum... cidden o kadar gereksiz, bos ve havadan konusmalar tartısmalar icindesiniz ki... surda yazılan memran muhabbetleri, catı muhabbetleri... Merak iyidir, Sorgulamak iyidir, eleştirmek iyidir ama burda ki elestirilerin bir cogu bu iş ve meslek grubundan olmayan kişilerce yapılmakta... yani evde eşinize yada annenize , anne yemege salcasını su sırada koy, sunu söyle yap demek gibi birsey...

boş konuşmalar diyorum (bu yanlıs anlasılmasın) Henüz benim elime gecmiş olan onaylı bir Mimari proje yokken bu tartısma tamamen havada. Catı celik sistem, (yoksa sadece celik tasısın diye 24 tane 150cm lik kolon dikmezdik) Localar tek bir yerde, onlar icin ekstra bir kat düsünülmüş, Stat tahmin ettiginizden daha dik, bu arada Legia nın stadı ile de bir benzerlik yok stadımızın.

Ve Asıl olan olay, Dünyada deniz dolgu üzerine (tamamı denizde) inşaa edilen en büyük ve yegane stat olacak bu stat, kapasitesi Localarda 1-2 degilde 7-9 kisi oldugunda ve siz degerli Trabzonspor taraftarları stadı tam olarak doldurdugunda 42.000 kisinin üzerinde olacak... Dün instagramda mactan bir kare yollayıp paylasmıstım, bu stat bu kadar zor dolarken ben günde 18 saat calısıp normalden erken bitirecem diye 42.000 kişilik bir stat yapacam diye neden ugrasıyorum, suanda statta fore kazık ekipleri, idari ve teknik ekip, usta, usta bası ve kalfalar olarak 450 kisi calısıyor, ki bundan 15 gün önce bu rakam 200lerdeydi,

neden basında burası ile ilgili haber yok sorusunun cevabı TOKİ nin prosedürleri, iş ilerlemesi belirli bir noktaya gelene dek yazılı ve görsel basında görüntü yayınlamak yasak.

yolun kenarından gecen arkadaslar hicbirsey yapılmıyor türünde birseyler yazmıslar, yapıp topraga gömüyoruz... 4.40m kot yükseltmesi yapıldı cünkü, yapıp yapıp toprak altı yapıyoruz. tek diyecegim mart 15 olmadan dısarıdan baktıgınızda yol kenarından bile cok rahat görebileceginiz bir yapı ( ki tüm yapının sadece %15 lik kısmı insaa edilmekte suanda) olacaktır.

ben hemen hemen hergün ya video yada fotograf atarak size bu inaaatla ilgili fikir vermeye calısıyorum.

her sordugunuza olmaz belki ama cidden önemli olabilecek sorularınıza da burdan bir sekilde cevap vermeye calısırım vaktim oldukça...
          Sayın şefim, çatının çelik sistem projesini yapan arkadaş, çatı kaplamasını bilmeden( ağırlığını vs.) nasıl hesaplarını yapmış acaba? Mutlaka bellidir ne tür kaplama olacağı diye düşünmek istiyorum, aksini düşünmek korkutuyor beni.

Yorum

• Bence korkmak daha mantıklı... Resmen birileri kafa buluyor bizimle...

Yorum

• Eleştiri olur. Olmalıdır da haliyle. Çünkü burada yazan insanların son beş yılı diğer takımların yapılıp bitmiş stadyumlarını izlemekle geçti.
              ODTÜ'lü bir hocanın Trabzonspor atkısıyla dolaşan Trabzonsporlular hakkındaki yorumu;
              "Hocam onlar Trabzonsporlu. Onların sevgisi, derdi bir başka. TRABZONSPOR onlar için bir var olma nedeni. TRABZONSPOR'a küsemez, kızamaz ondan utanamazlar çünkü o zaman şehirlerine küsmüş, şehirlerinden utanmış olurlar''

Yorum

• İlk olarak Cafer KILIÇSOY tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Eleştiri olur. Olmalıdır da haliyle. Çünkü burada yazan insanların son beş yılı diğer takımların yapılıp bitmiş stadyumlarını izlemekle geçti.
                Bunun sorgulanması bile abesle iştigaldir, ne yani 50 yıl sonra Trabzona stat yapılacak ve taraftara bi bo. sorulmayacak, şehrin tek markası mimarın birinin hayal gücüne mi terk edeceğiz.
                Kimsenin bu şantiye şefi gibi atarlanmasına hakkı yoktur, o stat kimsenin babasının parasıyla yapılmıyor, sizden bizden giden vergilerle yapılıyor hepimizin hakkı var o statta ve dibine kadar klozetlerinin kapak rengine kadar eleştirilmeyi hak ediyor.

