Pfdk kararları açıklanmadı bizim kararları bizden daha heyecanlı bekleyen gerizekalı birileri var, hükmen mağlubiyet bekliyorlar. Beş yıl şampiyon olamadı hepten siyirdilar.
9- TRABZONSPOR A.Ş.'nin, 30.04.2022 tarihinde oynanan TRABZONSPOR A.Ş.-FRAPORT TAV ANTALYASPOR Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu müsabakasında, Kurulumuza yapılan sevk ve sevke konu müsabaka görevlileri raporları doğrultusunda taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 368.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT'nin 52/3. maddesi uyarınca saha olaylarına karışan taraftarların bulunduğu DERGİLİK DOĞU ALT TRİBÜNÜ H, I, J, K, L, KUZEY KALE ARKASI ALT TRİBÜNÜ H, I, J, K, L ve VESTEL GÜNEY ALT I, J, K, L bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine, Aynı müsabakada TRABZONSPOR A.Ş.'nin, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı ve bu eylemin aynı sezon içinde 2. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle 50.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, Aynı müsabakada TRABZONSPOR A.Ş.'nin, anons sisteminin ev sahibi takımı destekleyici şekilde kullanılmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 32.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, Aynı müsabakada TRABZONSPOR A.Ş.'nin, kulüp başkanının 1. güvenlik bariyeri dahilinde yayıncı kuruluş haricinde röportaj verilmesinden dolayı Süper Lig ve TFF 1. Lig Yayın Talimatının 8/13. maddesi uyarınca 150.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
Cezalar açıklandı. Kale arkaları ve doğu tribün alt bloklar ceza yedi. Passolig çıktığında güya ultra gelişmiş kameralar sayesinde yalnızca uygunsuz harekette bulunanlar cezalandırılacak, masum insanların hakkı korunacaktı. İşin kolayını bulmuşlar blok kapatarak. Maçta ne sahaya girdim ne meşale yaktım ne hakarette bulundum ama bir sonraki maça girişim yasaklandı.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu arada sahaya dalan taraftar cezayı da göze almış demektir. İnsanlar sevinmesin mi diyenler olacaktır. Sevinsin, sevinmelerine kim itiraz etmiş? Hepimiz sevindik. Ancak sahaya dalıp maddi zarar vermeyi göze alanlar da zararı karşılamak zorundadır. Buna kimse itiraz edemez. Kulübe verilen maddi zarar bir yana kupa kaldıracağımız maçın başka bir ilde oynanmasına sebep olmaları hasebiyle sahaya dalmamış taraftarın da maddi ve manevi zararı bulunuyor. Bu iş tek yönlü değil.
Bu olay vergi meselesi gibi bir bakımdan. Zararı başkası verecek, parasını biz karşılayacağız. Yok öyle.
Yönetim el açmış, TFF bize saha kapama cezası versin diye dua ediyordur muhtemelen.
Başından beri istedikleri şey bu maçı Olimpiyat Stadı'nda oynatmaktı. Başkan şu an üzerinde $ işareti olan gözlüklerden taktığı için her şeyi dolar olarak görüyor.
Dünyanın her yerinde şampiyon olan takımın taraftarı sahaya girer. Bu akşam bile yaşandı bunun örneği. Premier lige yükselen takımın seyircisi sahaya girdi. Bu gelenek gibi bir şeydir. Stadyum ekipmanlarına zarar verme konusunda da abartı olduğu çok net ama kimsenin art niyetle bir şey yapmadığına eminim. Amaç bir hatıra almak. Çok çok abartıldı tabi. Kulübün görüntüleri inceleyip sorumlulardan zararı tahsil etmesi lazım.
Maçın İstanbul'da oynanması konusunda benim tavrım net. Verilecek bir saha kapama cezası dışında maçı İstanbul'da oynama kararını aldıracak hiçbir bahaneyi kabul etmiyorum. Stadyum ekipmanlarını yenilemek maksimum 10 günlük iştir. Zemin konusunda bir şey diyemem ama biz ne zeminlerde maç oynadık
Bu takımın adı TRABZONSPOR. Bu takım bu şehirde kuruldu. Kökü bu şehirde. Evet dalları bütün dünyaya yayıldı ama hikaye burada başladı. Yıllardır görmediğiniz bir sevdiğinize kavuşunca ona başkasının evinde değil kendi evinizde sarılır, kendi evinizde hasret giderirsiniz. O yüzden o kupanın kalkacağı yer Trabzon'dur.
Son olarak maçı İstanbul'da oynayıp kupayı Trabzon'da kaldırma fikri var ki bence en saçma olanı bu. Hadi bir karar alıp maçı İstanbul'da oynatıp Trabzon şehrine saygısızlık yaptınız. İstanbul'a gelecek taraftardan kupayı saklama saygısızlığını yapmayın bari. Maç nerede oynanırsa kupa orada kalkar.
Evet cezalar açıklandı ve saha kapama cezası almadık. Sadece birkaç tribün bloke cezası alındı.
Bu saatten sonra maçı başka yerde oynatacak hiçbir bahaneyi kabul etmiyorum. Elektronik reklam panosu kırıldıysa eski sistem afiş reklamı asarsın. Kale direği/filesi değişmek 1 saatlik iş.
Zemin mi? İlk defa patates tarlasında oynamıyoruz sonuçta.
Sahaya inmesi tamam kabul edilir ve normaldir. Ama reklam panolari, kaleleri, kameralari, cimleri söküp satmak hırsızlıktır ve kabul edilemez.
Ve bu hıyarlar yüzünden alt bloklarda olup hiçbirşey yapmayan insanlar cezalı oldu
Hem kameralardan hem de internette çaldıklarını satanları tespit edip dava açsın kulüp
Ve bu hıyarlar yüzünden alt bloklarda olup hiçbirşey yapmayan insanlar cezalı oldu
Hem kameralardan hem de internette çaldıklarını satanları tespit edip dava açsın kulüp
Yorum