su taraftar meselesi yilladir sorun trabzonda bir türlü çözum bulunamiyo GÖNÜL ISTERKI MAÇ BITENE KADAR SKOR NE OLURSA OLSUN TAKIMI DESTEKLEYEN BIR TARAFTAR KITLESI BESIKTASIN KI GIBI
Fener maçinda taraftar nasildi?
Daraltma
X
-
Ben Trabzonspor sehri ve taraftariyla gurur duyuyorum özellikle dün bir maçta 16 yasindaki gencecik çocugun öldürüldügü bir tribun,bir sehir gördükten sonra.
Elimizi vicdanimiza koyup düsünelim bu taraftar 20 yildir sampiyon olamiyor,96 yilinda acayip bir darbe yemis en iddiali rakibinden,bir ara nerdeyse küme düsme tehlikesi geçirirken en saglam sekilde desteklemis,her deplasmana saglam gitmis,kupa maçinda 50 bin kisi olmus,bu taraftar gs yi 8,fb yi 5 yildir içerde yenemeyen bir takima küsmemis,bjk den 5 yedigi maçta bile 4-0 a kadar arkasinda durmus 5.golle adete sinir buhranlarina girip takimi sallayip artik uyan demis,basinda bulunan hocaya geçen yil ve bu yil samp.ligide dahil olmak üzere en kiritik 4 maçta boynu bükük ayrilmis olmasina ragmen bir sey dememis ve üstüne üstük Istanbul medyasi tarafindan sürekli olarak hor görülmüs, hakettigi saygiyi görmemis federasyon ve hakemlerin gadrine ugramis yilmamis.Tel örgüleri kaldirip bazilarina medeniyeti göstermis yine saldirilmis, yeter mi bilmiyorum say say bitmez.Herseyden önemlisi futbol yüzünden can alinmamis.
Niye Trabzonspor taraftarini illa sekillendirmeye çalisiyoruz bilmiyorum.Yok sunun gibi olsun yok böyle olsun.Nedir bu kompleks bilmiyorum.
Su Trabzon sehri Trabzonsporuyla yillardir balkanlarin en büyük ekonomi merkezine 13 milyonluk bir sehre, her türlü adeletsizlige ragmen kafa tutuyor.Yeter fazla bile valla,Ankara da sehir,Izmir de sehir,Antalya da Antep de sehir onlardaki ekonomik imkanlar Trabzonda yok.
Ben Trabzonsporluya,sirf bagirmiyor diye kizamam arkadas.bagirmakla bir sey olmuyor bagiriyorlar,devre arasinda adam öldürüp tekrar bagiriyorlar ne sogukkanlilik ama.Varsin bagirmasin benim alnindan öpülesi taraftarim varsin bagirmasin.
Bugün karar verdim Trabzonspor taraftarini kafamdaki sablona göre sekillendirmek en büyük hataymis.Onlar en dogrusunu mutlaka bulurlar inaniyorum.Bagirmak isteyenede,sadece maçi izleyip o heyecani yasamak isteyene de tesekkürler.Amatör ruh,profosyonel düşünce
İnsanların yaşaması için gerekli olan üç şey;Hava,su,DEMOKRASİYorum
-
bizim tribünler ile ilgili iki tespitim var
1- çilginlar grubunun bulundugu bölüme maç izlemek için gelen vatandas gitmiyor.çünkü insanlar orada hem seyir zevki hemde rahatlik açisindan rahat maç izleyemeyecegini biliyor.bu çilginlar için büyük avantaj.
2-maraton tribünü ise stadimizin en büyük tibünü ve bu tribündeki en iyi seyir zevkine sahip yer de ortadaki iki direk arasi.dolayisiyla buraya bagiran taraftar kadar hiç tezahüratla ilgisi olmayan insanlarda geliyor.bu konuda taraftarlar dernegi çilginlar gibi bir sansa sahip degil.bu noktada maraton tribüne yapilan elestrileri biraz haksiz buluyorum.çünkü küçük bir tribüne hakim olmak büyük bir tribüne göre çok daha kolaydir.çevrenizdeki insanlar sus pus olunca sizinde tezahürat isteginiz sona erebiliyor.