Yorum

• İlk olarak 7can61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Bunun sorgulanması bile abesle iştigaldir, ne yani 50 yıl sonra Trabzona stat yapılacak ve taraftara bi bo. sorulmayacak, şehrin tek markası mimarın birinin hayal gücüne mi terk edeceğiz.
                  Kimsenin bu şantiye şefi gibi atarlanmasına hakkı yoktur, o stat kimsenin babasının parasıyla yapılmıyor, sizden bizden giden vergilerle yapılıyor hepimizin hakkı var o statta ve dibine kadar klozetlerinin kapak rengine kadar eleştirilmeyi hak ediyor.
                  Helal olsun.

Yorum

• Arkadaşlar, zamanında İstanbul Olimpiyat Stadında çalışmış bir İnşaat Mühendisi olarak, stadın kaplaması, koltuk rengine falan takılmamamız gerektiği, Satadın etinden sütünden nasıl faydalanmamız gerektiğine daha fazlasıyla kafa yormamızın daha güzel olacağı inancındayım. Stadın her yerinin Loca olması daha manalı olacaktı, ki ilk başlarda öyle yapılacağını düşünmüştüm. Ancak tek bir tarafta loca olması inanılmaz bir getiri kaybıdır. Membrandan daha çok Loca sayısıdır bence. Localar, Trabzon hatta Türkiye dışında yaşayan Trabzon taraftarına çok kolaylıkla satılabilecek ürünlerdir, gelip gelmemesi dolup dolmamasının localarının önemi yoktur ama 200 locayı 100.000$ dan sattığınız zaman her yıl inanılmaz bir getiri elde edersiniz. Muhtemelen 50 tane anca locamız vardır şimdi...

Transfer başlığında bir kaç gündür, futbolcu izleme konusunda tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyoruz ama...
                    SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFARRUATTIR
                    SAVAŞ, BAĞIMSIZLIK SÖZ KONUSU OLMADIKÇA CİNAYETTİR

bülent uygun--es es--korcan--aleks taşcıoğlu--egemen--selçuk-galatasaray

Yorum

• İlk olarak Ünal Er tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Arkadaşlar, zamanında İstanbul Olimpiyat Stadında çalışmış bir İnşaat Mühendisi olarak, stadın kaplaması, koltuk rengine falan takılmamamız gerektiği, Satadın etinden sütünden nasıl faydalanmamız gerektiğine daha fazlasıyla kafa yormamızın daha güzel olacağı inancındayım. Stadın her yerinin Loca olması daha manalı olacaktı, ki ilk başlarda öyle yapılacağını düşünmüştüm. Ancak tek bir tarafta loca olması inanılmaz bir getiri kaybıdır. Membrandan daha çok Loca sayısıdır bence. Localar, Trabzon hatta Türkiye dışında yaşayan Trabzon taraftarına çok kolaylıkla satılabilecek ürünlerdir, gelip gelmemesi dolup dolmamasının localarının önemi yoktur ama 200 locayı 100.000$ dan sattığınız zaman her yıl inanılmaz bir getiri elde edersiniz. Muhtemelen 50 tane anca locamız vardır şimdi...

Transfer başlığında bir kaç gündür, futbolcu izleme konusunda tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyoruz ama...
                      Hocam, bizim localar 2-3 kişilik değil, 7-9 kişilik olacakmış... Yani az loca, çok insan prensibinden hareket etmiş mimar abi... İçerde hamsi ızgara yapılacak ya, ondandır...

Yorum

• Buraya yazılmıştı arka sayfalarda. Loca başta stad etrafına dağılmış durumdaymış, sonradan Türkiye'de değiştirilmiş

