Bütün su tartismalarin Trabzonspor a ne gibi bir faydasi var??
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Muhas€b€
Daraltma
X
-
İlk olarak Cyzio tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle@Yiğit Gayretli
1-) "Ama tutup meseleyi "Bize düşmanlık ettiler. Düşmanlık edene dostluk ettiler." demeye getirmenin de makul ve masum bir yanını göremiyorum."
Ama iş neticede oraya geldi.
2-) "Buna dahi dikkat etmeye çalışırken birisine sırf "Şenol" dedi diye ceza vermiş olmamızı çok muhtemel görmüyorum sadece."
Öncelikle şunu söyleyeyim: Ben yazdığım yazılardan dolayı herhangi bir ceza yemedim. Ama zaten burada öne çıkarmak istediğim kişi kendim değilim ki. Farklı düşüncedeki insanlara olan tahammülsüzlük. Üstelik bu sadece cezayla da olmaz, yaptırımlarla da olur. Şundan adım gibi eminim: Şimdi kim olduğunu hatırlamadığım bir üye profil resmini "üzerine çarpı atılmış bir Şenol" yaptığı için, forum yönetimi tarafından önce uyarıldı, değiştirmeyince resim yönetim tarafından kaldırıldı. O arkadaş da bir müddet resimsiz kaldı.
Çok iyi hatırlıyorum. Ben de bu olayı protesto etmek için profil resmimi "beyaz zemin üzerine kırmızı çarpı" yapmış ve imzamı da "Aslında profil resmimdeki çarpının altında biri var ama kendisi yüzsüz biri olduğu için siz yüzünü göremiyorsunuz." olarak değiştirmiştim. Ve buna hiç bir şey yapamamıştınız. Çok mu iyi olmuştu?
Pekiyi, şimdi profil resmi "gözleri $ bakan Şenol" olan bir üye var ve gene hiç bir şey yapamıyorsunuz. Haydi onun profil resmini de rızası olmadan değiştirseniz ya. Ne oldu? Kurallar değişti de haberimiz mi yok?
Yüz kızartıcı suç mu işlemiş adam. O gün Şenol Güneş'in fotoğrafına çarpı koyulmasına izin vermeyip bugün x kişininkine müsade ediyorsa ya da etmişsek geçmişte, hata etmişiz/ediyoruz demektir. Sürekli ihtilaflı uygulama aranırsa bulunacaktır. Sürekli art niyet aranırsa bulunamayacaktır.
Birinin gözünü para simgesi yapmak eleştiri yönetmidir. Katılmam, tahammül ederim. Birinin üstüne çarpı işareti atmak çok ağır bir tavırdır, suçluya yapılır. Katılmam da tahammül de etmem.
Her istediğinize her istediğinizi söylediniz, aynı perdeden cevap alınca cevap veren suçlu oldu. Sonuç olarak biz haklıydık diyorsunuz. Bugün biz haklı olsaydık sizin kavrayışınız açısından bakınca, gelip özür başlığı açar mıydınız mesela? (asla ama asla öyle bir beklentim yok)Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunanAyağa KALK!(ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..
Yorum
-
İlk olarak Yiğit Gayretli tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleKonunun Şenol Güneş'le ilgisi yok. Hangi kulüp personelinin fotoğrafına çarpı koyulsa müdahale edilir/edilirdi.
Yüz kızartıcı suç mu işlemiş adam. O gün Şenol Güneş'in fotoğrafına çarpı koyulmasına izin vermeyip bugün x kişininkine müsade ediyorsa ya da etmişsek geçmişte, hata etmişiz/ediyoruz demektir. Sürekli ihtilaflı uygulama aranırsa bulunacaktır. Sürekli art niyet aranırsa bulunamayacaktır.
Birinin gözünü para simgesi yapmak eleştiri yönetmidir. Katılmam, tahammül ederim. Birinin üstüne çarpı işareti atmak çok ağır bir tavırdır, suçluya yapılır. Katılmam da tahammül de etmem.
Her istediğinize her istediğinizi söylediniz, aynı perdeden cevap alınca cevap veren suçlu oldu. Sonuç olarak biz haklıydık diyorsunuz. Bugün biz haklı olsaydık sizin kavrayışınız açısından bakınca, gelip özür başlığı açar mıydınız mesela? (asla ama asla öyle bir beklentim yok)
1. Bakış açıları üzerinden konuşuluyor, dolayısıyla haklı veyâ haksız olmak gibi bir durum söz konusu olamaz. Şenol Güneş önceden de taraftâr genelinin beklentilerine uygun yapıda değildi, bu yüzden şampiyonluk kazandırdığının ertesinde bile sıcağı sıcağına çok eleştirildi. Herkesin bakış açısı, yorumu farklı. Örneğin kendisi hâlen sevdiğim, saygı duyduğum bir kişi.
2. Biz haklıydık ve bizlere forum kurallarının dışında muameleler uygunlandı. Şimdi haklı olduğumuz ortaya çıktı, özür dilenmeyi hakettik.
Haklı haksız konusunu birinci maddede yazdım, birinci maddeyi gözardı ederek konuşursak;
Yöneciler forum kurallarının dışına taşan muamelelerde bulunmuşlarsa bu, savunulan görüşlerle bir alâkası, bağlantısı olmadan doğrudan haksız bir uygulama.
Yâni şunu diyemeyiz: Bakın haklı olduğumuz ortaya çıktı, bize uyguladığınız çifte standart için özür dilemeniz gerekir. Bunu demek otomatikman şunu demek anlamına da gelir; Zaman içinde haklı olduğumuz ortaya çıkmasaydı ya da haksız olduğumuz bâriz bir şekilde ortaya çıksaydı bize uyguladığınız çifte standart için özür dilemenize gerek olmayacaktı.
Şikâyetimizi bu mantıkta yapıyor isek şikâyet ettiğimiz çifte standart zâten bizim zihnimizde de var demektir.
Umarım Cyzio hocam bu yazısını bu mantık üzerinden yazmamıştır.
Kurallar konusunda bir örnek vermem gerekirse meselâ yukarda bir arkadaşın yazmış olduğu yazı (hocalığı nereden geliyor, bu kişi kim, nerede yaşıyor, egosu var v.b öğeler barındıran yazı) bence hem forum kurallarına hem insanî kurallara aykırı.7
"Her fikri savunma hakkın yoktur. Bilgi temelli fikri savunma hakkın vardır. Hiçkimse câhil kalma hakkına sâhip değildir." Harlan Ellison
Yorum
-
İlk olarak TekfurÇayır 61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleCyzio hocam merhaba.
Forum yöneticiliği yapmadım ama karşılıklı yazışmalarımızda saygı sınırlarını aşan - zannetmiyorum ama insanlık hâli, belki farkında olmadan - hitâbım olduysa özür dilerim, hakkınızı helâl ediniz. Selâmlar...
Burada net yanlış davrandığımı bildiğim bir kişi var. O kişi de [MENTION=1604]Faik Yılmaz[/MENTION]...
Faik kardeşim senden çok özür diliyorum, umarım hakkını helâl edersin. Selâmlar...Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !
"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.
Yorum