bu konuda tek çözüm yeni stad projesidir.dergimizin son sayisinda projeler arasinda 25-30 bin kisilik sahaya yakin tibünlere sahip yeni bir stad projesi vardi ama ne zaman hayata geçecegi konunu netlik kazanmamisti.iddia ediyorum bu proje hayata geçirilsin Türkiye nin en iyi kale arkasi tribününe sahip olacagiz.benim hayalimde tribün borissia dortmund (galiba yanlis yazdim [img]smileys/smiley1.gif[/img])un tek katli kale arkasi gibi olan tribündür.böylelikle Avni Aker rakipler açisindan yeniden cehenneme döner.Yorum
-
trabzondaki taraftar arkadaslarima bir cif lafim olacak ne olursunuz biraz tezahurat.tezahurat.Golu yedikten sonra komple butun stad bagirmayi birakiyor resmen uyuyor.Inan televizyonlarin basinda izleyenler dahi bunlari soyluyor.Diger takim taraftarlari golu yediklerinde bizim yaptigimizin tam tersini yapiyor daha cok bagiriyor yillardir stada giderim( 84 yillindan itibaren)biz trabzontaraftari olarak bir stad tezahurat sistemimizi oturtamadik.Rakiplerimiz bizden daha cok bagiriyor vede daha fazla mars biliyor .Ben yillardir bordo mavi demekten baska organize tezahuratimizi gormedim.TURKIYENIN cesitli stadlarinda rakip takim seyircilerinden sayica cok fazla olmamiza ragmen gelismis tezahurat soylemlerimiz olmadigindan hep azinlikmisiz gibi durumlara dustuk.Örnek ankar 19 mayis stadyumunda ankargucu taraftarlarinin 3 kati olmamiza ragmen gecekondu grubu kadar bagirip etkili olamiyoruz.Atesli vede tezahurat bilen taraftar nezaman olucaz.lutfen bagirmamizi 90 dakikaya yaymaliyiz.golu yedikten sonra sinirlenip hayiflanacagimiza daha etkili futbolculari atesleyici golu attirana kadar bagirmaliyiz.Hepinize saygilarEKLYorum
-
taraftarimiz belkide bu senenin en kötüsüydü golden sonra herkez uyudu maraton için zatenalisiktik bu duruma ama çilginlarda bu maÇta bu gelenege uydu kimse dogru düzgün bagirmadi çok kötüydük zatenj o bando ekibi varya uyuz etti benine ya 19 mayis bayramini mi kutluyoruzAzrail pesimi birak
Ben ölecek adam degilimYorum
-
Garibim Belediye bize iyilik(!) yapmaya çalisirken iyice batirdi birakti.Ikinci golü yedik moraller sifir , taraftari costurmalarini bekliyorum.Bir bakiyorum bizim Lise marsi çaliyor...
Bir ara top rakipteyken isliklar yükseliyordu.Bravo dedim.Onlari moralize edip yikabiliriz.Ama nerde iki dakika sonra ne islik ne tezahürat...
Çekirdekçiler yine isbasindaydi.Maç baslamadan önce kamera tribünlerde dolasiyor.Seyircilerden biri siritarak çekirdek çitlatiyor.Bogazinda kalsa da yigilip kalsan o tribünde dedim...Simdi iyi niyetlerimi bir bir yargilayip asiyorum..
Bu son olsun,bu son olsun!Yorum
-
Ne maraton ne de çilginlar...ki bende çilginlardaydim her zamanki gibi....Kesinlikle çok kötüydü taraftar...ben zaten adam akilli organize oldugumuzu görmedim avni aker'de...Bu kafayla böyle de gider zaten...ÇILGINLAR, HERŞEY VAR!
Kimse yokken, biz vardık...
1980'den beri...Yorum
-
İlk olarak BordoMavim tarafından gönderildi
Ne maraton ne de çilginlar...ki bende çilginlardaydim her zamanki gibi....Kesinlikle çok kötüydü taraftar...ben zaten adam akilli organize oldugumuzu görmedim avni aker'de...Bu kafayla böyle de gider zaten...
Yöneticiler olaya el atmadigi sürece bu is böyle gider...Maratonun ortasini gruplara vereceksin ama bedava degil,indirimli olarak.Çilginlari da ya maratona tasiyacaksin ya da kale arkasinin üstünü kapatip stada yaklastiracaksin.Yoksa 50 kisi gelir,bizim sesimizi bastirir gider,biz de Avni Aker'de niye deplasmandaki gibi oynayamiyoruz diye hayiflaniriz.Organize olmak disardan göründügü kadar kolay bir is degildir,her sartta sözü geçerli bir organizatör sarttir...Tribünlerde tüm gruplarin diger gruplarin himayesi altinda toplanmayacagi düsünüldügünde taraftar sorununusadece yöneticilerin halledebilecegi görülür.Bu arada maç boyunca 1 kez tas atilma disinda olay yasanmadi,o tas atanlara gereken tepki gösterildi mi merak ediyorum.Hiçkimse stada birsey attigi halde o atmosferi soluyabilme sansina sahip olmamali.Istanbul gazeteleri en büyük haberi o taslara ayirdi,koz vermeyelim.Elin oglu adama öldürür örtpas edilir,senin havaya uçurdugun balon gökte kusa çarpsa kalemini kirarlar.Daha bilinçli olmak adina hep birlikte mücadele vermeliyiz,Çilginlar'in da artik kötü skor sonrasi yönetimi istifaya çagirmaya son vermesi gerek,istifaya çagirilacaksa hep beraber yapilir,yillardir bu duygusal tavira son veremediler,gençliklerine verelim yine.