İlk olarak Cihan Ince tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        proje plan asamasinda iken, localarin tüm tribüne yayilmasi planlanmis.. sonra degistirilmis istek üzeri..yani proje bitmeden degistirmisler, bu yüzden resimler yayinlanmamis olsa gerek.. Mete bey bana, mesafe konusunda hic bir endiseniz olmasin, o konuda taraftarlarin tam istedigi sekilde herseyi planladik dedi.. kesinlikle 7,5m kalearkasi, 6m yan cizgi.. hatta kendisi de "tribünlerin yakin olmasi daha bogucu olur,biliyoruz" dedi, ve bize güvenin dedi.. Yani bu ortalikta dolasan projeler pek dogru degil sanki.. Mete Aratin projesi 90% kalmis, 10% ise, proje türkiyeye iade edildikten sonra degistirilmis.... o degisiklikler icerisinde umarim kale arkalari ve yan cizgi-saha mesafesi yoktur..
                        En son Travelair tarafından düzenlendi; 24.02.2014, 16:02.
                        Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
                        Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
                        Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
                        Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• Tokinin projeleri üfürük projelerdir (bknz. tt.arena), müteahhitleri de , fazla bir şey beklemenin de anlamı yoktur. Keşke Avni Akerde kalsaydık da bu adamların yaptığı üfürükten statla bir elli yılımız heba olmasaydı.
                          En son 7can61 tarafından düzenlendi; 24.02.2014, 15:51.

Yorum

• İsmail beye değerli bilgileri için teşekkür ediyorum öncelikle. Sağolsun aydınlatmaya çalışmış bizleri, ama bu eleştiri kısmına fazla takılmamalı bence. Kaldı ki eleştirmek için bu işten anlamaya da gerek yok. Göz var nizam var. Adam dış kaplamasının rengi nasıl olacak diye soruyor. Ne var bunda şimdi. Bunu sormak için mühendis mi olmamız gerekiyor

Tamam doğrudur bu ışten anlamıyoruz belki ama neticede o stadyum bittiğinde sadece müdendis ve mimarlar maç izlemeyecek orada. Orayı dolduracak olanlar bu işten anlamayan insanlar. Haliyle merak ediyorlar. İstiyorlar ki iyi olsun güzel olsun

İsmail beye teşekkür ederek acizane bir soruyla bitirmek istiyorum;

Proje de hangi sınıf beton kullanıyorsunuz?
                            En son Cafer KILIÇSOY tarafından düzenlendi; 24.02.2014, 15:56.
                            ODTÜ'lü bir hocanın Trabzonspor atkısıyla dolaşan Trabzonsporlular hakkındaki yorumu;
                            "Hocam onlar Trabzonsporlu. Onların sevgisi, derdi bir başka. TRABZONSPOR onlar için bir var olma nedeni. TRABZONSPOR'a küsemez, kızamaz ondan utanamazlar çünkü o zaman şehirlerine küsmüş, şehirlerinden utanmış olurlar''

Yorum

• Evet Sonuç olarak bende stadyum hakkinda bu forumdan çok şey anladım
                              Stadyum projesi beğenilemez çünkü stadyumu beğenmek = bu kadar süre bekletilmeyi istemek demektir.. Projeyi yeterli bulmak, maliyeti 5 kat daha fazla stadyumlari , beğenmemek demektir. Dünyanın en iyi stadı bize yapılıyor demektir!!
                              Membran aslında ateistler in bile açıklayamacagi birşeydir...
                              Localarin tek tribünde toplanması aslında tüm cephanelerin bir araya toplanmasından daha tehlikelidir.. ve hiçbir modern stadyumda örneği yoktur !!!
                              Tribünlere geçiş tünellerinden olmamalı.. ama benim istediğim icin localar tribün aralarından olacağını icin o da olamaz .. Olsun hepimiz stadyuma paraşütle ineriz ve tribün bütünlüğü de böylece havada ve karada sağlanmis olur ...
                              Aslında bjk kendi stadini yapıyor.. bursa belediyeye yaptıriyor .. Ama olsun biz yönetimleri değil stadyum projesini kötülersek daha çok ilgi çekebiliriz...
                              Sonra dayanaksız eleştiri yapmak haktır.. Ancak boş eleştiriyi eleştirmek , bölücülüktür...

Yorum

• İlk olarak 7can61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Tokinin projeleri üfürük projelerdir (bknz. tt.arena), müteahhitleri de , fazla bir şey beklemenin de anlamı yoktur. Keşke Avni Akerde kalsaydık da bu adamların yaptığı üfürükten statla bir elli yılımız heba olmasaydı.
                                TT arenanın zemini haricinde neresinde bir sorun var? neresini beğenmediniz?
                                Ne kaderime küstüm Ne Devlete küstüm…
                                Çünkü inanmak, iman etmek varsa bir şeye, bedel neyse onada katlanır. Yarabbi Kahrında hoş, Lütfunda hoş dedik… iki saniye sonrasına garantimiz olmayan bir hayatımız için fırıldak olmaya gerek yok, ben fırıldaklık istemem…( M . Y )

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X