VAKITDESTEK VAKTI...Yorum
-
Bagiranlar hep bagiriyo da sinema izlemeye gelenlerin takimi fitillemek gibi bir yardimi olmuyor.Stadi inletmek lazim.Karsi rakip oyuncular kulaklarini tikmadan duramamalilar.Yenilgide taraftarin da suçu çok.Bizim taraftarimiz gol yiyince veya geç gelince hemen tezahurati kesiyorlar.Halbuki bu konuda Bizansin taraftarini kiskaniyorum biraz(aramizda kalsin haaa)Adamalar iki sifir yenildiginde bile tezahurati hiç kesmiyorlar ve bizansta böyle maçlarin hepsini kazaniyor.Bizim seyircimiz bu yönden çok basarisiz bence.DOSTUMUZ OLMAZ,DÜSMANIMIZ YASAMAZ.Yorum
-
Bence Fener maçinda taraftari tartismak komik. Taraftar iyi demiyorum,
tartışmak komik diyorum. Dünyanin neresinde olursa olsun 150 bin kisilik bir
sehrin stadinda 20 bin kisi olamaz. Bu taraftar yeterli ve gerekli
fedakarligi yapmistir, yapacaktir da. Taraftar biraz daha bagirsa ne
olacakti? Biz yine 8 defansif özellikli futbolcuyla sahaya çikmayacak
miydik? Yattara yine 10 metrekare içerisinde top oynamayacak
miydi? Hala su adami istediklerine göre ciddi zihinsel problemleri
oldugunu düsündügüm Ukrayna klübünde akli kalan sevgili defans
oyuncumuzun ayaklariyla ruhu ayni yerde olacak miydi? Ben maça
gittigimiz 15-20 kisilik gruptaki 6-7 kiz arkadaslar yüzünden sinirden
aglamamak için içimden japonca sarki söylemeye çalisirken Gökdeniz
Rüstü'ye espri yapip gülüsmeyecek miydi? Fatih adinin ne anlama
geldigini hatirlayacak miydi? Z.D Trabzonspor'un kendi sahasinda Real
Madrid'le oynasa ona bile kafa tutmasi gerektigini mi ögrenecekti?
Valla bence en büyük taraftar! Geri kalan kismini söylemiyorum ve -ah
benim salak kafam- Trabzonspor'umu hala çooooook seviyorum...!
Edited by: perhaps
Yorum
-
arkadaslar tribunlerimizdeki sorun büyük bence...
hemen bikan yilan direnemeyen bir kitle var.
soguklar..adama bagir diorsun niye bagiracam dior.
ben bu adama daha ne diyiyim? insanlar gaza gelior ama ne kadar 5dakika.
ben çilginlara gidiyorum senelerdir. çilginlardaki kitlenin çogunlugu oraya bagirmaya gelior ama onlarda bazi zamanlar susuor milleti bagirtamiorsun...
bir de bizim stadyumda akustigin a.si bile yok!...
bagiriorsun sesin kayboluor. maratonun üstü kapali ama o maratonu o kadar büyük yapmaktansa kalearkalari büyük maratonu küçült her yer ayni oranda ve tamamen kapali olsun o zaman çilginlarin sesi tüm türkiyeye yeter!...
''Ben kulüp tutmam, çocuk... Çünkü hepsi benimdir. Hem; sivil veya asker toplumun tamamına hizmet veya kumanda edenler bir kulübü tutsalar bile -görev sırasında- bunu açıklamazlarsa isabet ederler. Aksi halde, otoriteleri sarsılır ve tartışılır. Tefrika (ayrımcılık, nifak) yaratmış olurlar. O nedenle dikkatli olmalarını tavsiye ederim." Mustafa Kemal Atatürk (2 Aralık 1933)
feneri "ampül" aydınlatır ancak "güneş" kendiliğinden ışık verir !Yorum
-
Fenerbahce macinda tribünlerimiz görsel olarak cok iyiydi... Aslinda
tezahürat da bana TV den fena gelmedi. Yeterince bagirdiklarini
düsünüyorum. 1-0 in ve ardindan 2-0 in verdigi moral bozuklugu ile
bagirmakda kolay degil. Bir de takim cosarak oynamiyorsa, sac bas
yolduruyorsa...
Bayrak yakilmasi olayini ise kiniyorum. Renklerin kardesliginden
yanayim. Her ne kadar aramizda rekabet varsa da, bu kurumlara hakaret
sekline dönüsmemeli.
Her zaman, "Bu ülkeyi beraber kurtardik" diyoruz. Demekki birbirimizi
ayiran tek sey bordo-mavi renklere sevdalanmis olmamiz. Farkimiz da bu
olsun...
Herseye ragmen taraftarimizi tebrik ediyorum. Bana göre iyiydiler...
Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur!
N. F. KısakürekYorum
-
allahiniza birakin bu isleriya,neresi iyiydi?siz hangi maçtaydiniz neresi iyiydi ya tek kelimeylen rezalet..biz bunun çaresine bakiyoruz ama,derin bi çalisma içindeyiz.çekirdekçi taraftarlari ayiklarsak çok iyi olur.çilginlara gelince her maç ordayim günden güne kötüye gidiyolar neyapacaz hiçbilemiyoruz?KALKINMA/TRABZON \"Muzzy\"Yorum
-
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

Yorum